Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam ja njega razumeo, tih 20.7 su proknjizene a ne nedospele obaveze, tako da to nije rezervacija. Onih 22.x je bila rezervacija.

Koji sajt je u pitanju?
Pogledaj ove tri stvari:
- U PP nalogu, pod transkacije, sta tacno pise sve za tu transakciju? Cena u EUR, neka druga valuta, da li imas prometa kroz USD deo PP naloga, sve sto vidis vezano za tu transakciju
- Na deviznom racunu, tj. na eBankingu Intese, idi na Racuni, pa Promet, i nadji tu transakciju. Paste-uj ovde celu liniju sa detaljim (datum transakciju, cifra i cifra u originalnoj valuti u sustini)
- Na samoj kartici (idi na Kartice, pa Pregled, kopiraj nam ovde istu liniju za tu transakciju). Nemoj broj kartice da copy/pasteujes ovde, vec samo ostatak linije :)

Razlika je 4-5% (20.7 vs 19.7), sto se ne uklapa ni u jednu nama poznatu proviziju. Imao si evre samo na deviznom, jel' tako?
Ja ovo ne znam da uradim...mislim na ovak screen shot. Znam kako se radi s ovim print screen ali to ne omogućava da se bilo šta posle izbriše. Sad sam na poslu a kod kuće imam snagit koji omogućava da se nešto krupuje ili barem da se zapamti kao jpg pa posle da se lomatam da utvrdim kako da precrtam brojeve računa...
Glupoća ubija a ne boli...
pozz i hvala svima koji su se uključili u diskusiju. Sutra ću ovo uraditi pa da vidimo.

Intesa visa elektron izdata u BiH, na njoj imam 200 KM.
Na paypal nalogu imam 2 $.
Treba da platim uslugu čoveku u Indiji – 51 $

Pitanja:

1. Moram li najpre sa Visa kartice prabaciti na PP tih 51$, tj. protivrednost u markama, da bi ih mogao poslati čoveku u Indiju ?

2. Ako ne moram, znači ako PP to sam vuče sa kartice, kako mogu znati po kojem kursu on to radi. Hteo bih to da uporedim recimo sa slanjem eura umesto dolara, ako je možda povoljnije.

3. Mogu li unapred znati troškove slanja i ko ih snosi, pošiljalac ili primalac ?

4. Postoje li još uvek ona ograničenja sa Srbijom, tj. mogu li obavljati i slanje i primanje na relaciji Bosna – Srbija, dvosmerno ?

5. Postoji li negde ažuriran vodič kroz payall, na srpskom ?

1. ne
2. ne radi pp vec visa i nije strasan kurs, dobar je i neces nista narocito biti na gubitku ako pustis da visa prepracuna km u $
3. primalac placa trpskove (cini mi se)
4. svrbija ne moze da prima uplate, moze da salje preko pp svima ali ni od koga ne moze da prima pare (izuzetak je refund, potpuni ili delimicni)
5. ne znam

Pozdrav ljudi,
Da ne otvaram novu temu pitaću ovde:
Treba da izvršim verifikaciju moje Visa Virtuon kartice iz Raiffeisen banke. Koliko sam shvatio oni su meni skinuli nešto malo oko 1,5 e, i ja sada treba u izvodu transakcija vezanih za karticu da pročitam u opisu šifru koji su mi poslali. Međutim, zaboravio sam kada sam vadio karticu da kažem da hoću Raifeissen online uslugu, ono za praćenje stanja na računu itd. Sada ne mogu da pratim promene od kuće i ne vidim način da vidim tu šifru osim da odem u banku pa tamo pitam da mi pročitaju. Da li mogu da očekujem mejl ili SMS sa tim izvodom od Raiffeisena? Da li je neko pokušao da se prijavi preko sajta Raiffeisena za online uslugu( da se registruje) za visa virtuon? Ja probao i ne ide nešto, jer koliko vidim sa Visa Virtuon karticom se ne dobija LIB a oni pri registraciji to traže.

RF ti odmah posalje SMS sa detaljima transakcije ako si se prijavio.

Pokusaj nazvati Call Centar 011 3202 100, pa pokusati dobiti od njih info. Mislim da neces uspeti jer su rigidni, ali probaj. Makar da ti kazu gde onda da uzmes LIB i zavrsis to...

^Hvala na pomoći. Nije mi stigao nikakav SMS, danas sam podigao karticu i odmah probao da to sve uradim na Pay Pal-u. Ne znam koliko bi trebao da čekam da mi pošalju obaveštenje SMS-om. Inače, stiglo mi je juče ili prekjuče obaveštenje SMS-om da mi je kartica gotova, e sad nemam pojma da li to znači da bi trebalo i obaveštenja o transakcijama da mi tako stižu. Ja se nisam ni za šta izričito prijavio, nikakvu dodatnu uslugu, zaboravio sam na tu mogućnost. Pitam se šta rade ljudi kada treba tako da verifikuju, a nisu kod RF-a uzeli tu online uslugu, ne verujem da sam jedini...Bar mejl neki da šalju

Pozdrav

Kako koja banka, ali uglavnom ljudi nazovu kol centar ili odu na salter i traze za tu-i-tu transakciju ime primaoca gde stoji i kod za verifikaciju. Ukoliko su imalo verzirani, pomenes sta ti treba i vec znaju sta i kako.
Koliko se secam, neki cetverokarakterni kod je u pitanju.

Ako si odabrao opciju da ti banka salje izvestaj o prometu na racunu, mozes ocekivati isti na mejl ili kucnu adresu. Ne znam koliki je rok vazenja tog PP koda.

Dakle, nazovi kol centar i pitaj kako da dodjes do koda ;)

Pozvao sam kol centar, rekao broj kartice i oni mi pročitali taj kod za Pay Pal. Nego sad me muči to što nemam opciju add funds ili tako nešto. Sve je verifikiovano i sređeno ali još nemam tu opciju. Imam samo Overview, History, Resolution Center i Profile.
Da li je ovo normalno?

NE dodaju se pare na PayPal, nego ti on sam povuce sa kartice iznos koji placas.

^e onda be zbunjuje pay pal balance koji je na 0.00 eur. Verifikaovao sam karticu(V virtuon) na kojoj ima nešto para, zar ne bionda trebalo to da se pojavu u Pay Pal-u?

Dal je moguce da 2x isto pitas ?

Dal je moguce da 2x isto pitas ?
Nije moguće, jer ne pitam dva puta isto.

Prvi put sam pitao za način verifikacije kartice, tj. gde mogu da pročitam kod za verifikaciju. Poslušao sam dobre savete pozvao kol centar i rešio taj, da kažem, problem.
Sledeći put sam pitao za uplaćivanje na paypal, na šta mi je odgovoreno da se na paypal ne uplaćuje, već da je se preko njega skida sa kartice ili kako već. Ok, to za uplaćivanje na PP sam verovatno pogrešio, ali kako i ne bih, kada sam na primer pre slanja tog posta (o pitanju za uplaćivanje) pogledao ovo http://www.wikihow.com/Add-Money-to-PayPal. 6. korak, tačno ima opcija add funds, koju ja nemam na raspologanju i kada se sve uzme u obzir moje pitanje o uplaćivanju ne izgleda toliko glupo.

Ali dobro, znam da se PP razlikuje od zemlje do zemlje, ili tačnije od grupe do grupe zemalja pa mi nije bilo teško da poverujem da je ova verzija PP za nas nešto ogoljenija, i prebolim tako nedostatak tog "add funds". Na kraju, pitao sam zašto na account balance imam 0.00, ako je to sve povezano direktno sa karticom na kojoj imam para. Nije mi uopšte logično da sada dok imam 0.00, mogu da idem negde da nešto kupujem...

Pozdrav

Ocigledno ne pratis sta ti se napise a slabo koristis i search pa u skladu sa tim tako i odgovaramo .... Nasa zemlja jos uvek nema mogucnost primanja novca na PP i tu ti se nalaze svi odgovori na tvoja pitanja, osim kad ti stize refund para sa EBAY tada ce ti se pojaviti balance na PP (ako se ne varam i vrlo brzo ce preci na karticu koju si vezao) itd itd .Btw imas sve lepo objasnjeno na prvoj strani ...

Poslednja izmena:
Prvi post na ovoj temi:

P: A kako ću ja da platim kada mi piše „PayPal balance: €0.00 EUR“, ovo je jasno da ja nemam para na računu, šta ću sada da radim?
O: Nema šta da brinete, važno je da na kartici koja je vezana za PayPal imate novca kako bi izvršili plaćanje artikala koje ste naručili.

P: Aha, znači ovaj „PayPal balance: €0.00 EUR“ nije uvidu u to koliko ja imam para na računu, zbog toga brinem jer hoću da znam kada plaćam nešto da li ću imati dovoljno novca.
O: „PayPal balance: €0.00 EUR“ vam označava samo sredstva koja su dostupna na vašem PayPal računu, ali ne označava koliko Vi imate stvarno novca na svom računu koji je vezan za vašu karticu. Morate znati da li imate dovoljno para kako bi izvršili transakciju ali ne uzimajuči u obzir „PayPal balance: €0.00 EUR“.

P: A kako se meni onda novac skida kada nema ništa na računu?
O: Verovatno mislite na „PayPal balance: €0.00 EUR“ to vam je stanje kada primite od nekog uplatu, a kada želite da platite nešto novac se skida direktno sa vašeg računa tj. Rezervišu se sredstva za tu transakciju i nemaju veze sa „PayPal balance: €0.00 EUR“.

P: Dobro, razumeo sam ja da se meni skidaju pare sa mog računa, a zašto mi onda stoji ovo „PayPal balance: €0.00 EUR“.
O: Kada u Srbiji bude omogućeno primanje uplata na vaš PayPal nalog onda će zbirno biti prikazano stanje novca koji se nalaze na vašem nalogu i sve transakcije koje budete imali na vašem PayPal nalogu.

P: Ja želim da dodam sredstva na PayPal račun, otkud znam da li ću posle imati novca?
O: Trenutno to nije omogućeno i isključivo se transakcije vrše direktnim zaduživanjem vaše kartice, i tu PayPal samo posreduje između kupca-prodavca ili prodavca-kupca.

Pobogu!

Ma gluperde odgovaraju ljudima koje mrzi da ciaju... i posle "Zasto je tema ovolika", ne moze da se pretrazi...
Prekinite da ponavljate smaracima iste odgovore, da vidite kako ce ili nauciti da sami traze ili nauciti na tezi nacin...

Da, moram da nozvem neke gluperdama, kad ne shvate vec jednom :)

E pa baš ti hvala, smartass!

Pa na tebe bas i nisam mislio za tu izjavu, vec za one pre :)

Onda sam ja u pitanju ...

Ne mogu da ne odgovorim na sve ovo. Zamolio bih vas sve da pogledate bolje šta sam pisao. Prvo sam pitao za verifikaciju, pa onda za ono što piše na prvoj strani. Jeste moja greška što nisam pogledao malo za to drugo, zaneo sam se i odmah nakon primljenog odgovora na prethodno, postavio novo pitanje bez pristojne pretrage. Greška je, ali razumljiva greška, pa zar nije moglo da se npr umesto svih ovih vaših odgovora meni, napiše "na prvoj strani teme", ja bih uvideo moju grešku izvinio se i prošlo bi najbezbolnije i najbrže moguće. Napravio sam grešku, ali da li je ta greška dovoljna za ovoliko izčuđavanje?

Apple mi je sve lepo rekao, mada i on je rekao da ne pratim šta mi je napisano, što jednostavno nije tačno. Da nisam koristio search 100 % je u pravu i to ja priznajem. Ovo je internet forum, greške se dešavaju, a stiče se utisak da je nekima važnije da "ukažu", tačnije pa skoro da PROZIVAJU manje upućene zbog grešaka. Naravno sve je to vođeno brigom o forumu i broju nepotrebnih postova. Jednostavno, priznajem da sam napravio grešku, ali zar svako ko nije redovan na forumu i nije baš upućen, treba svaki put na ovom forumu da očekuje da umesto odgovora i pomoći dobije ovakve komentare?

Nije to samo za tebe. Ti si upao, saznao i odes.... Muka je sto se desi da ponekad upadnu trojica u istom danu sa istim pitanjem, a recimo odgovor na prethodnoj strani. A ako niko ne odgovori , onda posle nekoliko sati postavi drugi post: Pa zar niko ne zna? A Za tih nekoliko sati mogao da nadje sta god hoce....

Ma gluperde odgovaraju ljudima koje mrzi da ciaju...

Da, moram da nozvem neke gluperdama, kad ne shvate vec jednom :)

Evo, isibao sam se po ledjima za kaznu :D

Postali ste ko one nadzak babe za salterima :d Haj' sto vi necete da odgovorite, vec sto se ljutite na 'mladje koleginice' koje hoce :D :D :D

@rbbr
Samo placaj, PP automatski povlaci. Kod RF ima onaj famozni depozit od 20€. Dakle, ako imas 50€ na racunu, samo 30€ ti je dostupno.
Baba Alfa je dusa od zene samo je usla u klimaks. Tetka Magic radi u prodaji, pa je nerviraju musterije. Jos kad dodje na informacije, pa vidi 100x isto pitanje - kosa joj se ispravi. Valja to opet navinklati :D
Nije nista licno, to sam hteo da kazem....

Ma ne uzimamo ti nista za lose, ali brate... nije fora da 99% teme bude odgovor na ista pitanja :( Treba pomoci onima koji ne znaju, ali treba i imati neku organizovanost, kako bi se sto manje vremena trosila na ista pitanja.

Majke mu, ajde da udjemo u 20. vek barem, ne mora sve na papiru da bude stalno ponavljano da bi svaka shusha imala posao ;)

Morate uzeti u obzir da značajan broj ljudi forumima pristupa sa telefona. Nije baš jednostavno preko telefona pretražiti velike teme.
Ja oduvek čitam jako puno, da li su to bili udzbenici, knjige, časopisi, stripovi ili teme koje me zanimaju, uvek sam čitao jako puno. Nisam lenj, uvek koristim pretragu, kompjuterski sam obrazovan a ipak mi se desi da ne nadjem pravi odgovor na forumu jer 99% puta forumu pristupam preko telefona. Doduše, razumem i frustracije zbog postavljanja istih pitanja bezbroj puta. Mislim da obe strane treba malo da spuste loptu, odnosno da kada se postavi besmisleno pitanje, mnogo je bolje iskulirati taj post nego svaki put i svakoj temi prozivati članove koji postavljaju takva pitanja.

Napisao sam gore, kad se post iskulira, onda se proziva forum, kolegijalstvo, mislio sam da ljudi ovde pomazu jedni drugima...... Itd.... Toliko od babe Magic, jer ce neki uvek da krive sustinu pojedinih postova, i da menjaju kontekst.

Izvini Magic, samo sam se salio. I ti Alfa isto.
Jeste, u pravu ste. Smara imati toliki broj strana o jednom te istom.

Neke teme ce ostati salate, poput ove, jer su inicijacija za nove clanove :)

Ilion, lakse je da procitaju prvu poruku teme, nego da kucaju pitanja, pa posle opet nova pitanja...
Izkulirajte ih ili samo recite da citaju.
Nije fer da zbog njih MI gubimo vreme svaki put.

Istekla mi je kartica koja je vezana za PP i pre nekoliko dana sam dobio novu. U medjuvremenu sam dobio i obavestenje od PP-a da mi je istekla kartica i da drugu vezem...
Kojim postupkom sada dodajem ovu novu karticu? Jel ide sve ispocetka kao da je nova kartica ili imam neku opciju da produzim ili nesto slicno?

samo idi na EDIT postojeće, ako ti je još tamo.... i samo promeniš CVV i Date

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno