Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

Da li moze posta da vrati nazad posiljke bez ikakvog obavestenja i pokusaja urucenja ako ima na tom reonu gde idu posiljke problem sa postarima koji malo malo pa ne rade i non stop se smenjuju, ili zbog nekog drugog razloga ?

Pa kako mogu da vrate? Mogu, ako te ne nadju kuci pa ti ostave kartoncic da u roku od X dana ti dodjes po paket....a ako se ne pojavis, tek onda vracaju prodavcu. Jedino ako ti namerno zature kartoncic i uzmu paket za sebe, al to je onda krivicno delo. A ako bi vracali paket, onda bi ti javio prodavac da mu je vraceno.

Probao sam to. Isto nije stigao paket. Doduse jednom, ali nije stigao.

U carinu u Savskoj sam isao jednom i setali su me k'o majmuna, da bi mi na kraju neka zena koja po svim kriterijumima podseca na muskarca, zapretila da ce mi "posalti BIU na kucu" zato sto sam sumnjiv jer "previse" narucujem. I rekla mi jos, posto sam isao da se zalim kada mi jednog dana postar doneo dva identicna paketa, od istog posiljaoca, gde je na jednom stajalo da je oslobodjen od carine, a na drugom da moram da platim neku debelu carinu, kako je "moja zakonska duznost da svaki paket koji mi stigne neocarinjen, donesem licno kod njih, da ga ocarine". Tada sam shvatio da tamo zive i rade potpuni psihoticari i odlucio da ne priredjujem sebi vise to zadovoljstvo.

A koja vrsta robe je u pitanju? Mice ubice gde god se okrenes. Ja bi odma trazio sefa kad bi mi uputila pretnje te vrste.

I sefa ima sefa :)

A ako sefov sef nije prisutan, onda bi pretio sa nadleznim institucijama i naravno medijima. Dok se ne podigne prasina u medijima radice sve sto hoce.
A zar za folije nisi mogao da nadjes i nekog drugog prodavca, da nije on u pitanju?

Nebitno sta je. Ista dva paketa su od istog prodavca, istog dana poslata i jedan je ocarinjen, a drugi udarili pecat da je oslobodjen carine. A ovaj sto treba da platim carinu, carina skuplja od samog paketa. I isao sam tada i nikad vise.

Nema vise sefova tamo. Stigao sam do "kraljice" na poslednjem nivou. :D Krenuo sam od podruma, pa sam prelazio nivoe (spratove) jedan po jedan i na kraju sam stigao do kraljice (koja vise lici na kralja) na poslednjem spratu, koja me je tako pocastila fino. :D

A da se razvlacim po medijima i ostalo, nisam u tom fazonu. Vise me zanima kako je moguce to zakonski regulisati ili kome se (masovno) obratiti da nesto preduzme po ovom pitanju, jer ovo je sada neizdrzivo.

ma ima faktura unutra znaju oni koliko to kosta nisu trazili carinu da napalte vec nece da mi dozvle da uzmem 8 stvari za licnu upotrebu kao da svako zivi sam u svojoj kuci a nema porodicu a potrosna roba u pitanju.

A da se razvlacim po medijima i ostalo, nisam u tom fazonu. Vise me zanima kako je moguce to zakonski regulisati ili kome se (masovno) obratiti da nesto preduzme po ovom pitanju, jer ovo je sada neizdrzivo.

Ne moze, kao pojedinci smo sitne ribe. Jedino mediji mogu da izvrse pritisak na nadlezne institucije, svako pojedinacno ima male sanse. Ne moras ti licno da se razvlacis po medijima, dovoljno je zainteresovati novinara da uradi istrazivanje i da pise tekstove o tome, dok neki m*udonja to ne procita i oseti da bi mogao da izgubi fotelju zbog toga.

Zato sam napisao ovde. I ovo je neki medij. A posto nas ima vise, ajde da se dogovorimo oko nacina na koji cemo delovati. Mene je zastitnik gradjana uputio na ministarstvo trgovine.

Dada, ne bi bilo lose i neka onlajn peticija da se otvori. Samo dobro definisati problem koji svi imamo, i nacin za resavanje.

Dok (ako) ne smislimo bolji nacin, bombardujte ih preko ovih linkova sto sam okacio. Ja sam vec poslao.

Znaci kraljica neprelazna :D, na foru matori Prince Of Persia style :d.

Sabanska drzava, jedino ostaje ta kampanja koju si naveo.

neštio ne razumem. dobijem danas od Tmart-a:

Dear valued customer,
Thanks for your timely attention.
Your package was returned to us for some reason.
We are sorry to tell you the items you ordered have been sent back by post office by some reason.But please do not worry, we have reshipped the items out, and we will update the new tracking# on our track system as soon as possible, please be patient and wait for the package.
We appreciate your support and kind understanding in advance.

kako je moguće da im se vratilo, a ništa mi niko nije dostavio na vrati ili u poštanski sandučić ???

pa jel si imao tracking? ako nisi to moze i da lazu :)

pa postara mrzelo da ti dostavi onu uputnicu, blejalo u posti neko vreme i vratilo se nazad....ili je mislio da je ostavio uputnicu a nije
meni se desavalo da na postinom sajtu pise uruceno a nije. onda su iz poste zvali postara i on se pojavio u subotu popodne privatnim autom i doneo :)

Moze, meni se to jednom desilo. Postar mi je doneo paket, nisam bio kod kuce. On je ostavio papir da je bio. Taj papir je negde nestao ili sta vec. I paket se vratio. Posle sam video preko tracking number-a da je bio u Srbiji i da se vraca za Kinu.
========================================================
Nego, povodom ove akcije o kojoj sam pricao, dobio sam vec na moje veliko zaprepascenje, DVA odgovora.

Molim vas javite se.
Voleli bismo da uradimo temu koju ste predlozili.
Hvala,

Natalija Sekulic
Novinar
Telegraf.rs
Savski nasip 7
064 89 65 701

i ovo

Поштовани,

Ваша пријава је прослеђена Одељењу за поштански саобраћај, групи за инспекцијски надзор,

Срдачан поздрав,

Горан Мацура
начелник
Одељење за општи надзор
Сектор тржишне инспекције

Министарство спољне и унутрашње трговине и
телекомуникација
Београд, Немањина 22-26
Tel. +381 11 2644-944
Fax +381 11 2645-529
[email protected]
www.mtt.gov.rs

Posto kao sto sam vec na pocetku rekao, ne zelim licno da se petljam sa novinarima, ako neko zeli, moze da kontaktira ovu novinarku i da dalje dogovori sta treba oko reportaze.

pa jel si imao tracking? ako nisi to moze i da lazu :)
imao sam pošto je pošiljka od 31$, za to uvek besplatno daju TN.
ali ne znam koji je stari TN, sada na tmart sajtu za taj order no stoji novi TN.
inače, kako i gde se gleda status tmertovog TN ??? ne znam kako to da pratim ?

pa postara mrzelo da ti dostavi onu uputnicu, blejalo u posti neko vreme i vratilo se nazad....ili je mislio da je ostavio uputnicu a nije
meni se desavalo da na postinom sajtu pise uruceno a nije. onda su iz poste zvali postara i on se pojavio u subotu popodne privatnim autom i doneo :)
ne znam, ja šta god da probam da gledam na poštinom sajtu od raznih TN, uvek ili dobijem:

1. check the entered number parsel's! grešku, ili
2. Ne postoje podaci o ovoj pošiljci!

samo kada sam stvarno primio pošiljku, tek tada dobijem nešto na poštinom sajtu za taj TN. znači ili sve statuse, ili ništa. uopšte mi nije jasan taj sistem.

Moze, meni se to jednom desilo. Postar mi je doneo paket, nisam bio kod kuce. On je ostavio papir da je bio. Taj papir je negde nestao ili sta vec. I paket se vratio. Posle sam video preko tracking number-a da je bio u Srbiji i da se vraca za Kinu.
kod mene nema šanse da nestane papirić iz sandučića, to nije sigurno.
stvarnoi ne znam kako se vratio, nemam više stari TN, ali sam ga gledao pre par dana, nije ništa bilo na poštinom sajtu (Ne postoje podaci o ovoj pošiljci!)

Ne mogu nista da tvrdim, posto i sam cekam paket sa tn, oko mesec ipo i samo stoji informacija da je napustio Kinu.

========================================================
Nego, povodom ove akcije o kojoj sam pricao, dobio sam vec na moje veliko zaprepascenje, DVA odgovora.

i ovo

Posto kao sto sam vec na pocetku rekao, ne zelim licno da se petljam sa novinarima, ako neko zeli, moze da kontaktira ovu novinarku i da dalje dogovori sta treba oko reportaze.

Kontaktirao sam Nataliju.

Odlicno, treba im tacno ispricati sta se desava na potezu carina-posta, sto oko ne fer procene porudzbina, sto oko kradje posiljki, odbijanja istih i svega ostalog....

@zver
Evo, ovako to izgleda sa mojim paketom koji i dalje cekam, ako te zanima.

untitled-1.png

Sve sam joj i pismeno dostavio sto se tice vecinu stvari, samo nisam imao iskustva vezana za kradje posiljki pa bih te seizmos zamolio da mi opsirno detaljnije koliko kada i cega od paketa ti je poslato i koliko nije stiglo, ali sto pre mozes kako bi ona carini vec sutra to podnela...mora malo detalja sta si kada i koliko porucioo koliko kosta i koliko nije stiglo...i moras se potpisati imenom i prezimenom, posalji mi na PM.

Pretpostavljam da se meni obracas? Poslacu ti ja na pm sve malo kasnije.

i tebi i seizmosu jer mi se on isto jos ranije zalio da mu posiljke nestaju...sto vise vas to bolje samo se obavezno morate potpisati imenom i prezimenom, ne moze da bude neimenovani izvor.

Vidi, meni nije problem da dam ime i prezime i sve podatke, u cilju nekog istrazivanja. Ali necu da mi se ime pominje po novinama/portalima. Ako joj treba da bi imala neke dokaze i ostalo, nije problem. Ako planiraju da objavljuju moje ime u tekstu, onda to ne zelim.

Nece ti objaviti ime i prezime, samo inicijale tipa P.P ( Petar Petrovic ) i stave pored ime i prezime poznati redakciji. Dobro posle ako ti bia upadne u gajbu to je druga stvar posto podrivas ugled drzavnih institucija :D

Vrh Dno