Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

doplacujes samo ako tvoja posiljka nije imala tracking, kako bi ova imala i ne izgubila se i to je je 1.7$, ili mozes dobiti refund, a kako se meni limun nikad ne javi na ticket sistemu? nemoj da pises na chat ako ti je proslo toliko neko dao sam ti link gde da otvoris tiket i kod mene sve neke wendy dolaze i sve su odmah tako ljubazne pitale da li mogu sacekati jos nedelje reko aj sacekacu...ako je posiljka imala tracking ne placas nista.

NIsam ih ni kontaktirao preko chata, nego preko ticketa. Pisao sam o tome, e sad na ticket mi se javio Limun, jos pre mesec dana, takve sam srece :D, sa Wendi bi ja lako izasao na kraj, al ovaj je gorci od Limuna , zato ga tako i zovu :D

Ukapirao sam ja i ovo za doplatu, jer da sam hteo da doplacujem pracenje , to bih uradio i prvi put, ne bih cekao da me nerviraju 2 meseca. Kad su ocigledno poslali brodom, ne pomaze tu ni pracenje, posebno sto kretanje van HK-a ne mozes sam da pratis za razliku od CN poste i ostalih.

i meni kao sto rekoh sa trackingom poslo 30 juna iz HK...nema nista ni da bekne...a recimo pre 5 dana poslo iz CN vidim vec je na carini, poslo 5 komada od toga samo jedan stigo kod nas :( a isti dan poslato 5 razlicitih...

a sto se tice limuna nedaj ti boze, ocenio sam ga bezbroj puta sa svim jedinicama na chatu jer mi nikad nije od pomoci sto mu i kazem, thanks for nothing :( i dam mu keceve...

Poslednja izmena:
Paket koji je dx poslao 30. maja, je stigao juce. Putovanje od 70 dana :)
Nadam se da ce drugi koji su mi poslali 29. juna stici brze :)

Nadam se i ja da ce ti stici brze nego taj, ali to nema veze sa dx-om kad posalju, sve ostalo je na posti preko koje ide.

Naplatise mi carinu za kupovinu dzempera (ejjj dzempera) od 35Eur iz UK. Em sto je manje od 50eur koliko se pricalo po medijima da je max iznos, em je u pitanju tekstilni proizvod za koji smo oslobodjeni carine od EU. Ne samo to, nema carinske deklaracije, nema priznanice, nema niceg osim nalepnice na paketu sa pecatom uprave carina, oznake ocarinjeno i rukom ispisanog iznosa. Kao da smo kauboji. Dara je prevrsila meru, razmisljam da idem da se zalim....ima li neko info na koju adresu da idem?

Savska valjda, idi odmah ako si odbio paket, ako nisi, dzaba ides onda.

Stavio staru adresu jer je cale stalno kod kuce, i on normalno primio paket. Zasto dzabe? Meni nije jasno da tako ozbiljna institucija kao sto je carina jedne zemlje se ovako kaubojski ponasa, bez ijednog papira? Sad nesto razmisljam....paket je oko 35EUR a oni mi naplatili oko 670RSD, da mu to ne dodje 20% pdv, jel se naplacuje pdv cak i ako se ne obracunava carina? Mada pise ocarinjeno na paketu.

Stavio staru adresu jer je cale stalno kod kuce, i on normalno primio paket. Zasto dzabe? Meni nije jasno da tako ozbiljna institucija kao sto je carina jedne zemlje se ovako kaubojski ponasa, bez ijednog papira? Sad nesto razmisljam....paket je oko 35EUR a oni mi naplatili oko 670RSD, da mu to ne dodje 20% pdv, jel se naplacuje pdv cak i ako se ne obracunava carina? Mada pise ocarinjeno na paketu.
Paketi do 50 evra su oslobođeni carine ali nisu oslobođeni plćanja PDV-a, tj naplaćuju pdv 20% + 110 dinara za otvaranja paketa, to je tumačenje zakona ljudi sa carine(lopova) jer se u zakonu o carni spominje samo da nema carine do 50 evra, dok se u zakonu o PDV'u kaže da se naplaćuje na svu robu i usluge. Preko 50 evra naplaćuju još 10% carine na svu robu, po skraćenom postuku samo nalepe papirić sa iznosom to je samo za pakete koji idu preko pošte, a paketi preko DHL(i svih ostalih) idu u redovan carinski postupak naplaćuju se različite carine + 4000 dinara špedicija. Preko redovnog carinskog postupaka mogu uvoziti samo društva kapitala registrovana na tu delatnost i špediteri, dok fizička lica ne mogu. Takođe nije važno odakle se roba uvozi, već gde je proizvedena ovo za EU 0% priznaju samo uz dokaz da je roba potpuno proizvedena u EU...

Lepo si ovo sazeo. Meni samo nije jasno da ako sam kupio punu prodajnu cenu iz UK to se podrazumeva da sam platio sa njihovim VAT, sto bi znacilo da ako mi i u Srbiji naplate pdv da sam dva puta platio porez (i u Engleskoj i u Srbiji). Znam da sa dosta zemalja imamo sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, ne znam samo kakva je situacija sa UK.

Interesantno sto sam kupio jos jedan dzemper oko 23 evra, i tu mi nisu zaracunali PDV, nego samo otvaranje i to oko 60ak dinara a ne 110 kao sto si napisao. Moguce sto je taj drugi dzemper markiran (Esprit) ne znam gde oni proizvode, ali je to pravilo o proizvodnji u EU malko bezveze jer je 90% svetske proizvodnje u Kini. Inace sam narucivao svasta, od igle do lokomotive i sada su mi prvi put naplatili PDV. I ok da ustanove neka pravila, nego mene iritira sto pravila tj. sistema nema i sto sve ide od slucaja do slucaja.

Pravila ima, meni apsolutno svaki put naplate pdv, cak i na foliju za telefon npr. Ti si samo dosad imao srece... i stvarno 500din na 35e nije strasno ;)

Dvostruko oporezivanje se izbegne tako sto prodavac treba da ti skine vat... ja sam narucivao neke stvari npr iz svedske i slao sam im mail da im objasnim da sr nije u EU i da ne treba da mi naplate porez. Lepo su to prihvatili i izmenili u svom sistemu.

Poslednja izmena:
Pravila ima, meni apsolutno svaki put naplate pdv, cak i na foliju za telefon npr. Ti si samo dosad imao srece...

Stigla i bezicna tastatura i mis od 40usd iz hong konga bez naplacenog pdv-a.
Ne znam dal ja imam srece, al iz prethodnih slucajeva ja bi onu jednu porudzbinu pre nazvao nesrecom, nego u ostalih x puta srecom :)

Poslednja izmena:
Naravno da imas srece... zivis u bg i nekog u toj carini mrzi da radi svoj posao... slavi za svaku tu posiljku koja ti je prosla bez dadzbina..

ovi u NS su jako revnosni, pa ni folija za telefon ne prodje... treba da mi stignu 3 pamucne pelene i 2 kutije vitamina, naplatice mi 20% od osnovice zaokruzene navise samo tako + 110din

zato sam i pitao da li je iko u NS narucio i dobio telefon iz kine...

Poslednja izmena:
Da li neko zna kojoj "sili" da se obratim za pomoc? Kupujem preko Ebay-a vec godinama. Dok kod nas nisu uveli PP, posiljke su stizale po principu od pet posiljaka, jedna eventualno ne stigne. Od kada je uveden PP za Srbiju, situacija se drasticno promenila. Dakle u poslednjih 2-3 meseca, sam porucio jedno 5-6 stvari i od toga mi je stigao samo JEDAN paket. Prvo sam mislio da je guzva na carini, pa sam cekao, pa sam za prva dva paketa trazio ponovno slanje, sto su prodavci (imam poverenja jer kupujem od njij vec dugo) i uradili. Ali niti ti originalni, niti zamenski paketi stizu. Sto je najgore jedan od paketa sam narucio na adresu prijatelja koji zivi na Novom Beogradu (ja sam na Dedinju), i ni njemu paket nije stigao. Mislio sam prvo da me postar potkrada, medjutim coveka znam licno i donosio mi je hiljadu puta posiljke i skoro sam siguran da nije ni on problem. Na carini znam da kradu, ali ne mogu da verujem da kradu bas toliko (da kraduckaju pa i ajde). Ne znam vise sta da radim. Prestao sam da narucujem ista, dok ne vidim kako ovo da resim. :(

Ja nisam imao slicnih problema. U zadnja 2 meseca, 10-15 posiljki - sve su stigle. Da nije neko drugi u posti?

@Bad Habbit
Identicno iskustvo i kod mene trenutno, istice mi vreme za stizanje paketa, ni jedan nije stigao, od 12 komada samo 1, ostali nista, tuga da ne moze tuznija biti, ovo se desava samo sa posiljkama bez pracenja..

Cekam jos neke posiljke, videcemo sta ce biti, nadam se da ce ubrzo popadati ovi na carinjenju u savskoj..

Meni to vise lici na problem sa postom.....nemoguce je da carina nekog stalno propusta, a nekog ne.

ako vam je za utehu ja cekam vise od 45 dana za dosta paketa....a svi imaju tracking...

Videcemo, ja cu javiti ako ista stigne, do sad mi nikad nisu kasnili paketi u ovolikom broju, maznu ponekad nesto ali ovo sad je bas za zabrinjavanje.

meni paket, cirka ~3kg sa urednom fakturom stoji na carini jos od 14.10, poslat je 12, za 2 dana je stigao u nasu zemlju a vec 10 stoji na carini :(

U kojim ste opstinama, i koje su poste u pitanju?

Mi o vuku a on pred vratima, poslao mi cestitku iz carine, sad bar znam zasto kasni, nego jel zna neko sta da se radi? u temi carine ima vise detalja.

Ja sam na Dedinju, 11040 posta. Inace svi ovi nestali paketi su bez tracking number-a, ali imam i jedan sa tracking number-om, koji je poslat 5.9 i nema ni njega. Pise samo da je napustio Kinu i dalje ni traga ni glasa.

Ja sam cak pisao neko pismo zastitniku gradjana i odgovorili su mi kako moram da se obratim ministarstvu trgovine i saobracaja i da oni nemogu nista da urade.

Iskreno, totalno sam sludjen. Ne znam vise sta da radim. Postao sam vec sumnjiv i na Ebay-u, jer za svaki predmet otvaram case ili trazim od prodavca da mi ponovo salje.

^mene ce sasvim sigurno ebay banovati bas zbog toga jer sam trazio na velikom broju posiljki refund ili ponovno slanje, a normalna je stvar da trazim kad mi posiljke ne stizu. Pitanje je koliko ce ebay tolerisati....nisam pametan kako naloviti uzrok zasto paketi ne stizu, generalno ovo je za sve u ovom lancu trgovine lose.

Poslednja izmena:
Ja sam na Dedinju, 11040 posta. Inace svi ovi nestali paketi su bez tracking number-a, ali imam i jedan sa tracking number-om, koji je poslat 5.9 i nema ni njega. Pise samo da je napustio Kinu i dalje ni traga ni glasa.

Ja sam cak pisao neko pismo zastitniku gradjana i odgovorili su mi kako moram da se obratim ministarstvu trgovine i saobracaja i da oni nemogu nista da urade.

Iskreno, totalno sam sludjen. Ne znam vise sta da radim. Postao sam vec sumnjiv i na Ebay-u, jer za svaki predmet otvaram case ili trazim od prodavca da mi ponovo salje.

ja bi probao sa razlicitih adresa u Bgd da narucujem i da vidim dal ce isto da se desi. Ako je sve ok onda je problem u tvojoj posti, ako i tu nije ok onda bih otisao u carinu.

Da li moze posta da vrati nazad posiljke bez ikakvog obavestenja i pokusaja urucenja ako ima na tom reonu gde idu posiljke problem sa postarima koji malo malo pa ne rade i non stop se smenjuju, ili zbog nekog drugog razloga ?

34eur i free shipping...ima cak i faktura uz paket.

34eur i free shipping...ima cak i faktura uz paket.

Zali se. Dao 50eur ne podleze carini, mogli su samo pdv da ti naplate. Odstampaj cenu sa e-bay i e-mail priznanicu kao dokaz. To je sramota....samo cekam da mene nagaze, skroz sam naostren za svadju.

ja bi probao sa razlicitih adresa u Bgd da narucujem i da vidim dal ce isto da se desi. Ako je sve ok onda je problem u tvojoj posti, ako i tu nije ok onda bih otisao u carinu.

Probao sam to. Isto nije stigao paket. Doduse jednom sam prodao, ali nije stigao.

U carinu u Savskoj sam isao jednom i setali su me k'o majmuna, da bi mi na kraju neka zena koja po svim kriterijumima podseca na muskarca, zapretila da ce mi "posalti BIU na kucu" zato sto sam sumnjiv jer "previse" narucujem. I rekla mi jos, posto sam isao da se zalim kada mi jednog dana postar doneo dva identicna paketa, od istog posiljaoca, gde je na jednom stajalo da je oslobodjen od carine, a na drugom da moram da platim neku debelu carinu, kako je "moja zakonska duznost da svaki paket koji mi stigne neocarinjen, donesem licno kod njih, da ga ocarine". Tada sam shvatio da tamo zive i rade potpuni psihoticari i odlucio da ne priredjujem sebi vise to zadovoljstvo.

^mene ce sasvim sigurno ebay banovati bas zbog toga jer sam trazio na velikom broju posiljki refund ili ponovno slanje, a normalna je stvar da trazim kad mi posiljke ne stizu. Pitanje je koliko ce ebay tolerisati....nisam pametan kako naloviti uzrok zasto paketi ne stizu, generalno ovo je za sve u ovom lancu trgovine lose.

Pa to ti kazem. Imam besprekoran skor godinama i sada u poslednje vreme sve case-ovi, zalbe, dispute-i. Znaci samo cekam kada ce me banovati i to zbog *****a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno