Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

Nemoj da gledas kad si narucio, nego kad ti je DX napisao da je poslao. Od tog datuma se racuna, jer nemoguce da je prvu poslao 18.5 a poletela 11.6. Tako da od datuma slanja sve do 60 dana je normalno, mada obicno stize ranije. Ovo tvoje od poletanja proslo tek 14 dana, to nije nista. Nema tu pravila paketi putuju od 15 dana pa do 2 meseca, pa kako se kome zalomi.

Nemoj da gledas kad si narucio, nego kad ti je DX napisao da je poslao. Od tog datuma se racuna, jer nemoguce da je prvu poslao 18.5 a poletela 11.6. Tako da od datuma slanja sve do 60 dana je normalno, mada obicno stize ranije. Ovo tvoje od poletanja proslo tek 14 dana, to nije nista. Nema tu pravila paketi putuju od 15 dana pa do 2 meseca, pa kako se kome zalomi.

Obe su 30.05.2013 oznacene na sajtu kao "Full Shipment " i obe su tada dobile broj za pracenje a 11.05. za obe posiljke je pisalo na Hongkong Post
Destination - Serbia (Republic of)
The item (RTxxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 11-Jun-2013
napustile Hongkong ako sam dobro skapirao.
Kako li ce meni da se zalomi ???:mad:

Jeste...meni je oko mesec dana, od tog trenutka kada je paket napustio HK, stigao paket...dakle tebi tek posle 11. jula

meni je vise puta stigao posle 7 dana od kad je napustio hong kong, sada evo vec 10 proslo i jos ga nema :(

16. jul paket napustio HK...
Da li da se i dalje nadam da ce stici?

Naravno, opusti se. Ja cekam od 4. Jula i ne ocekujem pre 4 avgusta nista. Zabrini se nakon 40 dana. Nego da li ti je to datum kada su ti rekli da su poslali ili kada su stvarno to i ucinili? Jer u poslednje vreme lazuckaju za to

datum kada je po HK postu paket napustio HK ka Srbiji... nada umire poslednja

16. jul paket napustio HK...
Da li da se i dalje nadam da ce stici?

16.jul, pa tek je proslo 3 dana?, ja moja dva paketa cekam od 11 juna tada napustila HongKong i nema ih jos:trust:
I ja pogresio u mojoj prethodnoj poruci napisao 11.05 a u stvari paketi krenuli iz HK 11.06.

Poslednja izmena:
Obe su 30.05.2013 oznacene na sajtu kao "Full Shipment " i obe su tada dobile broj za pracenje a 11.06. za obe posiljke je pisalo na Hongkong Post
Destination - Serbia (Republic of)
The item (RTxxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 11-Jun-2013
napustile Hongkong ako sam dobro skapirao.
Kako li ce meni da se zalomi ???:mad:

Evo danas novost ja se skoro oprostio...jedan se pojavio u Srbiji...
Prikaz statusa pošiljke broj: RTxxxxxxxxxHK

20.07.2013 10:11:09 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
20.07.2013 11:10:22 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Cisto povratna informacija , kao moje iskustvo i pouka ne gubiti nadu...cekam i drugi da se pojavi zajedno su krenuli.

Poslednja izmena:
Je l' ovo AliExpress prestao da šalje robu u Srbiju???
Na koji god proizvod sam kliknuo, piše:
Can not deliver to SERBIA
A svi ovi proizvodi su iz moje Wish List, što znači da sa sigurnošću znam da kada sam ih ubacio u listu su bili sa free shipingom za Srbiju.

Povremeno se zbrlja nešto, pa piše da ne može da se šalje roba u Srbiju, ali uvek brzo isprave. Radi sad normalno..

Meni je paket poslat 25.05 stigao pre neki dan, sa danom razmaka sa istim takvim ponovo poslatim paketom 06.07. Prodavac mi ponovo poslao umesto refund-a, neki sitan iznos je u pitanju tako da sam bio spreman da rizikujem, i eto, stigla oba sa danom razmaka. Paketi poslati iz HK, HK poštom. Naravno, refundirao sam mu taj drugi paket. Isto i paket koji je išao običnom CN poštom, stigao pre neki dan a isto poslat krajem maja...

Je l' ovo AliExpress prestao da šalje robu u Srbiju???
Na koji god proizvod sam kliknuo, piše:
Can not deliver to SERBIA
A svi ovi proizvodi su iz moje Wish List, što znači da sa sigurnošću znam da kada sam ih ubacio u listu su bili sa free shipingom za Srbiju.
Naravno da nije prestao juce sam narucio nesto, tako da je odgovor na tvoje pitanje NE.

Moze li neko da mi kaze kako da nadjem tracking number na dealextreme-u?
Gledao sam po netu tutoriale i svuda dx izgleda drugacije nego sada i nemam opcije koje su prikazane u tim tutorialima.
Hvala unapred.

ako ti je order iznad 15$ onda ima tracking, ako nije onda nema, obicno ti stigne broj u mailu kada ti napisu da je poslato a mozes ga naci i u my account-my orders-order number-shipments.

Aha.. nisu preko 15$ zato ni nema... Nisam znao. Hvala.
Poslali su mi neku bateriju za fon 30.05. i jos je nema. Da joj se nadam ili da pisem propalo? :)

i ja cekam od 30.06 i sve vicu cekajte jos nedelju dana...ja cu sacekati, ako ti se ne ceka. podneses onaj order dispute i oni ti posalju opet ili uzmes refund. Moja je sa trackingom pa je jos nema :(

Poslednja izmena:
Nema nikakvog order Dispute. Vec sam im 2 puta pisao u vezi posiljke koja nije stigla sad ce 2 meseca, i Kinez odgovara , cekaj jos, Boli njega dal ce to i kada stici. Jedini zvanicni Dispute je kada dobijes pokvareni proizvod u proceduri RMA. Ovo mogu da te zezaju koliko hoce.

Ako neko ima drugacija iskustva oko ovoga neka napise.

ima bre kako nema meni su odmah ponudili...sad cu opet da ih pitam pa cu ti dati link...ako ne stigne u roku od 20 dana mozes odmah ovde dispute, moji orderi su svi oko 50e pa mi to uvek predlazu:

https://cs.dx.com/Ticket/Check/Order.Delay

uneses broj ordera i objasnis pa ti nude ili refund ili da salju opet...to im je u FAQ isto:

https://cs.dx.com/FAQ/Detail/63

Poslednja izmena:
Pa to sam im pisao 2 puta , bas na taj link, te tikete. I stalno mi se javlja Limun i ne nudi nista, nego kaze cekaj jos, a proslo je skoro 2 meseca.

pa ja sam prvo pricao preko chata i oni mi rekli da posto cekam vise od 30 dana da podnesem zahtev, ja podnesem i oni se jave itd itd malo ostrije i oni vec nadju resenje...a sto se tice limuna taj je medju najneljubaznijima uvek ga ocenim jako lose...podseca me na limundo :(

Da li je neko imao ovaka slucaj?

01.08.2013 14:46:08 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
01.08.2013 16:03:55 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
02.08.2013 11:33:13 18200 GPC NIŠ - 18200 GPC NIŠ Otprema

Problem je sto posiljka treba da se isporuci u Bg a ovo ovo je izgleda u Nisu. :lupko:

Desava se to relativno cesto, jer ovi sto sortiraju pakete, slabo znaju da citaju :D U stvari zure, pa ne obracaju dovoljno paznju. Najcesce se to dogadja kada na pakatu pise BELGRADE . Nema potrebe da se to pise vec BEOGRAD, na Engleskom je vazno samo napisati naziv Drzave, sve ostalo cita samo nasa posta, koja sa Engleskim slabo stoji.

Tako da je ovo Belgrade, na primer protumaceno kao Bosilegrad, lici zar ne :D

Da li je neko imao ovaka slucaj?

01.08.2013 14:46:08 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
01.08.2013 16:03:55 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
02.08.2013 11:33:13 18200 GPC NIŠ - 18200 GPC NIŠ Otprema

Problem je sto posiljka treba da se isporuci u Bg a ovo ovo je izgleda u Nisu. :lupko:

Ja sma imao slicno meni su umesto u BG jednom poslali u NS, sutradan je bilo kod mene,znaci isti dan su ovi iz NS vratili za BG, nista strasno.

Nema nikakvog order Dispute. Vec sam im 2 puta pisao u vezi posiljke koja nije stigla sad ce 2 meseca, i Kinez odgovara , cekaj jos, Boli njega dal ce to i kada stici. Jedini zvanicni Dispute je kada dobijes pokvareni proizvod u proceduri RMA. Ovo mogu da te zezaju koliko hoce.

Ako neko ima drugacija iskustva oko ovoga neka napise.

Imam ja. Posle oko 2 meseca žalio se što pošiljka ne stiže. Zamolili me da sačekam desetak dana i da se javim ponovo. Kad sam se javio ponovo ponudili su mi refund, ili da pošalju ponovo ali uz doplatu tracking broja pošto ga prethodna pošiljka nije imala. Doplatio sam i poslali su mi ponovo.

Ja sam im pisao 3 puta, al nisam svaki put otvarao novi tiket, nego nastavljam onaj pocetni . Moj "predmet " , zalbu je u startu preuzeo izvesni Limun, Goxxxy ga je dobro opisao, izuzetno drzak, neljubazan i ne nudi nista. Pisacu mu jos jednom, jer on nista ne nudi nego ponavlja samo, cekati i cekati, dva meseca istice za par dana, mada oni obecavaju 20 radnih dana, od dana slanja ili 40 od dana porudzbine, a nigde ne pominju nikakva 2 meseca.

Ako i ovog puta odgovori sa cekati, trazicu nekog njegovog Supervizora, valjda imaju to tamo, nije valjda taj Limun Gazda DX-a :D

Edit : Nisam Lud da im ista doplacujem, niti je DX jedini na svetu. Ono sto su trebali da budu bolji od ostalih, po pricama, ja se u to nisam licno uverio, nego sam naisao na tvrdoglavi zid drskosti i neljubaznosti, to isto (losu uslugu) mozda i mnogo ljubaznije imam i kod ostalih prodavaca :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno