Meni je diskusija o ovom telefonu sa prvih stranica i ljudi koji su pisali o istom samo "potpisala" moju nameru da uzmem ovaj telefon iaoko sam i pre otvaranja teme imao neka saznanja o njemu, meni dovoljna da ga zavolim... Posle pola godine pojavljuje se određena skupina ljudi, koja nezadovoljna onim što ima (ili nema), a milslima i očima zabalavljena ka nekim mnogo jačim modelima od 997 nalazi za pravo da pljuje ovaj model. Ukazivanje problema na uređaju je jedno, ali konstantno se kroz te problemčiće, jer generalno ovaj telefon nema neke veće serijske probleme, povlače takve gluposti da sam kojim slučajem prespavao prvih 150 strana i počeo da se interesujem za ovaj model od zadnjhih dvadesetak strana, ne verujem da bi i dalje bio zainteresovan za isti. Zbog pojedinih novih duša ovde, kažem novih, jer nisam nalazio neke niknejmove ranije na ovoj temi, ne pada mi na pamet više da planiram neku kupovinu preko postova ostavljenih ovde. A mislio sam da je to najbolja solucija doći do dobrog telefona. Neka hvala, da pratim da, sve ostalo će ići na drugi način. Ja razumem da je neko razočaran što će obećani JB kasniti ili ga uopšte neće biti ali to nije razlog da se o ovom telefonu pričaju neke gluposti, zbog razočaranja u firmu Alcatel i sl. Pa to ide sve dotle da se prave neka smešna poređenja oko polovnog i novog, ne, najbolje da se uradi poređenje samsung S4 vs alcatel ot-997 i da se smejemo kako alcatel ni u jednom segmentu ne može prići samsungu i da je zbog toga "******" telefon.