Šta je novo?

Alcatel OT-997

NightCrawler

Znamenit
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
1,025
Alcatel 997 u Srbiji, po nezvaničnim informacijama, biti do 30.000 dinara u maloprodaji bez ugovora. Zapravo ovaj čipset MT6577 je kreiran tako da omogući proizvodnju aparata koji će biti u domenu do 20.000 dinara, a dodatnih 10.000 dinara preko se pravda kvalitetom izrade i boljim ostatkom hardvera
MediaTek MT6577 sadrži dvojezgarni 1GHz ARM Cortex-A9 procesor, koji je uparen sa PowerVR SGX 5 grafičkim podsistemom. Ovakav sistem je prethodne godine smatran vrhunskim po pitanju performansi, a svakako vrlo adekvatan za Android najnovije generacije na 720p

Ceo text na:http://www.mobilnisvet.com/mobilni-vesti/505

[YOUTUBE]-RI0c4Sq81c&hd=1[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Na testu im je bila preprodukcijskoa verzija, sa slabijim procesorom. Tek cemo videti kakav je proizvodni primerak.

Shto se MTK procesora tice, lepo zvuci kada kazu PowerVR SGX 5 Series, ali morash malo da kopash da bi saznao da se ne radi o SGX540 (kao na npr. Galaxy Nexusu), vec o starijem SGX531 (pretpostavljam overklokovani SGX530). Nije bash neka snaga, odnosno nece biti ubijanje od igranja igrica, ali je svakako jaca nego Adreno 200... Bash bih voleo da negde vidim direktno poredjenje sa novim Qualcomm A5 dual core i ST-Ericsson A9 dual core procesorima...

Ali ono shto dodatno privlacno zvuci je svakako onih 1GB rama 🙂

Cak i ta cena od ispod 30.000 zvuci veoma lepo, ali kada se uzme u obzir da mesec dana Motorole Razr mogu da se nadju za 250, nekako automatski zvuci manje zanimljivo. Dok se zaista i pojavi kod nas, moglo bi da bude kasno.

Jel zna neko kad moze da se ocekuje OT-997?

Kad god da se očkuje treba da se takmiči sa ZTEovim Grande X koji razvaljuje a ima ga već od 230€ nov 😉.

Zna li ko kad se ocekuje u prodaji?
Meni kao rekli u toku ovog meseca...,ali ko to zna...
Ja bi bio zadovoljan i sa ot993 dual sim...,bitne su mi dve kartice,a ako ovaj bude max do 30000,onda 993 ne bi trebao biti vise od 25000,mozda i koju hiljadu manje,jer je malo slabiji od 995,a on je oko 26000 ;-)

Ma kojih 1Gb(toliko ima SGSIII).U vrh glave 512Mb koja se pakuje sa tom grafikom,koja je inače slabija od Adreno 205.:banana:

Ne kažem ja da ne piše,ali i na tarabi piše...,pa se ne zaletiš odmah.Važno je šta piše na zvaničnom sajtu.:d

ot993 se ocekuje za 10-ak dana u prodaju,vrlo moguce da ce tad i ovaj biti ;-)

993 je po specifikacijama losiji od 995?? Jesam u pravu?

993 je po specifikacijama losiji od 995?? Jesam u pravu?
Jesi,mislim samo po brzini jer ovaj ima 1 Ghz,a 995 1,4...,a 993 dolazi odma sa ICS,a 995 tek treba da ga dobije kroz update,tako da za ovaj 993 postoji sansa da mozda nekad stigne i 4.1,dok za 995 cisto sumnjam...,opet kazem moguce... ;-)
E,sad ako bi 997 bio nekih 28000 i da sa povracajem pdv-a me ispadne oko 22000,to bi vec nekako sacekao i dodao jos koju hiljadu za njega i onda mogu biti miram bar godinu dana ;-)
I jos jedna prednost sto bi i 993 i 997 bili dual sim,a 995 nije ;-)

Poslednja izmena:
993 Ima slabiji cpu, ne znam koji gpu i ima 4" ekran. 955 je svakako bolja kupovina.

993 Ima slabiji cpu, ne znam koji gpu i ima 4" ekran. 955 je svakako bolja kupovina.

Ma sve to stoji,ali posto ne igram igrice i tih 1 Ghz mi je dovoljno za sve aplikacije,a jos i dual sim i jeftiniji od 995 i dolazi vec sa ICS,tako da ne znam sta cu izeti...,jos razmisljam,ovaj 993 ce biti jos i oko 5000 jeftiniji od 995 ;-)

Znam to,video sam odavno...,ali me sad ohrabruje ovako povoljno kod njih,pa mi daje nadu da ce biti solidno manje para od tih 30000 ;-)

Ma samo se ti nadaj.Može da bude samo više,a nikako manje.Kada je u Nemačkoj OT995 bio 170e na sajtu,kod nas je bio tadašnjih 26000.Ovo je čista navlakuša,bez potpune specifikacije.
Kako može da se OT993 poredi sa OT995(to je klasa ispod).Za najeftinije modele nema upgrade softvera,jer jedva i 4.0.4 mogu da guraju.:bottle:

Poslednja izmena:
Ma samo se ti nadaj.Može da bude samo više,a nikako manje.Kada je u Nemačkoj OT995 bio 170e na sajtu,kod nas je bio tadašnjih 26000.Ovo je čista navlakuša,bez potpune specifikacije.
Kako može da se OT993 poredi sa OT995(to je klasa ispod).Za najeftinije modele nema upgrade softvera,jer jedva i 4.0.4 mogu da guraju.:bottle:
Aj citaj malo sta pisemo...ko uopste spominje 993?
I pogledaj naziv teme...
Rec je o ot997 koji je za klasu vise od 995,sem toga na jednom testu 997 kod nas su rekli da ce biti do 30000

Kazu da ce ga jedan od operatera uvrstiti vrlo brzo u ponudu,mozda vec od novembra,ja se nadam da je Telenor,ali svi su izgledi da je MTS :-(

Verovatno je mts. Zvao sam ih juce za novi ugovor s telefonom i rekli mi da do kraja meseca ocekuju jos 3 nova telefona u ponudi. Neku motorolu i 2 modela alcatela

Verovatno je mts. Zvao sam ih juce za novi ugovor s telefonom i rekli mi da do kraja meseca ocekuju jos 3 nova telefona u ponudi. Neku motorolu i 2 modela alcatela
a meni rekoše alcatel, huawei i još neki sony... s tim što su meni rekli početkom novembra

Nazad
Vrh Dno