Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

ynaci sa telenor 3g modemo sigurno radi jel treba neko podesavanje ya telenor internet na tom tabletu hvala

treba - kako je opisano u uputstvu.

mada, mislim da postoji opcija da se od telenora specificno trazi Huawei e1750, koji radi bez podesavanja, odma havata signal. ako su radi da izadju u susret ...

e1552 moze da se namesti, to bih ja recimo uradio, ukoliko je neko zainteresovan za tablet.

Vip izbacuje 16 februara njihov mobilni internet bas me zanima kojice modem biti.Bice neka akcija otprilike nebook asus koji kosta 300 eura za 100 eura ali se ne zna na koliko godina mora biti potpisan ugovor.Cene paketa ce biti od 700 do 2000 dinara plus minus par stotina dinara gore dole za flet rejt.

DOBRE VESTI everybody! :)

3G radi! dakle, da ne bude zabune, govorim o Flytouch 2 -

pokusavao sam da aktiviram 3G na flytouch-u, jer je Philosopher zapeo covek :) i nije htelo, a iskren da budem - nisam probao sa telekomovim 3G modemima, ne znam ni koji koriste uopste.

Telenorov - Huawei e1552 nece da radi.

i evo, nakanuh se da sam izvedem trik -

http://www.slatedroid.com/index.php?topic=13645.0

i radi. bez ikakvih problema. obratite paznju da je uputstvo za e1550, ali je sve isto u podesavanjima kao i za e1552

update informacije je da Huawei e1750 radi jos bolje, ukoliko ga otkljucate i u njega ubodete telenor/telekom karticu, jer Infotmic (proizvodjac tableta) kaze da je u tablet implementirana podrska za ovaj 3G modem, te kapiram da u tom slucaju ima menu za unosenje parametra direktno iz tableta, bez dodatnog softvera.

jel zna neko, da li telenor/telekom zakljucavaju 3G karticu za maticni modem ili moze da se koristi drugi uredjaj jednostavnom zamenom 3G kartice ?

Odradio sam sve kao po uputstvu na datom linku, ali ja uopste nemam parametre za Telenorov 3G (tamo imaju parametri samo za nekog ruskog operatera). Mada cak ne mogu ni da sacuvam parametre za APN, sta god da popunim odem na Save, vrati me na izbor sacuvanih APN-ova, ali u listi nema nicega, kao da nisam nista sacuvao.

e sad, kad si sve pripremio, pre nego sto ponovo upalis qucik settings, idi prvo u:

wireless & network settings > 3g settings > upali 3g modem (sad je iskljucen)

pa onda ponovo u quick settings program, i onda probaj da sacuvas, a da bi ti radilo, moras da postavis paramtetre od telenora

Dodatni info, covek je mnogo bolje objasnio nego na linkovanoj temi:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=831178&page=96

post 951

name: telenor
APN: Internet (neki kazu da ako nece, probas sa "net")
username: telenor
password: gprs

prati ova uputstva za quick settings app (lik iz holandije ih napisao)

Choose Mobile data

Select Access Point Names , ( Nederlands: Naamen Toegangspuntent )
click menu and not New APN! ( Niet nieuwe APN )
We choose Standart configuration ( Standartinstellingen herstellen )
( I'm using my tablet in dutch, and label of the button could be different but there is only two button and we don't choose New )
Let it configure self,
Tap menu again and this time choose New APN
Here is the configuration for :
T-Mobile APN:
Name : Choose a name
APN Name : internet
Username : Let it empty
Password : Let it empty

do not change rest of the configuation.
jUST SAVE IT.
Remove your 3g stick,
Connect it again.
Go to 3G Settings.
Turn it on.
Tadaaa
internet

Odradio sam u medjuvremenu ona podesavanja za gprs sa Telenorovog sajta i uspeo da se konektujem, mejdutim nema vise kredita na sim kartici u modemu. :D U svakom slucaju bitno je da radi. Hvala na pomoci! :)

sve sve, al da ostave u njemu x220 procesor, koji je spor + nema instrukcije za nativni flash, ispada da uopste nije neki bitniji upgrade.

Ma nije to oficijelni flytouch3, to je samo jos jedan od milion chinese prepakovanih branding imena. CPU je savrsheno dobar za ono za sta je Flytouch2 namenjen [sve sem 3D gaminga]. Bitno je da ima perfect video multimedia support.

posto vidim da je samo u ram memoriji razlika - eto nama froyo za Flytocuh2!!!

postovanje svima ;)

moze mala pomoc kod Telenor modema HUAWEI E1550 i FlyTouch 2
probao sam gore upustva sa linkova i nece :( nikako...nasao sam neke i softwere gotove koji otkljucavaju modem i nista...probavam stalno pa nikako...razmisljam da trazim Huawei e1750 od Telenora :) kad vec radi bez problema...

jel ima neko upustvo na nasem jeziku za otkljucavanje e1550?

negde verovatno gresim :( prvi put "jasem" Android, mada sam uspesno instalirao "Quick Settings" u FlyTuch ali nemam nigde opciju za unosenje parametara od Telenora...Modem redi ok pod windowsom XP i pokazuje da je otkljucan :(

hvala unapred ;)

u Quick settings - mobile data. tamo prati uputstva sa poslednjeg linka koji sam ostavio, nije tesko.

u Quick settings imam dve opcije - mobile data - mobile data (APN)
koji god da kliknem daje mi isto i kad odaberem "3G settings" vidim "3G network" i modem "Huawei e1750" nigde nema "Select Access Point Names" :(

mogli ste to upustvo malo uprostiti, ja bas nisam toliki laik ali ovo nece pa nece...

Za 10-ak dana, pojavice se kod nas cetiri modela Prestigio tableta, neki su i Archos rebranded. Vise informacija na www.prestigio.com
Nisu kineske tableti... Ali kad ste vec pominjali Archos...

Zanima me dal na Flytouch-u 2 dok se gleda film (mkv, divx, xvid) postoji neki player koji iscrtava prevod ? Uglavnom koristim external, tj. poseban srt, sub ili txt format. I da li taj player ima opciju promene aspect ratio-a ? Jos me zanima kako se ponasa kada reprodukujem sadrzaj na tv- putem hdmi-a. Ako je neko probao nesto od ovoga neka javi svoje utiske.

MOze da se gleda bilo koji format....
Postoje milion player-a...
Titlovi mogu da budu i unutar mkv-a mogu i da se ucitaju bilo gde sa kartice
Moze da se podesava aspect ratio, moze da se podesava boja,pozicija,velicina titla...

Ustvari sve to nema nikakve veze sa ovim tabletom...To je sve do programa kojiih android ima gomilu.. Ono sto je bitno da ima VP cip i da pusta i 1080p bez problema makar(ako je bitrate bas nenormalno velik i ima 16 ref frejmova oce da shteruje po malo ali vecina playera media playera to ne bi ni moglo da pusti...)

Hvala weasel. Uvek koncizan, strucan i hvale vredan odgovor.
Samo jos nesto da pitam. kada izadje Froyo za ovaj tablet kako se radi upgrade? Jel komplikovano ?

Nije, pratis uputstva i ne moze da nece ;)
Izaso je vec neki 2.2 rom al na xdu kazu da jos neke stvari zezaju pa cekaju neki bolji.

Koja je osnovna razilka izmedju 2.1 i 2.2 ?

Optimizacija =speed boost
+ male promene u UI

A generalno, razliku u autonomiji baterije necu primetiti ili mozda hocu ? Kapiram, da kad je cpu na 100% da se tada trosi baterija isto i na 2.1 i na 2.2 ? Razlika moze biti eventualno kod cesceg dimovanja ekrana ili tako nekih sitnijih korekcija koje bi povecale autonomiju ? jel sam u pravu ?

Autonomiju ces najvise sam povecati pravilnom kontrolom... wifi-a,Osvetljenja ekrana i slicnim.
Odonson da u mraku ne drzis osveltjenje na 100% i wifi da ti stoji upaljen non stop dok geldas film

Evo uzeh i ja ovaj tablet veceras od Igoritze. Za sad sam zadovoljan. Samo me buni sto mi na marketu kada se logujem sa gmail-om kaze kako mi telefon nije registrovan i ne da mi da skidam aplikacije. Kako to da resim ?
I wi fi radi jako usporeno, pritom mi trazi da se registrujem (5 polja sa po pet slova ili brojeva), a meni je wi fi totalno otvoren, bez ikakve sifre ili provere. Sta da registrujem onda ? Stoji tako neki uzvicnik u trouglu u gornem levom delu ekrana.

Poslednja izmena:
Imas na poledjini taj broj ;)
Wifi je do tebe jer meni skida potpuno istom brzinom kao i laptop... merio sa 2 programa i laptop i tablet po 2.2MB

Ukucao taj broj ali i dalje pise da nije registrovan. A speedtest.net ne mogu da otvorim jer verovatno nema podrsku za flash. ne znam kako da izmerim brzinu koju postizem. Ali generalno, jako sporo radi surf, bas sporo otvara stranice. Probao bih neki drugi browser ali kako kada ne mogu da skinem ni jednu aplikaciju ? Sad cu jos malo da isceprkam. A na youtube krene klip ali nema zvuk. Sta to moze biti? Mora da je do browsera. Mozda treba nesto u opcijama da se iscacka.

Nazad
Vrh Dno