Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oni inace redovno pustaju sve u HD rezoluciji.. koliko, jednom u dva meseca? :)

Pa dobro kad kod ima nešto bitno od sporta, jedino su zakazali na rukomentom SP-u, ali to je barem davala Arena u HD. Ovako LŠ, SP u fudbalu, vaterpolu, košarci sve su davali u HD, za ljubitelje sporta dovoljno :)

milkobgd
kod prekida filmova, probaj kad pustis film da pritisnes strelicu gore, da te brebaci na kraj filma, vidi dal hoce to, ili strelicu levo ili desno, prebacuje po 10 sec napred nazad
probaj nesto, oko ne moze da te prebaci na kraj filma, onda zovi servis, ili info centar za samsunga, ja sam taj kol centar zvao zbog firmware-a, objasne ti ljudi sve

sto se tice pucanja filmova, kad vam se restartuje tv,
ja sam imao problem kad sam fles spojio na duzi nastavak za usb, vec sam pisao o tome,
cim je kabal bio kraci sve je bilo ok, pa probajte sa nekim kracim kablom da spojite hdd sa tv ,
meni je cak odgovarao kabal koji sam dobio uz digitalni fotoaparat, isti ulaz, cak sam ga i probao i radi, stoji ustekan u
komp i preko njega prebacujem filmove, dok kabal koji sam dobio stoji ustekan u tv, pa samo hard prebacujem

Poslednja izmena:
Kako se radi eject externog HDD-a na Samsung C550 TV-u ? Jel uopste treba ?

Sorry za off, ali znam da je ova tema bas aktivna. :)

Kupio bih LCD ili Plasmu ( kako je bolje ) .Posto vec imam full hd sat risiver, znaci full hd, 100hz , 37"-42" ( mislim da je 32" suvise malo za pravi dozivljaj ). Cena 60-80000din.Sta predlazete ? POZ

Poslednja izmena:
Da li neko moze da da neki info o slovima koji se pisu u oznakam Panasonic plazmi iza famoznog recimo G20, vidim ima E, ES i jos nekih a postoji i razlika u ceni u zavisnosti od ovih dodatnih slova...

Da li postoji neki spisak ili objasnjenje koje slovo sta znaci?

Na zvanicnom panasonicovom sajtu vidim samo globalno G20, a po cenovnicima ima svasta.

G20E je crni a G20ES je srebrni. Eto razlike ;)

Jednostavno je:

Primer: Panasonic TX-P42G20B

TC prefix - Modeli za Americko trziste
TX prefix - Modeli za ostatak sveta

P ispred imena modela - Plasma varijanta
L ispred imena modela - LCD varijanta

G20B - Model samo za Veliku Britaniju
G20E - Model za ostatak Evrope
G20ES - Model sa srebrnim okvirom umesto crnog

Konačno sam odlučio da kupim samsung 40c650 u Mađarskoj.
Pitanje kada ga budem kupovao i ako ne bude samsungov panel šta da radim? Da li da odustanem od kupovine (a mađarska nije blizu) ili da kupujem sa lošijim panelom?
Da li je ogromna razlika u panelima ili ja to neću ni primetiti?

Gizmore pomagaj, a naravno i ostali ;)

Jesi kupio TV u Madjarskoj?

Koje radnje daju racun za povrat poreza? Ako neko zna neku radnju gde sigurno daju papire za povrat poreza, preporucite. Mozda za vikend vec skoknem do Madjarske.

Kupio bih LCD ili Plasmu ( kako je bolje ) .Posto vec imam full hd sat risiver, znaci full hd, 100hz , 37"-42" ( mislim da je 32" suvise malo za pravi dozivljaj ). Cena 60-80000din.Sta predlazete ? POZ

Moze i jeftiniji ??????
Kakav je PANASONIC LCD TV TX-L42S20E ,vidim da plasmu iste marke preporucujete !?!
Ili LG 37LD420 ?
Ili nesto trece ???????
POZ

Poslednja izmena:
Naravno da ne, virusi su pisani za Windows okruzenje. Software televizora je baziran na Linux operativnom sistemu. Ista stvar kao kad bi ubacio USB u komp koji ima Linux Ubuntu ili MacOS na primer, virus jednostavno ne bi imao sta da radi tu.

milkobgd
kod prekida filmova, probaj kad pustis film da pritisnes strelicu gore, da te brebaci na kraj filma, vidi dal hoce to, ili strelicu levo ili desno, prebacuje po 10 sec napred nazad
probaj nesto, oko ne moze da te prebaci na kraj filma, onda zovi servis, ili info centar za samsunga, ja sam taj kol centar zvao zbog firmware-a, objasne ti ljudi sve

sto se tice pucanja filmova, kad vam se restartuje tv,
ja sam imao problem kad sam fles spojio na duzi nastavak za usb, vec sam pisao o tome,
cim je kabal bio kraci sve je bilo ok, pa probajte sa nekim kracim kablom da spojite hdd sa tv ,
meni je cak odgovarao kabal koji sam dobio uz digitalni fotoaparat, isti ulaz, cak sam ga i probao i radi, stoji ustekan u
komp i preko njega prebacujem filmove, dok kabal koji sam dobio stoji ustekan u tv, pa samo hard prebacujem

Odavno nisam gledao film na tv i sad sam pokusao i opet se razocarao (u pitanju je c530) i uvek pukne pred kraj filma u ovom slucaju na 1:26 ali sam nekako uspeo silnim premotavanjem od nazad da vidim kraj filma... kad se premotavao od napred stane na 1h 24min 40 sek. a od nazad na 1h 26min 20s... ovaj problem izgleda tesko da cu ikada resiti :(

Ovde cu da nastavim sa pitanjima vezana za C530. Zanimaju me neka optimalna podesavanja slike,boje,i ostalog ako ga ima? Tv gledam preko sbb-a,i od juce kada sam kupio tv desi se da slika samo secne. E sad,da li je to do signala ili do tv-a,pitanje je. Prvi lcd,pa svaku sitnicu zapazis,i trazis mu mane.Npr.kod nekih kanala prikazuje se slika sa crnim trakama gore i dole,. Jel to do podesavanja slike ili jednostavno se emituje takav program? Dalje kod sortiranja kanala. Namestim npr.rts1 na broj 1,izvrsim sortiranje ostalih,kad pogledam opet se nesto ispremestalo. Vrlo moguce da ne radim nesto kako treba... Zeleo bih da cujem podesavanja za idealnu sliku?!

Sto se tice tih crnih traka, ides sledece:

menu/picture/picture options/size/auto wide. Posle toga sam ce ti siriti sliku skroz kod svakog kanala. Sto se tice sortiranja jos nisam stigao do tog eksperimentisanja :)

Sto se tice nekog idealnog podesavanja za sliku, mislim da to dosta zavisi od licnih potreba kao i okruzenju u kome se gleda, da li je svetla prostorija ili mracna itd... Ali evo jedne postavke kako je kod mene:

mode: dynamic
backlight: 20
Contrast: 100
Brightness: 50
Sharpness: 55
Colour: 60
Colour tone: Normal
HDMI black level: low
Game mode: off

Poslednja izmena:
Sto se tice tih crnih traka, ides sledece:

menu/picture/picture options/size/auto wide. Posle toga sam ce ti siriti sliku skroz kod svakog kanala.
meni ne siri..
kad naidje na kanal sa crnim trakama, tako ostane.. nema nikakve razlike izmedju auto-wide i 16:9, tako da ne vidim svrhu postajanja "auto-wide" opcije.
samsung le32c530..
Da li treba jos nesto podesiti da "auto-wide" proradi?

na drugom LVD TV Panasonic-u, kad odaberem opciju "Automatski" slika se sama prosiri tako da se crne trake ne vide.

Poslednja izmena:
Ista situacija je i kod mene. Namestio sam auto wide,ali ostaju trake na pojedinim kanalima.
meni ne siri..
kad naidje na kanal sa crnim trakama, tako ostane.. nema nikakve razlike izmedju auto-wide i 16:9, tako da ne vidim svrhu postajanja "auto-wide" opcije.
samsung le32c530..
Da li treba jos nesto podesiti da "auto-wide" proradi?

na drugom LVD TV Panasonic-u, kad odaberem opciju "Automatski" slika se sama prosiri tako da se crne trake ne vide.

Sad gledam nešto, ispod te opcije ima screen mode, meni je to 16:9, proverite i vi. Takodje pročačkajte ove dve opcije i izmixujte ih, vidim ima tu i 16:9 i screen fit...

Sad gledam nešto, ispod te opcije ima screen mode, meni je to 16:9, proverite i vi. Takodje pročačkajte ove dve opcije i izmixujte ih, vidim ima tu i 16:9 i screen fit...
Size- auto wide
Screen mode- 16:9
Film mode- off

U "SIZE" postoji odabir: AutoWide, 16:9, WideZoom, Zoom, 4:3 i Screen Fit.. ovu poslednju opciju "Screen Feet" nije moguce odabrati

Meni to isto ne radi na A656. Auto wide ne radi nista osim onog sto je u Screen modu vec izabrano. Ako je izabrana 16:9 opcija u Screen Mode svi kanali na iptv ce biti 16:9, ako je 4:3 svi su 4:3, ne detektuje pravi aspekt kanala i promeni ga u skladu sa tim. Probano sa svim opcijama slike u IPTV STB-u i uvek je ista prica 16:9 kanali ostaju 4:3 i obrnuto. Ne znam da li ovo radi na svakom ulazu, mozda samo radi na digitnom tuneru televizora i hdmi ulazima, na skartu barem meni nista ne radi.

Verujem da bi radilo kako treba sa novim STB-om sto se dobija uz HD paket, on se prikljucuje na HDMI.

Kod mene je kombinacija C530 i SBB D3 povezan preko scarta..
auto wide, ne radi..
ako auto-wide radi kod lanmi86, znaci da u mom slucaju postoje tri mogucnosti:
-TV je neispravan
-nije dobro podesen
-nema odgovarajuci firmware
Ako je pod 2 i 3, onda OK, nema brige..
Sad ne znam da li da reklamiram ili ne..

Inace, na drugoj adresi, imam kombinaciju Panasonic TX-L32C2E i SBB D3 isto preko scarta.. ovde auto-wide radi..

Poslednja izmena:
Primetio sam jos,da kanali na kojem ima malo snega,posle 2-3 sekunde kao da se stabilizuje slika, i vidljivo ponestane snega...
Da.. tako je i kod mene.. ali samo na obicnoj kabloskoj (gde ima snega)
Na D3, nema snega pa nema sta da popravlja..

Inace probao sam i PIP (slika u slici).. radi kombinacija DVD player prikljucen na HDMI

Da li vredi uzimati LCD koji je radiou radnji.
Danas sam gledao samsung 32c650, al samo AU paneli postoje. Razočarao sam se definitivno. A 40 je SQ panel. I sad sam resio da dočekam penzionerski popust, kupim 40 koji je radio u radnji i da rizikujem pa šta mi bog da,samo da sam siguran u SQ panel.
Samo da čovek izludi.
Gledanje sa 2,5-3 metra kakvo je mišljenje da nije dijagonala 40 malo prevelika.

Što se tiče dijagonale, tv nikad nije mali, navići ćeš se vrlo brzo. Ako imaš para za 40, uzmi i nećeš se pokajati.

A što se tiče crnih štrafti na tv-u. Ja stvarno ne znam šta može da bude u pitanju. Evo baš sam sad prešao svih 70 kanala koliko imam. Neki su odmah po prebacivanju razvučeni po ekranu, a za neke recimo treba pola sekunde posle prebacivanja i tv ih sam razvuče. Pogledaću danas u toku dana malo detaljnije oko toga pa javljam.

@ Gizmor, sad se setih, pa taj auto wide i jeste opcija za hdmi. Sećam se kada sam prvi put prikačio komp na hdmi, slika je bila veća nego što treba, i ta opcija auto wide je sredila veličinu slike. Nije mi samo jasno kako meni radi i razvlačenje slike kod programa.

Poslednja izmena:
Sto se tice pustanja fiolmova na C530(32"), ja sam na smo jednom filnmu od oko 100 pogledanih imao taj famozni prekid, i morao sam da zavrsim film na kompu. Inace mi sve ostalo normalno radi, mkv, mp4, avi... duzi, kraci filmovi, ama bas sve. Tri filma nisu zbog kodeka mogli da se pusti, tri. Firmware nisam dirao, a tv je kupljen pre nove godine, u merkatoru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno