Konačno sam odlučio da kupim samsung 40c650 u Mađarskoj.
Pitanje kada ga budem kupovao i ako ne bude samsungov panel šta da radim? Da li da odustanem od kupovine (a mađarska nije blizu) ili da kupujem sa lošijim panelom?
Da li je ogromna razlika u panelima ili ja to neću ni primetiti?
Gizmore pomagaj, a naravno i ostali![]()
Ortak, kod koga mogu da narucim tv, ima opciju za dva LG modela, koji su mi zapali za oko, dok samsung 32'' c530 trenutno nema. Modeli LG o kojima je rec su: 32LD350 i 32LD420.
Ta dva modela su slicna po ceni. Sta mislite o njima, neka iskustva i slicno? Koji bi ste od ova dva uzeli? I u odnosu na ovog gore samsunga, gde su ovi LG-evi modeli? Isplati se uzeti neki od njih ili cekati samsung? Upotreba i svrha su na nekoj od prethodnih strana, al ukratko, komp preko hdmi-a, malo gejming, malo hd filmovi, malo desktop i po najmanje televizija, gledanje preko usba i slicno mi i nije toliko bitno... Hvala unapred![]()
Zavisi od tebe da li da odustajes. Mozes da se potrudis da nadjes S-PVA panel i sve ce biti ok. Kao sto sam pricao ranije moze da ti zapadne A-MVA panel od firme AU Optronics, koji je takodje jako dobar ali nesto malo losiji od Samsungovog S-PVA, a najmanja sansa je da ti zapadne S-MVA od firme Chi Mei Optoelectronics koji je najlosiji od ova tri tipa panela. Razlike nisu ogromne vec suptilne.
Pozvao sam par povoljnih radnji u Mađarskoj vezano za kupovinu samsung 40s650 i dobio sam odgovor da ne mogu da dobijem račun za povrat pdv. Da li neko zna iz iskustva radnju gde može da se dobije povrat pdv? Ako je reklama može odgovor na PM.
Hvala
Razmisljao sam i ja kupuvinu LCD TV-a u Madjarskoj. Jeste da je jeftinije ali je veliki problem oko garancije. Dobije se garancija, ali sta ako se nesto desi pa moram ponovo u Madjarsku, pa prelasci granice, pa jos tamo da mi kazu dodji sutra ili za koji dan..
tako da sam ipak pazario ovde..
Za 220volt znam da vise ne vracaju a na http://www.argep.hu imas spisak radnji sa cenama pa mozes odatle nekoga da kontaktiras. MediaMarkt je u Global Blue sistemu (porez dizes ovde u banci) ali kazu ljudi da su im jace cene.
P.S. javi sta si saznao
Za recimo Samsung 40C650 je usteda bar 200 eur tako da se po meni isplati rizik.
Kojeg?od skoro sam vlasnik ovog lcd tv
Hm...ne bih se baš složio s ovim. Kada se to desi, upravo ću da vratim antenu na staro mesto, sa sve rotatorom. Preko kablovske sa standardno tužnom i bednom slikom, gledaću samo ono čega nema u etru. Sve ostalo, domaće kanale, gledaću naravno sa digitalnog tunera, makar ga kupio posebno....Meni nije jasno zasto vas ta digitalizacija toliko brine? Jel imate loga antene na krovu? Ako nemate vas digitalizacija ne dotice.
Kojeg?
Kod mene taj problem na C530 (isto iz Tehnomarketa) ne postojiKako sam se danas nasmejao u Tehnomarketu... Na Samsungu C530 koji je bio podešen na srpski jezik i nije imao antenu piše "Porverite signal".... Fail!
Vlasnik sam le40c650 i moj problem je sledeci:filmovi hd rezolucije 720 p i 1080 p formata x264 mkv pusteni preko lg 500 gb eksternog hard diska blokiraju tj. posle nekog vremena reprodukcije slika se samrzne ili blokira i tv se restartuje,milseci da je problem u hard disku probao sam od drugara hard disk lg 320 gb ali opet isti problem, pokusao sam preko fleske od 4 gb da pustim nba utakmicu u 720 p x264 ali i tu je isti problem.U gornjem postu sam napisao da na dinamic podesavanjima je sve ok ali sam pogresio,na bilo kojim podesavanjima rezultat je isti ,posle nekog vremena slika blokira,ako brzo premotam kadar nazad film krene ponovo ali mi je postalo iritantno da to stalno radim.Firmware verzija je 3005.1.Imas li neki savet ili pak resenje?Hvala unapred
Kod mene taj problem na C530 (isto iz Tehnomarketa) ne postoji
Kad skinem antenu pise sledece:
![]()
Vlasnik sam le40c650 i moj problem je sledeci:filmovi hd rezolucije 720 p i 1080 p formata x264 mkv pusteni preko lg 500 gb eksternog hard diska blokiraju tj. posle nekog vremena reprodukcije slika se samrzne ili blokira i tv se restartuje,milseci da je problem u hard disku probao sam od drugara hard disk lg 320 gb ali opet isti problem, pokusao sam preko fleske od 4 gb da pustim nba utakmicu u 720 p x264 ali i tu je isti problem.U gornjem postu sam napisao da na dinamic podesavanjima je sve ok ali sam pogresio,na bilo kojim podesavanjima rezultat je isti ,posle nekog vremena slika blokira,ako brzo premotam kadar nazad film krene ponovo ali mi je postalo iritantno da to stalno radim.Firmware verzija je 3005.1.Imas li neki savet ili pak resenje?Hvala unapred
@vnemanja82 &@tarmi
Problem sa pucanjem videa na LG modelima nije riješen ni u zadnjoj verziji firmware-a 03.03.18. Ja sam na svom LE5300 uradio update i dalje se desava ista stvar. Jedino poboljšanje koje sam primjetio nakon update-a je nešto brži zapping kanala. Problem koji vi imate je na svim LG modelima a ne samo vašim primjercima. Ostaje da se nadamo da će u nekoj narednoj fw verziji i to biti ispeglano. Mada se to i ne dešava tako često. A "šteta" se može umanjiti ako povremeno stopirate video, pa opet pustite i onda nakon pucanja možete koristiti opciju nastavka.
Meni nije jasno zasto vas ta digitalizacija toliko brine? Jel imate loga antene na krovu? Ako nemate vas digitalizacija ne dotice.
Ljudi sacekajte mart za nove modele za 2011. Meni nije jasno zasto vas ta digitalizacija toliko brine? Jel imate loga antene na krovu? Ako nemate vas digitalizacija ne dotice.
@vnemanja82 &@tarmi
Problem sa pucanjem videa na LG modelima nije riješen ni u zadnjoj verziji firmware-a 03.03.18. Ja sam na svom LE5300 uradio update i dalje se desava ista stvar. Jedino poboljšanje koje sam primjetio nakon update-a je nešto brži zapping kanala. Problem koji vi imate je na svim LG modelima a ne samo vašim primjercima. Ostaje da se nadamo da će u nekoj narednoj fw verziji i to biti ispeglano. Mada se to i ne dešava tako često. A "šteta" se može umanjiti ako povremeno stopirate video, pa opet pustite i onda nakon pucanja možete koristiti opciju nastavka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari