Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konačno sam odlučio da kupim samsung 40c650 u Mađarskoj.
Pitanje kada ga budem kupovao i ako ne bude samsungov panel šta da radim? Da li da odustanem od kupovine (a mađarska nije blizu) ili da kupujem sa lošijim panelom?
Da li je ogromna razlika u panelima ili ja to neću ni primetiti?

Gizmore pomagaj, a naravno i ostali ;)

Zavisi od tebe da li da odustajes. Mozes da se potrudis da nadjes S-PVA panel i sve ce biti ok. Kao sto sam pricao ranije moze da ti zapadne A-MVA panel od firme AU Optronics, koji je takodje jako dobar ali nesto malo losiji od Samsungovog S-PVA, a najmanja sansa je da ti zapadne S-MVA od firme Chi Mei Optoelectronics koji je najlosiji od ova tri tipa panela. Razlike nisu ogromne vec suptilne.

gizmore moze i meni savet? :D

Ortak, kod koga mogu da narucim tv, ima opciju za dva LG modela, koji su mi zapali za oko, dok samsung 32'' c530 trenutno nema. Modeli LG o kojima je rec su: 32LD350 i 32LD420.
Ta dva modela su slicna po ceni. Sta mislite o njima, neka iskustva i slicno? Koji bi ste od ova dva uzeli? I u odnosu na ovog gore samsunga, gde su ovi LG-evi modeli? Isplati se uzeti neki od njih ili cekati samsung? Upotreba i svrha su na nekoj od prethodnih strana, al ukratko, komp preko hdmi-a, malo gejming, malo hd filmovi, malo desktop i po najmanje televizija, gledanje preko usba i slicno mi i nije toliko bitno... Hvala unapred ;)

Sta znam ako bas moras uzmi ld420, ako ti se bas ne ceka samsung. U odnosu na lg samsung je bolji prvo zbog tipa panela koji koristi, s-pva ili a-mva paneli su bolji od ips panela, a dalje zbog toga kakva je elektronika i image processor sto je opet na strani samsunga. Jedina prednost lg-a u odnosu na samsung, ovo pricam za sve modele, je nesto bolji ugao gledanja zbog ips panela.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Zavisi od tebe da li da odustajes. Mozes da se potrudis da nadjes S-PVA panel i sve ce biti ok. Kao sto sam pricao ranije moze da ti zapadne A-MVA panel od firme AU Optronics, koji je takodje jako dobar ali nesto malo losiji od Samsungovog S-PVA, a najmanja sansa je da ti zapadne S-MVA od firme Chi Mei Optoelectronics koji je najlosiji od ova tri tipa panela. Razlike nisu ogromne vec suptilne.

HVALA!

Pitanje za Gizmora ili ko kod zna.
U vezi prekidanja filmova u toku gledanja. Da ponovim. Moji matorci su kupili 40c530 pa ne mogu sve odmah da proverim ali problem je u globalu ovaj. Caletu na fles nabacujem samo 720p mkv ili mp4, bilo 1,5 gb bilo 4.4gb. Do sada jedno 30ak filmova. Svi filmovi ispod 2 sata rade. Velika vecina preko 2 sata ne radi (tj samo jedan radi, 2sata 20min). Updateovao firmware i isto. Danas sam otisao u prodavnicu i probao na jednom c530 i na jednom c550 i opet isto. Filmovi prekidaju na istom mestu. Sta je veoma interesantno? Svi osim jednog prekidaju na istom vremenu 02:03:19.
Kada pustim na kompu na tom mestu nema nikakvog problema tj preskakanja. Filmove sam proverio, nije ih isti lik pustio na torent.
Pomoc.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Pozvao sam par povoljnih radnji u Mađarskoj vezano za kupovinu samsung 40s650 i dobio sam odgovor da ne mogu da dobijem račun za povrat pdv. Da li neko zna iz iskustva radnju gde može da se dobije povrat pdv? Ako je reklama može odgovor na PM.

Hvala

Razmisljao sam i ja kupuvinu LCD TV-a u Madjarskoj. Jeste da je jeftinije ali je veliki problem oko garancije. Dobije se garancija, ali sta ako se nesto desi pa moram ponovo u Madjarsku, pa prelasci granice, pa jos tamo da mi kazu dodji sutra ili za koji dan..
tako da sam ipak pazario ovde..

Pozvao sam par povoljnih radnji u Mađarskoj vezano za kupovinu samsung 40s650 i dobio sam odgovor da ne mogu da dobijem račun za povrat pdv. Da li neko zna iz iskustva radnju gde može da se dobije povrat pdv? Ako je reklama može odgovor na PM.

Hvala

Za 220volt znam da vise ne vracaju a na http://www.argep.hu imas spisak radnji sa cenama pa mozes odatle nekoga da kontaktiras. MediaMarkt je u Global Blue sistemu (porez dizes ovde u banci) ali kazu ljudi da su im jace cene.
P.S. javi sta si saznao

Razmisljao sam i ja kupuvinu LCD TV-a u Madjarskoj. Jeste da je jeftinije ali je veliki problem oko garancije. Dobije se garancija, ali sta ako se nesto desi pa moram ponovo u Madjarsku, pa prelasci granice, pa jos tamo da mi kazu dodji sutra ili za koji dan..
tako da sam ipak pazario ovde..

Za recimo Samsung 40C650 je usteda bar 200 eur tako da se po meni isplati rizik.

Poslednja izmena:
Za 220volt znam da vise ne vracaju a na http://www.argep.hu imas spisak radnji sa cenama pa mozes odatle nekoga da kontaktiras. MediaMarkt je u Global Blue sistemu (porez dizes ovde u banci) ali kazu ljudi da su im jace cene.
P.S. javi sta si saznao

Za recimo Samsung 40C650 je usteda bar 200 eur tako da se po meni isplati rizik.

Zvao sam sa tog sajta pc dream i jos neke radnje ali isto nema

Ljudi sacekajte mart za nove modele za 2011. Meni nije jasno zasto vas ta digitalizacija toliko brine? Jel imate loga antene na krovu? Ako nemate vas digitalizacija ne dotice.

od skoro sam vlasnik ovog lcd tv,ali imam jedan problem,naime kada sam kalibrisao tv (sa podesavanjim koje je gizmor dao-Picture Mode je podesen na MOVIE) film precesto hoce jednostavno da zablokira i tv se restartuje,kada sam stavio picture mode na dinamic ovakvih problema nema,napominjem da sam na oba podesaanja motion plus podesio na ovaj nacin(blur slajder na 8-10,a judger slajder sam iskljucio) tako da neverujem da je problem u njemu.sliku bih ostavio na dinamic ali je mnogo lepsa na movie opciji pa ako neko ima resenje kako da sredim zakucavanje filmova bio bih mu strasno zahvalan.Film koji je zakucavao je formata 1080 p a firmware je verzije 3500.2

...Meni nije jasno zasto vas ta digitalizacija toliko brine? Jel imate loga antene na krovu? Ako nemate vas digitalizacija ne dotice.
Hm...ne bih se baš složio s ovim. Kada se to desi, upravo ću da vratim antenu na staro mesto, sa sve rotatorom. Preko kablovske sa standardno tužnom i bednom slikom, gledaću samo ono čega nema u etru. Sve ostalo, domaće kanale, gledaću naravno sa digitalnog tunera, makar ga kupio posebno.

Vlasnik sam le40c650 i moj problem je sledeci:filmovi hd rezolucije 720 p i 1080 p formata x264 mkv pusteni preko lg 500 gb eksternog hard diska blokiraju tj. posle nekog vremena reprodukcije slika se samrzne ili blokira i tv se restartuje,milseci da je problem u hard disku probao sam od drugara hard disk lg 320 gb ali opet isti problem, pokusao sam preko fleske od 4 gb da pustim nba utakmicu u 720 p x264 ali i tu je isti problem.U gornjem postu sam napisao da na dinamic podesavanjima je sve ok ali sam pogresio,na bilo kojim podesavanjima rezultat je isti ,posle nekog vremena slika blokira,ako brzo premotam kadar nazad film krene ponovo ali mi je postalo iritantno da to stalno radim.Firmware verzija je 3005.1.Imas li neki savet ili pak resenje?Hvala unapred

Kako sam se danas nasmejao u Tehnomarketu... Na Samsungu C530 koji je bio podešen na srpski jezik i nije imao antenu piše "Porverite signal".... Fail!

Kako sam se danas nasmejao u Tehnomarketu... Na Samsungu C530 koji je bio podešen na srpski jezik i nije imao antenu piše "Porverite signal".... Fail!
Kod mene taj problem na C530 (isto iz Tehnomarketa) ne postoji
Kad skinem antenu pise sledece:
slika0207.jpg

Vlasnik sam le40c650 i moj problem je sledeci:filmovi hd rezolucije 720 p i 1080 p formata x264 mkv pusteni preko lg 500 gb eksternog hard diska blokiraju tj. posle nekog vremena reprodukcije slika se samrzne ili blokira i tv se restartuje,milseci da je problem u hard disku probao sam od drugara hard disk lg 320 gb ali opet isti problem, pokusao sam preko fleske od 4 gb da pustim nba utakmicu u 720 p x264 ali i tu je isti problem.U gornjem postu sam napisao da na dinamic podesavanjima je sve ok ali sam pogresio,na bilo kojim podesavanjima rezultat je isti ,posle nekog vremena slika blokira,ako brzo premotam kadar nazad film krene ponovo ali mi je postalo iritantno da to stalno radim.Firmware verzija je 3005.1.Imas li neki savet ili pak resenje?Hvala unapred

I ja imam isti problem sa c530 i ne znam kako da resim to...

Da mozda tv nema neki stand by mode posle kog baca usb uredjaje na stand by? Moracu malo da cackam po opcijama kod ovog mog c530 pa cu javim...

@vnemanja82 &@tarmi
Problem sa pucanjem videa na LG modelima nije riješen ni u zadnjoj verziji firmware-a 03.03.18. Ja sam na svom LE5300 uradio update i dalje se desava ista stvar. Jedino poboljšanje koje sam primjetio nakon update-a je nešto brži zapping kanala. Problem koji vi imate je na svim LG modelima a ne samo vašim primjercima. Ostaje da se nadamo da će u nekoj narednoj fw verziji i to biti ispeglano. Mada se to i ne dešava tako često. A "šteta" se može umanjiti ako povremeno stopirate video, pa opet pustite i onda nakon pucanja možete koristiti opciju nastavka.

@vnemanja82 &@tarmi
Problem sa pucanjem videa na LG modelima nije riješen ni u zadnjoj verziji firmware-a 03.03.18. Ja sam na svom LE5300 uradio update i dalje se desava ista stvar. Jedino poboljšanje koje sam primjetio nakon update-a je nešto brži zapping kanala. Problem koji vi imate je na svim LG modelima a ne samo vašim primjercima. Ostaje da se nadamo da će u nekoj narednoj fw verziji i to biti ispeglano. Mada se to i ne dešava tako često. A "šteta" se može umanjiti ako povremeno stopirate video, pa opet pustite i onda nakon pucanja možete koristiti opciju nastavka.

Ovde se prica o problemu na Samsung televizorima.

na c530 gledam filmove i 720 i 1080 i nemam problema, ponekad se desi da
napise ne podrzava kodek i to je to, a da mi pucaju , to mi se nije desavalo,
gledao sam na usb od 8 giga, a sad gledam na ekterni hard Transcend StoreJet 500 GB i zasad nemam problem sa tim, doduse sam uradio update firmware-a,
da i primetio sam da ne podrzava sve mkv filmove ili serije, verovatno postoji
vise tih kodeka, ja sam prezadovoljan sa mojim tv, imam sd signal pa eto cekam
digitalni, valjda ce da stigne :laugh:

i mislim da je gizmor par puta postavljao sliku sta sve podrzava c530

trebam da kupim novi tv, ali sam cuo za neke nove standarde i digitalnu televiziju koja valjda uskoro treba da psotane standard. Koji tv da kupim tj. koji decoder, tuner ili kako se vec zove to cudo treba da poseduje tv da bih kasnije mogao gledam bez problema, odnosno da ne bih morao da dokupim neki dodatak. koristim sbb kablovsku. poz :)

Momci molim vas za pomoc, planiram da uzmem lcd 37(definitvno mora ta velicina) dvoumim se izmedju samsunga c550 i c630, razlika u prodavnicama je nekih 7-8.000 din. Tv bi koristio za sd kablovsku, filmove sa usb-a povremeno bi kacio komp.

Koje su glavne prednosti 630 naspram 550 i da li vredi ta doplata.

Unapred hvala

Ljudi sacekajte mart za nove modele za 2011. Meni nije jasno zasto vas ta digitalizacija toliko brine? Jel imate loga antene na krovu? Ako nemate vas digitalizacija ne dotice.

Pa šta misliš kako pratimo RTS HD? :)

@vnemanja82 &@tarmi

Odakle ti ove informacije?
Imam LG32LD350, gledam filmove sa WD MyPassport Essential 500GB i jos mi se nije desilo da se film prekine/"pukne".
Inace, uglavnom gledam HD720/1080 filmove.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno