Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Covek ima nV :d LOL
Tek sam sada video. Uh kakav propust 😛

Ma u pitanju je xbox 360 a na pc je sve ok,dakle problem je pojavljivanje pixela u ful rezoluciji dok hd model monitora nema tih problema,probao sam oba modela i starija verzija xbox-a 360 radi na oba modela monitora dobro u ful rezoluciji,a elite novija verzija tj.moja radi samo ok na ful rezoluciji 2420 hd modelu.Sve je dakle probano sa ta dva monitora i dve konzole sto sam opisao i tri razlicita kabla.
Zasto model hdb nece da vrsi mapiranje pixela ispravno u 1920*1080 a dok u 1788*720 radi sve. Sta se tu desava ebem li ga? Dok sve radi na 2420 hd na modelu bilo preko dvi ili hdmi ulaza.
A sad da vas pitam ima li leka za takvu bolest apoteka ili ce nositi tu bolest do kraja zivota?

Nakon godinu dana upotrebe...

Danas sam monitor probao sa SBB HD tunerom i zvucnicima nakacenim na monitor i to radi sa HDMI kabelom cak se ton da regulisati uz pomoc onog sugavog daljinskog koji SBB uvaljuje nama nesrecnicima.

Slika je prilicno tamna ali se da korigovati mada ja nisam imao zivaca da istrazujem jer me je smorilo ulazenje i izlazenje iz menija za podesavanje boje te osvetljenja i kontrasta.

U ovoj kombinaciji senseye daje vidljiv pomak u kvalitetu slike tj zivosti boja.

Dakle monitor ce za par meseci definitivno ce zavrsiti kao TV u decijoj ili spavacoj sobi.

Jedno pitanje,da ne citam sve strane,mozda je neko pitao mozda ne 🙂

Da li ovaj monitor moze da se poveze sa Play station 3 konzolom preko HDMI kabla i da povezem recimo zvucnike na audio out?
ili ako tako nemoze,kako da dobijem zvuk na njemu preko PS3 konzole,s obzirom da monitor ima audio out.

Jel ovde ima probijanja svetlosti ili ne?

Na mom primerku skoro pa ga i nema. pola cm gore i dole, i to vrlo blago. To je odlican rezultat i za manji monitor, a ne za 24'

Jedno pitanje,da ne citam sve strane,mozda je neko pitao mozda ne 🙂

Da li ovaj monitor moze da se poveze sa Play station 3 konzolom preko HDMI kabla i da povezem recimo zvucnike na audio out?
ili ako tako nemoze,kako da dobijem zvuk na njemu preko PS3 konzole,s obzirom da monitor ima audio out.

bas tako kako si opisao

Gde je trenutno najjeftiniji ovaj monior

Takodje da li dolazi sa HDMI i DVI kablom..
Ako ne kolko oni kostaju

Dolazi sa vga kablom, a dvi/hdmi bi trebalo da su od 600 din pa navise...

^ Pa nije bio 14k , mozda HDA, a HD je bio pre godinu dana oko 17-18k. Tako da i nije mnogo za 24".

Mozda,(sad videh= HD 15250din) evro je bio 80 pa to izadje oko 200 E kao i sad.😉

Poslednja izmena:
Bio je 16000, ja kupio. To za 13500 je bio za penzose i još ne znam koga, neko kratko vreme. Ali je bio. Da sam imao keša, kupio bih 2 takva.

Evo da iznesem svoj utisak nakon skoro godinu dana druzenja sa monitorom. Izneo sam pocetan utisak na prvoj strani teme..

Monitor je zaista odlican, sa slikom sam vrlo zadovoljan iako nije na nivou jednog Samsunga 2233bw koji mi je za ovo vreme takodje prosao kroz ruke koji je imao nesto prijatnije boje za moj ukus.

BenQ je nekako neutralan, ne odskace sa nekom vrlinom a nema bogami ni neke vece mane. Pristono izgleda, nije mi dosadio za ovo vreme, apsolutno stabilno stoji, probijanje svetlosti osim u mraku i na crnoj pozadini je neprimetno, vrlo se malo zagreva, jedva je mlak po ovim letnjim uslovima, krckanje plastike je u normalnoj meri, daleko manje primetno u odnosu na Samsunge naprimer. Duhove nigde do sada primetio nisam osim u tom PES-u i to samo na nekim terenima odnosno vremenskim prilikama.
Jedina mana koja mi malo smeta je kad mi zatreba da ga nakrivim na dole moram da se malo vise pomucim pa se plasim da ga necu slomiti. :wall: Tada kada vam zatreba da ga nakrivite mislim da je krckanje najprimetnije. Nisam koristio HDMI, a DVI i analog rade odlicno. Mrtvi pixeli ne postoje, da kucnem u drvo..😛

Sve u svemu ne planiram da ga menjam zaista je po meni GREAT VALUE!:smoke:

Poslednja izmena:
T_T Nikad necu prezaliti sto sam uzeo HDA2200, da sam sacekao par meseci mogao sam uzeti ovaj od 24".

Al da kucnem u drvo, ovaj 22" Benq me sluzi SAVRSHENO.

Има ли гдје да се купи овај монитор и да ли бих много изгубио у квалитету слике ако бих узео М2200ХД? Прелазим са ЦРТ-а на ЛЦД па сам тотално погубљен. Тренутно користим другов Philips 220E и јако сам задовољан.

Uvek je bolji neki samsung definitivno. Ja sam uzeo benq g2420 ... i duhovi su primetni cak i kod prevlacenja prozora.

Moze li neko da mi pomogne oko izbora?? Razmisljam se vec par dana oko ovog modela (2420HD) i Viewsonic vx2439wm.. http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2439wm/comp_comp_monitor/14/2229 Uzimam novi monitor zbog xbox-a i ps3, a i da bih se otarasio stare kante.. Vidim da Viewsonic-ov model ima 2ms response-a, a BenQ 5 (g2g).. Nisam mnogo toga mogao da nadjem o Viewsonicovom modelu, a vidim da BenQ ima problem sa ghostingom??? Konzole bih kacio naravno na HDMI.. Veoma mi je bitan response da bude sto bolji i da ne bude ghostinga, itd.. Sta predlazete?? Iskljucivo znaci za konzole a moze i za hd filmove. Jeste da je skuplji Viewsonic ali response je manji.. Btw, imam Samsungov lcd tv koji ima 6ms response i uzas je zivi.. Krsina nevidjena.. Nikada necu prezaliti sto sam ga uzeo.. Pozzz.

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi pomogne oko izbora?? Razmisljam se vec par dana oko ovog modela (2420HD) i Viewsonic vx2439wm.. http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2439wm/comp_comp_monitor/14/2229 Uzimam novi monitor zbog xbox-a i ps3, a i da bih se otarasio stare kante.. Vidim da Viewsonic-ov model ima 2ms response-a, a BenQ 5 (g2g).. Nisam mnogo toga mogao da nadjem o Viewsonicovom modelu, a vidim da BenQ ima problem sa ghostingom??? Konzole bih kacio naravno na HDMI.. Veoma mi je bitan response da bude sto bolji i da ne bude ghostinga, itd.. Sta predlazete?? Iskljucivo znaci za konzole a moze i za hd filmove. Jeste da je skuplji Viewsonic ali response je manji.. Btw, imam Samsungov lcd tv koji ima 6ms response i uzas je zivi.. Krsina nevidjena.. Nikada necu prezaliti sto sam ga uzeo.. Pozzz.

Ako ti smeta ghosting,nemoj da uzimas BenQ G2420HD ...za Viewsonic ne znam, nisam ga video.

Hvala na odgovoru! Imas li i ti ovaj model, ili si ga samo video kako sljaka?? Jesi li probao konzolu neku na njemu i jel bas toliko los ghosting?

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru! Imas li i ti ovaj model, ili si ga samo video kako sljaka?? Jesi li probao konzolu neku na njemu i jel bas toliko los ghosting?
Imam bas taj BenQ i video sam jos 4 kom./ nisam probao ni jednu konzolu ..e sad GHOSTING postoji definitivno,ali najbolje sam da vidis pa prosudis, da li ti smeta ili ces to prihvatiti kao realnost🙂

Ipak onda Viewsonic.. 🙂 Ako neko mozda zna bolji model za konzole, neka napise.. Hvala..

Pa to bas nije ghosting, to je inverse ghosting. Znaci, ne ostaje crni trag kao kod ghostinga vec beli trag. To je posledica zelje proizvodjaca da vestacki povecaju odziv. Kod Samsunga i nekih drugih proizvodjaca imas opciju iskljucivanja toga dok ovde to ne postoji.

Ja sam obrnuo GOW3 na Benq, nisam primetio da sam se nešto žalio 🙂 🙂 🙂

Da li jos neko ima slican utisak, meni se cini da je slika dosta bolja, pa cak i uglovi, na novom kompu sa novom grafickom i windows 7 !

Inace, meni "ghosting" ne smeta, nisam ga ni primetio, ali mi zato jako smetaju losi uglovi.Nikada vise TN panel!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno