Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Neka mi neko odgovori kako karta na primer u Nemackoj gde je PDV 19% u MP-u kosta ~170e a u Srbiji gde je PDV 8% kosta ~200e, i onda pocnu da placu mala marza???????????
Ja znam da je mali promet ali jel normalno da VP/uvoznik za VP cenu uzme vise od 4-5%?, kao sto nije normlano da MP uzima vise od 8% sto ukupno dodje 12-13%

Stigla mackica :-devil-:
RivaTuner ne prepoznaje 258.96, ima li jos koji program za gledanje temperature i OC?

Prilozi

• Photo0005.jpg
    Photo0005.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 136
Čovek se predstavio ispred firme Alti, ako se ne varam. Sad ponovo pročitaj šta si ti napisao. :smoke:

Kupio bi ja kartu van granica Srbije, jer cene jesu bolje ali onda imam problem garancije. Zvuči kao mazohizam, ali lakše mi se cimati/svađati ovde za garanciju, nego putovati u neku zemlju da bi na fin način uvažili istu.

Pa ja nista nisam govorio vezano za njegov komentar, nego za tvoj. Aj procitaj ponovo sta si napisao :smoke:
Ja tebi i svima ostalim kazem - a sasvim slucajno sam pomenuo alti, mogao sam bilo koju firmu - da su marze male, i da se ne nadas nekom pojeftinjenju ove niti bilo koje druge kartice (mada sam pre pojeftinjenja Ati 5830 primetio da je marza na nju bas velika-preko 20%). Cena je u startu odlicna za 460, oko 190e. Kome odgovara-odgovara, kome ne nek kupi u Nemackoj. Nemoj pogresno da me razumes, i ja bih da su cene sto nize, ali sa tim stavom samo ces da se nerviras-koliki je obrt takve skupe robe ovde, a koliki u Nemackoj-ajde pitaj kolegu sa kojim si diskutovao koliko je primeraka uvezeno MSI 460. Ko ce da im da vani dobru cenu za 20 komada(spekulisem, ali bilo je malo). Znam da te ne zanima kolika je marza, ali posmatraj to ovako-njih ne zanima da li ti je skupo ili ne, karte su prodali i ovako i onako. Kad ne budu mogli da prodaju po tim cenama, cene ce ici dole. Ali ti opet neces biti zadovoljan, jer ce i u Nemackoj ici dole, tako da...;)
Nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem, nisam ja na "njihovoj" strani, samo objasnjavam zasto je tako kako jeste

Poslednja izmena:
Zamoliću vas da ne lamentirate previše na temu cena. Ako baš imate želju onda koristite preporučene cene u americi jer je to dovoljno kao referenca i ne menja ništa suštinski.
Što se tiče performansi ovde ne važi ona stara da boj ne bije svetlo oružje već boj bije srce u junaka pa se ništa neće promeniti kad se srbi domognu kartice. Svako će pronaći neki svoj ugao gledanja na stvar, a moj pogled je usresređen na Gainward GTX460 GS GLH :smoke:

Poslednja izmena:
Zamoliću vas da ne lamentirate previše na temu cena. Ako baš imate želju onda koristite preporučene cene u americi jer je to dovoljno kao referenca i ne menja ništa suštinski.
Što se tiče performansi ovde ne važi ona stara da boj ne bije svetlo oružje već boj bije srce u junaka pa se ništa neće promeniti kad se srbi domognu kartice. Svako će pronaći neki svoj ugao gledanja na stvar, a moj pogled je usresređen na Gainward GTX460 GS GLH :smoke:

Sto s konja na magarca? ili ces nju da stavis samo za fiziku? :d

ja sam imao pre sadasnje karte 8800
zasto Paradigma hoce da zameni 5850 za Gainward GTX460 GS GLH
neka obrazlozi da li misli da je bolja ili je ljubitelj nvidie

Znaci ostade po ovim cenama 5850 bbuy. :)

Znaci ostade po ovim cenama 5850 bbuy. :)

Treba sachekati user ili bench review i uporedni test i makar 3 vendora kako GTX460 tako i ATI 5850 kod nekoga od renomiranih firmi i realnim cenama kod nas a ne tipa rekla kazala....i tada se odluchiti i dati konachan sud.Ovako cemo unedogled raspravljati o nechemu shto niko u Srbiji nije stavio na sto i izvrteo testove.

mogli bi ovi iz emmi house da puste u prodaju 460 1gb po promotivnoj ceni 220-230e
prilikom otvaranja ha sta kazete

Sto s konja na magarca? ili ces nju da stavis samo za fiziku? :d
&
ja sam imao pre sadasnje karte 8800
zasto Paradigma hoce da zameni 5850 za Gainward GTX460 GS GLH
neka obrazlozi da li misli da je bolja ili je ljubitelj nvidie

Pardoniram što mi "moja mašina" nije ažurirana, trenutno imam GTX260. Što se tiče izbora između Radeon 5850 vs Gainward GTX460 GS GLH, odlučio bih se za potonju premda ne mislim ništa loše o 5850. Ko ima 5850 nema ništa novo za njega, za nas koji bismo se odlučivali za novu kartu kloknuti GTX460 je bolji izbor najviše zahvaljujući prednosti koju ima u teselaciji (DX11), jer performanse na 800(1600)/4000Mhz su nesumnjive.

Poslednja izmena:
Da se nadovezem, uzeo bih Gigabyte GeForce GTX 460 OC, 1024MB GDDR5 sto bi me kostalo oko 70 + moja vapor 4890. Pitanje sada je da li se za ovu sumu isplati posto je sada ova Gigabyte oko 200 eur ( kartu kupujem vani ).

Poslednja izmena:
Pardoniram što mi "moja mašina" nije ažurirana, trenutno imam GTX260. Što se tiče izbora između Radeon 5850 vs Gainward GTX460 GS GLH, odlučio bih se za potonju premda ne mislim ništa loše o 5850. Ko ima 5850 nema ništa novo za njega, za nas koji bismo se odlučivali za novu kartu kloknuti GTX460 je bolji izbor najviše zahvaljujući prednosti koju ima u teselaciji (DX11), jer performanse na 800(1600)/4000Mhz su nesumnjive.

Otkud znash da je GTX OC toliko superioran?Ima li ko da je probao i testirao u Srbiji obe karte na istoj platformi?Koliko ja znam nema

Poslednja izmena od urednika:
Da se nadovezem, uzeo bih Gigabyte GeForce GTX 460 OC, 1024MB GDDR5 sto bi me kostalo oko 70 + moja vapor 4890. Pitanje sada je da li se za ovu sumu isplati posto je sada ova Gigabyte oko 200 eur ( kartu kupujem vani ).

Vredi, vredi itekako, menjaj to.... 4890 po oglasima vidim da nema neku vrednost, 120-130e , da ne govorim da je GTX dosta brzi

Otkud znash da je GTX OC toliko superioran?Ima li ko da je probao i testirao u Srbiji obe karte na istoj platformi?Koliko ja znam nema

Ne pratiš tred pažljivo. Mnogi su već istakli, uključujuči mene, da im je dovoljno to što mogu da vide na testovima stranih sajtova. Performanse modela koji je meni zanimljiv se mogu pogledati na (takođe bilo):

Gainward GeForce GTX 460 GS GLH

Osim toga, meni nešto znače i podaci za pixel i texture fillrate kao vrednosti za memory bandwidth.

Poslednja izmena:
Ne pratiš tred pažljivo. Mnogi su već istakli, uključujuči mene, da im je dovoljno to što mogu da vide na testovima stranih sajtova. Performanse modela koji je meni zanimljiv se mogu pogledati na (takođe bilo):

Gainward GeForce GTX 460 GS GLH

Osim toga, meni nešto znače i podaci za pixel i texture fillrate kao vrednosti za memory bandwidth.

Odlichno shto si dao link ka testu za ovaj GLH...jer on je u vecini sluchajeva 1:1 u performansama na 1920X1080 FSAA 4X + AF 16X negde je sporiji negde brzhi....
ALI...veliko ALI...u tom testu su dati rezovi GTX 460GLH against default 5850???Ako su hteli da porede isti cenovni rang onda je to sasvim OK jer i jedna i druga napolju koshtaju oko 230 eura no shto se tiche OC modela trebali su da porede GLH i TOXIC ili nesto slichno...
Na kraju poredjenje sa 5830?Kakvog to smisla ima?Josh jednom ponavljam da treba sachekati test uzhivo a ne na osnovu kojekakvih testova iznositi raznorazne zakljuchke!

Poslednja izmena:
Amazing SLI Scaling: Do Two GeForce GTX 460s Beat One GTX 480?

image009.png
image010.png
image011.png

ceo test ovde

Odlichno shto si dao link ka testu za ovaj GLH...jer on je u vecini sluchajeva 1:1 u performansama na 1920X1080 FSAA 4X + AF 16X negde je sporiji negde brzhi....
ALI...veliko ALI...u tom testu su dati rezovi GTX 460GLH against default 5850???Ako su hteli da porede isti cenovni rang onda je to sasvim OK jer i jedna i druga napolju koshtaju oko 230 eura no shto se tiche OC modela trebali su da porede GLH i TOXIC ili nesto slichno...
Na kraju poredjenje sa 5830?Kakvog to smisla ima?Josh jednom ponavljam da treba sachekati test uzhivo a ne na osnovu kojekakvih testova iznositi raznorazne zakljuchke!

Ekipa sa xbitlabs je veoma stručna i njihovi testovi su domaći zadatak za većinu. 5850 je bio odlična kupovina kada je koštao zanemarljivo više od 200€ i kada nije ni postojala konkurencija u DirectX 11 domenu. Radeon kloknute varijante su simbolično brže od referentnih kartica, a 460GTX GS GLH je značajno brža od referentne. Ne bih komentarisao njihov test detaljno jer mi je poslužio da vidim ono što me zanima pa sam izvlačim zaključke. Ne želim da izigravam advokata ni firmama ni proizvodima samo branim svoj stav po ovom pitanju. Do nedavno sam koristio 5850 i za nekih 8 meseci prikupljenog iskustva mogu da kažem da je 5850 odlična kartica i nema ništa loše u tome što postoji neka još bolja zar ne? Da naglasim, nijanse su u pitanju ali ovako kloknut GTX460 je jednostavno bolja kupovina pod uslovom da košta jednako ili nešto manje od odgovarajućeg 5850 modela. Referentne GTX460 Radeon 5850 jede za doručak.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Paradigmom..Vec duze vreme - simbolicno (od kako su se pojavile) pratim ove kartice GTX460 i video sam razne modele i testove ali ovaj Gainward je prosto sjajan.
Jel mislis na ove testove :
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/nvidia-geforce-gtx-460.html
Citao sam i na drugim sajtovima da su ovaj primerak karte oc-vali na 840-850 Mhz a da se GPU zagrevao svega od 1-2c vise od klokova koji su defaultni za ovu kartu tj 800 Mhz.
Inace ova kartica ima kraci PCB od referentne ali je prava mala zver!
Ovaj ili onaj slabiji GS model bi trebao da dobijem od drugara koji zeli da je kupi sebi.
P.S.Rekose da sme da se okace linkovi pa evo koliko kosta ova kartica u Nemackoj :
http://www.hoh.de/default.aspx?CF=p...=10357&tduid=96b4d88a7fff7d78ab488388e101283d
Za te pare je vrh vrhova!

Poslednja izmena:
Slazem se sa Paradigmom..Vec duze vreme - simbolicno (od kako su se pojavile) pratim ove kartice GTX460 i video sam razne modele i testove ali ovaj Gainward je prosto sjajan.
Jel mislis na ove testove :
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/nvidia-geforce-gtx-460.html
Citao sam i na drugim sajtovima da su ovaj primerak karte oc-vali na 840-850 Mhz a da se GPU zagrevao svega od 1-2c vise od klokova koji su defaultni za ovu kartu tj 800 Mhz.
Inace ova kartica ima kraci PCB od referentne ali je prava mala zver!
Ovaj ili onaj slabiji GS model bi trebao da dobijem od drugara koji zeli da je kupi sebi.
P.S.Rekose da sme da se okace linkovi pa evo koliko kosta ova kartica u Nemackoj :
http://www.hoh.de/default.aspx?CF=p...=10357&tduid=96b4d88a7fff7d78ab488388e101283d
Za te pare je vrh vrhova!

U ovom review-u tvrde da ovaj Gainward ima zaseban hladnjak na VRM-u. Citiram: "The separate black aluminum heatsink, secured on the PCB with three screws, removes the heat from the power transistors of the voltage regulator via a green elastic thermal pad."
A mislim da karte u prodaji isto kao i Palitov Sonic Platinum nemaju ovaj hladnjak i da temperatura ovog dela karte kod OC-e ide do nešto manje od 100 C.
U slučaju da model u prodaji ima "full" hlađenje ovo je vrh karta.

Upravo provrteh AVP dx11 bench na 886/1950, prosao bez problema...temp 73C.. zatvoreno kuciste.. icice na 900Mhz/2000 ako otvorim kuciste sigurno. Jos nisam lupio u zid, krenuo sam od 750Mhz polako od poslepodne...
Ali sto se rezovi skaliraju sa OCom, to je cudo!

Od silnog čekanja te GTX 460 1Gb, danas pazarim za iste pare Asus GTX 295 sa još dve god, garancije. Lako se bije i sa dve GTX460 :smoke:

Planirao sam GTX 460 x 2 ali nakon bačenih pogleda na silne testove i ukazane prilike na oglasima, nije bilo dileme: matorka još uvek dere novopridošle, za duplo manje para.

odlicno si rezonovao a i cena je bila odlicna !

Izvinjavam se na off ali to je dobra kupovina..Ja sam razmisljao da osposobim SLI na mojoj platformi ali me nekako sve vise privlaci da vidim tu novu Dual GPU kartu nego da se zarobljavam sa Quad SLI + da moram da dokupljujem block za kartu..Ne isplati se..Ovako GTX495 zver kad se pojavi mmmm..
------------------------------------------------------------------------------------------------
Gde si bre Mipko nema te 100 godina.Ne vidjam te uopste.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno