Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cenis?! Izgleda definitivno mocno, vizuelno mozda najbolja implementacija UE3 masine.

Ovako je trebao izgledati taj moj post.

A igra je inace pravi next-gen port :S: Nevidjena grafika!

Mislim, igra graficki izgleda odlicno, ali nije u rangu sa nekim PC naslovima. Niti moze biti, jer je port. Htio sam reci da ne stoji ono sto je SRV izjavio u vezi naprednije arhitekture. I taj cijeli ME test mi je besmislen!

Lol wut? Pa šta je čudno da igra sa X1900 u XKanti radi brže na DAAMITu?

Evo i nekih fotki,mozda su i bile nisam citao ceo thread.

Prilozi

• 07RV770.jpg
    07RV770.jpg
    99 KB · Pregleda: 63
  • 08RV770.jpg
    08RV770.jpg
    94.3 KB · Pregleda: 56
  • 10RV770.jpg
    10RV770.jpg
    98.4 KB · Pregleda: 62
  • 11RV770.jpg
    11RV770.jpg
    115.6 KB · Pregleda: 50
Pa ovde napominju samo 2900 seriju?:S:A ja taman uzeo Asusa P5E
CF_combo_chart_Dec07.jpg

Poslednja izmena:
Pošto je pola postova pobrisano voleo bi da mi se odgovori na pitanje kako je to Mass Effect najbolji pokazatelj stanja u PC igračkoj industriji budući da je to port sa konzole? Na stranu to što igra nije ništa posebno i što PC očekuju znatno jači naslovi.

Pošto je pola postova pobrisano voleo bi da mi se odgovori na pitanje kako je to Mass Effect najbolji pokazatelj stanja u PC igračkoj industriji budući da je to port sa konzole? Na stranu to što igra nije ništa posebno i što PC očekuju znatno jači naslovi.
Posto sam ja obrisao gomilu shuma, evo ti moje vidjenje stvari:
1. niko nije tvrdio da je ME "najbolji pokazatelj stanja u PC igrackoj industriji"
2. cinjenica je da je UE3 engine na osnovu kog je izgradjen ME najlicenciraniji engine u istoriji igracke industrije i da je na njemu planirana gomila igara razlicitih zanrova! Primera radi duhovni nastavak Dungeon Siege-a - Space Siege je zasnovan na UE3 masinii bice kvazi-izometrijska "klikachina"
3. ME kao i gomila drugih naslova zasnovanih na UE3 NIJE PORT SA KONZOLE! UE3 je multiplatformski game development framework i dizajnirna je na takav nacin da se veoma lako i uz minimum kastomiziranje proizvode igre i za konzole i za PC.

4. u kontekstu ovoga pod 3. ME, odnosno UE3 JESTE pokazatelj stanja u igracoj industriji, ili ako 'oces sasvim precizno u PC igrackoj industriji. U prevodu programeri rade na razvoju slicnih multipratformskih masina, pa ces tako imati id-ov tech5, pa imas Ubisoftovu Dunia-u (FC2) i Anvil (AC), pa ima sovu masinu na kojoj je Codemasters napravio GRID...

Ono sto je direktna posledica ovakvog razvoja igracke industrije, jeste da ce programeri nastojati da kroz svoje masine izvuku maksimum iz realno ogranicenih i zatvorenih sistema kao sto su knozole. To ce uzrokovati agresivniju optimizaciju za Math-orijented shadere umesto Texture-lookup shadera, sto ce definitivno goditi ATI-ju ciji je Xenos GPU srce XBOX360 konzole.

Obzirom da su sva unapredjenja UE3 masine koja napravi jedan licencer dostupna svim ostalim koji su licencirali masinu, benefiti tih optimizacija ce se videti u svim UE3 naslovima u koje su uspele da stignu te optimizacije pre zatvaranja koda.

Naravno, 'vidija ima svoj TWIMTBP program, tako da ce ona sigurno nastaviti da placa optimizaciju za odredjenu grupu naslova, ali svaki budzet ima svoja ogranicenja...

Poslednja izmena:
Lol wut? Pa šta je čudno da igra sa X1900 u XKanti radi brže na DAAMITu?

Pa 7900 i X1900 su vec istorija! Jos kad je u pitanju Mass Effect, tu nemaju sta traziti! A SRV je vjerovatno htio reci da ATI ima napredniju arhitekturu, jer bolje radi u ovoj igri, po ovom testu.

@Nedjo:

Objasni mi molim lepo kako to da Unreal T. 3 radi bolje na 9600GT nego na 3870 ? ;) (ne moras da objasnjavas naravno, ovo sam postovao samo kako bih rekao da nije PRAVILO da ce sve UE3 bazirano raditi bolje na ATI-ju. A tu je i AA koji ne radi na ATI-ju u UT3, a forsiranjem radi na nvidiji)

@Nedjo:

Objasni mi molim lepo kako to da Unreal T. 3 radi bolje na 9600GT nego na 3870 ? ;) (ne moras da objasnjavas naravno, ovo sam postovao samo kako bih rekao da nije PRAVILO da ce sve UE3 bazirano raditi bolje na ATI-ju. A tu je i AA koji ne radi na ATI-ju u UT3, a forsiranjem radi na nvidiji)
Naravno da UT3 radi brze na ATI-ju i naravno da je u UT3 moguce forsirati AA kroz Catalyste, bas kao i u GoW-u, koji upravo igram (ponovo) ovih dana!

http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=3485&pageid=2725

ne radi brze na atiju, probao sam licno, frapsovo, merio, klokovo, namestao...Imas test onaj sto je radjen. Sta god ti mislio o njemu on je krajnje posteno uradjen.

U vreme kada smo mi testirali, pod XP-om je bilo nemoguce forsirati AA da radi u UT3. Sa nHancerom je moguce imati AA pod XP-om.

Tako da to "naravno da radi brze na ATI-ju" je sve samo ne "naravno" i ne razumem zasto tako pises ? :trust:

To sto je hardspell dobio mene ne interesuje. Mi smo izabrali jednu od, ako ne i najzahtevniju mapu, i radili 1min runtrough i dobili sasvim obrnute rezove.
masina je bila i bolja nego ta njihova, (subjektivna stvar ali ja mislim da je c2d sa 4mb cache na 3200mhz bolja masina za igre :D ), test je bio pod XP-om, detaljno cisceni drajveri i registry posle menjanja karti.

edit: izvoli:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1388404&postcount=8

ako te mrzi ceo post da gledas: http://image52.webshots.com/652/0/7/65/2294007650102332623LXuKSt_fs.jpg

edit2:

:d pa ja sad tek vidim, na hardspell-u je sve obrnuto od onoga sto smo mi dobili testiranjem :D Lep sajt Nedjo, lep, nema sta. Ili se AMD i ATI jako vole, ili se intel i nvidija jako vole (ili je hardspell full of crap fanboy site)

pogledaj njihov 3dm06 rez, i pogledaj ovaj: http://image58.webshots.com/658/2/84/19/2611284190102332623MPBSrq_fs.jpg pa ta njihova platforma je NHF crap teski. Quad core je dao manje nego DC (e6420 koji je jeftiniji)...
:wave:

Poslednja izmena:
pisem "naravno" jer sam pre odgovora na tvoj post jos jedared proverio za svaki slucaj i FSAA radi iz Drajvera (Cats 8.5, Vista x64 Ultimate).

Sto se tice testiranja UT3-a, imas lepo onaj sjajni programic UT3 bench, pa sa njim vrti, a sto se tice Frapsa, evo ti clanak koi detaljno ovori kako je Fraps nepouzdan:

http://www.digit-life.com/articles3/video/fraps2.html

Testiranje UT-a sa botovima je apsolutno nepouzdano (da ne koristim grublju rec) i apsolutno ne mozes dobiti pouzdane i uporedive rezultate na taj nacin.

FlyBy je jedini nacin za testiranje UT3 jer je putanja uvek identicna i potpuno definisana.

I bas kao sto tebe ne interesuje sta je testirao Hardspell, isto tako ni mene ne interesuje sta si ti testirao (mislim, cak nisi naveo ni ime mape...)

Poslednja izmena:
ok. Dogovoreno :) Ako se hardspell igra u flyby modu mora da se ludo zabavljaju. Mene to ne interesuje, kao ni vecinu ljudi koji graficke karte kupuju za igranje. Znas, u FlyBy modu nema shadera od oruzja, eksplozija i svega onoga sto opterecuje karte. Sve je jednostavnije.
Dokle god vi novinari mislite da je FlyBy mod "jedino" resenje za testiranje karti, ja cu citati HardOCP, a ne FlyBy testove.

Mozes da mislis sta oces, i flyby moze davati bolji rezultat od "real gaming" na ATI-ju, ali igrajuci na obe karte u nekim situacijama se oseti da je ATI sporiji, tj da FPS pada ispod 60. Meni je to REALNIJI dokaz da 9600gt bolje radi nego tamo neki FlyBy test ili 3DMark.

PS. Ne koristim Vistu za igranje. Pricao sam o XP-u. UE3 na nvidiji moze da ima AA pod XP-om. Nekom ovo nesto znaci, nekom ne. (ne moze u svim igrama ali radi u dosta)

PPS. Ovo za fraps nisam znao :S: Ali kao sto rekoh, razlika se osetila pri igranju. Ono sto je cudno jej i kako je hardspell-ov fraps konzistentan u greskama u korist ATI-ja...

Poslednja izmena:
Pa 7900 i X1900 su vec istorija! Jos kad je u pitanju Mass Effect, tu nemaju sta traziti! A SRV je vjerovatno htio reci da ATI ima napredniju arhitekturu, jer bolje radi u ovoj igri, po ovom testu.

Mass Effect radi na X1900 varijanti na Xboxu. Xbox nema nista drugo za grafiku sem toga cipa. Procesor je na njemu, za razliku od PS3, samo procesor. Koliko kod bio brz i skup RAM koji konzola ima ne moze nadomestiti da je njen graficki segmenat 2 ili 3 generacije iza PC scene.

XB360 graficki cip ima unified shader za razliku od X1900 graficke dok mu je procesor trojezgarni Xenon na 3.2 GHz.

Poslednja izmena:
Mass Effect radi na X1900 varijanti na Xboxu.

Otkud ti to? Evo Bob kaze drugacije.

Bob Feldstein: The Xbox GPU had nothing whatsoever to do with the PC products. R500 was never an internal name for the Xbox. Internally we called the GPU, interchangeably, C1 and Xenos. C1 was a code name defined before we had the contract, Xenos was the project name after the contract was won – but C1 stuck in everyone’s minds. Once we started calling it C1, it was hard to change.

I to uopce nije bitno u ovoj prici.

4870X2 ce kostati 499$ i bit ce u rangu sa GTX 260 - http://www.tgdaily.com/content/view/37720/135/

Exclusive - Taipei (Taiwan) – AMD’s graphics team has put the finishing touches at its new GPU generation and actually has begun shipping the new 4850 card to OEM partners and retailers: The new Radeon series will sell for prices between $199 and $499.

According to information we came across in Taiwan, AMD/ATI is gunning for a sizeable launch of the new product generation, with Radeon 4850 512 MB boards leading the charge. However, the exact price has not been set yet, even if it is certain that the GDDR3 512 MB version (codenamed Makedon) will debut in a range between $179 and $219. If you ask us, we believe that the board be priced exactly at $199 (US, CAN) as well as 199 Euro.

We were told that AMD/ATI will decide on final pricing during the Computex tradeshow (which is scheduled to open on Monday) in order to have all the puzzle pieces for a June 18 in place. It certainly does not look like a paper launch at this time and the June 18 is an as-of-now date, since the company could revise is launch schedule to avoid a launch right on the heels of Nvidia’s new high-end parts.

The good news here is certainly that ATI is aiming for $199, sub-$299 and $499 price targets. However, the release dates of the faster SKUs may be problematic: Nvidia is working on new mainstream chips as well, which will debut in Q3 of this year, our sources indicate.

The Radeon 4870 512 MB is expected to ship in volume sometime this summer. This will be the first graphics card in the market to integrate GDDR5 memory. However, the 4870 X2, will face stiff competition from the GeForce GTX 260: Radeon 4870 X2 cards will sell for $499, while the GeForce GTX 260 is likely to debut at $449.

It is unclear whether ATI's 480 and 960 shader units will be enough to capture market share in the targeted price ranges. All we know is that the game is on and the winner is yet to be decided. According to ATI partners, Nvidia still has a big advantage in its logistics division, both in sales and PR.

FlyBy je jedini nacin za testiranje UT3 jer je putanja uvek identicna i potpuno definisana.

Zar ne postoji nacin da se u UT3 uradi record demoa pa da se isti izvrti posle na obe karte?

Sto rece gx-x stvarno zvuci glupo koristiti FlyBy ako se ne renderuje pola stvari koje se renderuju u igri.

Zar ne postoji nacin da se u UT3 uradi record demoa pa da se isti izvrti posle na obe karte?

Sto rece gx-x stvarno zvuci glupo koristiti FlyBy ako se ne renderuje pola stvari koje se renderuju u igri.
nazalost ne moze!
Postoje putanje za bot partije, ali se uvek spawnuje sa random pozicije i botovi se uvek razlicito ponasaju. Cak su i tipovi botova (citaj modeli) razliciti. To sve stvara i preko 10% razlikeu rezultatima, tako da je Flyby jedini upotrebljiv nacin...

Nedostatci jesu nerenderovanje oruzja i botova, ali to je po meni prihvatljiv tradeof, ako omogucava uporedive i konzistentne rezultate... Ima po nivoima sasvim dovoljno shadera i efekata da se na osnovu Flyby-a dobije upotrebljiv skor.

Kad god vidim koliko nas cepaju sa cenama u odnosu na Amere, padne mi mrak na oči. 199 $ je 125 eura a nama ga prodaju za 200.
budi realan koliko procenata kod nas [mislim na srbiju] ima high end grafichke karte ? koliko su forum rachunari ili koje god maloprodaje uticale na to jer su uvek kachili neki trash od grafika u svoje "najbolje ponude"...prosto jedno je sajt benchmark gde se skupljamo mi koji volimo techy stvari, a drugo su sestra, cjale, komshija i ostali koji koriste komp za word, "da provere mail" i ostalo..njima ne treba i ne pada im na pamet da placjaju 200e grafichke kada za 300 imaju ceo komp..

razumem ja tebe ali budi realan..ja bih prvi voleo kada svi koji prodaju svoje "nove" grafike budi prvi realni i spuste cene za 60% bez obzira koliko je to "novo" to je polovno..i ne mozhesh da mi prodajesh 9600gt za 120e zato shto je to skuplje i od novog iako je "novo sa garancijom"... nadam se da nisam otishao previshe u off ali zameni samo 9600gt sa recimo 3850 :-devil-:

Posto sam ja obrisao gomilu shuma, evo ti moje vidjenje stvari:
1. niko nije tvrdio da je ME "najbolji pokazatelj stanja u PC igrackoj industriji"

ovo je, po meni, jedan bitan, ako ne i najbitniji naslov 2008:

:trust:

Kako onda ovo da protumačim? Najbitniji naslov a nije najbolji pokazatelj?

Idemo redom, ovo je naslov koji je poodavno izašao. Naravno, mislim na konzole. I prešao sam ga na XBOX-u. Dobra igra i ništa više od toga.

Teškaši za PC su neke sasvim druge igre i mene kao igrača apsolutno ne zanima koji endžin koristi Mass Effect već koji će koristiti Far Cry 2 ili neki drugi vrhunski PC naslov predviđen za 2008. godinu.

Sasvim druga stvar je što mi ona tabela deluje totalno nerealno, iz razloga što sam igru sinoć probao na mom Leadtek 9600 GT i ne slaže se nikako sa onim tamo, no dobro. Svaki sajt ima kome naginje;).

Idemo redom, ovo je naslov koji je poodavno izašao. Naravno, mislim na konzole. I prešao sam ga na XBOX-u. Dobra igra i ništa više od toga.

Teškaši za PC su neke sasvim druge igre i mene kao igrača apsolutno ne zanima koji endžin koristi Mass Effect već koji će koristiti Far Cry 2 ili neki drugi vrhunski PC naslov predviđen za 2008. godinu.

Sasvim druga stvar je što mi ona tabela deluje totalno nerealno, iz razloga što sam igru sinoć probao na mom Leadtek 9600 GT i ne slaže se nikako sa onim tamo, no dobro. Svaki sajt ima kome naginje;).
Ne vredi ti da mu objašnjavaš, jer on uopšte ne sagledava stvari iz tog ugla, već čisto biznis ugla :) Šta vredi da sugerišeš o takvim stvarima, kada njega takve stvari ne interesuju, kao ni očito mnoge koji ne razumeju potrebe gejming tržišta i principe njegovog funkcionisanja sa najbitnijeg aspekta - igranja igara. On će da krene o tome kako je UT3 endžin najlicenciraniji i kako će izaći i Space Siege (btw igra je totalni treš i tako će i proći). To nije kompatibilno sa tezom o tome da PC gaming industriju u ovoj godini guraju neki potpuno drugi naslovi, kao što su Far Cry 2, Starcraft 2, Empire: Total War, Call of Duty 4 i Witcher koji su itekako zastupljeni u prodaji početkom godine, Age of Conan, Stalker Clear Sky, čak i Crysis koji je ispred svog vremena i nastavlja da i ove godine boravi u vrhu prodaje PC igara, kao i ranije nabrajani naslovi, svaki sa svojim engine-om. Da ne potežem WoW i Simse kao najprodavanije, nema smisla, a i nisu relevantni.

To što je UT3 najlicenciraniji i što će omogućiti da EA izbaci 15 igara sa UT3 endžinom, može da se okači mačku o rep, jer prodaje svih tih igara biti zanemarljive, izuzmemo li Mass Effect. Bioshock i Mass Effect prošle i Mass Effect ove godine kada se radi o PCju, to je krajnji domet UT3 endžina. Ali ne vredi to objašnjavati nekome ko je u potpunosti u domenu "mogao bi", "ima potencijala", "eh, baš bi bilo dobro kada", "razvojni timovi mogu da koriste ono što su uradili drugi" i slično. Iako neke od tih stvari nisu loše zamišljene (na primer, da razvojni tim B može da koristi dostignuća tima A), u praksi to se svodi na izbacivanje Vegasa 2 koji izgleda još ružnije od Vegasa 1 i radi još sporije na novijoj konfiguraciji. Koga uopšte interesuje kako radi konfekcija? Bitni su noseći naslovi. Svaka čast za Mass Effect, on takođe može da se ubroji u noseće naslove, ali on je samo jedan od bar deset takvih igara, i sigurno neće biti prodavan kao neki od hitova sa gornje liste, već je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Biće prodavan, svaka čast, ali neka se pogleda lista gore navedenih igara, pa sagleda kako se karte koje firme snalaze u njima.

U svakom slučaju, umesto da industrija blisko sarađuje sa developerima igara i onima koji imaju potencijalne hitove u najavi, i pokuša da na tom nivou gura stvari napred, gura se jedna veoma tužna priča koja nema budućnost. To je jedan od faktora zbog kog se omalovažava Nvidijin TWIMTBP program, koji predstavlja dijametralnu suprotnost gore opisanom principu. Dok AMD drvi, Nvidia daje potporu direktno timovima koji prave igre, ulaže pametno, i ne daje novac na sve strane za marketing koji gađa sva tržišta, ali vrlo malo same igre. A onda slede kukanja kako je Nvidia kvarna, kako bi igre trebale da rade dobro - samo dok stigne novi drajver i tome slično. Nvidia je loša - daje pare developerima da je dobro podrže. Mi smo dobri - dajemo pare na reklamiranja. Pa ako se pokaže da su oni bolje prodavani kod igrača, onda ćemo ih optužiti za varanje, a gaming industriju terati da pravi igre "za sve". Onda dođe Neđo uz podršku par fanatika sa foruma, napljuje Nvidiju, pred svaki launch ispiše kako je nešto promašaj/loš koncept/preveliko/suviše se greje/nije toliko usmereno kao platforma, a konkurencija im iz meseca u mesec rekordno posluje, dok njihovo grafičko odeljenje od najprofitabilnijeg dođe dotle da pravi gubitke (3.X miliona, nije strašno, ali od najprofitabilnijeg do gubitnika), i to upravo u mesecima kada su "kao" imali silne "ubice" poput 3850 i ostalih, od kojih su se Nvidiji smočile gaće.

Evo ga sada Race Driver: Grid, najiščekivanija igra žanra auto-trka ove godine - ne podržava 3850, a igra baguje jer dolazi do usporavanja-ubrzanja vremena, sa katastrofalnim posledicama u igri. Dobro, možda Nvidijini drajveri za Vistu smrde, ali kada se upale igre koje nose PC tržište, uglavnom nisu potrebni hotfiksevi, ispravke, novi drajveri i tome slično, a slično važi i kada govorimo o nivou performansi. AMD, Nvidia i svi ostali trebaju da se zainteresuju za to tržište, jer ih ono nosi, a njihovi proizvodi postaju relativno besmisleni kada se igre isključe iz cele priče. Za koga se prave ti 4850 i 4870, ili GT200, i za šta će ih njihovi korisnici upotrebljavati? Za igranje igara, naravno. Sada kreće i GPGPU priča i to je fino, ali realno će proći još puno vremena dok to ne dobije široke praktične primene. Onaj ko se dvoumi između 9600 GT i 3870 sigurno to ne čini da bi dobio akceleraciju prilikom medicinskih pregleda.

P.S. da se razumemo, mene baš briga za Nvidiju ili AMD. Meni je krivo što AMD ne sarađuje bolje sa developerima, da lovu njima, odradi bolje podršku, jer bismo onda imali još zdraviju konkurenciju. Ne vrede nama ništa karte za 100-150 evra, ako ćemo morati da ih menjamo za 6-8 meseci da bismo imali normalne performanse. Lično se nikada nisam libio da u svoj računar stavim bilo koju komponentu, ali kao nekome ko kupuje grafičke karte zbog igara, a ne zbog 3D markova, foliranja ili nečeg drugog, što čini i 95% onih koji igraju igre, iz tog ugla sve i posmatram, te parametre gejming tržišta uzimam kao primarne. Tužno je što je nekim kompanijama postao manir da misle na sve osim na igre kada treba podržati gejming proizvod u svakom smislu te reči.

Poslednja izmena:
Ja bih pomenuo jedino Mirror's Edge kao krajnji domet UE3...sve ostalo je manje vise bez veze sto se grafickog kvaliteta tice...
Mirror's Edge zaista izgleda lepo i odudara od drugih UE3 igara, bar po ovim ranim shotovima i filmicima.

Poslednja izmena:
Evo ga sada Race Driver: Grid, najiščekivanija igra žanra auto-trka ove godine - ne podržava 3850, a igra baguje jer dolazi do usporavanja-ubrzanja vremena, sa katastrofalnim posledicama u igri.

previse si se raspisao da bih quoteovao sve, tako da cu se samo osvrnuti na ovoza GRID:

Meni kombinacija Grid+HD3870 savrseno radi, bez i jednog jedinog problema. A ako radi na 3870, onda sigurno radi i na 3850!

pa tumaci kako 'oces, ali Najbitniji naslov i najbolji pokazatelj su dve razlicite stvari...
Igra se razbila od prodaje na konzoli, a armija KOTOR fanova je ceka na PC-u. To sto je tebi osrednja je samo tvoj licni subjektivni utisak.
FC2 koristi Dunia engine i za sada se zna da ce taj engine koristiti SAMO FC2!
Najveci broj AAA naslova za 2008 ce koristiti UE3, i to je poenta mog posta!
Ako ti tako kazes ;)

Poslednja izmena:
Ja bih pomenuo jedino Mirror's Edge kao krajnji domet UE3...sve ostalo je manje vise bez veze sto se grafickog kvaliteta tice...
Mirror's Edge zaista izgleda lepo i odudara od drugih UE3 igara, bar po ovim ranim shotovima i filmicima.
Da, Mirror's Edge je najbolji pokazatelj moci i znacaja UE3 masine! Mislim, DICE ima svoj, veoma mocan Frost Bite Engine, pa su ipak odlucili da idu sa UE3...

Da, Mirror's Edge je najbolji pokazatelj moci i znacaja UE3 masine! Mislim, DICE ima svoj, veoma mocan Frost Bite Engine, pa su ipak odlucili da idu sa UE3...

Pazi, ne verujem da je razlog zbog koga su uzeli UE3 za Mirror's Edge njegova nadmoc, vec cisto "uhodanost" tog endzina za konzole...Da li ce igra izgledati onako kao u filmicima ostaje da se vidi.
Mislim, nema tu necega sto vec nismo videli, ali eto najzad igra koja ne lici na ostale naslove sa UE3.Pogotovo sto taj endzin izgleda ima neke probleme u prikazu tekstura, tj. renderuje ih u dosta manjoj rezoluciji (negde sam naleteo na taj podatak) nego sto bi trebalo, namerno ili ne...pa i taj momenat doprinosi da igre graficki lice jedna na drugu.
Mene je recimo zaintrigiralo osvetljenje na sceni, tu je SSAO, i color bleeding efekat, a to mi se bas svidja.:)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno