Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i 80286 u loadu ima 95 pa mu nista ne smeta isto tako... samo kazem drugacije su tehnologije

Poslednja izmena:
Evo zakljucka sa ananda u poredjenju 9800 gtx+(+) i 4850...

The Radeon HD 4850 continues to be a better buy than NVIDIA's GeForce 9800 GTX, even if both are priced at $199. The overclocked, 55nm 9800 GTX+ manages to barely outperform the 4850 in a few titles, but loses by a larger margin in others, so for the most part it isn't competitive enough to justify the extra $30. The 4850 also uses significantly less power than the 9800 GTX+, and AMD was quick to point out that by the time the 9800 GTX+ ships that it will also have factory overclocked 4850s. That should make things even more interesting, because honestly, a factory overclocked Radeon HD 4850 is far more attractive to us than an overclocked GTX+.

Eto, grejalice za zimu su spremne. Kao sto rece Perkam sa XS-a, nije uspeh to sto je posle 2 godine AMD napokon uspeo da stigne 2 god. matoru arhitekturu...4850 je zaista sjajan, i kao karta i kao zvezda usijan...

a cene ? Pa to samo mi Srbi i jos par zemljica sa platicama ko nasim gledamo kao prepreku ili bauk. Kolko vidim po stranim forumima nvidia se naprodavala gtx280, cini mi se da ne mogu da stignu da proizvedu dovoljno...

Poslednja izmena:
Ti si legenda ovog Foruma u svakom smislu.:wave:

Daj bre gx-x, 'em si opet newcomer, 'em opet flejmujesh :p, 'em ne dash ljudima da se malo raduju...
Bilo kako bilo, imao si i ti x1900xt koja ne verujem da je bila ladna ko shpricer, pa opet nista nisi przio na njoj, zar ne.... Pa prve verzije 8800gt se greju ko lude, ima ih i na 75C u leru, pa shta...
8800gts G80 sa kojom su se ljudi naigrali igara je bila vrela samo tako, pa opet nista nije crkavalo od silne toplote... Sad da se greju isto, verovatno bi nVidia grejala bolje, jer ipak je to mali prc japanac napravio :p.... A cene... Za ono sto nudi, kosta tacno onoliko koliko treba da kosta, isto kao 8800gt kad se pojavila, a opet, kida je na svakom testu.... Samo da se pojave verzije sa dual-slot kulerima i hasta la vista vrucinama :D.... Udara ATI cheznju, ***... Znas kako kazu, i corava koka zrno ubode....

Poslednja izmena:
Svi se kad, tad vrate na Ati(to je samo znak da postoji neko Drugi):)

Poslednja izmena:
Ja sam zapanjen (evo seo sam za panj :D) onim sto pruza 4850. Pogotovo cinjenicom koliko joj AA i AF malo obaraju performanse, sasvim suprotno od serije 3xxx.
Ko ima 22" monitor sigurno mu se isplati da sa 9600GT npr predje na ovu (sigurno dosta bolji fps), mada taj isti je tek skoro kupio 9600GT, pa je opet malo suludo.

Drago mi je sto sam sacekao, i ne kupio 8800GT, ova 4850 je definitno moja sledeca kartica.
Sacekacu malo da izadju OC i/ili dual fan primerci, taman da jos koji e padne cena...
Najkasnije na jesen, bice moja :banana:.

Poslednja izmena:
Ovo je za sig -- glupost nedelje, a mozda i meseca (zavisi od "konkurencije") :D

aha, a da pogledas malo dalje od svog prsta ?

mani me molim te, imao sam nedelju dana bana da babram po strnaim forumima, po 5 sati dnevno, sigurno sam vise video nego ti :d

stavi me u sig slobodno... Like I care...

ah da, idi odma kupi 4870, pazi samo da se ne zapalis ;)

@Zdravko legenda:

ti si ozbiljno razmisljao da menjas 8800gts 320 za 8800gt ? :zgran: Pa daj covece uozbilji se :) nije to tolko bolje da vredi cimanja.

Poslednja izmena:
@Zdravko legenda:

ti si ozbiljno razmisljao da menjas 8800gts 320 za 8800gt ? :zgran: Pa daj covece uozbilji se :) nije to tolko bolje da vredi cimanja.

Ne znam dal si bio sarkastican ili ne... :D.
Pa jeste fino brza na 16x12 sa AA i AF, to je bilo razmisljanje za 22" monitor.
Naravno, kada bih ostao doveka na ovom 17" CRT-u, ne bih menjao graficku jedno 10 godina :d.

Ali u planu je, a taj plan je blizu ostvarenja, 22" TFT, e za igranje na njemu bas dobro leze ova 4850 ;).

Malo rezultata, cpu je Quad [email protected] GHz, prvi shot je Crysis 1280x1024 high. Karta je vrlo tiha, maksimalna temperatura koju sam video je bila 87 stepeni celzijusa. Performanse su slicne 9800 GTX-u. ATI 4850 je moj favorit.

Prilozi

• ati 4850 - Crysis test.jpg
    ati 4850 - Crysis test.jpg
    413.6 KB · Pregleda: 165
  • ati 4850 - 3D Mark Vantage.jpg
    ati 4850 - 3D Mark Vantage.jpg
    314.5 KB · Pregleda: 106
  • ati 4850 - gpu z.jpg
    ati 4850 - gpu z.jpg
    463.4 KB · Pregleda: 169
  • ati 4850 - 3D Mark 2006.jpg
    ati 4850 - 3D Mark 2006.jpg
    394.5 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
Ove dve kartice koje si linkovao se medjusobno razlikuju
po nalepnici na kuleru.
Obe imaju ATi-jev referentni kuler.
Sve ove kartice koje stizu u startu bi trebalo da
su identicne ispod kulera.
Razlika bi trebalo da im bude nalepnica oko ventilatora,
cena i duzina garancije.
Trenutno se kod nas bez problema moze kupiti Gigabyte, sa istim
kulerom kao i kod ostalih kartica, samo se nalepnica razlikuje :d
Duzina garancije kod Gigabyte-a je 3 godine za razliku od Sapphire-a (2 god)
MP cena oko 155-160e

Ovo je za sig -- glupost nedelje, a mozda i meseca (zavisi od "konkurencije") :D
veruj mi on nije ni svestan kad tako s vremena na vreme zvekne neku njegovu cuvenu :d :D
ali dobar je decko! ;)

BTW
prvog dana prodaje Radeona 4850, najveci britanski etailer je za 45minuta prodao vise Radeon 4850, nego li GTX280-ki (koliko mi je poznato GTX260 tek treba da udje u prodaju) za celu prethodnu nedelju ;)
naravno posle toga su odlucili da canceluju order od novih 500 GTX-ova!

'ajd sad svi u novi, officijelni thread!
;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno