- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 229
Znachi kod nas ce da kosta 300 evra odnosno 200 za 4850.
neće, taj lopovluk radi samo nvidia.
4870 će max. biti 220e a 4850 od 140-170.
Znachi kod nas ce da kosta 300 evra odnosno 200 za 4850.
Mislim da nema sanse da bude cena prema kursu dolara i evra. Srbija nije veliko trziste i kod nas je uvek skuplje. Mislim da procena od 200evra za Radeon hd 4850 je realna kada se ta graficka bude pojavila kod nas. Doduse uvek ce biti proizvodjaca koji traziti manje ili vise zavisi od marke.neće, taj lopovluk radi samo nvidia.
4870 će max. biti 220e a 4850 od 140-170.
Next generation AMD graphics will offer more power than all generations of gaming consoles to-date combined
pa u Holandiji ocigledno 'oceko želi da naruči 4850 može iz holandije:
4850 512
lepo je videti očekivanu cenu, ali da li će stvarno toliko biti.
hm... koliko je meni poznato, ovo je netacno...Kruži više informacija:
- službeno predstavljanje je navodno pomaknuto na 23.06. kako bi i 4870 bio dostupan na dan predstavljanja
hm... koliko je meni poznato ovo je nemoguce...- Tom's HW je navodno kupio ES 4870 sa DDR4 kako bi među prvima napravili recenziju
ma... gomila je spekulacija i FUD-iranja o Netu... oduvek je bio plan da se ide sa 512MB za oba modela... totalno je nerezonski ici samo sa 1GB!- inicijalni modeli će imati 512Mb zbog ograničene količine DDR5, 4850 1Gb DDR3 model će biti predstavljen tek nakon 4870 1Gb DDR5 modela
iskreno ne znam, ali bih voleo da cujem sta ti (i ostali ucesnici teme) misli(te)s sta je realna cena?@Nedjo:
Koliko se ocekuje da ce kostati HD 4870 kod nas?
A koliko kod nas kosta 9800GTX?Pod uslovom da bas sije 9800GTX 250 ni centa vise.![]()
Neka, neka stoji. Odlicna je ilustracija kako funcionise danasnje IT novinarstvo - samo glasine obrcu countere na sajtu, a to 'oce li ih neko shvatiti zdravo za gotovo ili nece, nikog nije briga... kompanije u svakom slucaju ne komentarisu glasine, tako da nikakvih sankcija nema...Mogao bi naslov teme da se promeni, ovo " vec u maju" bas bode oci.
iskreno ne znam, ali bih voleo da cujem sta ti (i ostali ucesnici teme) misli(te)s sta je realna cena?
Pod realnom, podrazumevam bilo koju cenu koja bi zaintrigirala kupovinu...
Znaci ako RV770 bazirana kartica bude brza ili brza od 9800GTX-a, realno je da kosta izmedju 20 i 23K dindzi!?Po pc berzi u rasponu 20-23K, mada mozda padne cena kada ATI izbaci nesto jace.
E sad, ne znam koliko ce procentualno biti brza, ovo su sve nagadjanja 10-30%; ali meni licno ce presudno uticati to koliko su bolje performanse kada se ukljuce AA i AF.
A ako cena RV770 kartice koja po brzini bude tu sa 9800GTX-om, ili malo brza od njega, bude znacajno niza od GTX-ove (recimo cirka dvadesetak odsto)?Ali hajde jedan primer.
Ako bude brza 30% (a nadam se da ce biti mnogo vise), ali ta vrednost opadne na 10% kada se ukljuci AA i AF (naravno Crysis tu ne racunam), onda cu najverovatnije kupovati tako sto bih za nju dao do 10% vise para. Naravno sledeca glavna stvar koju cu gledati ce biti buka, pa tempetarura i potrosnja. I ovo sve vazi u mom slucaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari