Šta je novo?

ZTE Skate

Ma da naravno ,niti jedan model telefona takvi i slicni kvarovi ne zaobilaze.Samo je pitanje kakve si "srece" .Meni zasad dobro radi,a i imam jos skoro dve godine garancije jer sam telefon uzeo iz Telenora.Onaj ko uzme bez garancije mora imati u vidu da moze nesto krenut ka zlu,ali to nije slucaj samo sa ovim telefonom,to ne moram nesto objasnjavat :) . Cini mi se da kvarovi kod ovog modela nisu nesto cesti(prateci ovaj forum a i strane) tako da moja preporuka ide njemu(ako vam se vec ne baca 200 i vise eura za neki poznatiji tel. koji nije nista specijalno bolji ,osim kamere naravno).

To se desava kod gen1 telefona, kod gen2 koje prodaje telenor tog problema sa mikrofonom nema.

Video snimanje je zaista ocajno, custom romovi daju mogucnost snimanja u mpeg, h264,h263 i par audio formata ali i dalje video je pricno los. Slikanje sa druge strane skroz ok, malo su isprane boje ali zadovoljavajuce za tel tog cenovnog ranga.

Ja cekam gumenu masku da mi stigne iz inostranstva a vi mozete da se organizujete zajedno i narucite vise komada uz popust.

Treba mi vaše mišljenje o kupovini.
Ćale je video G Nexus od mene i od tada mu se mnogo dopadaju touchscreen telefoni. Ali pošto nema tolike pare da da na telefon onda je video u telenoru Skate i sada pita mene za mišljenje da li da ga uzme.
Telefon mu treba za pozive, poruke i internet. On nije baš preterano kompjuterski obrazovan i ima kratak fitilj i često se desi da se iznervira kada koristi komp i batali to što radi.
Da li je pametno da uzima ovaj telefon, da sačeka neki novi ZTE u tom cenovnom rangu (u telenoru), ili da ne kupuje uopšte android?
Moje mišljenje je da bi mu najviše odgovarao neki iphone, ali opet oni su skupi.

Mali hint, ko ne zna, silikonska folija pase od Desire HD, kad se secne sa skalpelom zadnjih 7mm...

Inace uzeo sam telefon, jako je simpa, stim da imaju neke munje gde masi boje na kameri, ali nije neka velika mana...

Овај! Девојка има самсунг, брат има овај. Користио сам оба, флешовао,чачкао, итд... Овај је бољи у сваком погледу.

SGS2 via TT2

Пази, ако ти хе ћале кратак са живцима, немој се чудити ако га после пара дана тресне о под. Уме некад да забоде, или да тражи јачи притисак да би прихватио команду.

Овако за те паре је стварно супер.

SGS2 via TT2

Ljudi pomagajte, neće da mi se uloguje. Zaglavljen je na android logou:((((((( Samo sam probao root i ništa više.

Ne slazem se da mora jace da se stisne da bi prihvatio komandu.Barem je po tom pitanju na istom nivou kao i mnogi skuplji telefoni.Ako ti se to desavalo ,ili ako ti "zabada"kako kazes,onda bi trebao da razmislis o promeni rom-a.Ako je tvom caletu bitna kamera,onda uzmi neki drugi telefon,na ovom nije losa ali bi mogla biti bolja.Sve druge stvari rade odlicno.Inace ovih dana sam instalirao i logic mod (ranije bio atomic) i sto se tice vizuelno,isti su.Ali cini mi se da logic drzi bolje bateriju.Evo meni trenutno 2 dana i 3 sata na bateriji ,a ima jos 43 % :D

@Nikola jesi menjo kad rom? Verovatno ces morat da instaliras ponovo.Jel imas install clockwork?

Poslednja izmena:
Nisam mijenjao rom, samo sam htio da ga rootujem. Kada sam to uradio telefon se restartovao ali je zaglavio na znaku android. Od tada ništa ne pomaže. Nikakva kombinacija dugmadi, samo taj jbni zeleni znak. Računar samo prepoznaje usb uređaj za kojhi niti jeedan drajver ne radi (čak ni onaj prethodni koji je radio usb headset). Jesam li ja prvi koji je uspio da zezne ovaj telefon i kome da se obratim da mi to sredi. Ako neko ima u NS plaćam samo da mi skine ovu muku.

Погледај на modaco форуму, тамо сигурно има неко решење.

SGS2 via TT2

Poslednja izmena:
Za sad uspijevam da pokrenem superboot što resetuje telefon ali to je to, opet zaglavi na znaku android.

Koliko se secam i meni je zaglavio na android logou dok nisam neke drajvere instalirao.

Jedno pitanje za korisnike ovog telefona.Ima li kod nas da se nadju fotrole za ovaj telefon i folije za ekran?

Napisao 5 postova iznad za foliju, za futrolu kod Kineza za 100 kinti...

uzeo bih ovaj telefon u telenoru, ali bih voleo da koristim svoju MTS karticu jer imam mnogo bolji paket. zna li ko ume li ko da dekodira Skate da radi na svim mrezama ili mozda nisu ni zakljucani ti telefoni u Telenoru? hvala.

Pa svakako je moguce dekodiranje, ali moras da sacuvas i fabricka setovanja, da ne bi izgubio garanciju u Telenoru...

hm, ne znam da li da verujem nekom obicnom servisu da to urade? koliko moze da kosta to dekodiranje?

Zasto ne bi verovao? Mozes i sam ako te ne mrzi, smesno lako se odradi.

saznao sam u medjuvremenu da je samo potrebno da pronadjes sajt na kome mozes da narucis za male pare sifru za otkljucavanje. od 4 do 30 dolara, zavisi koji sajt. ortak je nasao neki poljski sajt, ne znam tacno o kom se radi.

@P@IN
Ako znas neki prostiji nacin, molim te posalji mi na pm uputstvo, ako ne sme ovde na forumu. hvala.

Kako da premestim programe iz memorije telefona na mem karticu? Napravio sam EXT2 particiju, ali ni da bekne. Tel je iz Telenora.

Зар не треба ext3? Јел имаш кувани ром?

sgs2 via tt2

Ne, rom je fabrički, tel je uzet pre neki dan.

Мислим да мораш имати кувани ром који подржава ту екстерну интерну меморију (ау какав склоп речи) ;)

Види на modaco форуму, има лепих ромова, ја сам брату ставио неки одатле.

sgs2 via tt2

Telenorov rom podrzava EXT3 particiju. Koristi Link2sd za vezivanje programa za nju.

Ne radi Link2Sd, kaže da nema root privilegije. Koji je najlakši način da to uradim, a da ne izgubim garanciju?

Samo sa rootovanim telefonom mozes da pravis EXT particiju.Koristi app2sd aplikaciju pa prebacuj programe na SD karticu,tako ce jedan deo interne memorije da ti se oslobodi.

Vrh Dno