Šta je novo?

ZTE Skate

Pa meni se desava sa svakom aplikacijom tako da problem mora biti hardware-ski:

Camera FV5:

img20120614225219640x384.jpg

img20120614225159640x480.jpg

UCam:

dsc0013640x480.jpg

dsc0012640x480.jpg

Stock:

img20120614224548640x480.jpg

img20120614224537640x480.jpg

Blic je dole ispod sociva a u landscape orijentaciji u kojoj su slikane ove fotke socivo je gore levo a blic pored malo desno. Ma video si telefon znas i sam gde se nalazi blic. A i ovo je greska do blica nemoze da bude do nicega drugog.

da, blic je previše blizu sočivu. aj napravi neki test, stavi malo parče papira između blica i sočiva, da zaštitiš kameru od jakog bljeska, pa slikaj...

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pomoć...

Planiram da uzmem ovaj fon u VIP-u, ali se dvoumim oko izbora paketa, pa me zanima nešto u vezi sa netom.

Koliko MB mesečno trošite? Planiram da non-stop koristim gadget za prognozu, pa me interesuje koliko bi on trošio? Naravno povremeni surf, provera pošte ili youtube se podrazumevaju.
Računam da mi je oko 400-500mb sasvim dovoljno, ali reko da ipak pitam, pošto ranije nisam imao smartfon...

blic je preblizu sociva i to je to, tako je i kod mene ali ne svaki put...

Pazi, ja na galaxy nexusu imam isti taj raspored, objektiv+blic, a cini mi se da 99% telefona ima slicno rastojanje blica i objektiva. Tako da ne bi bas smelo to da bude problem. Jedino da se ta kineska optika ne snalazi bas dobro kad opali blic. To je inace debela boljka kod tih jeftinih kineskih telefona. Kamera. Ne moze i jare i pare.
Ako cemo pravo, skate kosta bas oniliko koliko i pruza. Za malo vecu sumu moze da se uzme prvi galaxy ili pak neki od lg telefona tipa P990 ili 920 koji pruzaju apsolutno sve vrhunski, od izrade do ekrana, unutrasnjosti pa do sasvim pristjne full hd kamere.
Meni skate sluzi kao kompjuter za trcanje i voznju bicikla, tako za cifru od 100€, meni je ok.

Poslednja izmena:
Javio mi se čudan problem. Kada zovem nekoga, ekran se zacrni odmah, pre nego što ga prinesem uvetu, kao da je aktivirao senzor, ali nije. I onda još gore ne mogu da ga kontrolišem nikako, ekran ne reaguje na dodir, power dugme isto neće. A kada se prekine razgovor, onda ostane u tom stanju još jedno 10 sekundi, pa se vrati na normalno.
Neko rešenje?

Jeste fabrički. Do pre par dana je sve radilo dobro. Ne verujem da je do senzora.

pogledaj u podešavanjima da li imaš kalibraciju senzora... neki lik je opisao skoro pa isti problem na jednom forumu i neko mu je rekao da uradi rekalibraciju i onda je rekao da je sve kul...

evo da ti prepišem ovde, uz dužno poštovanje izasluge ljudi koji su vodili prepisku:

lik1: Imam problem, senzor koji gasi ekran tokom razgovora je krenuo da zeza, naime kada priblizim telefon uhu, ekran se normalno iskljuci, ali kada odmaknem on se ne ukljuci odmah kao sto je ranije radio, nego tek nakon par sekundi nekad 3-4, nekad 10ak sekundi. veoma je iritirajuce jer ne mogu da prekinem vezu kada hocu nego ostane ukljucena dok se senzor ne smiluje da ukljuci ekran, jel moze neko da pomogne, jel se nekom desavalo ovo? da li je u pitanju neki bug, jer nije da senzor ne radi, on gasi ekran ali ga ne pali odmah, pa je mozda do roma ili neceg takvog, mada ne verujem, jer sam na atomic romu od kad sam uzeo fon i nije bilo problema.. :-

lik2: da to je boljka. to se dešava (ja doduše nisam imao tih problema). imaš pod Device setting (mislim da ima i kod atomica) opcija da to središ. ako ne bude tako radilo, imaš i na marketu neku app koja to radi.

lik3: To je kod mene pocelo od kada sam instalirao Ice Armor III . Mozda je do roma

Edit:
Verovatno pomaze ako se rekalibrise.

lik1: eee super, sad sam resio, to je proximity sensor, nisam ni znao da je to to.. fala fala, ljubazni ste skroz :cool:

daklem, problem je skoro pa isti... probaj i ti da rekalibrišeš senzor...

ILI ga bre vrati gde si kupio i traži drugi ko gospodin čoEk :D

Poslednja izmena:
Samo što se ovaj moj gasi odmah, ne moram da ga približim ničemu. Ok, probaću nešto da uradim.

pa jedino proximity senzor može da uradi to. on je pobrljavio garant...

ja sam se baš radovao kad sam video da ima proximity senzor, ali evo već drugi slučaj da brljavi :(

Probah tek danas malo ozbiljnije igre i manje vise rade sve idlicno. PES 2012,Dead Space,NFS Shift,Death Worm,Super KO Boxing 2...Osim PES 2012 sve rade bez i najmanjeg seckanja (ili sta vec) a i kod njega je to vrlo malo izrazeno i ne smeta puno.Najbolji utisak(graficki) je na mene ostavila igra dead space,koju sam igrao ranije na PC a tek sad probao na telefonu.NFS takodje dosta dobra graficki a inace ide ko luda ;). Eto ako se neko (kao ja do danas) pitao kakav je Skate za novije i zahtevnije igrice ,moze da odahne .Telefon je i vise nego odlican za te pare,kazem po ko zna koji put,a na androidu 4.0.4 radi najbolje od svih romova koje sam do sada probao.

Poslednja izmena:
da pitam samo koje si verzije igara instalirao? cuo sam da treba da se instaliraju verzije za htc....

ovo je bas bas lepa vest :) pes me ionako ne interesuje... najvise me zanima dungeon hunter 2. nece biti srecnijeg coveka na svetu od mene ako mi ta igra bude radila na skejtu.... ja cekam fon vec vise od nedelju dana, zavlace nas u telenoru, kazu nemaju vise, ocekuju ga svaki dan :(

Ne znam stvarno koje su ver.Igre sam skinuo preko applanet-a,to su bile jedine ver. koje su tamo imale.Videcu da potrazim tu koju ti hoces,pa cu javit kako radi.

Pes mora da radi bez seckanja, to je najmanje zahtevna igra od navedenih. Na play storu imate aplikaciju za rekalibraciju proksimiti senzora, to je bug kod skoro svakog tel. Problem je pomenut x puta ali niko ne cita.

Samo da javim da sam rešio taj problem sa senzorom, pomoću prepečenog programa.

jel taj applanet bezbedan da se koristi? ne nakupe se neki virusi preko toga i slicno? da krade podatke i tako to? jel moze on da se koristi samo za download apk fajla ili mora da se koristi kao market, tj. da se pomocu njega instaliraju aplikacije?

Poslednja izmena:
Imam jedan problem, ne znam da li je to do telefona ili do retardiranog telenora:
Naime kod njih sam nekih sest meseci i dogadja mi se da internet radi UZASNO tj. cas radi na 1,5 mb/s cas 3 mb/s a NAJCESCE na "citaj" 10-30KB/S
Jel ima neko neku ideju?
Upravo gledam i ne verujem Speed test u ovom trenutku ocitava 14KB/S download STRASNO

Poslednja izmena:
Telenor je u pitanju i njihova pametna mreza, verovatno se nalazis na podrucju gde im signal oscilira. Uglavnom njihova pametna mreza kako je nazivaju uglavnom radi u sirem centru u odredjenom gradu..sve dalje vec stuca,a da ne pricamo oko gradsko podrucje.
Videh da je izasao neki update za coldfusion 4.0.4 ne vidim da pise jesu li popravili led flash blic problem?

Sto je najgore ja sam iz Beograda, vozdovac, 3 min od slavije, ako je to vuko****na se**m im se u mrezu

Pes mora da radi bez seckanja, to je najmanje zahtevna igra od navedenih. Na play storu imate aplikaciju za rekalibraciju proksimiti senzora, to je bug kod skoro svakog tel. Problem je pomenut x puta ali niko ne cita.
Nisam se ja nesto ni trudio oko pesa(instalirao ga samo iz radoznalosti ,nisam imao nameru da ga sad nesto igram na tel),dosta mi ga je na pc-ju .Da me je interesovalo nasao bih to sto me zanima.Cak sam ga i izbrisao zbog prostora na memoriji.Ali cinjenica je da od svih ovih koje sa nabrojao(a probao sam jos 7-8 igara koje sam zaboravio da pomenem ) on radi najlosije.E sad da me neko ne shvati pogresno,nije to neko nenormalno seckanje ,samo ne ide glatko kao ostale.

Poslednja izmena:
Vrh Dno