Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Play+ je i imao 3000 sms,kod njih jos nista nije menjano,e sad jedino da se vidi jel i tu net sad "ogranicen" ili i dalje free.
Inace svaki put ga necim unakaze,ovo sto su ogranicili net je velika glupost.

Poslednja izmena:
Valjda znam koji paket imao zar ne? Pisalo je neograničen internet i sms a u fair usage delu je bila napomena o tih 4000SMS. Dakle jeste menjano.

Kad sve bolje sagledam, deluje mi da su u suštini poskupeli :) Ok, ponegde dodali malo minuta, i to je to.
Ako sam do sada koristio PiS1000 i ako mi je tih 300minuta dovoljno, sada mogu da uzmem PiS L na kome ima tih 300minuta, ali samo 500MB što je meni malo. Tarifni dodatak sa 500MB košta 300din. Tako, posle tog dodatka opet plaćam 1800din kao i do sada. :)
Jedina neka pozitivna promena je u tom cloud servisu koji bi meni značio, ali je minus u "neograničenom" netu

Poslednja izmena:
Valjda znam koji paket imao zar ne? Pisalo je neograničen internet i sms a u fair usage delu je bila napomena o tih 4000SMS. Dakle jeste menjano.

Izgleda da ne znas.
Aj sad citaj sta pise,ovo sam uzeo copy/paste iz virtuelnog telenor kontakt magazina iz marta ove godine,a posto je objavljen pocetkom marta tj.pre ove promene paketa ovekvi su uslovi bili:

Telenor Play+
Pozivi u tarifnim paketima Telenor Play+ obračunavaju se prema broju započetih minuta. Nakon što potrošiš sve minute i poruke iz svog paketa fiksna naknada za svaki započeti razgovor iznosi 7 dinara, cena minuta ka svim mrežama iznosi 7 dinara, cena SMS poruke je 4 dinara. Sve cene prikazane su sa PDV-om.
* Neograničeni SMS - U slučaju da potrošiš 3.000 SMS poruka u toku meseca, Telenor zadržava pravo da dodatne SMS poruke naplati po ceni od 4 dinara za poruku.
** Telenor Play+ M ima 500 MB, Telenor Play+ L 1 GB i Telenor Play+ XL 2 GB internet saobraćaja po maksimalnoj brzini protoka. Ako potrošiš sve brze MB i GB iz paketa, internet možeš da koristiš do kraja meseca bez naknade, sa smanjenom brzinom.
*** U okviru paketa, na raspolaganju ti je 500 MB po maksimalnoj brzini rezervisanih za uslugu Dezeer Muzika. Ukoliko potrošiš ovih 500 MB, dodatni MB potrošeni korišćenjem Dezeer Muzike biće tarifirani prema uslovima tvog paketa. Telenor ne odgovara i ne može da utiče na eventualne promene na aplikaciji za pružanje usluge Deezer Muzike, muzičkom sadržaju, novim funkcionalnostima usluge i slično. U slučaju promena uslova za pružanje usluge Deezer Muzike, o tome ćeš biti blagovremeno obavešten u skladu sa Opštim uslovima.

Sad lepo procitaj sta pise u ovom delu sto sam podebljao,pa mi se javi...,kad procitas konstatovacemo dakle,da nisu menjani samo se ceka da se vidi jel tu net free.

Poslednja izmena:
Kad sve bolje sagledam, deluje mi da su u suštini poskupeli :) Ok, ponegde dodali malo minuta, i to je to.
Ako sam do sada koristio PiS1000 i ako mi je tih 300minuta dovoljno, sada mogu da uzmem PiS L na kome ima tih 300minuta, ali samo 500MB što je meni malo. Tarifni dodatak sa 500MB košta 300din. Tako, posle tog dodatka opet plaćam 1800din kao i do sada. :)

E,ti tarifni dodatci mi nisu jasni odakle da ih gledam? :D
Ako je to ovo onda ok,jer i pise naziv da su to net tarifni dodatcimali dole koliko videh stoji da su samo za pripejd i sl.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Internet/Internet-tarifni-dodaci/
Tako da,gde su ti tarifni dodatci? :D

Ma loši su skroz, pogledao sam baš ponudu i uopšte mi nije žao što sam prešao na VIP.
Naravno ovo važi za one koje prevashodno puno pričaju a ne šalju poruke što je kod mene slučaj.
A kako sam batali smart telefone, teško da na K770 mogu da potrošim nešto puno megabajta :)

Na nizim paketima vise minuta na ustrb interneta.
Na visim vise minuta za iste pare kao do sada.

Eeee takom vec moze,bar priznas gresku ;) E,to jos cekamo da vidimo oce menjati,mada ako meni promene moj Play+ M za vreme ugovorne obaveze ima da im sve po spisku,a tek je proslo oko 8 meseci kako sam obnovio ugovor sa tim paketom ;)

Najavili su mi pre nedelju dana da ce menjati pakete pa sam sacekao i ovo... ali nema vajde, jos gore je! Za mesec dana mi istice ugovor sa Telenorom i posle duzeg perioda se vracam na MTS. Jednostavno je.

Meni je mesecno potrebno oko 400 - 600 minuta ka svim mrezama i oko 1200 - 1400 SMS poruka, internet mi nije potreban.

To kod MTS-a u "MixNet L" (600min + 1500SMS + 1.5GB ***prenosi se nepotroseno u naredni mesec) kosta 1980dinara pre popusta od 50% - odricem se prava kupovine telefona, ne treba mi - pa izadje sve sa popustom 990 dinara mesecno

Kod Telenora u ovim novim paketima najjeftinije bih mogao da prodjem uz ovaj novi "Prenesi XL" u kombinaciji sa "dodaj poruke" dodatkom (500min + 500SMS+1000SMS + 50MB ***prenosi se nepotroseno u naredna tri meseca) i to sve sa aktiviranim dodatkom kosta 1800 dinara mesecno - zadrzavam pravo da uzmem telefon

Realno su to slicne ponude (ukoliko vam je internet nebitan), jedino sto je MTS omogucio da se odreknes kupovine telefona i tako jos vise prilagodis paket svojim potrebama. Prakticno korisnik se stavlja u poziciju da trguje svojom mogucnoscu da kupi aparat. Telenor bi mogao da uradi nesto slicno i zadrzi korisnike kao sto sam ja. Ne bih da u naredne dve godine bacim 24x800=19200dinara na mogucnost uzimanja novog telefona koji mi i nije potreban jer imam i drugi broj koji je na najvecem paketu u Telenoru pa ga uzimam za dinar ili neku sitnu doplatu.... ne znam, jel neko vidi nesto bolje?

Poslednja izmena:
Koja je ovo banda.
Ukidaju spori net, pa gotovi su. Jos samo mesec dana do isteka ugovora i eto me u mts.

Najavili su mi pre nedelju dana da ce menjati pakete pa sam sacekao i ovo... ali nema vajde, jos gore je! Za mesec dana mi istice ugovor sa Telenorom i posle duzeg perioda se vracam na MTS. Jednostavno je.

Meni je mesecno potrebno oko 400 - 600 minuta ka svim mrezama i oko 1200 - 1400 SMS poruka, internet mi nije potreban.

To kod MTS-a u "MixNet L" (600min + 1500SMS + 1.5GB ***prenosi se nepotroseno u naredni mesec) kosta 1980dinara pre popusta od 50% - odricem se prava kupovine telefona, ne treba mi - pa izadje sve sa popustom 990 dinara mesecno

Kod Telenora u ovim novim paketima najjeftinije bih mogao da prodjem uz ovaj novi "Prenesi XL" u kombinaciji sa "dodaj poruke" dodatkom (500min + 500SMS+1000SMS + 50MB ***prenosi se nepotroseno u naredna tri meseca) i to sve sa aktiviranim dodatkom kosta 1800 dinara mesecno - zadrzavam pravo da uzmem telefon

Realno su to slicne ponude (ukoliko vam je internet nebitan), jedino sto je MTS omogucio da se odreknes kupovine telefona i tako jos vise prilagodis paket svojim potrebama. Prakticno korisnik se stavlja u poziciju da trguje svojom mogucnoscu da kupi aparat. Telenor bi mogao da uradi nesto slicno i zadrzi korisnike kao sto sam ja. Ne bih da u naredne dve godine bacim 24x800=19200dinara na mogucnost uzimanja novog telefona koji mi i nije potreban jer imam i drugi broj koji je na najvecem paketu u Telenoru pa ga uzimam za dinar ili neku sitnu doplatu.... ne znam, jel neko vidi nesto bolje?

@MagicMaster
ne pitaj, ne moze viber, skype i ostalo, mora sms, u firmi je mob

eto mogu da uzmem Samung Galaxy S4 Mini na "Prenesi XL" za 26280dinara i kad na to nadodam 19200 za sve ono sto sam "preplatio" u poredjenju sa MTS-om ispadne da bih kod telenora dve godine placao paket identican MTS-ovom "MixNet L" samo sa znatno manje megabajta u Telenoru i obavezao se na dve godine i platio im na kraju tacno 45480 dinara vise nego kod MTS-a. ......E pa za te pare cu da biram koji cu tacno model telefona da uzmem, kada cu da ga uzmem i da je otkljucan za sve operatere...

suma sumarum:

MTS sa popustom na pretplatu uz odricanje od telefona daje slobodu da se uzme bilo koji telefon, bilo gde i nece novcanik trpeti. Gratis su svi oni megabajti....
Telenor daje telefon, mora da se uzme odmah sa pocinjanjem paketa, to sto imaju u ponudi tog trenutka jer se gubi kalkulacija ako prolaze meseci ugovora a ne uzme se telefon..... i nema megabajta kao kod MTS-a, a i telefon je zakljucan.... jedini plus je prenos nepotrosenog naredna tri meseca

cao cao

Poslednja izmena:
Ja sam tu racunicu jos pre 4-5 godina pominjao za Telenor, ali ljude ne zanima sta kaze nauka, idu "srcem" ;)

Ljudi ne sirite pogresne informacije, citajte dobro sta pise:
Telenor je menjao nove PP paket stranice nekoliko puta od sinoc, pa ne znamo ni sta jeste tacna informacija zasigurno.

Ovo da se prenosi 3 meseca stoji na glavnoj strani za sve pakete, ali to ne vazi tako za PiD pakete, a cini mi se ni za Play pakete. Na stranici za Prenesi (ne Prenesi i Surfuj) ne stoji konkretno da se prenosi ISTA. Premium paket vise nema "Prenesi" ispred, i na njegovoj stranici ne stoji da se ista prenosi.

Nije bas da se shvati da nema vise 3 meseca prenosa, ali daleko je od ociglednog da ima, i iskreno treba traziti u ugovoru!

Da li sam dobro shvatio da se prenose i nepotroseni megabajti?
Nigde ne pise konkretno, ali pise "Prenesi sve što ne potrošiš".

U ugovoru ne pise toliko detaljno ali uopsteno u o.u. lepo pise da ako se bitno menjaju Opsti uslovi ugovora koriscenja usluge tada može i da se raskine ug. obaveza. Vec vidjeno da su ljudi raskidali prilikom one "optimizacije.

Ako na naslovnoj pise 3 meseca i ne pise da je net neogranicen (sto je kod starih paketa pisalo) onda je najvv. to tako. Mislim, mozemo na taj nacin da idemo dalje i da dovedemo u pitanje i da li uopste ima minuta u paketima jer menjaju sajt. I širimo dezinformacije.

Te racunice tipa 24meseca puta iznos nisam skoro nikada razmatrao, jer mi to i nije bitno. Gledam ono sto mi odgovara i sto mogu da platim. Spreman sam bio oduvek da platim vise Telenoru nego Mts-u; jednostavno sam previse problema imao sa mts pa mi deluju krajnje odbojno. (Kao sto sam npr. spreman da vise platim Lg tv u odnosu na isti Vivax)
Ovde sada mi je problem sa novim paketima to sto me prakticno teraju da platim internet dodatak i onda kada mi ne treba. Ako mi brzi net istekne 15. u mececu, svakako cu uzeti dodatak za 300din. Medjutum, ako istekne 27.u mesecu onda cu izdrazati tri dana. Sada prakticno moram da ga kupim pa makar i za ta tri dana, sto mi deluje potpuno neprihvatljivo.

Edit: ponovo sam ih pitao i rekli su mi opet da nema neogranicenog neta u novim PiS paketima....

Poslednja izmena:
Ovo sa stalnim menjanjem sadrzaja sajta je jos jedan dokaz o totalnom raspadu Telenorovog marketinga. Ni sami ne znaju sta im se nalazi u ponudi i kako ce to raditi.
BTW, nezvanicno sam saznao da internet saobracaj nece biti potpuno onemogucen nakon isteka paketa, nego ce se brzina obarati, ali na nizu nego sto je do sada bilo. Drugim recima, internet ce raditi, ali ce biti potpuno neupotrebljiv.
Pozdrav

Inace, ovim ukidanjem neogranicenog interneta su automatski nagovestili da mozda nece imati apple u ponudi.
Eno Turk iz vip-a se hvali na sva zvona da ce uskoro ponuditi iPhone, izgleda samo na smart paketima posto samo oni imaju neogranicen internet (nebuloza paket za net).

Pa daj Boze ako ce biti net i dalje free pa makar i na 64 brzini (ne verujem da ce biti 32 jer je to prakticno neupotrebljivo),ali cisto sumnjam,mada opet menjaju ceo dan uslove paketa,pa ko ce ga znati dok se ne smiluju i konacno objave zavrsnu verziju paketa ;) koja se nadam (ali nisam optimista) da ce sadrzati i dalje free net.

Play+ zadrzavaju neogranicen internet, upravo su mi potvrdili u Telenoru. No kad vidim da pisete ovde da ceo dan menjaju specifikacije paketa ne bi me cudilo da jos koju izmenu vidimo...

EDIT: Double check sa njima, dakle na Play+ nije nista menjano, sve ostaje kako je bilo. Internet je mesecna kolicina MB po max brzini, zatim 3xmesecna kolicina po 256k i nakon toga neograniceno 64k do kraja meseca.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno