Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

U ugovoru ne pise toliko detaljno ali uopsteno u o.u. lepo pise da ako se bitno menjaju Opsti uslovi ugovora koriscenja usluge tada može i da se raskine ug. obaveza. Vec vidjeno da su ljudi raskidali prilikom one "optimizacije.

Jel to beše zbog skoka PDV-a? Nisam ispratio.
Jel to izvodljivo i sada posle određenog vremena? Pod ugovorom sam do septembra.

Ako Play paketi zadrze neogranicen data onda se moze primetiti da su ovaj put uradili sistematsku klasifikaciju od voice ka net oriented paketima.
Prenesi: balans ka voicu, net tek da se nadje
PiS: solidno voice, dosta neta ali limited
Play+: nesto voice, balans pomeren ka netu i to unlimited

Evo 600 minuta, 1000 poruka i 1500MB, za 1995 rsd. Mislim da je to sasvim korektno :)

Jel to izvodljivo i sada posle određenog vremena? Pod ugovorom sam do septembra.

Bese zbog onog povecanja cena paketa i prisilnog prebacivanja postojećih korisnika na nove pakete, poznatijeg medju korisnicima kao "optimizacija". Tvrdili su da "nije znacajno" odstupanje i da imaju pravo međutim ko je malo pripretio ostavljali su ga na starom paketu.

Poslednja izmena:
Ne, to je bilo krajem 2012. zbog manjka profita.
Ako si imao starije pakete (pre 2006.) nisu mogli da ti ih menjaju. Ako si tada bio pod ugovorom sa novim paketima, vec ti je bio promenjen (ili si imao novi paket taman, posto ti otprilike septembra istice ugovor - a oktobra 2012. je optimizovan profit - pardon, paketi :D)

Da li ce raditi i sada - verovatno ne, ovo vise lici na normalizaciju paketa malo - ono je bila ocigledna optimizacija profita.
U svakom slucaju, pratite ovaj i sledeci mesec, i obavezno odmah zalba ako primetite visak saobracaja ili manjak para :D

Ako je taj novi paket skuplji od tvoj PiS paketa, onda da, mozes preci na njega.

Hoce da izadju u susret ako je mala razlika u ceni. Recimo bio je moguc prelazak sa PiS500(1006din) na Play+ M(990din).

PiS XL (500,1k,1GB, 1995rsd) je sasvim korektan paket. Jos da daju popust ako se ne uzima telefon i tu su onda svi negde (gore-dole 100min):).

Poslednja izmena:
Ma išao bi na veći ugovor,trenutno plaćam 18XX, ali uvek malo prebacim

PiS XL (500,1k,1GB, 1995rsd) je sasvim korektan paket. Jos da daju popust ako se ne uzima telefon i tu su onda svi negde (gore-dole 100min):).
da,kada bi nudili -50% bez aparata

Poslednja izmena:
Ni u jednom PP paketu nema neograničenog interneta?Ili ne vidim dobro?Uvek uz dodatak?

Na zalost samo u njima,a nadam se da ce ispraviti ovu sadasnju gresku i na PiS-u,mada cisto sumnjam.

Gde to piše?
Dodatne informacije...

Minuti i poruke u okviru paketa važe za sve fiksne i mobilne nacionalne mreže, i ne uključuju pozive ka brojevima sa posebnom naplatom. Pozivi se obračunavaju prema broju započetih minuta. Ukoliko potrošiš sve minute i poruke iz svog paketa, fiksna naknada za svaki započeti razgovor iznosi 7 dinara, cena minuta ka svim mrežama iznosi 7 dinara, cena SMS poruke je 4 dinara, a cena MMS poruke iznosi 15 dinara. Sve cene su prikazane sa PDV-om.

Dodatne minute u okviru Telenor mreže možeš da koristiš nakon što iskoristiš minute iz mesečne pretplate. Ovi minuti se ne prenose u naredne mesece.

Internet saobraćaj iz paketa se odnosi na nacionalni internet saobraćaj. U okviru paketa, na raspolaganju ti je dodatnih 500 MB interneta u nacionalnom saobraćaju rezervisanih za uslugu Deezer Muzika. Ukoliko ih potrošiš, nastavljaš da trošiš MB iz tarifnog paketa.

Ako jedna kompanija kao što je Telenor napravi ovakve izmene u svojoj ponudi(znamo kakve su promene radili prethodnih godina) ,onda je jedino što ja mogu da zaključim, da će doći do ozbiljnijih promena u mob. telefoniji u Srbiji.Ili je do njih i njihovog poslovanja(kazna za bahanalije prema korisnicima),ili do konkurencije?Stare ili nove,možda?

Poslednja izmena:
Uz sve ostalo, na prvi pogled, cene telefona deluju nepovoljnije u kombinaciji sa novim paketima. Npr Xperia Z1 sada sa PIS XL kosta vise nego sa PIS 1000 (oko 6000)

Bez negativnih konotacija: Telenor definitivno ne vidi sebe kao mrezu za siroke narodne mase na postpaidu.
(prepaid im oduvek bio ok)

Poslednja izmena:
Prolupali nacisto,stvarno ne vidim smisao njihove politike i voleo bi da znam licno nekog od njihovih radnika koji je na malo vecoj poziciji,prvo sto bi ga pitao je to da mi objasni :D
Zapravo jel njima cilj da rasterete mrezu,pa namerno rokaju ove cene i pakete da bi odredjeni broj ljudi pobegao od njih i samim tim rasteretili mrezu i samim tim usluge poboljsali ili je nesto drugo u pitanju.
Posto po zadnjoj statistici broj korisnika im je pao za oko 30000,mozda oce da imaju oko 3 miliona korisnika i do tad ce rokati ove cene,posto sad i dalje imaju vise od tog broja ;)
Totalne nelogicnosti u cenama telefona i pojedinih paketa,onda sadrzaj ovih novih paketa,onda cene rominga koje odvaljuju tj.sad valjda vaze cene kao u onoj TravelSure 10 tarifi cini mi se za vecinu novih paketa.
A zna se da vecina nas obicnih smrtnika slabo pricamo u romingu vise od 1 min.,a ova tarifa se isplati samo uz viseminutne price ;) tako da je i ovo sad prakticno "poskupelo"...,kuukuuu njihovij ludoj glavi :D

NJihovoj ludoj glavi neće `faliti ni dlaka sa glave već našim novčanicima

Ne kapiram sta se desava sa starim paketima tj nama koji smo ostali na njima. Da li se prebacujemo na neke od ovih novih S M L XL paketa ili kako?

Prebacuješ se ako hoćeš i ako možeš(ako nisi pod ugovornom obavezom, tad možeš ali samo na veći paket). Ako nećeš, možeš da ostaneš na postojećem sve do potpisivanja aneksa ugovora za telefon, tada moraš da pređeš na neki od ovih novih. Ili ako se ne odluče za neku novu optimizaciju pa prebace sve korisnike ali su rekli danas da neće biti prebacivanja korisnika na nove pakete.

Ne kapiram sta se desava sa starim paketima tj nama koji smo ostali na njima. Da li se prebacujemo na neke od ovih novih S M L XL paketa ili kako?

Do isteka ugovora sigurno ostaješ na njima, a verujem i nakon toga jer je recimo moja supruga još uvek na prenesi 60 iako je on ukinut.

Prebacuješ se ako hoćeš i ako možeš(ako nisi pod ugovornom obavezom, tad možeš ali samo na veći paket). Ako nećeš, možeš da ostaneš na postojećem sve do potpisivanja aneksa ugovora za telefon, tada moraš da pređeš na neki od ovih novih. Ili ako se ne odluče za neku novu optimizaciju pa prebace sve korisnike ali su rekli danas da neće biti prebacivanja korisnika na nove pakete.
Thanks.

Ne bio lenj, pa sam kontaktirao čoveka koji radi u Telenoru - nije više tamo, outsorsovan je u neku ino firmu koja radi i dalje za Telenor, samo malo šire područje od Srbije. Sve što je imao da mi kaže po pitanju 'šta uradiste s ovim novim paketima' je 'ma pusti, zlo i naopako, i ko je ostao u marketingu i kakva je situacija generalno u firmi'. Pa vi vidite... pakete ne bih do daljnjeg komentarisao pošto nemam ništa kulturno da kažem. :)

Do isteka ugovora sigurno ostaješ na njima, a verujem i nakon toga jer je recimo moja supruga još uvek na prenesi 60 iako je on ukinut.
To ne vazi za novije ugovore. Seti se da jesu Optimizacojom tokom ugovorne obaveze prebacili ljude na nove i skuplje pakete.

Čuo sam za to da su prebacivali, što je stvarno džukački, ali za ovo znam sigurno da nisu menjali.

Prilikom "optimizacije" su odmah najavili koji paketi automatski prelaze i koji ne.

Evo sta kazu u Telenoru: ;)

e9y9usap.jpg

Ma zezam se ja, na prethodnoj strani za mene im bilo čudno što spucam mojih 500 SMSova, a onda se pojavljuješ ti, sa preko 1000, pa te pitah što i drugi mene ... :) :) :)

Ja spucam takodje 500+ sms poruka... Kum ima običnu nokiju c3, i iz principa neće ni viber, ni whatsapp, a pogotovo ne facebook... Ni ja baš nisam naviknut na to da razmišljam o tome imam li neta tu gde sam, kakva je mreža.. lakše mi je da pošaljem sms...

Nazad
Vrh Dno