Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

meni i dalje ne otvara stranicu. ipak, i posle ovog zahteva mora da se ode u poslovnicu..

glupost, svakako probaj i ovu foru preko telefona kao što GlobalTel radi zahteve prenosa poštom

Ah.. taman sam mislio da ću preći u MTS, ali je stigao poziv sa ponudom za obnovu koji je povoljan. Šta da se radi, za 2 godine ćemo pokušati ponovo.

Ево једно непријатно искуство, горак укус од стране драгог Јетела.

Био сам у Црној Гори и одлучио мало се возити бродом у Боки. Имам роаминг западног Балкана и телефон стоји у торбици. Међутим у једном тренутку, на излазу из Боке мобилни ухвати сигнал Хрватске мреже и телефон сам потроши 205 килобајта (да килобајта!) интернета. Тада ми душебризници из Јетела наплате 482 динара трошка. Уложим приговор и жалим се на две ствари.
1. Цена роаминга је 9 динара за првих 5кб и 99 динара за сваких наредних 100 кб. Они наплатили 482 динара,
2. Како су дозволили да буде активан интернет на мрежи за који немам активиран додатак. Ја колико знам МТС и Глобател не дозвољавају интернет роаминг ако нема активиран додатак.

Наравно да су ми одбили рекламацију, јер су они уствари мени учинили услугу и спасили ме "већег" трошка, тако што су ми активирали, без моје дозволе, неки "роаминг неограничено 20" који кошта 482 динара, и тако ме спасили трошка од 209 динара.

Није битан износ, него краду на овако бедан начин , још ме убеђују да су то урадили за моје добро! Баш су јадни!

Screenshot_20240808-170359_File Manager.jpg

Био сам у Црној Гори и одлучио мало се возити бродом у Боки. Имам роаминг западног Балкана и телефон стоји у торбици. Међутим у једном тренутку, на излазу из Боке мобилни ухвати сигнал Хрватске мреже и телефон сам потроши 205 килобајта (да килобајта!) интернета. Тада ми душебризници из Јетела наплате 482 динара трошка. Уложим приговор и жалим се на две ствари.
1. Цена роаминга је 9 динара за првих 5кб и 99 динара за сваких наредних 100 кб. Они наплатили 482 динара,
2. Како су дозволили да буде активан интернет на мрежи за који немам активиран додатак. Ја колико знам МТС и Глобател не дозвољавају интернет роаминг ако нема активиран додатак.

Наравно да су ми одбили рекламацију, јер су они уствари мени учинили услугу и спасили ме "већег" трошка, тако што су ми активирали, без моје дозволе, неки "роаминг неограничено 20" који кошта 482 динара, и тако ме спасили трошка од 209 динара.

Није битан износ, него краду на овако бедан начин , још ме убеђују да су то урадили за моје добро! Баш су јадни!

Pogledajte prilog 453388
Zato postoji jedna divna opcija koja se zove : Prelazak u drugu mrežu.

apsolutno nije kriv jetel, a uslovi su poznati i mogu se procitati i pre koriscenja usluge rominga.

a postoji i rucno biranje mreze.

eto npr, verujem da nisam jedini koji zna uslove koriscenja rominga i ne bi mi bilo prijatno da sam ostao bez crnogorskog signala i da nisam mogao da koristim roming na HR mrezi ako mi zatreba.

Cena od 1000 dinara za 1MB je aktuelna iz doba GPRS-a, kad je prvi put postao dostupan data roaming. Postoje paketi kod sva tri operatera gde je ta cena roaming data saobraćaja idalje aktuelna.

Naplatiti milion dinara za 1GB kada operateri međusobno (ZB i EU) ne mogu isti taj GB da plate jedni drugima više od 10€ (postoji regulacija cena za ZB i EU), je suludo, jer je zarada 800 puta! I to pod pretpostavkom da operater plaća maksimalnu cenu, a ne plaća, naročito u zemljama gde imaju roaming data dodatke, tako da je u ovom slučaju zarada možda i 1500 puta!

Ovde je on kriv 1/1 a ne yettel.
Nego u koju drugu mrezu? Lelekom gde se placa "zastita od prekomernog bla, bla, bla ili A1 koji ti naplacuje roming i kad nisi van Srbije...?
Lelekom ima opciju da limitiras potrosnju u dinarima. Tako sam spasio sebe i suprugu od potpuno istog slucaja skoro na istom mestu. Ogranicis potrosnju na 240d i vise od toga ne moze da te zaduzi.

Lelekom ima opciju da limitiras potrosnju u dinarima. Tako sam spasio sebe i suprugu od potpuno istog slucaja skoro na istom mestu. Ogranicis potrosnju na 240d i vise od toga ne moze da te zaduzi.
Ali Lelekom ti isključi telefon pa dok ne resis dugovanje spakujes ga u torbicu i zaboravis na njega dok ne resis dug...

Tako je kod svih operatera.i Yettel ne ukljucuje dok ne uplatis dug.

Da ali mislio sam na roaming dodatak. Makar ti ne ugase broj dok te zastite. Dok kod A1 je zaštita je na 15K dinara da to i ne spominjem...

Sad placam total 40 1800 dinara...

Jel ti je bilo podeseno automatsko biranje mreze?

Ovde je on kriv 1/1 a ne yettel.
Nego u koju drugu mrezu? Lelekom gde se placa "zastita od prekomernog bla, bla, bla ili A1 koji ti naplacuje roming i kad nisi van Srbije...?
I Yettel naplacuje roming kod nas, desilo mi se pre par godina, bio u manastir Tumane i telefon se nakaci na neku Rumunsku mrezu, nisam ni primetio i napravio nesto oko 1000din. preko racuna. Pisao mail, zalio se, ali nista, odbili zalbu, kao morao sam ja da vodim racuna, bla, bla... Otkud ja znam da se Yettel u Srbiji kaci na strane mreze...

Jel ti je bilo podeseno automatsko biranje mreze?
Наравно да јесте. Па нећу да будем роб телефона и да ме сваки пут пита коју мрежу да одаберем. Те ствари око избора мреже сам се играо 1999 године када сам имао Сони-Ериксон Т100!
Поента целе приче је да им је роаминг ЈАКО СКУП и да корисник није заштићен од превеликих рачуна. Да гледају само да ти узми неке паре на ситнице и још ти се обраћају као да смо род рођени, да би ублажили моје не задовољство. Тај однос ми је баш бљутав!

Najbolje u samom telefonu ugasiti roming rucno i tako ostaviti. Kad ides na put i planiras da koristis neki roming dodatak ukljucis dok si tamo posle ugasis i tjt. Jer se u pogranicnim mestima cesto desava da uhvati tudj signal.

I Yettel naplacuje roming kod nas, desilo mi se pre par godina, bio u manastir Tumane i telefon se nakaci na neku Rumunsku mrezu, nisam ni primetio i napravio nesto oko 1000din. preko racuna. Pisao mail, zalio se, ali nista, odbili zalbu, kao morao sam ja da vodim racuna, bla, bla... Otkud ja znam da se Yettel u Srbiji kaci na strane mreze...
Pa, to je jedan od razloga zašto ne preporučujem postpaid ljudima. Rodjak placa 1000 dinara A1 prepaid. Ide u Bosnu često. Mislis da ne bi dobro došlo da ima neta za viber i navigaciju...
Ali rizik je prevelik. Mozda ga prebacim na Globaltel posto ne koristi neke napredne funkcije (verifikacije putem sms) i slično.

@Miki919 to ne treba da bude razlog da se ne bude na postpaidu. Posto bukvalno postoji mogucnost da se roming iskljuci direktno kod operatera. Mozes cak da izaberes da li ces da ga iskljucis u potpunosti, ili samo roming data (a pozive i sms ostavis).
Наравно да јесте. Па нећу да будем роб телефона и да ме сваки пут пита коју мрежу да одаберем. Те ствари око избора мреже сам се играо 1999 године када сам имао Сони-Ериксон Т100!
Поента целе приче је да им је роаминг ЈАКО СКУП и да корисник није заштићен од превеликих рачуна. Да гледају само да ти узми неке паре на ситнице и још ти се обраћају као да смо род рођени, да би ублажили моје не задовољство. Тај однос ми је баш бљутав!
Koliko god da si u pravu, ne slazem se bas sa tobom, jer je to sistemski problem na globalnom nivou, nije neki hir nasih operatera. Kada se putuje a ipak resimo da koristimo roming, uvek i nikako drugacije, manuelni izbor mreze.
Diskusija je samo da li manuelno preko naseg, ili lokalna kartica. U suprotnom tako mozes da ga nagrabusis, ti si imao srecu sto si bio u balkan zoni, i slucajno ti upali hrvati. Inace da si bio u austriji, a da operator ima ugovor sa A1, a tebi se posle nekog tunela u metrou zakaci na Magentu, nagrabusio bi ga u sred Beča. Ne bi ni znao sta te snaslo.

Poslednja izmena:
Ja razumem vaše nezadovljostvo sa time što vam je roming papreno naplaćen i to što su tako naduvane cene je stvarno sramota, ali svaki telefon poseduje opciju "roming podataka". Ako je ta opcija isključena ne može da ti napravi te račune na koje se žalite , možda napravi nešto baš sitno ako je uključen VoLTE ali koliko sam putovao po Evropi Yettel ima opciju VoLTE u romingu samo u Češkoj na O2 nigde više.
Ne razumem kako tražite da vam se umanji račun ako ste uključili opciju "roming podataka", niko od operatera fizički nije došao uzeo vaš telefon i uključio to da vi niste znali.

Ovo je najbitnije u tom paketu
Ako razumem dobro neograniceno mogu zvati tih 25 zemalja?
interesantno je sto sam juce imao neki malo duzi (opusteniji) razgovor sa crnom gorom (na fixni br)...
pogledam danas slucajno aplikaciju,,racun uvecan,,,
pozovem call centar i logicno,,, na spisku nema Crne Gore... naplacuje se kao klasican medjunarodni poziv 😬
ne kukam, niti se zalim na Yettel, samo prenosim desavanje.. mozda nekom bude od koristi.. 🍺

Nazad
Vrh Dno