@Miki919 Inace da si bio u austriji, a da operator ima ugovor sa A1, a tebi se posle nekog tunela u metrou zakaci na Magentu, nagrabusio bi ga u sred Beča. Ne bi ni znao sta te snaslo.
Ne bi mu se ni "zakačio" na mrežu sa kojom nema ugovor u romingu, jednostavno ne postoji mogućnost da se poveže na operatera sa kojim nemaju sklopljen ugovor. Bilo da je to naša kartica, Švedska, Francuska, Portugalska...
Bežim od teme,izvinjavam se.
A1 Srbija ima zaštitu da ukoliko imaš aktiviran dodatak za net u romingu možeš da koristiš samo u mrežama sa kojima je imaju sklopljen ugovor, u ostalim mrežama nije moguće koristiti net u drugoj mreži.
Yettel za razliku od njih možeš da koristiš u bilo kojoj mreži dodatak. Pišem ovo samo za dodatke koji se posebno kupuju.
I dodatci su papreno skupi, ali u odnosu na ovo gde nisu aktivirani je dranje kože sa ledja bez anestezije.
Što se tiče pograničnog dela tako je kako. Svaki operater gleda da maksimalno pokrije svoju teritoriju, da nije tako oni na Kelebiji, Horgošu u Srbiji ili oni sa druge strane "žice" Roszke, Tompa... nikada ne bi mogli da koristie usluge operatera zemlje u kojoj žive. Mislim da sam samo uspeo da zapazim da Yettel i A1 nemaju deo posle Golubca - Dobre do pred Donji Milanovac nemaju pokrivenost gde se obavezno povezuje na Rumune dok MTS tu radi bez problema. Možda se sada nešto promenilo nisam išao tim delom skoro 2 godine.
Nisi ispratio radnju!
Naravno da MORA biti uključen roming podatala u zoni zapadnog balkana. Čovek otišao u CG gde ima besplatan roming. Samo što se njemu se u pograničnoj zoni CG i Hrv zakačio na hrvatsku mrežu i u tome je problem
Ispratio sam radnju i dao odgovor na drugara koji je imao problem u Vršcu, moja greška što nisam bio precizan.
Sa druge strane, ispašće da branim Yettel i provajdere. Apsolutno svaka stavka je objašnjenja na sajtu i POSEBNO upozoreno na pogranične oblasti.
Ja mislim da smo svi koji "dolazimo" ovde na forum bar malo informatički "pismeni" da ukapiramo šta su hteli da nam napomenu i informišu.
Kaže drugar da ne želi da bude rob telefonu, pa nije to neko toliko gubljenje vremena da izabereš ručno mrežu u državi gde si došao i jednostavno telefon će juriti apsolutno tu mrežu, kada je nema on se neće povezati ni na jednu drugu čak ni iz te države gde si.