Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Ja razumem vaše nezadovljostvo sa time što vam je roming papreno naplaćen i to što su tako naduvane cene je stvarno sramota, ali svaki telefon poseduje opciju "roming podataka". Ako je ta opcija isključena ne može da ti napravi te račune na koje se žalite , možda napravi nešto baš sitno ako je uključen VoLTE ali koliko sam putovao po Evropi Yettel ima opciju VoLTE u romingu samo u Češkoj na O2 nigde više.
Ne razumem kako tražite da vam se umanji račun ako ste uključili opciju "roming podataka", niko od operatera fizički nije došao uzeo vaš telefon i uključio to da vi niste znali.
Nisi ispratio radnju!
Naravno da MORA biti uključen roming podatala u zoni zapadnog balkana. Čovek otišao u CG gde ima besplatan roming. Samo što se njemu se u pograničnoj zoni CG i Hrv zakačio na hrvatsku mrežu i u tome je problem

Besplatni pozivi (odnosno tarifiranje iz paketa) vaze samo ako si u Balkan zoni, ne kad si u Srbiji. Iz Srbije je medjunarodni poziv.
ovde se ne radi o balkan zoni nego o medjunarodnim pozivima koji su ukljuceni u total data + paket ali ne pokrivaju crnu goru
Nisi ispratio radnju!
Naravno da MORA biti uključen roming podatala u zoni zapadnog balkana. Čovek otišao u CG gde ima besplatan roming. Samo što se njemu se u pograničnoj zoni CG i Hrv zakačio na hrvatsku mrežu i u tome je problem
naravno. da bi ti radio net u CG moras na telefonu ukljuciti PRENOS PODATAKA U ROMINGU, ali telefon naravno ne prepoznaje balkan zonu od ostatka sveta, pa i kad se nakaci na HR mrezu, prenos podataka ostaje ukljucen.

ali ne moze yettel biti kriv za to. npr, ja u total data paketu imam pored zapadnog balkana, i 2 gb u (ostalim zemljama sveta ali i u ) HR i ok mi je da mi telefon ostane pozvezan i kad iz CG predjem u HR, onaj ko nema tamo GB treba da pripazi i da prebaci odabir mreze na RUCNO.
svakako nije naplacen milionski iznos vec po tarifi 20mb do kraja dana

Poslednja izmena:
@Miki919 Inace da si bio u austriji, a da operator ima ugovor sa A1, a tebi se posle nekog tunela u metrou zakaci na Magentu, nagrabusio bi ga u sred Beča. Ne bi ni znao sta te snaslo.

Ne bi mu se ni "zakačio" na mrežu sa kojom nema ugovor u romingu, jednostavno ne postoji mogućnost da se poveže na operatera sa kojim nemaju sklopljen ugovor. Bilo da je to naša kartica, Švedska, Francuska, Portugalska...
Bežim od teme,izvinjavam se.
A1 Srbija ima zaštitu da ukoliko imaš aktiviran dodatak za net u romingu možeš da koristiš samo u mrežama sa kojima je imaju sklopljen ugovor, u ostalim mrežama nije moguće koristiti net u drugoj mreži.
Yettel za razliku od njih možeš da koristiš u bilo kojoj mreži dodatak. Pišem ovo samo za dodatke koji se posebno kupuju.
I dodatci su papreno skupi, ali u odnosu na ovo gde nisu aktivirani je dranje kože sa ledja bez anestezije.
Što se tiče pograničnog dela tako je kako. Svaki operater gleda da maksimalno pokrije svoju teritoriju, da nije tako oni na Kelebiji, Horgošu u Srbiji ili oni sa druge strane "žice" Roszke, Tompa... nikada ne bi mogli da koristie usluge operatera zemlje u kojoj žive. Mislim da sam samo uspeo da zapazim da Yettel i A1 nemaju deo posle Golubca - Dobre do pred Donji Milanovac nemaju pokrivenost gde se obavezno povezuje na Rumune dok MTS tu radi bez problema. Možda se sada nešto promenilo nisam išao tim delom skoro 2 godine.
Nisi ispratio radnju!

Ispratio sam radnju i dao odgovor na drugara koji je imao problem u Vršcu, moja greška što nisam bio precizan.
Sa druge strane, ispašće da branim Yettel i provajdere. Apsolutno svaka stavka je objašnjenja na sajtu i POSEBNO upozoreno na pogranične oblasti.
Ja mislim da smo svi koji "dolazimo" ovde na forum bar malo informatički "pismeni" da ukapiramo šta su hteli da nam napomenu i informišu.
Kaže drugar da ne želi da bude rob telefonu, pa nije to neko toliko gubljenje vremena da izabereš ručno mrežu u državi gde si došao i jednostavno telefon će juriti apsolutno tu mrežu, kada je nema on se neće povezati ni na jednu drugu čak ni iz te države gde si.

Prilozi

• Screenshot_20240810_013225_com.android.mms.jpg
    Screenshot_20240810_013225_com.android.mms.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Ne bi mu se ni "zakačio" na mrežu sa kojom nema ugovor u romingu, jednostavno ne postoji mogućnost da se poveže na operatera sa kojim nemaju sklopljen ugovor. Bilo da je to naša kartica, Švedska, Francuska, Portugalska...
Bežim od teme,izvinjavam se.
A1 Srbija ima zaštitu da ukoliko imaš aktiviran dodatak za net u romingu možeš da koristiš samo u mrežama sa kojima je imaju sklopljen ugovor, u ostalim mrežama nije moguće koristiti net u drugoj mreži.
To sam ja bio procitao, ali su mi u A1 rekli da ne pokusavam, za svaki slucaj (jer cak i ako nemaju sa svakim ugovor o povoljnom roming tarifiranju, mislim da ugovor o romingu imaju sa svakim u evropi). I kako da kazem, neko pravilo koje je vazilo pre godinu dana, prosto ne mogu da se uzdam da vazi i dalje. Kada je roming u pitanju, skepticizam mi je na 110%. Previse sam se gluposti naslusao, dal padom ljudske koncentracije, dal fantomski kilobajti od strane operatora. Logika tu ne postoji da sada mozemo da polemisemo nesto, meni se jednog meseca "fantomski" aktivirao roming dodatak na "kucnom internetu". I znas sta, mozda sam ga ja greskom nesto aktivirao preko aplikacije, ali gde mozes da mi tarifiras roming tarifu na nesto sto se zove "kucni internet". I tu sam pisao zalbu i oni "zbog dobrih odnosa, dugogodisnja saradnja bla bla" i uvažiše. Ali ajde gde je tu logika. Ne postoji.

Tako da jedine savete koje mogu da podelim je manuelni izbor mreze, ili lokalna kartica + gasenje romimga kod operatera direktno (ne u telefonu). Sve ostalo je trazenje pravde koja nece biti zadovoljena.

A operateri tacno znaju gps lokaciju odakle si koristio mrezu, ja sam to cak i testirao sa "kucnim internetom". Kucni internet je recimo zakljucan na teritoriju srbije (dakle to sto mozes da ga korostis svuda po srbiji, i van mesta prijavljene lokacije, je operatorov izbor da tako bude, a ne jer su oni "glupi" ili nesto. Poneo sam ga u jedno pogranicno mesto u rumuniji, i dok sam sve vreme koristio A1 na telefonu, sa punim signalom, kucni net kartica mi je bila disable-ovana.

Poslednja izmena:
Imam Total 5 paket zelim da obnovim ugovornu uz servisni promociju 50%.Da li zna neko kontakt za u Yettelu kako bi se dobila ta promocija.Probao sam da ih kontaktiram preko maila ali najnize sto nude je cena od 2000 din sto je neprihvatljivo.

To sam ja bio procitao, ali su mi u A1 rekli da ne pokusavam, za svaki slucaj (jer cak i ako nemaju sa svakim ugovor o povoljnom roming tarifiranju, mislim da ugovor o romingu imaju sa svakim u evropi). I kako da kazem, neko pravilo koje je vazilo pre godinu dana, prosto ne mogu da se uzdam da vazi i dalje. Kada je roming u pitanju, skepticizam mi je na 110%. Previse sam se gluposti naslusao, dal padom ljudske koncentracije, dal fantomski kilobajti od strane operatora. Logika tu ne postoji da sada mozemo da polemisemo nesto, meni se jednog meseca "fantomski" aktivirao roming dodatak na "kucnom internetu". I znas sta, mozda sam ga ja greskom nesto aktivirao preko aplikacije, ali gde mozes da mi tarifiras roming tarifu na nesto sto se zove "kucni internet". I tu sam pisao zalbu i oni "zbog dobrih odnosa, dugogodisnja saradnja bla bla" i uvažiše. Ali ajde gde je tu logika. Ne postoji.

Poenta cele ove naše "priče" je da mi živimo, a oni posluju u državi gde nas kao korisnika nema ko da zaštiti ma koliko god bili upravu. Oni su tu da nam deru kožu sa ledja, jer im je tako dozvoljeno. Pa uporedimo samo cene A1 u Austriji sa našim cenama, Yettela sa O2 cenama u Češkoj nebo i zemlja za uložen novac na spram ovde kod nas, ali eto mi se palimo na IPhone, Samsunge...uzimamo pakete koji nam, smem da se kladim, apsolutno ne trebaju ali u tom paketu mogu da uzmem "jabukicu" na rate i ne dam učešće.

Imam Total 5 paket zelim da obnovim ugovornu uz servisni promociju 50%.Da li zna neko kontakt za u Yettelu kako bi se dobila ta promocija.Probao sam da ih kontaktiram preko maila ali najnize sto nude je cena od 2000 din sto je neprihvatljivo.
Podneti zahtev za prelazak na prepaid ili podneti zahtev za prelazak u drugu mrezu.

Ne znam dal ću pitanje postaviti na dobrom mestu ali hajde da probam ako neko zna…
Naime, zanima me jedan sat preko Yettel pa bih htela da ga uzmem ali ne znam kako funkcioniše oko reciklaže. Cena sata je oko 24.000 dinara da li imam pravo da izvršim reciklažu i umanjim iznos sata za tih 15.000 koliko nude a ostatak podelim na rate? Ne razumem najbolje kako im funkcioniše reciklaža oko dodatne opreme.

1. Da potpišete zahtev za prelazak na prepaid ( dopuna ), zovu Vas u roku od 4 dana ( mogu Vas odmah taj dan pozvati kada ste podneli zahtev da se dogovorite za obnovu ugovora ( 50% na mesečnu pretplatu i tarifu koju izaberete) a mogu posle 4 dana da Vas pozovu.
2. Da podnesete zahtev za prelazak u drugu mrežu ( 50% popusta na mesečnu pretplatu ) pošto naravno napuštate ih a oni će pokušati da Vas zadrže u mreži ) .
3. Da nazovete 0639000 : 1, 1, 0. ili 1, 3, 0. I kada dobijete operatera recite mu da Vas neko pozove iz službe za Ostanak u Yettel mreži.
4. Da pošaljete email na [email protected] ili još brže da napišete elektronsku formu ( Zahtevi i Molbe ) na njihovom sajtu da ćete raskinuti ugovor i preći na prepaid ili želite da obnovite ugovor sa njima, i tu Vas zovu u roku od par dana.

~Po meni najpovoljnije opcije su 1. i 2.
Ni 3. više ne radi, prave se ludi.. neki monotoni glas mi nudi za 1800 total 4 🤣 Smehotes potpuni..
Dakle, opcija 1: zahtev za prepaid samo lično moguć u prodavnici, nije moguće online, pa ćemo tako, a ako ne, posle evo 13 godina servisne - opcija 2 :) beše neko ima i Netflix u ponudi?

Ni 3. više ne radi, prave se ludi.. neki monotoni glas mi nudi za 1800 total 4 🤣 Smehotes potpuni..
Dakle, opcija 1: zahtev za prepaid samo lično moguć u prodavnici, nije moguće online, pa ćemo tako, a ako ne, posle evo 13 godina servisne - opcija 2 :) beše neko ima i Netflix u ponudi?
Odavno ne mogu opcije 3 i 4, samo gubite vreme, ali niko ne cita sta se ovde pise...

Uzeo sam pre 4 meseca telefon preko yettel banke, da li mogu da ga otplatim u celosti i potpisem novi ugovor i uzmem drugi telefon?

Jel zna neko, gledam na sajtu, ne mogu da nadjem, do kada traje ova letnja promocija 99gb prvih 12m?

@machak99 30 dana je otkazni rok ako podnese zahtev raskida i prelaz na pripejd, a sigurno zovu nazad kroz 2-3 dana za 50% pa tako hvata i letnji promo i 50% na 24 ciklusa ( 1.avg 2024 do 31.jul 2026 )

Aha, mislio sam da je 15 dana pre isteka moguc prelaz na pripaid. Nista idemo ovih dana do poslovnice da pidnesemo zahtev....

Uzeo sam pre 4 meseca telefon preko yettel banke, da li mogu da ga otplatim u celosti i potpisem novi ugovor i uzmem drugi telefon?
Ne možeš. Mora da se isplati UO. Tako mi rekla teta iz kol centra. U tvom slučaju to bi bila razlika od beneficirane do pune cene u poslednja 4 meseca.

@BoskeBG
Ovo je ukinuto pre oko 2 godine, sada mora da isplati celu ugovornu obavezu od 24 meseca.

p.s. ovo je proverena informacija.

@BoskeBG
Nije ovaj slučaj nikada bio sastavni deo pravilnika RATELA (ovde si dobio telefon po povlašćenoj ceni).
Iz Yettela kažu: dobio si telefon po povlašćenoj ceni ali uz UO od 24 meseca.
Ako želiš ranije da raskineš (recimo kao slučaj Burgije, posle 4 meseca) možeš da raskineš po pravilima ratela, platiš razliku od beneficirane do pune cene u poslednja 4 meseca. pretplate, ali onda moraš i telefon da otkupiš po punoj ceni a ne po ovoj povlašćenoj.

Odavno ne mogu opcije 3 i 4, samo gubite vreme, ali niko ne cita sta se ovde pise...
Ko gubi vreme? Meni sport da se isposvađam sa njima preko telefona, jer smatram lošom poslovnom odlukom instrukcije operaterima da lažu...
Podnet zahtev za prepaid, kao i prošle godine što sam morala za druge brojeve, pa ovo-ono .. ako planiraju da ukidaju 50%, eto Netfliksa :)

Drugar juče dobio 50% popusta tek kad je zvanično stigao zahtev za prelazak u MTS mrežu. Bukvalno se do poslednjeg dana UO prave blesavi i nude gluposti kao benefite.
Dakle, što reče neko gore, ne treba gubiti vreme i samo tražiti prelazak u drugu mrežu kad istekne UO. To pali.

Nazad
Vrh Dno