Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Ja sam prebacio pre dve nedelje sa Lite na Progresiv. Meni u staroj app ne piše u katalogu ponuda ništa u vezi toga da sam podneo zahtev za novi paket. Nema ni na mejlu nikakva poruka. Sutra je prvi , pa ću da vidim da li ću dobiti neko obaveštenje.
Dobio sam mejl gde sam presao na Progresiv sa linkom tarifnika.

Sta znači ovo 1. (re)izdavanje osnovne Master bez naknade ili 500 din i 2. (re)izdavanje dodatne Master kartice?

Sta znači ovo 1. (re)izdavanje osnovne Master bez naknade ili 500 din i 2. (re)izdavanje dodatne Master kartice?
1. Izdavanje i reizdavanje Master kartice je besplatno. 2. Banka ne izdaje dodatne kartice, iako je tarifnikom to predviđeno.

Moze li neko da mi objasni kako ovaj cash back za gorivo funkcionise? Dakle kreditni limit mi je 100k. Trenutno je 100k, dakle nemam nikakvu potrosnju preko kreditne kartice. Ako platim kreditnom karticom 10k gorivo, kako ce mi se i gde vratiti tih 5%? Da li mogu da uradim ovako? Platim kreditnom, 10k gorivo. Vratim sa tekuceg 9500 i cekam cash back?

@Bad Habbit Master uplaćuje u evrima, ali kako kreditna nema deviznu partiju, onda ih proknjiže po kupovnom kursu banke u dinarima.

Moze li neko da mi objasni kako ovaj cash back za gorivo funkcionise? Dakle kreditni limit mi je 100k. Trenutno je 100k, dakle nemam nikakvu potrosnju preko kreditne kartice. Ako platim kreditnom karticom 10k gorivo, kako ce mi se i gde vratiti tih 5%? Da li mogu da uradim ovako? Platim kreditnom, 10k gorivo. Vratim sa tekuceg 9500 i cekam cash back?
Ako ne koristiš uopšte kreditnu karticu i recimo danas platiš sa njom gorivo (recimo da je 10.000 din račun). Posle par dana na tu kreditnu karticu će ti leći keš bek od 5%, tj 500 din. Znači sad duguješ 9500 din i imaš fore do 15. septembra da prebaciš tih 9500 sa tekućeg na kreditnu i nećeš imati nikakav dodatni trošak. Tvoje pitanje je je l možeš odmah da prebaciš - da. Samo sačekaj da legne keš bek da bi znao tačno koliko treba da prebaciš jer neće biti okruglo 5% zbog neke interne konverzije eur-din, biće čak i nešto povoljnije za tebe.

Poslednja izmena:
Tako je, bitno je da im POS terminali imaju merchant code za benzinsku pumpu (5541, 5542).

Je l to znači da bi dobio keš bek i ako bilo šta drugo kupiš na pumpi, ne samo gorivo?

Da, ne zna banka šta si tačno pazario na pumpi.

Jel ima negde link za tu master kreditnu i pogodnosti koje daje sa uslovima? Npr. Osiguranje koliko dana godišnje, za koga i do kog iznosa? Takođe, ovo za keš bek do kada važi promocija? Možda ti @uji znaš više o tome?

@laksativ primarna namena joj je odloženo plaćanje do 45 dana (kupio si 1. ili poslednjeg tekućeg meseca, prebaciš na kreditnu partiju 15. idućeg meseca kada je svakako datum dospeća za prethodni). Podela na rate se plaća po tarifniku i za kašnjenje ulaziš u revolving. Uniqa je osiguranje i važi za celu porodicu, ali uslove ne znam, jer je nisam koristio, no može neko od članova koji su dobili ugovor na mejlu da ti proslede ili copy/paste deo koji ne sadrži lične podatke.

U suštini dobiješ ovakav mejl pošto aktiviraš kreditnu sa nekoliko pdf attachmenata, verujem da ti je ovo iz mejla dovoljno

Prilozi

• Screenshot_2024-08-05-09-27-43-619_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2024-08-05-09-27-43-619_com.google.android.gm-edit.jpg
    210.2 KB · Pregleda: 54
U staroj apk nije bilo obavezno polje unosa adrese primaoca, dok u novoj je to obavezno polje. Potpuna budalastina i iziskuje mi nepotrebno cimanje.
Sem ako mogu da upisem bilo sta, pa makar i rec amateri onda im oprastam :)

@vemiessubdentem na primer, u Poštanskoj jeste obavezna adresa i poštanski broj, ali dovoljno je da staviš - (minus) i prolazi. Doduše, nisam puštao IPS naloge sa pogrešnim imenom i prezimenom primaoca, ali rekao bih da je i to zanemarljivo za instant plaćanja.

Koliko se obicno ceka na otvaranje racuna?

U nedelju sam odradio online otvaranje racuna, ali jos uvek mi nije napravljen racun. Trebalo bi da me zovu koliko sam ja razumeo.

U pitanju je onaj Lite racun

@Shimec dovršavanje procesa otvaranja računa obavljaš u Yettel radnji ili sedištu banke.

Koliko se obicno ceka na otvaranje racuna?

U nedelju sam odradio online otvaranje racuna, ali jos uvek mi nije napravljen racun. Trebalo bi da me zovu koliko sam ja razumeo.

U pitanju je onaj Lite racun
Zavisi da li si prilikom online zahteva za otvaranje racuna izabrao dostavu dokumentacije na kucnu adresu i proveru identiteta preko kurirske sluzbe ili da zavrsis proces u nekoj od poslovnica Yettel-a.

18.07. otvoren racun, 02.08. stigle obe kartice i obe su beskontaktne, nisam znao da dina uopste moze da bude beskontaktna, zadnji put sam je video pre X godina i tad je imala samo magnetnu traku ;)

ps. iz nepoznatog razloga, danas mi uplatise iz yettel banke 400 rsd...

• Like
Reagovanja: uji
Tih 400 din je akcija "pravi par", dobijaćeš ih šest meseci jer imaš kod yettela postpaid broj. Nebitno što ga zapravo nemaš, daju svima 🙂

Ja nisam među tim svima
Da li si otvarao na primer Lite račun pa naknadno prelazio na 5+ i imaš li broj u Yettel mreži, odnosno iz njihove numeracije? Pošto nisam znao da je produženo, prešao bih pa zato.

Koliko znam poklanjaju tih 6x400 svim novim korisnicima. Prvo sam mislio da sam bio simpatičan devojci u yettel radnji kad mi to ponudila da potpišem a onda sam video da su i drugi ovde na forumu dobili isto iako nemaju broj u yettelu.
Edit: uslov koji treba zaista ispuniti je da prebaciš platu na yettel banku

Nisam imao ni račun ni broj. Otvorio odmah progresiv i sa platom je prešao na +

gde pise da je sada + ?

Nazad
Vrh Dno