Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Zanimljivo bi bilo videti statistiku NBS, ako uopšte postoji, kartice koje banke se najviše zloupotrebljuju. Rekao bih da je mobi u samom vrhu. Ljudima su stizale karice u pocepanim ili otvaranim kovertama.
Ako nisi na Intesa temi, onda ne znas koliko je zloupotreba njihovih kartica bilo (myself included), a Y banka mi je bas za online placanja sva, intezinu sam jednom u 100god dao online, i odmah zloupotreba...

To ti sad filozofiraš na tu tema, ali tada niko tome nije pridavao veliku pažnju. Tako da… u redu je dok se tebi ne desi.
IMG_20240724_150530.jpg
Eto, desilo mi se, prijavio sam da nije stigla i upravo sam obavešten o novoj kartici, a u aplikaciji se menja status u „poslata u shop“.

Hteo da platim porez na imovinu preko qr koda i ni Mobi ni Yettel app ga nisu očitali dok je Raiffeisen očitao bez problema. Bzvz

I ja sam se žalio da mi ne prolazi ali su mi ovde objasnili kako iz stare aplikacije ipak radi. Pošto sam popunjavaš iznos poreza, inicijalno je upisano 0.00, to treba prvo skroz da obrišeš pa tek onda da ukucaš iznos. Skroz je neintuitivno, pogotovo što na njihovoj tastaturi znak za brisanje čudno izgleda (više je reset nego backspace). Dok u novoj app izlazi greška i ne može se platiti iz nje.

• Like
Reagovanja: mnt
Последњих пар дана им не ради инстант плаћање, бар мени није пролазило...

Upravo platio račune za struju, iz nove aplikacije, IPS kodom. Sve ok.

IPS kod za godišnji porez na imovinu je specifičan jer nema iznos. Takve kodove nova app ne ume da pročita dok stara ume ali stavi iznos 0.00. Na svim ostalim mestima u aplikaciji (recimo interni prenos između računa) samo klikneš na nulu i upišeš željeni iznos.Ovde je neintuitivno jer moraš izbrisati sva četiri karaktera (0.00) pa tek onda ukucati koliko želiš da platiš. Ja to nikad ne bih izvalio da mi nisu objasnili ovde na forumu, mislio sam da ne radi jer sam neuspešno kuckao preko tih nula

Za koliko stigne master kartica? Prebacio sam pre par dana na Progresiv plus. Od sledećeg meseca se menja paket. Ne piše ništa u aplikaciji vezano za karticu

Zdravo, dal li jel neko dobio cash back, za placanje u inostranstvu, poslednjih dana?

Koliko dana se u proseku cega na otvaranje Lite racuna nakon slanja zahteva preko njihovog web site-a, i posle koliko dana nakon otvaranja racuna stize Dina kartica na kucnu adresu?

i evo je posle svega
1000011201.jpg
1000011200.jpg
Podigao sam 1000 dinara sa bankomata. Beskontaktno očitavanje na istom preko Dine ne funkcioniše (prikazuje na ekranu da je pogrešna kartica)
Nakon toga, obavio sam kupovinu u Ideji i platio beskontaktno bez problema tj. nije morao čip (Ingenico Lane 3000, nisam ni sumnjao, jedan je od najnovijih), zatim u Amanu i Maxiju (Ingenico IPP 320 oba).
Koliko dana se u proseku cega na otvaranje Lite racuna nakon slanja zahteva preko njihovog web site-a, i posle koliko dana nakon otvaranja racuna stize Dina kartica na kucnu adresu?
Dovršavanje otvaranje računa obavlja se u Yettel radnji ili ekspozituri u Airport City-ju. Dina kartica stiže kroz nedelju dana.

Upravo, plus magnetna traka je mat i odštampana na plastici kao kod Intezine Dine pa nema brige oko toga da li će se folija oljuštiti (kao što već jeste iza na mojoj Rajfajzenovoj Dini i sreća pošto je Mobijeva istekla, a Rajfajzen uveo pregled podataka kartice u Moja mBanka, oljuštio sam prednju stranu i premestio čip).

Primertio sam da aplikacija malo sporije apdejtuje stanje nakon uplate, a cesto i ostane otvorena ako se ne izlogujem, sto na primer nije slucaj sa intezinom app...

i evo je posle svega
Pogledajte prilog 452211
Pogledajte prilog 452212
Podigao sam 1000 dinara sa bankomata. Beskontaktno očitavanje na istom preko Dine ne funkcioniše (prikazuje na ekranu da je pogrešna kartica)
Nakon toga, obavio sam kupovinu u Ideji i platio beskontaktno bez problema tj. nije morao čip (Ingenico Lane 3000, nisam ni sumnjao, jedan je od najnovijih), zatim u Amanu i Maxiju (Ingenico IPP 320 oba).

Dovršavanje otvaranje računa obavlja se u Yettel radnji ili ekspozituri u Airport City-ju. Dina kartica stiže kroz nedelju dana.
evo i nova MC ako nekoga interesuje dizajn, ivice imaju plavkastu boju kao i slova Yettel 😄

Prilozi

• IMG_20240730_184001.jpg
    IMG_20240730_184001.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 139
  • IMG_20240730_184145.jpg
    IMG_20240730_184145.jpg
    110.2 KB · Pregleda: 139
Koliko je lepo videti karticu na kojoj je jedna strana skroz čista a podaci su ištampani (ne ebrosirani) na poleđini. Mnogo lepše izgleda od onih klasični ebrosiranih (pogotovo kad krene da im se izlizuje onaj premaz preko brojki).
Meni su na primer embosovane uvek ulivale kvalitet izrade i estetski bile lepse (stvar ukusa,naravno).
Sto se tice jednostrane stampe,to mi je svejedno

Otvorio račun 17-og, danas 31-i, Dina još nije stigla, treba li da se zabrinem (reagujem)?
Početkom meseca sam prijavio da nije stigla pošto su mi prvobitno poslali sa čipom. Tada mi je saopšteno da je rok za dostavu 15 dana od datuma slanja.

Imao sam sitnu uplatu. Umesto da imam višak 200, ja imam manje 600. 😁 Verovatno su skinuli za prelazak na Progresiv plus i za izradu Master.

Vrh Dno