Na 5+ nisu naplacivali sms (barem ja nisam to primetio).Naplaćuje se i sad. Mejlovi ostaju besplatni.
Kod njih su samo osnovne stvari sms-om (plata ili penzija i potrošnja u inostranstvu). Ostalo kroz notifikacije.
Dobro je znati. Za Intezu sam znao, za NLB bih ostao dezinformisan, pošto su imali kompletan opseg sms obaveštenja za svaku moguću sitnicu. Tom logikom, krenuće i ostale velike poput OTP, AIK i UniCredit. Deo kolača za klasične usluge (šalter i sms) preuzeće najverovatnije one manje kao Halk i Alta banka.
Meni stigli računi za struju (Jugoistok Niš)
Nisu na tom paketu, na ostalima se naplacuju. A nadam se da ce push notifikacije u aplikaciji raditi kako treba. I sada postoje u staroj aplikaciji ali ocigledno nikada nisu radile.Na 5+ nisu naplacivali sms (barem ja nisam to primetio).
Koji su to foliranti... sada sam zvao call centar i potvrdili su da će se od 01.09. naplaćivati!Od 01.09. hoce. 6 din po sms-u.
Šta imaš vajde od puš notifikacija, kada da bi video svaki priliv ili odliv moraš svaki čas da ulaziš u APP i proveravaš poruke (puš notifikacije) i da li ima promena?Па пуш нотификације ће радити за џабе, а смс ће се наплаћивати...
Jasno ti je da je Dina besplatna a da se Visa/Master plaćaju uglavnom u svakoj banci uz osnovni račun?90% ljudi tu dinu baci u đubre čim je dobije, jedino ovde 90% postova vezano za dina kartice na svakoj temi za banke
Da li kod tebe ili ikoga sada to radi kako treba, kod mene ne radi?Па теоретски те пуш нотификације треба да добијаш без да уђеш у апп. Е сад, да ли ће то радити како треба, видећемо.
Slazem se, i meni je sms bas odgovarao i ova promena mi se ne svidja. Svakao mi nije promena na bolje. Napravite push notifikacije ali ostavite i besplatan sms u slucaju da vam to ne radi kako treba.Koji su to foliranti... sada sam zvao call centar i potvrdili su da će se od 01.09. naplaćivati!
Zar ne mogu kao što ima Raiffeisen, da notifikacije stižu i da ne mora za svaku uplatu i isplatu da se ulazi u aplikaciju da bi klijent znao koliki je priliv i odliv sa računa - zar je to toliko teško i čemu onda toliko usavršavanje nove APP ako nema tu mogućnost!?![]()
Kod Inteze rade notifikacije ali samo u vidu obavestenja da je bila uplata/isplata. Za detalje mora da se udje u aplikaciju, sto je po meni neprakticno. Sms poruke kakve su sada kod Y banke, je meni bas dobro resenje....
Ja sam bas suprotnog misljenja.Dina mi nicemu ne sluzi (niti mozes da je koristis u inostranstvu,niti mozes da je vezes za Google/Apple wallet,niti je kompatibilna sa svim modelima pos uredjaja) i misljenja sam da je ona nametnuta kartica bankama tj korisnicima da se namlate pare za izradu.Jasno ti je da je Dina besplatna a da se Visa/Master plaćaju uglavnom u svakoj banci uz osnovni račun?
Ono kako 90% populacije koristi kartice je tako da to sve mogu da završe sa Dinom. Kada bi pri otvaranju računa samo rekli da im ne treba Visa/Master koje im uvaljuju banke uštedeli bi novac koji bespotrebno daju svaki put kad im se izrađuje kartica. A ušteda novca je jedino što bi trebalo da te interesuje u finansijama.
Jeste, baš će krivac da kaže ukakih se. Možda se vodi evidencija zloupotreba aktivnih kartica kod krajnjih korisnika, a neuručenih, čisto sumnjam.Zanimljivo bi bilo videti statistiku NBS, ako uopšte postoji, kartice koje banke se najviše zloupotrebljuju. Rekao bih da je mobi u samom vrhu. Ljudima su stizale karice u pocepanim ili otvaranim kovertama.
Lično znam trojicu koji su dobili kartice u pocepanim ili očigledno otvaranim kovertama. A ti ako radiš u mobi banci mogu da ti dam njihove podatke da proveriš, u suprotnom nemoj da troluješ. I naravno da su kartice aktivirali, kada su ih dobili.Kojim ljudima su tako stizale? Prvi put čujem za to, a i ako stigne tako, piše da kontaktiraš banku onda da ti izdaju novu.
Ne može da se koristi dok je ne aktiviraš.
Nije Telenor banka bila savršena, niti Mobi banka, a nije ni Yettel bank, ali to "čuo sam da se nekome nekada desilo nešto", je na nivou tabloida i click bait naslova.
Jeste, baš će krivac da kaže ukakih se. Možda se vodi evidencija zloupotreba aktivnih kartica kod krajnjih korisnika, a neuručenih, čisto sumnjam.
Odlično sam pročitao i to se uradi tako što se prosto javi da kartica nije stigla, operater pita u koju Yettel radnju da šalju novu i naredna se ponovo inicira.Kartice su uručene i bile aktivirane. Da bi ih kasnije blokirali zbog zloupotrebe. I jedino sumnjivo je bilo to što su stigle u pocepanim ili očigledno otvaranim kovertama. Pažljivije čitaj postove.
Ljudska glupost se plaća.Lično znam trojicu koji su dobili kartice u pocepanim ili očigledno otvaranim kovertama i naravno da su kartice aktivirali kada su ih dobili.
Lično znam trojicu koji su dobili kartice u pocepanim ili očigledno otvaranim kovertama. A ti ako radiš u mobi banci mogu da ti dam njihove podatke da proveriš, u suprotnom nemoj da troluješ. I naravno da su kartice aktivirali, kada su ih dobili.
Ovo objašnjava ta tri slučaja.Ljudska glupost se plaća.
Posle bitke svi su generali. To ti sad filozofiraš na tu tema, ali tada niko tome nije pridavao veliku pažnju. Tako da… u redu je dok se tebi ne desi. Onda dođi da filozofiraš ovako.Odlično sam pročitao i to se uradi tako što se prosto javi da kartica nije stigla, operater pita u koju Yettel radnju da šalju novu i naredna se ponovo inicira.
Ljudska glupost se plaća.
Onda ne troluj i ne piši ovakve glupost. Šta će ti pin za internet plaćanje i kupovinu. Većina sajtovi ni ne traže potvrdu sms porukom.Naravno da su ih aktivirali?!? Sigurno nisu deca od 10 godina pa da ne znaju da je stigla kompromitovana kartica? Nema to veze sa nikakvom bankom već sa poštom (ili ko im je već doneo karticu). Da li isti ti ljudi drže PIN napisan flomasterom na kartici da ga ne zaborave?
Ne radim u ni jednoj banci. Nije potrebno da šalješ radnom liku sa interneta nečije lične podatke.
Ovo objašnjava ta tri slučaja.
Posle bitke svi su generali. To ti sad filozofiraš na tu tema, a li tada niko tome nije pridavao veliku pažnju. Tako da… u redu je.
Onda ne troluj i ne piši ovakve glupost. Šta će ti pin za internet plaćanje i kupovinu. Većina sajtovi ni ne traže potvrdu sms porukom.
Nisam, ali nema potrebe da ih braniš za nešto što stvarno nema smisla, narocito što se oglašavaju da slušaju zahteve svojih korisnika, pa me takodje zanima koji korisnik je ovo zahtevao...Nisi stalno u romingu, jedino ako ti je stalno slab signal, onda razumem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari