Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

I da dodam, ta Rosmarino friteza je starija tehnologija, Xiaomi Air Fryer je smart uredjaj, ima wi-fi, povezuje sa mobilnim, ima svoju aplikaciju, mozes pratiti progres i ukljucivati/iskljucivati odakle god imas pristup internetu. Takodje ima opciju odmrzavanja na 40 stepeni, sve otale friteze mogu minimalno 80 stepeni Celzijusa.

Inace Xiaomi Air Fryer na Shoppsteru sam platio 9999 din, dok je regularna cena bila oko 12000 din na ostalim sajtovima.

Kad se sve uzme u obzir, za samo 2000 din vise bih definitivno uzeo Rosmarino duplu na snizenju umesto Xiaomi Air Fryera. Mozda i za 3000 din vise, ali ne bi platio vise od tih 13000 din za Rosmarino duplu.

Ja sam stvarno freak za svu tu pametnu tehnologiju i puna mi je kuća kojecega ali na fritezi stvarno ne vidim bas neku potrebu za wifi

I ja sam slično razmišljao, ali ima koristi i od toga, zavisi od situacije. Na primer, ja stavim u fritezu šta god da spremam i izađem sa kerom u šetnju. 20ak minuta pre kraja šetnje uključim preko fona fritezu, i sačeka me gotovo jelo kada uđem u stan. Nije presudna funkcija ali nije ni kao da je beskorisno.
Što se veličine tiče, Xiaomi je definitivno knap za dve osobe, posebno kada ti friteza tek stigne pa se još navikavaš na to kako radi i provaljuješ fore i fazone.

Jel neko mozda probao prziti svinjetinu svezu-slaninu, snicle? Jel vredi pokusavati?

I ja sam slično razmišljao, ali ima koristi i od toga, zavisi od situacije. Na primer, ja stavim u fritezu šta god da spremam i izađem sa kerom u šetnju. 20ak minuta pre kraja šetnje uključim preko fona fritezu, i sačeka me gotovo jelo kada uđem u stan. Nije presudna funkcija ali nije ni kao da je beskorisno.
Što se veličine tiče, Xiaomi je definitivno knap za dve osobe, posebno kada ti friteza tek stigne pa se još navikavaš na to kako radi i provaljuješ fore i fazone.
A kako spremaš nešto na daljinu kad ona posle nekog vremena počne da pišti jer treba da se prodrma korpa? Ja uvek uključim recept za picu kad neću da mi pišti dosada nonstop. Jel postoji još neki program koji ne pišti?

I da dodam, ta Rosmarino friteza je starija tehnologija, Xiaomi Air Fryer je smart uredjaj, ima wi-fi, povezuje sa mobilnim, ima svoju aplikaciju, mozes pratiti progres i ukljucivati/iskljucivati odakle god imas pristup internetu. Takodje ima opciju odmrzavanja na 40 stepeni, sve otale friteze mogu minimalno 80 stepeni Celzijusa.

Inace Xiaomi Air Fryer na Shoppsteru sam platio 9999 din, dok je regularna cena bila oko 12000 din na ostalim sajtovima.

Kad se sve uzme u obzir, za samo 2000 din vise bih definitivno uzeo Rosmarino duplu na snizenju umesto Xiaomi Air Fryera. Mozda i za 3000 din vise, ali ne bi platio vise od tih 13000 din za Rosmarino duplu.
Ja ovih dana vrtim sve radnje (u BiH) i nema sanse za te pare sto spominjes da se nadje išta (oko 100e) čak ni od 3-4 L a kamoli sa dvije posude i ukupno 8l.

Evo sad naletih na https://primeshop360.com/products/air-fryer-sokany
Ovaj neki SOKANY ali za njega tek nikad nisam čuo 😅

Pretpostavljam neka najljevlja kina ?

Ja ovih dana vrtim sve radnje (u BiH) i nema sanse za te pare sto spominjes da se nadje išta (oko 100e) čak ni od 3-4 L a kamoli sa dvije posude i ukupno 8l.

Evo sad naletih na https://primeshop360.com/products/air-fryer-sokany
Ovaj neki SOKANY ali za njega tek nikad nisam čuo 😅

Pretpostavljam neka najljevlja kina ?
Nisam cuo ali izgleda nesto slicno kao Rosmarino... PrimeShop360 je cini mi se neka kataloska prodaja ili tele-shop kao i Vitapur. Na tu cenu 5% za registrovane, mozda i nije losa ponuda, ako tine trebaju smart/wifi funkcije i ostalo sto ima Xiaomi.

Nisam cuo ali izgleda nesto slicno kao Rosmarino... PrimeShop360 je cini mi se neka kataloska prodaja ili tele-shop kao i Vitapur. Na tu cenu 5% za registrovane, mozda i nije losa ponuda, ako tine trebaju smart/wifi funkcije i ostalo sto ima Xiaomi.
Porucio. Dali su mi jos popusta pa ode za oko 90e 😅

Odlicna cena za taj dupli, mada nisam video koliko litara ima?
Da li stvarno ispadne dupli? :D
Onaj Vitapur Rosmarino je 8 litara, 2x4litre.

Stigao mi prije par dana air fryer, pomenuti, sokany dvije posude po 4L. Ljudi moji malo je reći da sam odusevljen.
Danas smo ispekli pile u jedno a pomfrit u drugoj.
Ne znam da sam ikad jeo socniju piletinu a hrskaviju kožicu. Krompir kad se poulji malo orije oecenja ispadne fantastično.

Prilozi

• IMG_20230501_144939.jpg
    IMG_20230501_144939.jpg
    150.5 KB · Pregleda: 132
Koji sprej za ulje biste preporucili, al da ne prska u mlazu nego da rasprsuje? Vidim da se u temi spominje Delimano. Jel zaista radi posao kako treba?

Jel ima neko kod za Mi store a da hoće da me obraduje?Hvala

Imam ja ovo od decembra.

Jos nisam "savladao puljke", ali generalno super stvar - osim kapaciteta koji je premali cak i za 2 osobe. No dobro, male dimenzije pa sta ces...

Ja sam tek sad provalila da iako pišti ne mora da se vadi korpa i trese hrana, sam će da prestane da pišti i da nastavi da peče normalno. Al što nema u osnovnom podešavanju da isključim to pištanje stvarno mi nije jasno.

Naručio sam juče Xiaomi od 4l sa Mi Store-a.Od nedelje ćemo videti koliko to vredi.

Jel neko probao ili video kakva je Ninja friteza u poređenju sa Xiaomijem?

Kako ispadne pileći file isečen na šnicle u ovim fritezama? Koliko mesa uopšte stane u fritezu?

Ta je dosta veća friteza u svakom slučaju. Sve ispadne vrh što nema kosku. Meni se ništa sa koskom ne sviđa jer ne ispeče do koske dobro.

Ja stavljam 2 šnicle jednu do druge. Pa sad zavisi koliko su debele ili iseckam na kockice za cezar salatu. Tako može da stane više i da se lepo protrese meso. Ne koristim žicu za gornji lejer jer zalepi meso.

Ja koristim zicu da bih mogao da spremim meso i pomfrit/povrce u isto vreme, jer za njih nema mesta kada stavim file od 150-200gr bez zice. Jeste da se zalepi malo, ali okrenem na pola pecenja, pre nego sto uopste zapisti pa onda nije strasno.

Dole meso, na zicu gore povrce?
Koji predefinisan mode koristis ili koju temp/vreme stavis?

Da. Iskreno ne secam se koliko sam drzao povrce, jedanput sam samo pravio. Curetinu stavim na 180C jedno 18-20min.

Danas sam spremao prvi obrok,pileći file i pomfrit.Prezadovoljan sam,mada sam izgrešio nekoliko puta.Uključivao pogrešan program,pokušavao da ispravim ali šipak.Ne da Xiaomi,uključio program koji podrazumeva 200 stepeni i 20 minuta.Posle prešao na manuelno ali i pored sve muke bilo odlično.Nema dima,mirisa,milina jedna.U pitanju je xiaomi air frayer pro 4l.

Danas sam spremao prvi obrok,pileći file i pomfrit.Prezadovoljan sam,mada sam izgrešio nekoliko puta.Uključivao pogrešan program,pokušavao da ispravim ali šipak.Ne da Xiaomi,uključio program koji podrazumeva 200 stepeni i 20 minuta.Posle prešao na manuelno ali i pored sve muke bilo odlično.Nema dima,mirisa,milina jedna.U pitanju je xiaomi air frayer pro 4l.
Možeš da i da prekineš program, i da promeniš samo vreme/temperaturu i preko aplikacije a i na samom uređaju, pritiskom na ekran.

Dalo se i ocekivati da ce izaci novi, al nije neki upgrade, posuda za svega 0.3lit veca, noviji 1600w,stari 1500w,jedina prednost je sto vidis stanje, ne moras otvarati da pogledas.

Stari nema na mi storu, ali se moze naci, eno na Shoppsteru je 10.990

Nazad
Vrh Dno