Vazi.Ajde javi nam bas kako si zadovoljan sa saomijem,cisto sumnjam da je bolji od philipsa,ali bas me zanima.
Pricas o nasem domacem kropmiru iz batse, sa pijace? Ne onaj kupovni zamrznuti?Kod mene je mera 600g svežeg krompira max
Da na domaći mislim, kupovni ne koristim. Bude odličan promfrit ali sve zavisi i kakav je krompir. Ispadne odličan i seckan na kriške i ceo sa ljuskom ali bez 40min ne može biti gotov. Ima fora sa neta da se iseckan pomfrit prvo ubaci u vrelu vodu da odstoji 30-ak minuta pa se izvadi na suvu krpu i ostavi da se osuši. Onda baš bude onaj prvi nabubreli i hrskav. Sam uređaj je prosečnog kvaliteta, ništa posebno. Verovatno da je taj Philips kvalitetniji.Pricas o nasem domacem kropmiru iz batse, sa pijace? Ne onaj kupovni zamrznuti?
Pitam te zato sto navodno samo smrznuti pomfrit moze da se lepo spremi. Domaci navodno od gore izgori a unutra ziv.
![]()
Do Air Fryers Cause Cancer?
Acrylamide is a chemical that can be created by cooking processes including baking, air frying, and toasting. Acrylamide is considered a prowww.poison.org
Evo ti slika pre nego što sam je oljuštila i nakon toga. U sušti sve normalno funkcioniše sad kad je ručka oljuštena. Ne širi se dalje. I da... po meni ta dodatna rešetka ne služi ničemu jer se sloj ispod nje ne ispeče kako treba.Vazi.
Po meni jedino sto mi se svidja kod tog Philipsa je ta korpa, taj sistem kako je resen. Deluje da je kvalitno odradjeno. Lozio sam se da kuvanje kao bolje radi zbog one zvezde u posudi ali po youtubu klipovima sve je to isto imali zvezdu ili ne
U svemu ostalom po meni je losiji od Xiaomija.
Manja mu je korpa iako pise da je 4.1L. Nasao sam na youtubu lika kako ubacuje korpu od Philipsa u Xiaomi korpu i onda skontam da je to zato sto Philips fakticki ima 2 korpe pa je samim tim korpa manja
Philips nije digitalan nego se okrecu tockici. Ako omasis podesavanje ne bi trebalo da vracas u nazad ako neces da se taj sistem za okretanje pokvari, neke gumice ili sta vec ima, vec ga pustis da odradi na praznoNaravno niko ne moze da pretpostavi koliko puta ces ti da ga vratis unazad pa ce ti se mehanizam pokvariti a mozda i nece
Navodno Philips ne mora nakon nekoliko minuta da se zaustavi i izvadi korpa da se promesa hrana. Po youtubu kazu da su bolji rezultati kuvanja ako se promesa-prodrma hrana.
Samo podesavanje Xiaomija je lakse zato sto je digitalan.
Uz Xiaomi ide ona resetkica ako hoces da redjas hranu u dva reda.
Mane Xiaomija po meni mogu biti one gumice od one ploce sto idu na dno korpe. Ne znam koliko se brzo trose i da li se mogu menjati.
Nasao sam na jednom forumu da se rucka Xiaomija ljusti, cekam sliku da vidim kako to izgleda. Da li je to fabricka greska ili samo taj primerak ili mozda lose rukovanje ne znam.
Cena Xiaomija je nekih 9500 rsd a Philips je trenutno oko 15000rsd (pre par dana bio 12) Po meni suvise velika razlika u ceni cak i da je Phiips bolji
Napominjem da nijedan uredjaj nisam video uzivo niti sam ikad probao neki air fryer
PS. cini mi se da je Gorenje (digitalni) kopija Digitalnog Philipsa. Samo nema onu zvezdu na dnu korpe![]()
Pomfit (od sirovog krompira) pravi tako što se izabere vrsta sa većim sadržajem skroba (veći lanci koriste "russet" na engleskom, ne znam kako se zove kod nas) koji se iseče, ispere (skrob) i dobro osuši. Onda se blanšira (u vodi ili ulju) na nižoj temperaturu, pa se suši se i zamrzava i na kraju u ulju prži na višoj temperaturi (oko 180 stepeni).Spremao pomfrit od domaceg krompira, dva puta. Prvi put bas lise ispalo a drugi put malo bolje ali nije to to. Mozda nisam potrefio recept.
Malopre spremao lovacku kobasicu (kupovnu) s kuglicama smrznutog krompira i ispalo isto ko na ulju da sam pekao.
Treba da se eksperimentise.
Iseckaš pomfrit i ubaciš na pola sata u provrelu vodu bez kuvanja. Izvadiš na ubrus i osušiš ga dobro, ja ga posle toga prelijem kašikom maslinovog ulja i posolim. Pečeš 45min na 180c, protreseš više puta. Ja sam uzela sad xiaomi smart blender. Nema mnogo recepata kao što ima za air fryer.Spremao pomfrit od domaceg krompira, dva puta. Prvi put bas lise ispalo a drugi put malo bolje ali nije to to. Mozda nisam potrefio recept.
Malopre spremao lovacku kobasicu (kupovnu) s kuglicama smrznutog krompira i ispalo isto ko na ulju da sam pekao.
Treba da se eksperimentise.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari