Nisam našao temu na forumu, da li neko poseduje i može da podeli utiske?
Xiaomi Smart Air Fryer
Xiaomi Smart Air Fryer
stedi 8x vise struje...ima reviewAko imas ispravnu rernu na sporetu, nije bas neka nadogradnja.
Koja rerna, neka stara 20 godina? lolI brži je 5x od rerne, za 15ak minuta ispeče pljeskavice npr, rerni bi trebalo toliko samo da se zagreje. Nemam Xiaomi air fryer, ali imam neki drugi, odlična investicija iskreno.
Novije rerne se greju za 5 minuta, a pljesku bi svakako pravio uz pomoć grill sa ventilatorom, što je takođe par minuta. Za poslednje ne mora ni da se zagreva.I brži je 5x od rerne, za 15ak minuta ispeče pljeskavice npr, rerni bi trebalo toliko samo da se zagreje. Nemam Xiaomi air fryer, ali imam neki drugi, odlična investicija iskreno.
Naravno da je najbolje na rostilju, ali nemamo svi kucu i prostor za rostilj..... Ne vidim problem spremanja pljeskavica, snicli, belog, krilaca u rerni. Cak sta vise belo meso/krilca/karabatak izadju mnogo bolje, pogotovo ako kao sto Nidza kaze se koristi grill opcija.Sve razumem, ali praviti pljeskavicu u rerni nikako
Šta je sledeće, kuvani burek
P.S. Pljeskavice, šnicle, belo meso itd su najukusnije sa roštilja (na ćumur), a onda iz tiganja. Onda nekoliko mesta prazno pa iz rerne.
P.P.S. Kakvog je ukusa pomfrit iz air fryera (bez dodavanja ulja)?
Onda nisi dobro spremao, verovatno duze vreme u rerni i onda se isusilo... "Searing" dobijes i na rostilju na cumur, kao i na grill opciji iz rerne, guglaj broiled chicken breast i videces slike.Kao neko ko dnevno jede 600g pilećeg filea dnevno tokom cele godine, i pripremao sam to i u rerni (doduše klasičnoj) i na tiganju, na aparatu za kuvanje na paru... kažem da tiganj i rerna ne mogu da se uporede. Pogotovo ako to isto meso treba da podgreješ posle recimo 3 dana, gde je meso iz rerne kao đon, a iz tiganja mnogo bolje. Razlika u ukusu je velika rerna vs tiganj.
E sad, ne znam kakva je meso sa gril opcijom iz rerne, ali čisto sumnjam da je prineti tiganju (zapečenost spolja, i sočnost u sredini, za koje u tiganju mogu da manipulišem: "searing" tehnikom i tempiranjem skidanja sa tiganja zbog sočnosti u sredini, što opet sve zavisi od debljine komada mesa).
P.S. Ne rekoste kakav je pomfrit iz air fryera.
Ima i kod nas za te pare. Najjeftiniji model. Taj je ok?Imas kod brace Madjara one najjeftinije Philips Airfryer,bili su oko 100e.
Spremao sam pomfrit u rerni sa ventilatorom, i posle nekog vremana se naviknes i bude ti cak i bolji od kucnog przenog. Mislis da je zdraviji pa uzivas vise. Mislim da u ovom uredjaju moze da bude jos ukusniji. Sa druge strane, gledao sam yt video (sto bi Instagram mame rekle, imas STUDIJU!!!) u kome prilicno uverljivo tvrde da je takav nacin spremanja krompira nezdraviji od spremanja sa uljem. Valjda tako dolazi do neke nezdrave reakcije. Samo sam jednom citao studiju, ovaj gledao video pa se ne secam bas detalja. Postavicu link ako nadjem.Prvo, nisam tvrdio da rerna/airfryer ne može da napravi "dobar komad mesa", već da se meso u formi šnicle uvek bolje napravi u tiganju/roštilju. Da je rerna za druge stvari (pečenja, rolate, veće komade mesa...).
To ti je i odgovor zašto bi nek ostavljao meso 2cm debljine ili tanje - jer hoće formu šnicle (van toga što su pileće grudi baš debljine ~2cm na deblje delu, a u tanjem 5mm). Pominjanje su i pljeskavice ovde. Nadam se da ti i one nisu 2cm i deblje...
Rekao bih da nisi mnogo koristio tiganj kada kažeš da se belo meso debljine 2cm spremi za 2 minuta. To neće biti ni zapečeno samo sa jedne strane, a kamo li iznutra (druga strana skroz sirova).
Na tiganju lako manipulišeš (pritisneš meso, okreneš ranije tanji komad, debeli kasnije, skineš ranije sa tiganja komad koji se brže spremi...). Ništa od toga u rerni ne možeš.
P.S. Searing podrazumeva zapečenost na površini, ali da meso u isto vreme unutra ostane sočno. Kako to misliš u rerni da postigneš, ja stvarno ne znam. Može meso da se zapeče, ali ne da uradiš searing. Da to tako može i biftek bi se spremao u rerni.
Žašto misliš da je vraćeno ako je sa Šopstera? Na kraju krajeva, naglasiš da želiš neotvaranu kutiju, ako primetiš da je otvarana vratiš u roku od 14 dana.Nisam siguran da želim taj sa shopstera jer je to vraćano verovatno Ako nisam u pravu onda ce se pojaviti i u drugim radnjama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari