Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Ima da se uzme sprej za ulje, kapiram da tako nanose ulje ? Btw treba eksperimentisati i biti uporan, ne odustajati odmah i donositi zaključak kako ne radi dobro posao.
Samo to što se većina stvari može spremiti bez ili sa vrlo malo ulja je ogroman benefit, o brzini spremanja i samim tim i uštedi električne energije i da ne govorim...

Meni najveci problem pravi taj pomfrit :D Bas cu probati sledeci put bez papira za pecenje, pomfrit dole, meso na resetci 180C 20min.

Probala sam papir. Ne valja posebno za nešto što treba da se protrese. Zalepi se hrana za papir. Ima na aliju kao papir sa rupicama baš za air fryer.

Kad mi pomfrit odstoji u ključaloj vodi i kad se dobro osuši, stavim ga u neku vanglu, polijem kašikom maslinovog ulja i promešam. Može da se posoli tad a i ne mora. Neko ga ne soli dok ne bude gotov. 45 min na 180c ovaj domaći krompir, do 600g.

Ne može da se peče nešto i ispod i na rešetki. Moglo bi da na pola pečenja izvadite rešetke pa dopeče ono ispod. Ali meni se meso zalepi za rešetku. Ne odgovara mi tako. Lakše mi je iz 2 puta da spremam hranu.

Picu sam spremala od domaćeg testa tako što od tog testa napravim 4 mini pice, poređam ih da rupa u sredini bude slobodna, stavim nadev i preko obavezno kečap da se ne razlete Šampinjoni kad airfryer krene da duva odozgo. Pečem na receptu mini pice iz aplikacije. Bude fino. Često koristim taj recept jer je predefinisan da ne pišti da upozorava da se hrana okrene. Dosad sa vremenom to pištanje.

Ima da se uzme sprej za ulje, kapiram da tako nanose ulje ? Btw treba eksperimentisati i biti uporan, ne odustajati odmah i donositi zaključak kako ne radi dobro posao.
Samo to što se većina stvari može spremiti bez ili sa vrlo malo ulja je ogroman benefit, o brzini spremanja i samim tim i uštedi električne energije i da ne govorim...
Ne to ulje. Ulje je suviše viskozno i svi takvi sprejevi koji nisu pod pritiskom ništa ne raspršuju, već uvek ide u mlazu.

Ima da se kupi ulje u spreju pod pritiskom, kao dezodorans izgleda boca. Bilo ga je u Lidlu, kao i u radnjama za suplemente. Mislim da ne smem da kačim linkove, ali sam kucao u google-u "ulje u spreju Srbija" i izašlo mi je nekoliko sajtova koji imaju u ponudi, ali znam da ima i u drugim radnjama. U radnjama za suplemente ima više vrsta takvih ulja (kanola, maslinovo, kokosovo...) pa može da se uzme posebno za kolače, a posebno za kolače.

P.S. Delje skupo, ali se mnogo manje koristi nego obično ulje, baš zbog raspršavanja, pa se isplati.

Ne ide u mlazu, raspršuje ga, ja imam baš ovaj Delimanov. Sipam maslinovo ulje, traje ova bočica kad se napuni baaaš dosta

Poslednja izmena:
Jel se tu napumpa neki pritisak, ili je na baterije ili kako vec rasprsuje?

To i mene interesuje. Sve koje sam ja probao su išli u mlazu, pa sam dodavao vodu i mućkao kako bi raspršavao malo (tako je gugl savetovao).

Edit: Nađoh link do tog spreja i vidim na njihovom klipu dok prskaju u tamnu šerpu da prvo ide raspršeno i onda na kraju u mlazu.

Da, da, napumpava se pritisak i tako raspršava. Kod mene nema nikakvog mlaza (dobro ga nadrukam :p) mada ruku na srce par sekundi raspršavanja mi uglavnom radi posao, nisam probao da držim do kraja dokle ima pritiska.

Da li vadite ovaj deo ili ga ostavljate unutra? Mozda tu gresim jer ja uvek izvadim i stavim pomfrit dole, pa onda preko toga resetku i meso na njoj da bi mi sve stalo. Mozda vazduh ne cirkulise lepo kad nema ovoga + papir za pecenje i zato mi ne ispadne dobar pomfrit.

2C1B747C-7070-45B2-9FBF-46CB84D1ADD1.jpeg

Uvek ostavljam to, jer dodatno podize i omogucava bolju cirkulaciju vazduha.

Ne skidam to nikad mada sam videla da povrće peku u toj donjoj skroz gde bi trebalo da se cedi masnoća.

Ni ja to ne diram, kada kažem “rešetka” mislim na onu “Grill” rešetku koja ide iznad ove.

Da li ste probali da krompir probarite u mikrotalasnoj pre pečenja?!?

Mi tako malo preheat-ujemo i probarimo krompir u mikrotalsnoj pre klasičnog pečenja u rerni, sa ciljem da se dobije ono što zovu pekarski krompir.
Ranije smo tako i sa pomfritom radili "pred-pripremu" pre pečenja u ulju.

Prilozi

• ananas.jpg
    ananas.jpg
    36.9 KB · Pregleda: 68
Stigao air fryer sa ananasa. Tek cu da ga isprobam ali odmah po otpakivanju primetim mrtve piksele na displeju....

20230306_175425.jpg

Kod mene nema toga. Retko i koristim to jer uključujem preko telefona.. Mi blender sam vratila, uopšte ne može da se koristi preko aplikacije jer nije podržan u zemlji. I to dugme koje se okreće nije tako čvrsto kao na air fryer-u, nemam osećaj da okrećem programe.

Ako iskoci negde da ima ovaj Fryer, neka javi.
Trenutni ga nigde nema na stanju, ustvari pitanje da li ce se pojaviti ili ce izaci noviji model.

Postoji mi air fryer od 4l, ima ga u cg.. Možda će stići i do nas.. Mi blender ne preporučujem.

Dajte neke recepte odnosno stranice koje pratite i spremali ste hranu po njima.

Videh, ne znam dal da cekam neku akciju ili da odmah uzimam za 10.990, cini mi se da je i kod njih do nedavno bio skuplji?
Nema ih više, sad i da hoćeš ne možeš 😁

Ja uzeh 2, jedan za moje, drugi za sestru.
Posle pola sata su skinuti sa sajta.

Cekao, cekao da se pojave ponovo negde i nista...na kraju porucih iz Hrvatske za 75eur👌

Imate li preporuku nekog air fryera ciji je kapacitet ok za spremanje jela za 4 osobe

Cekao, cekao da se pojave ponovo negde i nista...na kraju porucih iz Hrvatske za 75eur👌
Navukli se svi, porucena jos 2, u HR ih jos ima, i sve povoljnije, ovaj put po 72eur...kad ljudi cuju hoce svi, eno imam jos 2 na cekanju, ali ne bi bas da smaram prijatelja koji mi donosi.

Prilozi

• IMG-20230421-WA0000.jpg
    IMG-20230421-WA0000.jpg
    166.7 KB · Pregleda: 34
Za koliko osoba je ok ovaj mi air fryer od 3.5l, za 2 osobe Max ili može vise

Iskreno, ja jedva sebi spremim sto mi treba, a kamoli za jos nekoga :D

Ala pa ne uspijevam nista "krsteno" naci da se moze spremiti za 2 odraslih i dvoje djece.
Naletio sam na Vitapur sa dvije posude i 8 litara sto mi je super ali nikad cuo za ovaj VITAPUR Rosmarino Infinity PRO XXL.
Kako se vama ovo čini ?

OK je kvalitet Rosmarino proizvoda, ali su svi precenjeni. Treba cekati velika snizenja za bilo ta na Vitapuru. Ili ako se nadje na drugim mestima nesto od njihovih proizvoda na snizenju.
Ta friteza ma kako da je dobra, precenjena je. Ako se dobro secam bila je na snizenju na Ananasu tamo oko NG i Bozica za oko 12000din. Malo je falilo da uzmem, ali sam koji mesec pre toga uzeo Xiaomi Air Fryer na Shoppsteru.

Nazad
Vrh Dno