Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Ma nije sve tako strasno..Meni je bilo najgore jer sam ja sve radio na "slepo", bez ikakvih info...i sve sam provaljivao...Sada je vec lakse, znamo sve detalje...imamo potreban "hardver" i softver...;) :) :)

Sent from my Redmi 4 prime

Evo da iznesem i ja svoje utiske buduci da sam pazario ovaj telefon.
Prvi put se susrecem sa Xiaomi-jem i za sad sam pozitivno iznenadjen. Sve sem kamere, koja je totalni krsh, sljaka odlicno.
Verzija je MIUI Global 8.0 | Stable 8.0.5.0.0 (MBECNDG)
Kada sam ga upalio imao je preinstalirane Google servise, tako da nisam to morao da cackam, a od glupih aplikacija je imao samo neku aplikaciju za kameru (ulepsavanje neko) i nesto za vesti.
Buduci da ne planiram da se bakcem flesovanjem, root-ovanjem i ostalo, bitno mi je da telefon radi svoj posao kako treba i da me ne zeza kad mi je najpotrebniji. Za sad (da kucnem u drvo) to i radi. Nadam se da ce i da nastavi :)

E sad, jedno pitanje: gde da nabavim neku dobru futrolu (na preklop ili ne)/bumper za ovaj telefon? Ne zivim u Bg-u pa ne znam koje ih prodavnice drze i koje salju, a ovde kod mene 90% ljudi nisu culi ni za marku telefona, a kamoli za konkretni model :)

Da li si ga kupio naručivanjem direkt iz Kine ili ... ?
Evo da iznesem i ja svoje utiske buduci da sam pazario ovaj telefon.
Verzija je MIUI Global 8.0 | Stable 8.0.5.0.0 (MBECNDG)
Prema onome što sam čitao, ovo je tipičan primer FAKE ROM, čim je oznaka 5-cifrena i ima preinstalirane Google servise.

Nije fake rom, nego kuvani kinez...
Ja ne znam ni sta je FAKE rom...rekao bih pogresan(lazni) rom za taj telefon u slobodnom prevodu..
Rom je napravljen od kineskog originalnog za ovaj telefon, oni ga prerade tako sto mu dodaju google apps i izbace kineske app i flesuju na telefon.To je takozvani "Vendor rom".

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo, pod "FAKE ROM" podrazumevaju prerađeni originalni stabilni rom, odrađeno od strane trgovaca (npr. Gearbest i dr.).
Poenta je da ovaj ROM nikada neće dobiti update OTA, a kada se krene u proceduru zamene ROM, često se avantura završi brikovanjem.

Ali ovo nisu moja iskustva, nego se načitah svega i svačega, čekajući prijem svog telefona, pa kao da se malo "teoretski" pripremim.

U svakom slučaju @Kidence ima neposredno i praktično iskustvo sa ovim modelom, tako da je to neprocenjivo. ;)

Ma izmisljaju svasta i lupaju razne gluposti.Ma naflesovao sam se ja svih Xiaomi telefona u raznim varijantama, sa raznim metodama i u raznim stanjima...
Nije problem odraditi sve, samo ljudi srljaju i bez dovoljno info se upustaju u rizicne procedure...
Ali kada se telefon brikuje, jedino resenje trenutno je flesovanje sa Deep flash kablom...Posto jos uvek nema tacaka za TEST POINT metodu.Iako na MIUI forumu tvrde da ne radi ni ta metoda sa DF kablom, licno sam probao i tvrdim da radi.

I da, nemoj da vas sve ove stvari odbiju od kupovine ovog telefona...Telefon je mali zmaj, iskreno cak je i mene odusevio...Nisam ocekivao da ovako lepo radi...

Poslednja izmena:
Imas temu u mom potpisu za otkljucavanje...(vidi se ako udjes na forum sa kompa ili preko browsera)
Mora dev rom i unlock prolazi bez problema.

A je l' može DEV ROM da se ubaci na ovaj "kuvani" ROM, koji stigne preinstaliran od trgovca iz Kine?
I koji DEV, jel originalni kineski ili sa Xiaomi.eu ROM?

Ne moze preko Updater app da se ubaci Dev rom preko Custom...
Nece proci verifikacija, jer cim je ubacen Custom rom na telefon, on vise nema "Xiaomi potpis"... i ne moze ni update, ni prelazak na Dev rom.
Mora flešovanje preko Mi flash na Dev rom, pa unlock...

Ok, sto se tice futrola - trazio sam na AliExpress-u ali ja bih nesto ako moze brze, tj. da je ima u Srbiji ;)
A sto se tice telefona, uzeo sam preko KP (iz radnje u Bg-u).

E sad, nisam bas upoznat sa ovim varijantama ROM-ova, ali koliko sam zakljucio, ne mogu da ocekujem neki OTA update sa ovim mojim telefonom?
U principu, da li bi vi meni preporucili prelazak na zvanicni global ROM kad izadje i da li cu time moci da dobijam OTA update?
Taj ROM bih trebao sam da flesujem, jel da?

Da, trebao bi sam da flešuješ i dobijao bi ota update.

Sent from my Redmi Note 3

^Deep Flash Cable?
Ne znam, ali od početne euforije oko ovog modela, za mesec dana se dođe do "agonije na kineski način"...

Čitajući xiaomi forume, čini mi se da je ovo trenutno "TOP Bricked" model na tržištu.

My conclusion
-zaključan Boot, nedovoljno jasna (netransparentna) procedura za otključavanje
-Kinezi ne izbacuju Official Global ROM
-Trgovci isporučuju telefone sa modifikovanim ("Fake") ROM (Gearbest, etc...)
-eu ROM nekompatibilan, treba ga "modovati"...

Sinoć je već bio zaključan thread za juče objavljen novi kineski stabilni ROM:
MIUI 8 China Stable V8.1.2.0.MBECNDI for Redmi 4 Prime
http://en.miui.com/thread-444300-1-1.html

Moj zaključak:
Naručih ga na Ali-ju, još nije stigao, ali se već gorko kajem...
Pa ako ti je tolika agonina da se menjamo? Ja tebi redmi 3s kupljen pre nepunih mesec dana, uzet na kp a ti meni taj kada ti stigne. He he

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Jel mu ksmera bas tolki krs? Kako biste je uporedili recimo sa nekim samsung S modelom? Jel bar na nivou S3? Kakva je u poredjenju sa mi 4c? Mi 4c mi ima prihvatljivu kameru, ne znam dal bih bas isao ispod toga...

Ma znam, video sam to...nego ako moze neko da mi uporedi recimo sa s3 ko ga je imao. Covek kome bih ga uzeo kao poklon koristi s3, pa ne bih bas da ovaj ima losiju kameru. Za ostalo znam da ga sije...bez pogovora.

Imam ja samsunga s3 ali mnogo brljavi i jos je i na nekom custom romu zaboravio sam kojem , mislim da je kamera na s3 i redmi note 3 pro jako slicna , nekad bolja nekad losija jedna od druge.
A sto se tice razlike u kameri izmedju note 3 i 3 prime neka kid ili neko odg. \
U sustini kamera je upotrebljia, po danu , po losijem osvetljenju opet upotrebljiva. Ostalo je neverovatno kako radi , sto se tice nota 3 za sitne pare...

Imam ja samsunga s3 ali mnogo brljavi i jos je i na nekom custom romu zaboravio sam kojem , mislim da je kamera na s3 i redmi note 3 pro jako slicna , nekad bolja nekad losija jedna od druge.
A sto se tice razlike u kameri izmedju note 3 i 3 prime neka kid ili neko odg. \
U sustini kamera je upotrebljia, po danu , po losijem osvetljenju opet upotrebljiva. Ostalo je neverovatno kako radi , sto se tice nota 3 za sitne pare...
Hvala. :)

U rangu je sa mi4c...

Battery drains too slow in Redmi 4 Prime... LOL No bugs! Amazing rom! Thanks! ;)

Lik sa xiaomi.eu foruma, zadnja dev verzija
[emoji23]

Mi-4c

Poslednja izmena:
uploadfromtaptalk1482792843522.jpg

[emoji12]

Ja se razmisljam da kupim devojci 4 prime na poklon. Baterija na Samsung S4 je ubija, puni ga 2x dnevno i ludi od toga.
Jedino me brine kakva je kamera u odnosu na S4 koji sad koristi....

Samo da mi stigne staklo i case i odmah kupujem telefon. Po komentarima bih rekao da je pogodak.

@Kidence

Jel taj rom što ti koristiš dolazi uz telefon ili si ga naknadno instalirao ? Ako je ovo drugo, koliko je sigurno raditi a ne brikovati telefon ?

Custom rom, tacnije Xiaomi.eu.
Mora flesh dev rom, pa unlock, onda TWRP i na kraju Xiaomi.eu.
Zavisi koliko znas, redovno ih brikuju...

Jel ima neko step by step uputstvo ili to baš mora znati ?

Nazad
Vrh Dno