Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Post #32 ovde u temi.
Po meni, odlican telefon... prezadovoljan za sada...
U pocetku sam mislio da sam pogresio sto sam sa RN3 pro presao na R4 prime, ali kako vreme prolazi, nisam se pokajao...vidim to kao dobar potez :)

Sent from my Redmi 4 prime

Poslednja izmena:
Link radi, nesto je do tebe...
Pogledaj na YT klip sa nazivom "Redmi 4 prime scratch test" ...

S mobitela gledam ne znam zasto nece. Ma u biti vec sam saznao da se radi ipak o kvalitetnom staklu koje se ne grebe lahko

Staklo je bolje nego na RN3 pro, kvalitetnije... Po meni ovaj fon je next level u odnosu na Redmi 3 seriju...

Hvala, uvijek je bolje cuti misljenje nekog provjerenog clana foruma nego donositi sud na osnovu YouTube klipova. Tamo Oukitelu busilica nista ne moze [emoji1]

Imam Xiaomi 4 Prime desetak dana i prezadovoljan sam. Pre njega sam imao S4, G2, G3 i S5... Po nemi, samo kamera nije bolja od G3 i S5 a sve ostalo jeste, ma da je po meni kamera skroz upotrebljiba i korektna (nisam stručnjak ali vrlo često koristim kameru). Ovaju MIUI 8 radi perfektno i ima nekih zanimljivih opcija koje nisam video do sada na androidima i nešto mi se čini da neću ni da ga menjam. U temi je već skoro sve rečeno i nema se puno dodati... ja bih naglasio i da je haptika odlična, da nijedan LG ili Samsung nidu ni blizu (a razlika u ceni je velika), takođe i finger print senzor bukvalno NE GREŠI - kod S5 je to bilo smarajuće, ovde nikad nisam ponovio prepoznavanje prsta i plus što je senzor na praktičnom i najboljem mestu za korišćenje. Kod mene baterija dobacuje i 3 dana - dva ipo bez problema, a nonstop je uključeni WIFI ili data a i maksimalno ga maltretiram i istražujem.
Stvarno je za svaku preporuku u svojoj klasi... Samo treba skloniti predrasude u stranu.

P.S. Hvala članu "Kidence" za stručne savete i preporuke da se odlučim za ovaj tel :wave:

Poslednja izmena:
Drago mi je da si zadovoljan...;) Neka te lepo sluzi...Jos samo da izadje zvanican Global rom za ovaj telefon i nema potrebe da ga menjas duze vreme ;)

5004e870ae90a0b48af78f1bb8a2792c.jpg

Objasnjava :)

Ali kako objasniti awake od 10 min na 2 dana na bateriji?
Tu nesto debelo nije kako treba,ja toliko awake imam za 2-3 sata koriscenja telefona.

SOT je tacan, a tu je nesto zabagovalo oko awake...MIUI ima problem posle prvog dana u njegovom softveru ne crta lepo grafik i ostalo...a i plus je ugasena MIUI optimizacija...pa tu ima neki *****...zato sam okacio SS iz Gsam Battery.

Za sot verujem da je taj ali ovo sa awake mi upalo u oci :)

Moracu da ubacim BBS, pa da vidim da li ce on sve tacno pokazati...
Onda cu opet okaciti SS...ali ima oko 2-3h awake sigurno.

Da, toliko bi trebalo da bude, ja imam oko 1h dnevno awake.
Nema cm za taj redmi 4 prime?

Sent from my Redmi Note 3

Nema nista, MIUI forum bolje ne citas.Samo ih brikuju...i kukaju.Nema jos ni global rom, ja sam Xiaomi.eu... Cak mora i Xiaomi.eu rom da se moduje, da bi se instalirao jer je TWRP nesto zeznut.
Sve u svemu, odlican fon...Samo jos da izbace source i ostalo potrebno, pa da krene zurka ;)

Biće sigurno čim je Qualcomm soc a onda kreće igranka :)

Sent from my Redmi Note 3

Da,da... Ima novi SOC, treba malo vremena dok izbace.Ne sumnjam da ce biti...

Kid možeš li da zavrtiš geekbench 4 ?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Imas u postu #55 poredjenje sa redmi 3 pro, oba na istom dev rom-u...
Ako ti treba jos nesto, reci...odradicu...

Vidim sada. Mislio sam da singl ide oko 1000. Hvala uglavnom.

Pa sintetika je jedno, dok u realnom radu radi mozda cak i bolje i brze nego RN3 pro... Cak sam i iznenadjen kako lepo sve klizi...

Sta ce vam Global pored Xiaomi.eu roma koji radi kao sat.
Na Xiaomi.eu moze root, adaway...sve sto treba, dok na global mrka kapa...
Jedino da izbace source code, pa da mogu da se rade custom rom-ovi...

Kidence, jel moguce da je ovolika komplikacija skinuti budjavi gearbest rom i staviti .eu varijantu?
Citam postove na xiaomi.eu i ovo zaista ne daje neku nadu :( pogotovo jer je ogromna verovatnoca da se brikuje uredjaj.

Poslednja izmena:
Jeste, mnogo telefona je brikovano...baci oko na MIUI forum.
Mora da se flesne dev.rom, pa onda unlock, pa twrp, pa modovanje xiaomi.eu rom-a...i onda tek flesovanje.
Opsta ludnica...

Nov telefon, dok se malo zagreju dev-ovi...
Ali nije strasno, ako imas ovo ;)uploadfromtaptalk1482239958356.jpg

^Deep Flash Cable?
Ne znam, ali od početne euforije oko ovog modela, za mesec dana se dođe do "agonije na kineski način"...

Čitajući xiaomi forume, čini mi se da je ovo trenutno "TOP Bricked" model na tržištu.

My conclusion
-zaključan Boot, nedovoljno jasna (netransparentna) procedura za otključavanje
-Kinezi ne izbacuju Official Global ROM
-Trgovci isporučuju telefone sa modifikovanim ("Fake") ROM (Gearbest, etc...)
-eu ROM nekompatibilan, treba ga "modovati"...

Sinoć je već bio zaključan thread za juče objavljen novi kineski stabilni ROM:
MIUI 8 China Stable V8.1.2.0.MBECNDI for Redmi 4 Prime
http://en.miui.com/thread-444300-1-1.html

Moj zaključak:
Naručih ga na Ali-ju, još nije stigao, ali se već gorko kajem...

Nazad
Vrh Dno