Šta je novo?

Xiaomi POCO X3 PRO?

conecorleone

Poznat
Učlanjen(a)
08.03.2021
Poena
32
Najavlju je se da ce izaci u toku ovog meseca, da li se zna nesto vise o samom telefonu kao i o ceni?

Šteta što nije mnogo aktivna tema. Izuzetan telefon a cena i više nego okej.
Uskoro ili Poco X3 Pro ili Motorola G60 kao poklon za majku.
A da buden iskren, kad bih menjao svoj Mi Max 3 verovatno bih uzeo X3 Pro. Čak mi ima prednost u odnosu na Redmi Note 10 Pro.
Čudi me da ga nema više ljudi.

Samo da srede kameriu i ovo je top telefon. Meni su ovaj i F3 bili u najuzem izboru ali imao sam jako bezobraznu ponudu za ovaj tako da ne postoji osoba koja to ne bi iskoristila.
Naleteo sam nekoliko bagova, uglavnom s dark temom... Osim toga ovo je super fon.

Planiram da kupim ovaj model, nešto malo korisnika ima :/ ... Postoje li neke mane, proximity senzor radi ili je kao na ostalim Xiaomi modelima? Kakav mu je ram menadžment, pošto sam i to nekim modelima primetio da je ne tako sjajno

Kamera je softverski problem. Proximity senzor bi isto trebalo da bude sw problem, kod mene se pali ekran povremeno moram da priznam. Ima polozaj gde bih trebao da drzim fon na uvetu da se ne bi palio nikada ali mi nekako nije udobno 😁

Hajde da se i ja upišem ovde. Predhodni vlasnik F1 kome sam poslednjih pola godine tražio naslednika.

Mislio sam da će to biti X3 NFC, ali kada se pro pojavio izbor je bio lak.

Sve u svemu X3 PRO mi je ok. F1 mi je pre 2.5 godine bio WOW. Malo me nervira ovaj bočni otisak prsta-neverovatno koliko mi je onaj na F1 bio intuitivan i ultra precizan.

P.S: mislim da će kamera namerno ostati u ovom osakaćenom stanju. Kada bi i ona bila kako treba bio bi best buy ubedljivo.

ja, kao i nikad pre, nemam problema sa proximity senzorom, radi besprekorno.

kurajberu, jesi li prešao na xeu slučajno?
Nisam. Nemam nameru da se igram s tim. Ok sve sljaka osim kamere.
Inace, kamera ima 3 podesavanja kvaliteta. Na sva 3 podesavanja je isti kvalitet slika, kao da je sve zaglavljeno na low.

Inace, kamera ima 3 podesavanja kvaliteta. Na sva 3 podesavanja je isti kvalitet slika, kao da je sve zaglavljeno na low.
sad kad si to spomenuo, baš sam testirao i kada gledaš dve iste slike na ekranu od fona ili nema razlike ili je ja ne vidim, ali kad se uporede veličine fajla, na high je oko 4,5mb dok je na low oko 700kb.

Znam da se razlikuje velicina fajla ali... Nisam prebacivao slike na komp pa bas da zevam u njih na 40" ali na fonu sa max zumom ja ne mogu da nadjem razliku. Bukvalno je slike bez detalja, kao da je fokus omasen ali nije.

jel imao neko problem sa snimanjem ekrana
Kad snimam recimo Jutjub video, kad posle uzmem da pogledam snimak vidim da je zvuk napreduje u odnosu na sliku
Jel to samo kod mene ili je još neko imao

Pa da se prijavim i ja kao novi vlasnik Poco X3 Pro telefona. Baš dobru kupovinu sam imao, 170e koliko sam platio ne postoji definitivno bolji telefon. Odvraćala me veličina i težina, videćemo dal ću se navići jer na Note 9 Pro nisam mogao. Svidja mi se telefon, radi jako lepo osim Chrome što secka. Čitao sam negde pre ali ne mogu da pronadjem gde... Rešenje za Chrome seckanje na 120hz, ako neko zna biću zahvalan! Kamera kao kamera ne deluje ništa bolja od one na Redmi Note 8 koji još imam. Možda sutra se poigram da nadjem dobar GCam port pa da vidim šta može X3 Pro sa GCam obradom.

Problem sa seckanjem Chrome-a rešen. Nekome možda pomogne (link)>

Poslednja izmena:
Ima li neko preporuku za dobru masku ali da je što tanja? Tanja nego ona što dolazi u kutiji...? Našao sam neku Mofi Ultrathin... Bitno mi je da je što tanja i da ne klizi u ruci.

Ima li neko preporuku za dobru masku ali da je što tanja? Tanja nego ona što dolazi u kutiji...? Našao sam neku Mofi Ultrathin... Bitno mi je da je što tanja i da ne klizi u ruci.
Ako bude previse tanka onda nema apsolutno nikakvu svrhu u vidu zastite telefona. Ako masku koristis samo protiv ogrebotina onda ti preporucujem da kupis neki skin i da zalepis. Ume to brutalno dobro da izgleda, koristim ih na Poco F1 jako dugo.

@Mixer93 Mene je kostao 150e, nisam mogao da odbijem 😁😁😁

Da li moze da se obrise default MIUI phone i contacts app. Instalirao sam True Phone Dialer ali me nervira sto stoje 2 contacts i 2 phone appa u launcheru. Malo sam googlao i kazu da za EU rom ne mogu da se primaju pozivi ako se obrise default app. Da li je neko probao i kakva su iskustva?

Osim custom rom, mislim da drugačije to što hoćeš ne možeš da rešiš.

Dialer I contacts su sistemske aplikacije-ne verujem da možeš da ih izbrišeš. Možda samo da sakriješ

Ono što sam ja primetio pošto sam počeo da koristim tel 24/7 je da mu reprodukcija bilo kakvog video materijala prosto jede bateriju.

Mislio sam da je prvo do 120Hz, međutim ni na 60Hz nije ništa bolje.

F1 mi je mnogo manje trošio baterije dok gledam nešto-čak i u posljednje vreme kad mu baterija ne izgura ni dan. 🤷

Po pitanju baterije meni, X3 Pro nema šanse da izgura dva dana.

Dan završim sa 30-40% najviše. Da se razumemo, dok ne moram da ga punim 2x dnevno ja sam zadovoljan.

I dalje ne mogu da se naviknem na bočni otisak, i to me po malo frustrira.

Meni baterija traje bez problema dva dana. Ja sam pre X3 pro koristio note 8 pro. Tako da mi sada sve izgleda mnogo brze i fluidnije. Za sada nisam primetio problem sa proximity senzorom. Taj problem sam imao sa starim MI a2.

Da li moze da se obrise default MIUI phone i contacts app. Instalirao sam True Phone Dialer ali me nervira sto stoje 2 contacts i 2 phone appa u launcheru. Malo sam googlao i kazu da za EU rom ne mogu da se primaju pozivi ako se obrise default app. Da li je neko probao i kakva su iskustva?
Jesi namestio True Phone dialer da bude podrazumevan dialer? Ako jesi disejbluješ miui dialer, ako sve radi super, a ako ne aktiviraš miui dialer.

Meni baterija traje bez problema dva dana. Ja sam pre X3 pro koristio note 8 pro. Tako da mi sada sve izgleda mnogo brze i fluidnije. Za sada nisam primetio problem sa proximity senzorom. Taj problem sam imao sa starim MI a2.
Meni nema sanse da izdrzi 2 dana ali i ne treba mi da traje toliko. Bitno je da za 2 godine nece da mi umire baterija na pola dana.

Takođe. Malo mi je glupo kad na YT kažu dva dana "normalne upotrebe".

Sa mojom normalnom upotrebom-nemoguće.

Mada sumnjam da za dosta ljudi može da izdrži čitava dva dana.

E da zaboravih da pohvalimo zvuk u slušalici. Naspram F1, kad imam telefonski poziv X3P je kao spikerfon

Jesi namestio True Phone dialer da bude podrazumevan dialer? Ako jesi disejbluješ miui dialer, ako sve radi super, a ako ne aktiviraš miui dialer.
Jesam, vec je default i on je glavni u upotrebi. Problem mi je vise estetske prirode nego sto je funkcionalne. Samo mi u app launcheru stoji contacts x2 i phone x2. Izgleda da ne moze da se resi bez custom roma

Ako sam dobro razumeo poco x3 pro 6/128 je od sutra u mistore na akciji za 27.000 din. A takodje note 9 pro 6/128 mb je 24.000 din kod njih na blackfriday akciji...

treci mob koji eventualno razmatram je realme 8 za 18k u najgoroj firmi u zemlji na W... sto pocinje :D

E sad sta meni treba, pa skoro pa nista....imam redmi 6 3/32 kome je naprsnuo ekran od pada :) Kao nezahtevnog korisnika mami me ovaj realme 8 :D najvise :D ali ne znam sta je najbolje...Opet tu me odbija firma koja daje akciju jer su da ne objasnjavam kakva firma. I gadi mi se da kupim kod njih...Ali opet mozda je za mene najbolja opcija
Trenutni mob mi je relativno ok, jedino me zeza sto zbog slika i sl kuburim sa prostorom. A i ono naprsnuo je ekran i malo se boja zuta kao razliva u cosku.. LEpo se koristi ali mislim da je vreme za penziju za redmi 6 moj :)

Pregurati refleks gadjenja i gnusanja u W i kupiti realme 8? ili pak mi store akcija?

Buraz, telefon ne kupuješ svakog dana. Moj savet je Poco X3 Pro.
Svakako je vreme za penziju RedMi 6. Dugo te je služio. I ja inače ne volim kad menjam telefone. Baš zato što ne menjaš često moj glas još jednom ide za Poco X3 Pro bez ikakvog razmišljanja.

I ja sam da pre uzmes x3 pro. Vidi jel mozes da im das stari neki telefon i da ti jos skinu cenu za telefon. Kolegi je neki prijatelj zavrsio kombinaciju da ga izadje 22K. I za 27K je dobra kupovina.
Bitno je da je baterija jaka, trajace dugo.

Vrh Dno