Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Tek slijedeća stable ROM verzija će imati HR jezik zahvaljujući kolegi Masva.

Da se prijavim i ja kao vlasnik MI5. Uzeo sam crni, osnovnu varijantu, 32/3GB. Za ova tri dana sam prilicno zadovoljan. Stigao sa poslednjom global varijantom MIUI7, bez ikakvih problema radi i jos ni jedan problem nisam imao. Baterija oko 5 sati SOT ali je to prakticno bez razgovora (roming). Pre njega sam imao G4 s kojim preko 4 sata nisam mogao da prebacim. Sa se malo poigram sa MIUI pa cu probati nesto od kuvanih ROMova...

Moze li mi neko reci kako ss mob snalazi sa malo zahtjevnijim igricama

Nemam MI5, ali Snapdragon 820 sa Adreno 530 GPU ti govori da tu nema nikakvih problema, igre ce raditi savrseno, naravno ako su dobro optimizovane.

Evo i ja se učlanih u klub. Uzeo sam crni 64GB varijantu.
Nažalost stigao je sa neoficijalnim reseller ROM-om (7.8.11.0(MAACNDB) | Stable) koji ima neke bugove. E, sad, na osnovu svega što sam pročitao po net-u i do sada pokušao da uradim izgleda da ću morati da ga:
1. prvo prebacim na China Developer ROM pomoću Mi PC Suite-a (fon u recovery modu) da bih mogao da
2. otključam bootloader (kad mi odobre) pomoću Mi Unlock tool-a, a zato da bih mogao da
3. flashnem Global Stable/Developer ROM pomoću Mi Flash-a (fon u fastboot modu).

Update aplikacija je beskorisna u mom slučaju (Can't verify update poruka), dok Mi PC Suite kad mu poturim Global ROM-ove (.zip) takođe daje neku poruku o grešci. Za sada se ne usuđujem da pokušam flešovanje kada je telefon u Fastboot-u (sa .tgz ROM-ovima)...

Da li postoji neki lakši/brži način da se ovo izvede?

Evo i ja se učlanih u klub. Uzeo sam crni 64GB varijantu.
Nažalost stigao je sa neoficijalnim reseller ROM-om (7.8.11.0(MAACNDB) | Stable) koji ima neke bugove. E, sad, na osnovu svega što sam pročitao po net-u i do sada pokušao da uradim izgleda da ću morati da ga:
1. prvo prebacim na China Developer ROM pomoću Mi PC Suite-a (fon u recovery modu) da bih mogao da
2. otključam bootloader (kad mi odobre) pomoću Mi Unlock tool-a, a zato da bih mogao da
3. flashnem Global Stable/Developer ROM pomoću Mi Flash-a (fon u fastboot modu).

Update aplikacija je beskorisna u mom slučaju (Can't verify update poruka), dok Mi PC Suite kad mu poturim Global ROM-ove (.zip) takođe daje neku poruku o grešci. Za sada se ne usuđujem da pokušam flešovanje kada je telefon u Fastboot-u (sa .tgz ROM-ovima)...

Da li postoji neki lakši/brži način da se ovo izvede?
Fastboot i tgz, isprati korake i to je 5 minuta posla.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Fastboot ako je otkljucan bootloader, ako nije..nece moci iz fastboot-a...

Sent from my RN3 Pro

A da bih otključao bootloader prvo moram da se prebacim na Chinese developer koristeći Mi PC Suite sa. zip ROM-om (fon u recovery-ju), right?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Od kada su poceli da zakljucavaju bl, ne moze ta metoda preko fastboot...

Sent from my RN3 Pro

To nije fastboot, to je edl :) ima razlike.Ne znam ovaj rom sto ima jel ima ugasen edl, moze da proba preko edl moda ako mu nije ugasen.

Sent from my RN3 Pro

Hvala, pokušaću da vidim da li radi EDL. Koliko sam čitao na mojoj verziji bi trebalo da je ugašen...
Ako ništa, sačekaću da mi odobre otključavanje BL-a pa javljam šta sam uradio...

...mada moram da primetim da im je "sistem" nepotrebno zakomplikovan. Ako nemam "originalni" kineski ROM, onda moram da pređem na "originalni" kineski ROM da bi mogao da uradim unlock BL-a a sve da bi mogao da završim na Global ROM-u... mogli su da dozvole prelaz sa kineskih na global bez potrebe za otključavanjem BL-a...

Poslednja izmena:
Pa oni ne podrzavaju custom rom-ove, to nije njihov problem...Ja verujem da svaki telefon izadje iz fabrike sa official rom-om.Da se oni pitaju, ostali bi svi telefoni samo na official rom-ovima...ali krivi su prodavci sto ubacuju Vendor rom-ove...
Edit; Gasenjem EDL moda zele da sprece ubacivanje Vendor rom-ova...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Evo da javim: uspeo sam da sa 7.8.11.0(MAACNDB) | Stable ROM-om na telefonu, a pomoću MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en, otključam bootloader. Nisam još dobio SMS, ali sam jutros startovao aplikaciju i očigledno su mi u međuvremenu odobrili zahtev. Tačno je, dakle, ono što pišu po forumima da SMS šalju naknadno...

Korak 1, dakle, nije bio potreban...

Pitanje: Za sada bih ostao na MIUI ROM-u (kada instaliram Nova Launcher preko njega vrlo sam zadovoljan kako radi po pitanju brzine i battery drain-a). Šta je bolje (i koje su glavne razlike) između oficijelnog Xiaomi Global ROM-a i ovih Xiaomi.eu MIUI ROM-ova?

Stavi Xiaomi Global i uzivaj... ne razmisljaj puno... :)

Sent from my RN3 Pro

Hvala. Probaću Global onda... bitno mi je da rešim problem sa stalnim revertovanjem na defaultni launcher-a sa Nova Launcher-a i da double-tap to wake up konačno počne da radi stabilno...

Uspeo sam da se prebacim na xiaomi.eu stable ROM. :smash:
Pratio sam uputstvo sa ovog linka. Najpre sam iz fastboot-a flash-ovao samo recovery.img iz TWRP+BOOT_gemini.zip paketa koji sam skinuo sa nekog od linkova koji se mogu naći na ovoj strani, a zatim sam iz TWRP-a fleshnuo stabilnu verziju xiaomi.eu ROM-a. Celo popodne se zezam sa fonom i za sada sve što mi je pravilo probleme na kineskom ROM-u radi ispravno na ovom. Videćemo u narednih par dana kako se ponaša sa baterijom...

Inače pokušao sam i sa TWRP-om iz TWRP_gemini_MIUIv8.zip paketa jer i njega ima na navedenom linku, ali nikako nisam uspevao da ga prebacim na engleski sa kineskog - kako ga prebacim tako se odmah sam od sebe vrati na kineski :S:. Takođe još jedan od TWRP-ova koji sam iskopao na netu za koji su rekli da radi na Mi5 nije bio dobar jer nije hteo da registruje touch-ove sa ekrana... Ovaj navedeni (TWRP+BOOT_gemini.zip) radi sasvim OK.

Ja zadovoljan :banana:

Dakle telefon mi se danas sam azurirao na miui 8 posto sam imao instaliran global ROM.

Znaci perverzija sta su ljudi napravili od sistema. Ovo sam trazio. Dakle imate dual screen kao prvu novost. Totalno dva odvojena telefona u jednom. Svaki telefon ima kompletna svoja podesavanja i svaki screen moze da ima sve nezavisno svoje, pocevsi od pasvorda i otiska do slika, aplikacija,...

Druga novost koju sam ja cekao je dual app. Pa konacno mogu da imam dva nezavisna vibera, za svaki broj ponaosob, sve aplikacije mozete da napravite dualno. Razlikuju se samo sto jedna ima stikercic da je to dualna aplikacija. Dakle nije mi jasno kako to niko drugi nije napravio. I dalje je tu double tap to wake, koja i dalje ne radi bog zna koliko dobro.
Novi navigacioni meni je odlican i mnogo bolji nego prethodni. Takodje dodali su jos mnosto stavki u maniju, kao i neke nove manipulacije u kameri.
Dodali su recimo u setovanjima da se u kameri odredi 7 nivoa ostrine slike, zasicenja, osvetljenja,...
Sve u svemu ponovo sam se obradovao ovom telefonu, kao da sam dobio potpuno novi telefon

Dakle telefon mi se danas sam azurirao na miui 8 posto sam imao instaliran global ROM.

Znaci perverzija sta su ljudi napravili od sistema. Ovo sam trazio. Dakle imate dual screen kao prvu novost. Totalno dva odvojena telefona u jednom. Svaki telefon ima kompletna svoja podesavanja i svaki screen moze da ima sve nezavisno svoje, pocevsi od pasvorda i otiska do slika, aplikacija,...

Druga novost koju sam ja cekao je dual app. Pa konacno mogu da imam dva nezavisna vibera, za svaki broj ponaosob, sve aplikacije mozete da napravite dualno. Razlikuju se samo sto jedna ima stikercic da je to dualna aplikacija. Dakle nije mi jasno kako to niko drugi nije napravio. I dalje je tu double tap to wake, koja i dalje ne radi bog zna koliko dobro.
Novi navigacioni meni je odlican i mnogo bolji nego prethodni. Takodje dodali su jos mnosto stavki u maniju, kao i neke nove manipulacije u kameri.
Dodali su recimo u setovanjima da se u kameri odredi 7 nivoa ostrine slike, zasicenja, osvetljenja,...
Sve u svemu ponovo sam se obradovao ovom telefonu, kao da sam dobio potpuno novi telefon
Daj neki SS novog interfejsa

Ekipa mislim se uzeti mi5, kako ste zadovoljni ksmerom i baterijom?

Ja sam prezadovoljan. Juče sam imao oko 5h i 30min SoT uz bateriju na 17%. Telefon je brz kao munja i veoma lepo radi. Na ovaj sam prešao sa HTC E9+ isključivo zbog battery draina koji mesecima nisu uspeli da reše. Tamo je sve preko 4h SoT bila misaona imenica...

@kopmania: Ja sam stavio poslednju verziju xiaomi.eu ROMa (8.0.3.0) i na njoj nemam više problema sa double tap to wake up funkcijom. Ovde radi uvek. Jedini "problem" na koji sam naišao jeste da sam juče i prekjuče i imao u dva-tri navrata spadanje sa GPRSa (uključivanje pa isključivanje airplane moda je rešavalo problem), ali ne znam da li za to da krivim neki bug ili radove u mts mreži...

Kako rade navigacije na tim mobitelima? Npr Maps.me, Waze, OsmAnd etc?

Odlicno. Here Maps i Gmaps su najbolje, po mom misljenju.

Ja koristim Here i nisam do sada imao pro problema...

Vrh Dno