Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Prije tjedan dana doso miui 7.5.4.0 , zaboravio ga instalirat. Dosta poboljsanja na papiru , sad cemo tek vidit kak je u praksi.

Vec neko vreme se razmisljam da uzmem ovaj telefon.
Medjutim juce sam imao priliku da pogledam Huawei P9 uzivo i da vidim kako funkcionise.
Znao sam odmah po performansama da bih radije uzeo Mi5, ali juce nakon sto sam koristio P9 i video kakva mu je zavrsna obrada i
koliko dobro izgleda i deluje "cvrsto" skontao sam da ne znam kakva je situacija sa Mi5 sto se materijala tice.

Zatim sam danas naisao na ovaj kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCWFKCr40YwOZQx8FHU_ZqqQ

I svidelo mi se kako ovaj coek testira telefone. Pogledao sam par klipova i stalno je spominjao da je 25+ telefona proslo njegov test, samo se 4 nisu proslavila.
Zapao mi je za oko test za OnePlus 3 jer je stvarno dobro izradjen: https://www.youtube.com/watch?v=8PZ8W_g6Vvk
A zatim sam pogledao test za Mi5 i svet mi se srusio :( https://www.youtube.com/watch?v=d2jav7UdQtE

Nisam se nadao da je on medju ta 4 telefona koji su fail-ovali test kod ovog youtubera.

Sta kazete vi koji posedujete Mi5? Da li vam je ispadao i kako je prosao ako jeste? Ili imaju dobre futrole da se uzmu :)

Jel ti planiras onako da savijas telefon pa ti ovaj test rusi snove? Covek to radi zbog yt pregleda odnosno love...

Sent from my LT22i using Tapatalk

Radi on to zbog love, naravno.
Ali to ne znači da je test neobjektivan, to jest da je Mi5 drugačije tretiran nego drugi telefoni, od kojih se ogromna većina mnogo bolje pokazala.
Realno, negde je moralo da se uštedi... ali isto tako je realnost da treba pripaziti sa Mi5 u džepovima farmerki.

Pa ne kažem ja da nije realno, ali ko će još onako da lomi telefon? Isto tako verujem da možeš slobodno da sednes da telefonom u džepu, naravno ne zadnjem...

Smisao testiranja i jeste u tome da mi koji nemamo 350€ na raspolaganju za testiranje znamo šta da očekujemo...
Loše se pokazao i to je to, znači još je osetljiviji od proseka ("prosečan" flagship telefon je makar solidno otporan na savijanje, ako već nije na padove).

Naravno da necu savijati svoj telefon. Ja samo kazem da je to jedina da kazem mana koju sam primetio u ovom slucaju.
Iako radi to zbog love ipak je cinjenica da je lagano polomio 4 dobra telefona dok ostalih 25+ nije.
I ne kazem da je Xiaomi los brend, jer na ovom testu je pao i neki od Nexusa. A imao sam Xiaomi redmi 1s jos davnih dana i super me je sluzio, poklonio sam ga i dalje radi super.

Znaci ti planiras da ovako savijas telefon pa sad znas da ima par njih koje ne treba savijati jer ce puci? Ne vidim nikakvu realnu situaciju u kojoj telefon moze da se nadje pod ovakvim opterećenjem... Podrzavam eventualno one drop testove mada i tu zavisi od mnogo faktora u stvarnosti ali su bar realniji...

Ne vidim nikakvu realnu situaciju u kojoj telefon moze da se nadje pod ovakvim opterećenjem...
Zaista?
Ja ih vidim bar desetak različitih.
Svojim očima sam nekoliko puta video kako ljudi sedaju na svoje ili tudje telefone na trosedu, stolicama i slično.

Ja sa sto kila pre neki dan seo na svoj ipad, bio na fotelji za komp. Imam neki malo čvrsci case pa mu nije bilo nista,uglavnom, nije da ovi bend testovi nisu toliko nerealni. Nece niko da savija telefon, ali,to za sedenje stoji.

Ispričavam se ali možeš mi li mi ukratko objasniti kako se fleša fastboot metodom? To nikako ne mogu naći jasne upute na Internetu...

Znaci ti planiras da ovako savijas telefon pa sad znas da ima par njih koje ne treba savijati jer ce puci? Ne vidim nikakvu realnu situaciju u kojoj telefon moze da se nadje pod ovakvim opterećenjem... Podrzavam eventualno one drop testove mada i tu zavisi od mnogo faktora u stvarnosti ali su bar realniji...

Ok.

Zaista?
Ja ih vidim bar desetak različitih.
Svojim očima sam nekoliko puta video kako ljudi sedaju na svoje ili tudje telefone na trosedu, stolicama i slično.

Ok , covek sedne na telefon, celom zadnjicom, pritiska ceo telefon, koji je na mekoj povrsini celom povrsinom koja jos dodatno amortizuje. Ovde pricamo o jakom pritisku na jednu tacku telefona tako da ja ne vidim realne situacije da se to bas tako sve potrefi osim da uzmes da ga savijas, a kamoli desetak... Mislim da nema potrebe da vise diskutujemo , odosmo vec u off, a i svako ima svoje vidjenje tako da nema potrebe da se ubedjujemo vise.

nije nerealna situacija, dobro dođe kad ti se plug polomi, pa da ušrafiš telefon da te pokrpi da završiš red....

Mi5 je relativni fail od telefona i najbolje ga je preskočiti.. nije džabe xiaomi pao na 6% učešća u Kini.
Uskoro izbacuju prave flagshipove ,xiaomi mi note 2 i verovatno mi5s.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Danas treba da je neki dogadjaj od Xiaomija. Predstavljaju notebook i jos nesto. Ne znam da li postoji livestream, pa ako neko nadje neka javi ;)

Позз дечаци.Заинтересован сам за куповину овог телефона видим по огласима на кп да га има од 32 гб за неких 340 е.Интересујем ме како се чује саговорник у току разговора, какав је са софтверском подршком, колико су валидне гаранције на поменутом сајту, има ли неки сервис код нас за не дај Боже и да ли сви имају проблем са матичном плочом или је то само појединачан проблем?Бенд тест ме не интересује јер сигурно нећу телефон стављати у задњи џеп или седати на њега.

Da ima problem ,uglavnom matična puca posle 2,3meseca. Rusi misle da je neki chip na ploči koji reguliše punjenje baterije.
Obilaziti ovaj mob u širokom luku,cekati mi5s koji će sve to ispraviti plus mislim da će imati amoled ekran.

Sent from my Redmi Note 3

Е сјајно.Сад тек не знам шта да узмем.Хвала Лозница.

I ubaci OP3 u izbor svakako. Ako mozes da ga nadjes po normalnoj ceni (ne 500e) onda je najbolji izbor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I ubaci OP3 u izbor svakako. Ako mozes da ga nadjes po normalnoj ceni (ne 500e) onda je najbolji izbor.

Da ne spamujem, ili ti koga reklamiram, ali Gremlin 74 ga ima po solidnoj ceni, koga interesuje...

SM-A9000

Po toj ceni nisam bas siguran koliko se isplati. Inace Gremlin je proveren prodavac tako da tu nema brige. Samo sto bih ja pre isao na S7 zbog boljeg ekrana i kamere.

I jos jedno pitanje, ako je kineski mesani, jel moze nesto da se zezne ako zapocnem instalaciju iz updatea? I kako uopste mogu da znam da li je kineski rom ili je cist?

I da li za fastboot varijantu i miflash mora da postoje neki preduslovi da bi radilo? Jel zakljucan bootloader na telefonu?

Nisam siguran koliko će ovo tebi nešto značiti zato što se ovo meni desilo na MI4, kada sam ga uzeo bio je "neki" rom, nemam pojma koji, tel. je kupljen na aliju, i ja sam ga apdejtovao na 7.1.2.0. global, sve je radilo OK i pre par nedelja je telefon počeo da me smara da uradim update na 7.5.1.0 global što sam i uradio i posle toga telefon više nije hteo da se nakači na mrežu operatera (mts), vidi je, skine tačna podešavanja ali neće da se poveže i zdravo. Uglavnom Kidence je morao da vadi fleke na telefonu a ja sam morao da menjam sim karticu da bi telefon proradio sa zadnjim 7.5.1.0 romom... a sve zbog toga što su napravili 10 verzija telefona i svaki ima svoj rom i ako ga ne prepozna tačno tokom updejta sledi ti @n@l pa ti vidi...

Može netko objasniti što je Magic Mirror mode na prednjoj kameri? Ne kužim svrhu te opcije.

Vrh Dno