Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Pogledaj slike sto je postavljao @Hsv pa da vidimo koje su to slike sa G3 toliko bolje. Z2 ima sasvim dobru kameru ali ne u auto modu, naravno. Video snimak je mnogoo bolji nego na G3, tu je bas ogromna razlika.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekao je već Vojkan, nije zgoreg da ponovim :)
Video snimak na z2 je lošiji od onog na g3, jedino je stabilizacija bolja.

Sent from my Nexus 5X

Mozda ima manje detalja ali je stabilizacija mnogo bolja. I S5 ima vise detalja od Z2 ali se dzabe kada sve drhti. :)

Meni su bogami važniji detalji,a ja ću držati ruku mirno :) A i ta stabilizacija baš upropasti snimak jer je fov mnogo manji kad je uključena.

Sent from my Nexus 5X

ne drhti SE nego drhti onaj ko snima, ti drmni koju pre snimanja pa neće da se drhti :D

A ti ne znas da je trebalo da pise "ali je dzabe". :D
Moracu da drmnem neku izgleda. :D

Meni su bogami važniji detalji,a ja ću držati ruku mirno :) A i ta stabilizacija baš upropasti snimak jer je fov mnogo manji kad je uključena.

Sent from my Nexus 5X

FOV je manji jer digitalna stabilizacija radi ''na foru'' cropovanja ali je u sustini fov solidan vec u startu.

Meni su bogami važniji detalji,a ja ću držati ruku mirno

Pa iskljucis SteadyShot i to je to, eto detalja priblizno kao kod S5/G3 jer ne radi vise cropovanje :) Uz to ima i prednost veceg senzora sto znaci u losijim svetlosnim uslovima, object tracking focus i jos neke funkcije koje G3 nema (ili bar nije imao ranije), 60 fps video je korektan a ni onaj hdr nije los kao sto sam mislio mada mi je lakse da dobudzim video u Vegasu ako bas treba. Jedino sto Z2 kamkorder ne napucava boje i WB pa ce mnogima posebno S5 vise odgovarati jer je cesto u far cry 1 modu sto se tice boja :)

Super je to samo sto to snimci cesto podrhtavaju k'o pihtija, to je neupotrebljivo u vecini situacija na svim tim telefonima dok je npr Z5 a posebno Note 5/S7/e kamkorder vrhunski jer ima i dovoljno dobru stabilizaciju a i vrhunske detalje i sve ostalo :)

Inace ne znam ko kuka na ovu Mi5 kameru, mozda nije najbolja na svetu ali prema ovome sto vidim uopste ne zaostaje za vodecim telefonima 2015/2016 bar kada su fotografije u pitanju.
Neka nastave sa ovim kvalitetom kamera a daleko bolje bi bilo da se bace na posao oko softvera.

Poslednja izmena:
Dakle konsezus je da svako voli ono sto je njemu drago i da svako ima nesto sto ga kod nekog fona privlaci :D

Jedna solidna mana telefona je jako klizava zadnja strana. Ljudi moji ovaj telefon klizi na ravnom stolu. Mislim zaista je lep osecaj u ruci kada je nesto glatko ali ovde bas moras da budes obazriv gde ga ostavljas.

Citac otiska prsta savrsen.

Baterija odlicno podnosi maltretiranje, bez problem sve prezivi u toku dana. Fast charger fantasticno brz.

To su neka zapazanja posle 5 dana koriscenja.

Dakle konsezus je da svako voli ono sto je njemu drago i da svako ima nesto sto ga kod nekog fona privlaci :D

Jedna solidna mana telefona je jako klizava zadnja strana. Ljudi moji ovaj telefon klizi na ravnom stolu. Mislim zaista je lep osecaj u ruci kada je nesto glatko ali ovde bas moras da budes obazriv gde ga ostavljas.

Citac otiska prsta savrsen.

Baterija odlicno podnosi maltretiranje, bez problem sve prezivi u toku dana. Fast charger fantasticno brz.

To su neka zapazanja posle 5 dana koriscenja.
Ne reče samo odakle si ga nabavio ako nije tajna [emoji2]

Sent from my A0001 using Tapatalk

http://www.miui.com/thread-4132204-1-1.html

tema na kineskom forumu za proveru proizvođača displeja.. u opticaju su jdi , sharp i lg.
sada je pitanje koji ima najmanje šanse da dobije žute fleke na ekranu ,po mom nekom iskustvu verovatno jdi.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
sa lg garant pijes žuticu za 2,3 meseca :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

+ image retention :)

Lg ne ume sebi da spravi kršten displey, a kamoli za druge [emoji23] ja sam jedan od retkih kojije izbegao fleke na G2 i G3[emoji2] [emoji2]

Imam jedan neverovatan problem sa ovim telefonom. Promenio temu na telefonu i sad nakon restarta telefona ne mogu vise da ga otkljucam. Telefon se nakon restarta otkljucava iskljucivo unosenjem sifre a ja istu ne mogu da unesem jer se tastatura vise ne vidi, tu je ali se ne vidi iz nekog razloga. Pojavi se na milisekundu i nestane. Moze da se kuca na slepo i pojavi se na trenutak koji si karakter otkucao i to je sve sto vidis ali i dalje ne vidis nista od tastature. Sta sad da radim sa ovim telefonom sem da ga zafrljacim u kantu, vec mi je doslo da ga polomim. Ima li uopste ikakve pomoci, sifru naslepo nikad ukucati necu, kombinacija je slova i cifara i to ubosti naslepo je nemoguca misija.

edit: uz dosta muke i strpljenja, otkljucah telefon naslepo

Poslednja izmena:
korisnici m5 jel imate primedbi sa 4g signalom da pada i gubi se na x sekundi i koje su jos primed ako ih ima?
pricam za 32gb verziju ocu da qpim....presao bih sa n5x

Poslednja izmena:
i sta,ladno ce svi da.me esqliraju?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

korisnici m5 jel imate primedbi sa 4g signalom da pada i gubi se na x sekundi i koje su jos primed ako ih ima?
pricam za 32gb verziju ocu da qpim....presao bih sa n5x

Ja nemam problema sa gubitnom 4g signala.

Za sada sve radi kako treba. Jedini problem koji sam primetio je da svremena na vreme mu je potrebam restart da bi se dozvao pameti, posto malo krene da baguje.

Ljudi jel moze mali info kako funkcionise azuriranje ovog telefona.

Telefon sam kupio preko sajta coolicool i nije mi bas najjasnije da li se i ovaj telefon budzi ili dolazi sa zvanicnom verzijom softvera.

Kada udjem u sistemske informacije deluje kao da je originalan softver
Screenshot_2016-07-13-15-58-52_com.android.settings.png

Video sam da na zvanicnom sajtu ima softver verzije V7.5.2.0.MAAMIDE ali nisam siguran da li smem da odradim ono sto su oni naveli.

http://en.miui.com/download-299.html

Da li gubim google play i ostale gluposti?

Ljudi jel moze mali info kako funkcionise azuriranje ovog telefona.

Telefon sam kupio preko sajta coolicool i nije mi bas najjasnije da li se i ovaj telefon budzi ili dolazi sa zvanicnom verzijom softvera.

Kada udjem u sistemske informacije deluje kao da je originalan softver
Pogledajte prilog 204606

Video sam da na zvanicnom sajtu ima softver verzije V7.5.2.0.MAAMIDE ali nisam siguran da li smem da odradim ono sto su oni naveli.

http://en.miui.com/download-299.html

Da li gubim google play i ostale gluposti?
To je softver koji trebaš da skineš, zavisi šta je kod tebe na telefonu možda ćeš moći da ga ažuriraš preko update programa na telefonu (skineš rom, prebaciš ga na tel u folder downloaded_roms), ali ako je neki kineski mešani rom moraćeš fastboot varijantu da odradiš preko Miflash-a. Tako sve gubiš sa telefona da znaš. Nije komplikovano, 10 minuta posla

To je softver koji trebaš da skineš, zavisi šta je kod tebe na telefonu možda ćeš moći da ga ažuriraš preko update programa na telefonu (skineš rom, prebaciš ga na tel u folder downloaded_roms), ali ako je neki kineski mešani rom moraćeš fastboot varijantu da odradiš preko Miflash-a. Tako sve gubiš sa telefona da znaš. Nije komplikovano, 10 minuta posla

I jos jedno pitanje, ako je kineski mesani, jel moze nesto da se zezne ako zapocnem instalaciju iz updatea? I kako uopste mogu da znam da li je kineski rom ili je cist?

I da li za fastboot varijantu i miflash mora da postoje neki preduslovi da bi radilo? Jel zakljucan bootloader na telefonu?

I jos jedno pitanje, ako je kineski mesani, jel moze nesto da se zezne ako zapocnem instalaciju iz updatea? I kako uopste mogu da znam da li je kineski rom ili je cist?

I da li za fastboot varijantu i miflash mora da postoje neki preduslovi da bi radilo? Jel zakljucan bootloader na telefonu?
Imaš neku foru da se vidi koji je rom ali ćeš morati to da potražiš, ne znam ja, mora da zna @kidence sa foruma. Ako je kineski i staviš oficijalni iz apdejtera neće hteti da ga instalira i to je to koliko ja znam. A oficijalni fastboot može i bez otključavanja bootlodera

Ako je global i ubacis china rom, gubis sve i obrnuto...Obrati paznju koji ubacujes...Global rom ima google service i nema kineze, china nema google service i ima dosta kineskih app...China rom ima 4 i 5-to slovo u nazivu CN... primer Version: V7.5.4.0.MAA"CN"DE(bez ")...A ako imas neki custom rom, nece se pokrenuti update,nece proci verifikaciju...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
jesi li instalirao Mi pc suite ,ako jesi onda imaš dobre drivere. Morao bi da ga win vidi. Nešto krivo radiš,

Možeš li napisati točno koji si Miflash, ROM i koji Windows koristio?

ljudi telefon mi je poludeo. naime odjednom je poceo da se sam restartuje na 30 sekundi. nemam pojma sta da radim. bukvalno se ukljuci i bilo da je zakljucan ili ukljucen on posle 30tak sekundi se restartuje. primetno je da se mnogo jako greje tako da sam ga iskljucio i sada ne znam sta da radim. da li je neko imao slicnih problema? nisam siguran ni da li bi uspeo da ukljucim wifi i da azuriram softver za tako kratko vreme.
pomagajte ako znate kako

Nazad
Vrh Dno