Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Odradi backup na telefonu, prebaci rucno sve slike i ostake podatke na komp jer ne idu u backup i odradi factory reset.Verovatno ces tako resiti problem...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne znam šta da kažem,
nikad više xiaomi telefon...
Probaću prvo da skinem staru verziju koju sam imao V7.1.2.0.KXDMICK prebacim zip u telefon i odradim update preko onog njegovog chose update file, možda ne izgubim sva moguća podšavanja tako :mad:

Pa setovanja i app ti ostaju ako uradis backup...A ovo se desava i na Samsungu i ostalim telefonima nakon OTA update...nije samo Xiaomi taj koji ima te probleme.

A šta znači "prebaci slike i ostale podatke" šta spada u ostalo? Muzika, kontakti, sms-ovi!
Odradio sam backup kroz "Backup & reset" > Local backups...

Slike, muzika, ostali fajlovi, pdf i slicno.... Poruke vraca...On kroz taj local backup ne povlaci te podatke...

Probaću prvo da skinem staru verziju koju sam imao V7.1.2.0.KXDMICK prebacim zip u telefon i odradim update preko onog njegovog chose update file,

Ovo nije uspelo, samo je izbacio poruku update failed bez objašnjanja zašto inače prenos fajla na telefon preko usb kabla je trajao oko sat vremena, 663 megabajta za sat vremena, bravo xiaomi...

Idi pod cellular network settings,sim 1 ili sim 2 pa aces point names i vidi dal imas mts tamo. Ako nemas ubaci rucno postavke. Nadji na google postavke za mts.

Stizu mi nekakve cellular notifikacije dok sam u planini. Prikazuje mi ime lokacije svako malo.

Može li da se ugasi to? Vec sam par puta gasio neke stvari u mreznim podesavanjima...

Idi pod cellular network settings,sim 1 ili sim 2 pa aces point names i vidi dal imas mts tamo. Ako nemas ubaci rucno postavke. Nadji na google postavke za mts.

MI4 je ovako: Settings -> Mobile networks -> Access Point Names i tu sam za MMS imao mt:s mms a pod General je bila mt:s wap i ta podešavanja su bila na telefonu i nakon apgrejda samo ih telefon ne čita! Brisao sam ih komplet, dodavao ručno, dodavao i alternativan podešavanja sa mts sajta i opet brisao i resetovao ih par puta (ima tu opcija "reset" koja vrati ta podešavanja koja su bila pre upgrejda i odma nakon upgrejda tj. pre nego što sam ja počeo da ih čačkam) i ništa od toga ne radi.
Ako odem na Settings -> About phone -> Status -> SIM status tu piše: Network: Unknown, Signal streinght: 0, Cellular network type: Unknown, Service state: Out of service, ... Cellular network state: Disconnected... itd

@clapton
može sigurno da se to isključi samo, ne znam gde se nalazi ta opcija, siguran sam da bi mi trebalo jedno 2 sata da je pronađem lutajući kroz lavirinte menija androida, ali ako ti treba za nokiju 6120 (ili slično) znam napamet gde je ta opcija :)

Settings/installed apps/cell broadcast i tu isključiti notifikacije.

Zahvaljujem. :)

Kad sam već tu da pitam i za neku dobru silikonsku masku. Nema previše izbora na Ali. Za Mi4 mi treba.

Ne volim ih nikako ali ce mi se izgrebat staklo od kamere ako ne budem nista koristio. Već imam jednu tackicu...

Poslednja izmena:
sirius9

Imas li imei broj pod about phone? Isto tako kad odes aces point names da nemas mozda slucajno dva ista mts imena?

Zahvaljujem. :)

Kad sam već tu da pitam i za neku dobru silikonsku masku. Nema previše izbora na Ali. Za Mi4 mi treba.

Ne volim ih nikako ali ce mi se izgrebat staklo od kamere ako ne budem nista koristio. Već imam jednu tackicu...
Uzmi Nillkin hard case i miran si...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Samo neka mi neko objasni kakve veze ima access point sa signalom za mrezu? Access point ima veze za podatke(internet) , a ne signal ...

Nema veze ali posto je xiaomi u pitanju i nije hardwerski problem onda mora da proba sve sto moze. U svakom slucaju nek proba sve a onda prvo wipe cache i dalvik cache pa ako to ne prodje morace factory reset. Neki xiaomi uredjaji koji imaju ovaj problem kad prebace na 2G se vrati signal. Ali ne mogu koristiti 3G ili 4G. Gomila ljudi se zali na taj problem i nema univerzalnog fixa,koliko vidim. Za jedne sljaka jedno dok za druge to isto ne sljaka ***.

Da je odradio FR vec bi znao do cega je... Ovako komplikovanje bez potebe.Zasto mora prosto, kada moze komplikovano.

Edit: A da bi access point radio svoju ulogu, telefon mora da uspostavi prvo vezu sa baznom stanicom...u prevodu, prvo signal pa onda data...

Poslednja izmena:
A vidi i meni je najprostije FR backup svega i posle vracanje na staro u 15-20min. Medjutim nekom je to par sati posla ***.
Pa upravo ta veza sa baznom stanicom je problem kod vecine kineskih mobitela. Izgleda je njima bazna stanica u kini pa kad se "probude" novi u eu,prave probleme. Meni npr. na oneplus 2 svaki put kad izvadim sim i posle vratim,stize poruka da namestim apn postavke i ako su vec namestene. Nema kod kineza nista jednostavno [emoji4]

Pa ja licno koristim Xiaomi RN3 MTK i bas sam aktivan sa desavanjima oko kineza...Iskreno, radi kao sat... imaju kinezi svoje bubice, ne kazem da su savrseni... imaju i ostali, ali kako nekome pomoci ko ne zeli da slusa...Kapiram ja i da postoje i drugi forumi i druga resenja sem FR, ali ako neko cita uvek lepo pise "uraditi backup" preko instalacije update-a...Nije to za dz napisano, vec sa razlogom...Da je odradio FR i opet nema mrezu, lepo bi dobio kako da flesuje ROM koji je imao, koji radi provereno... ali............

Sto se mene licno tice,ja radim za kineze pa sam zato rekao nema nista jednostavno kod kineza. Dosta kompliciraju stvari i povrsni su u svemu. No to nije ni bitno ovde,uz malo volje i truda sve te njihove bubice se lako savladaju. Inace postujem xiaomi i imaju kvalitet samo su ga sad malo usrali sa zakljucavanjem bootloadera. Dolazi nam dosta njihovih uredjaja na popravku a u 80% slucajeva se treba prvo otkljucati bootloader da bilo sta radis. Tu nastaje peripetija jer i ako smo kineska firma, prodajemo njihove uredjaje i radimo servis,kontakt sa njima i pomoc sa njihove strane je 0. Sve se svodi na forum i custom romove. Moraju ozbiljno poraditi na podrsci,servisima itd.

Ma ima tu malo i nasih gresaka, mi kupujemo svesno telefone koji nisu za Evropu i posle se zalimo. Vecina telefona je radjena samo za njih, tako da preuzimamo rizik kupovinom.A i stancuju nove modele kao ludi, nema tu neke podrske,barem ja ne ocekujem.Ja kada kupim kineza, oprostim se od garancije i podrske.

Tacno tako,radjeni su za njihovo trziste a i jos nesto. Mi bi svi hteli extra telefon za extra malo love i da naravno ne moramo nista da ga "sredjujemo". Ne ide to tako,zato ko hoce da dobije i izvuce maksimum iz kineskog uredjaja,mora malo i da nauci neke stvari.
Btw meni garancija sluzi kod svih androida samo za prvi dan,dva,dok se ne uverim da telefon nema neku hardwersku gresku. Nakon toga root,otkljucavanje bootloadera i twrp. Iskreno ja zbog tih stvari uvek uzimam telefon sa snapdragonom jer su mnogo jaci sto se podrske tice.

Devojci se ugasio MI4, kaze da je kamera bagovala nešto pre se ugasio, i sad ništa ne reaguje. Ne reaguje na punjač, volume up + power ne radi, dugo držanje power takođe ništa. Kapiram da je otišao ali da li možda neko ima ideju šta bi moglo da bude i gde to popraviti.

Spoji ga na komp i pogledaj pod device manager sta pokazuje. Da li ga komp prepoznaje?

VIdeću sutra kad se vrati sa puta, za sad znam samo ovo. Jako čudno, telefon nije star ni 10 meseci.

Ništa se ne dešava kad ga bocnem u komp, probao sa različitim kablovima, na punjač ne reaguje, probala je devoka noćas ali kaže da je telefon skroz hladan i izgleda da se i ne puni. Bio je na MI powerbanku pre nego što se ovo desilo, i skinula ga je par puta da bi nešto slikala i posle ga vraćala na powerbank, nije bio na powerbanku kada se ovo desilo. Kaže da joj se i ranije dešavalo da se ugasi i da neće da se upali 10-ak minuta ali da kasnije hoće normalno. Led indikator takođe ne svetli.

Poslednja izmena:
Da li znaš možda za neki servis gde bih mogao da ga odnesem? Može i na pm da ne se ne protumači kao reklamiranje.

Maticna ili baterija...Lepse bi bilo da je ovo drugo...Probaj da ga stavis na punjac(pozeljno neki jaci, od 2A recimo) i stiskas power dugme vise puta i duze ga zadrzis...

Danas mi se prvi put desilo da mi se baterija ne pomjeri od 7 pa do 12h kad je pala na 99%. Mislio sam da baguje.

Radim u planini, bez dometa, pa mi je logika bila da mreza tj neprekidno trazenje iste trosi bateriju. Evo sad je na visokih 74%, doduše uz samo sat i po SOT-a i 5min razgovora. Ali opet... :)

Mi4

Nazad
Vrh Dno