Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Uđeš u settings pa additional settings pa language & input pa Google keyboard pa Languages i tu dečekiraš Use system language a čekiraš tipa engleski i srpski latinica...

Znam za tastaturu ionako imam SwiftKey. Nego mi treba srpski latinica kao sistemski jezik, kako to da namestim, dodam?

E, za to druže, trebaju 200 romova, 300 fleševa i 3 MIUI forumaša sa min 30.000 online sati (jedan sa xiaomi.eu, jedan sa xiaomi.cn i jedan sa xdadewelopers) ili jednostavnije kupi Samsung.
:d hehehehehehe

Šalim se naravno, :d
mislim da je tako nešto neizvodljivo.

Nisam primetio ni na jednim custom romu, a isprobao sam ih mnogo, da ima srpski latinica da se podesi, samo ćirilica, tako je i na MIUI.

Do mojega. Kako će se keva snaći. Ako joj ne odgovara prodaću ga i uzeti neki Šljamsung za 150 jura

Mozda moze sa onom app MoreLocale ili tako neki naziv da se nesto odradi... Ja sam se nesto odavno igrao, nisam bas siguran da moze...Koliko se secam treba i root...Googlaj malo o tome...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ola amigosi, evo moj telefon se pre neki dan vratio od Kidence-ta međutim kad sam ja stavio moju karticu u telefon opet se ponovola priča sa "Emergency calls only" tako da onaj update nije ukokao samo telefon već moguće i SIM karticu (bravo Xiaomi inženjeri, bravo, you had one job to do....). Karticu sam zamenio u telekomu, mts-u, kako god se zvali i, dve nedelje nakon updatea, telefon ponovo radi :D horey
Sada sledi fine tuning pa s tim u skladu sledeće pitanje:
kada se svajpuje nadole dobije se tzv notification ekran (još jedan svajp na levo i tu je ekran sa onim fast settings toglovima tipa uključi/isključi wifi, sinhronizaciju, okretanje ekrana isl.) i kad ima neka promena tipa novi email, sms poruka, propušteni poziv, novi post na youtube-u isl. to se sve pojavi na notification ekranu a da ima novina obaveštavaju i tri tačkice koje se pojave u gornjem desnom delu ekrana kod jačine signala, baterije isl.

E sad, fora je što se kod mene te tri tačkice pojavljuju i kad nema nikakvih obaveštenja, tipa zatvorim futrolu (magnetna, gasi ekran kad se zatvori) i odma je otvorim i pojave se te tri tačkice kao da ima nešto novo a nema!
AKo se ne varam sve aplicacije mogu tu da ostavljaju obaveštenja ako je tako podešeno u telefonu pa razmišljam, možda je u pitanju neka aplikacija koja se vrti u okviru androida i stalno je aktivna dakle čim se nešto dešava sa telefonom ona to registruje i stavi kao da ima obaveštenja a zapravo nema ništa, tipa telefon odreaguje na zatvaranje futrole i to dotična aplikacija to prijavi kao neku novu "aktivnost"!
Ako je to, onda je samo pitanje koja je to aplikacija da bi isključio njene notifikacije!

Prilozi

• Screenshot_2016-08-04-21-32-06_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2016-08-04-21-32-06_com.miui.home.jpg
    320.3 KB · Pregleda: 80
Podesavanja, pa u notifikacijama ukljuci da ti prikazuje notifikacione ikonice, pa ce umesto te tri tackice da ti prikazuje ikonicu za svaku app koja ima notifikaciju...

Uključio, sad kad je navatam ima da joj piiip piiiiiiip pi piiiiip :D

Pa sada nece vise prikazivati :) Ovako je lepse, znas odmah koja je notif. ;)

A, aha, to je onda zbog one Securety aplikacije pošto je ona non stop uključena...

Mozes da ugasi u njoj da ti prikazuje notif.ikon...ali onda nemas onaj drugi bar gde ti stoji free mem, bat i ostalo...ako to ugasis, onda nema te ikonice....

Ljudi da li je neko digao Mi4 na poslednji Ivanov rom, 6.0.1? Probao sam nekoliko gapps paketa, uvek force close. Neke koje sigurno rade?

Gps fix, baš tako traži, ikonica je stari satelit...

Ljudi imam pitanje:
Pre par meseci cale je kupio ovaj telefon(pisao sam ranije i vezano za softver i sve),pre par dana mu je iskocio update na mm 7.5.4.1 ili tako nesto i odradio je najnormalnije i nakon reboota telefom je sam poslao sms na ovaj broj br.tel.447786209730 i skinuo oko 20 dinara,citao sam nesto na netu ali nema puno o ovom problemu,mnogi se zale da im stalno salje sms,da li je neko imao slican problem i da li zna resenje?

Sent from my ONE E1001 using Tapatalk

A dali se u porukama vidi da je poslat taj sms ka inostranstvu?
sećam se da mi je tražio da odradi neku sms verifikaciju ali ja sam na prepaidu pa nemam nikakve listinge!

Usput pitanje: da li je neko čuo/video rešenje kako da se MI daljinac (BT daljinski za MI kamericu) natera da radi sa telefonom isto kao sa kameicom dakle da može da se aktivira slikanje/video recording! Trenutno, kad se poveže sa telefonom može da služi za pojačavanje i utižavanje zvuka što je malo bezbeze...

Kad se udje u sms nema nista vec smo na listingu videli taj broj.

Ljudi imam pitanje:
Pre par meseci cale je kupio ovaj telefon(pisao sam ranije i vezano za softver i sve),pre par dana mu je iskocio update na mm 7.5.4.1 ili tako nesto i odradio je najnormalnije i nakon reboota telefom je sam poslao sms na ovaj broj br.tel.447786209730 i skinuo oko 20 dinara,citao sam nesto na netu ali nema puno o ovom problemu,mnogi se zale da im stalno salje sms,da li je neko imao slican problem i da li zna resenje?

sinhronizacija sa mi cloudom salje poruku kada se sinhronizuje pisano je u temi redmi note 3.iskljuci sinhronizaciju ili napravi svoj profil za bateriju bez synch-a

Kako bi u exploreru (na telefonu) mogao da pronađem stvari koje se nalaze na "desktop-ovima"?
Kao što je na windowsu C:/User/Ime korisnika/Desktop

Treba da root-ujes telefon za tako nesto i da koristis root explorer program...;) Obicni file manager-i nemaju pristup root particiji(sistemskoj).

Sent from my RN3 Pro

Imam problem sa Mi4 LTE verzjiom. Telefon se nasumicno restartuje. Nekada jednom u toku dana, a nekada se desi posle par dana. Ne postoji pravilo. Kada se restartuje zaglavi na Mi Logo i ponovo se restartuje dok ne dodje do Logo-a Tako sve u krug. Jedini nacin da ga upalim jeste da udjem u recovery i uradim wipe cashe. Probao sam sve moguce verzije romova: kik kat, marshmallow oficijelni, windows 10, cyanogenmod, mokeee. Nazalost problem je ostao isti. Da li neko zna u cemu je problem? I bateriju sam zameniju.

flesovao sam 8icu preko TWRP ali sad imam Mi Recovery. sta da wipe da bih ocistio tel a da ne zeznem sistem? imam: cache, user data, SD card, all data.

Zvanicnu 8-icu preko twrp si flesovao? Ako si to uradio, upravo si brick-ovao telefon, ako nisi odradio boot.img i ostale *******cije...

Sent from my RN3 Pro

Koji twrp imas, onaj sto radi patch-ovanje posle instalacije? Inace da nemas, zaglavio bi na bootloop-u...
Inace offical MIUI se nikada ne flesuje preko twrp.
Proveri samo jel imas imei, ako je tu i telefon radi, ima signal, sve je ok.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Vrh Dno