Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Evo da se konačno javim i ja :)
ništa nisam uradio, onaj dan sam samo prebacio karticu u staru nokiju i ugasio MI4, nisam imao živaca da se natežem s njim.
Malopre sam odradio faktory reset, (settings > Additional settings > Backup and reset > Factory data reset i dole pri dnu ekrana izabrao ikonicu Reset phone).
posle toga se dizao čitavu večnost, učitavao aplikacije, pitao me za gomilu podešavanja, allow this deny that, izaberi lokaciju > naravno nema ni srbije a ni ništa blizu!!! I naravno gomila kineskog ****** :mad:
Sve u svemu opet ništa od signala mts mreže :(
Sad sam pustio da odradi restore bekapa koji sam odradio kad je poželo ovo s***je i čekam da vidim šta će uraditi...

Dalji, što jednostavniji ako je moguće, predlozi kako vratiti na 7.1.2.0 koji je bio pre ovog što sam stavio i na kom je mreža radila normalno?

Edit: odradio je restore, vratio mi je slike, sms-ove, kontakte, aplikacije ali je zadržao i kineski šit !!!
Edit 2: dovota, u bekapu nije sačuvao pasword za wifi, iskopati je biće kao dobiti dve sedmice na loto odjednom...

Poslednja izmena:
Wohoo, posle sat vremena cimanja uspeo sam da nađem i šifru za ruter a onda i šifru za wifi :D
Mreže operatera i dalje nema...

Edit: Ima ovaj V7.5.1.0.MXDMIDE (MIUI7) i nekih zanimljivih novina, mogao bi da se zadržim na njemu samo da nekako sredim mrežu!!!

Poslednja izmena:
@Sirius9

Da li tvoj Mi 3 ima otkljucan bootloader?
Jel mozes da udjes u Mi recovery?
Drzis prilikom ukljucivanja telefona power i volume + u isto vreme...i treba da udje u Mi recovery...
da znam koje uputstvo da ti pisem, za otkljucan ili zakljucan bootloader...

- U pitanju je MI4W-beli
Mislim da ima otključan bootloader zato što mogu da idem na Tools > Updater > pa tri tačkice gore desno koje daju dodatne opcije i tu ima opcija Reboot to Recovery mode!
Jel to to? ako nije da probam ovo sa power i volume +!
Na isto se dođe ako idem Settings > about the phone > pa dole ima ikonica System updates...

Poslednja izmena:
To je to.Ja te kontao da imas Mi 3... Kada to uradis sada, jel ulazi u recovery?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

samo da znaš, onaj bekap što sam odradio juče je "local backup" i ne bi znao kako to da prebacim u jednom fajlu na komp i posle vratim na telefon, ako se to obriše zdravo đaci, ode sve...
Povezao se on i na MI account i kasnije kad sam sredio wifi i na google acc ali mislim da tu ništa nije skidao, onaj bekap je odradio pre no što sam namestio wifi... Čisto dodatni info.

Ovaj novi MIUI ima dodatnu opciju u additional settings, shortcut menu, baš dobra stvar, vrlo lepo vizuelno odrađena i praktična, može lako da uštedi jedan "ekran", a novo je i da se pritiskom na ono dugme sa tri crtice (dole ispod ekrana) sada izlistavaju aktivne aplikacije sa ikonicom i skrinšotom, ranije je bila samo ikonica, izgleda najs... I u globalu čini mi se da lepo funkcioniše novi MIUI i maršmelov, nisam primetio nikakvo lagovanje, vrlo je krispi i responsivan...

P.S. povrh svega na poslu su nabavili ssd-ove za sve kompove, ja sam sad na godišnjem ali kad se vratim čeka me reinstalacija svega živoga na kompovima a to mrzim najviše na svetu, taman podesiš sve da radi lepo, naučiš ljude gde da kliknu da bi dobili ovo ili ono, podesiš foldere u koje će šta da se snima itd. i sad treba sve ispočetka, da se samoupucam iz zasede...

I još da dodam, ako je ikako moguće ne bi išao na Unofficial International rom (https://xiaomi.eu/community/) pogledao sam Bugs sekciju i ono je katastroga koliko bagova ljudi prijavljuju...

Poslednja izmena:
Zakaci fon na komp i u MIUI folderu imas backup folder(ako imas sd card,mozda je na njoj) njega iskopiraj na komp i posle ga samo vrati na isto mesto i radice ti restore...

Opet da napisem i da napomenem, sve sto radis, radis na sopstvenu odgovornost.Svaki flash je prica za sebe i zavisi od vise factora...
Ako ti je na komp-u Win 7,8,10 x64, imas stabilan Win i USB portove nema da brines, ako NESTO ne valja od toga, NE POKUSAVAJ DA FLESUJES.(kaci na zadnje USB-ove, moja preporuka)

Da ti ne bih posao celo uputstvo linkovacu ti jedno koje sam vec pisao...vecina stvari vazi i za tebe, sem ROM-a koji skidas ovde...

bigota.d.miui.com/V7.1.2.0.KXDMICK/cancro_global_images_V7.1.2.0.KXDMICK_20160125.0000.13_4.4_global_5e71b7a95d.tgz

Uputstvo... http://forum.benchmark.rs/showthread.php?367254-Xiaomi-Redmi-Note-3/page121
post #1808

Kada skines ROM, raspakujes ga sa novim Winrar-om, stari hoce da zezaju...

Skini MI flash sa linka u postu #1808, on ima sve sto treba i isprati uputsvo po stavkama..

Trebao bi tako uspesno da se vratis na 7.1.2 rom koji si imao...I nadamo se da ce raditi kartica... :D

Poslednja izmena:
Zakaci fon na komp i u MIUI folderu imas backup folder(ako imas sd card,mozda je na njoj) njega iskopiraj na komp i posle ga samo vrati na isto mesto i radice ti restore...
Ok uspeo sam ovo da odradim, morao sam direktno njegovim kablom da ga nakačim na USB, nije hteo da radi preko produžnog koji imam...
Pre nego što vratim na 7.1.2.0 (kojim može i ovde da se skine > http://en.miui.com/download-240.html sve je to isto zar ne!) mislio sam da probam da uradim Wipe all data kao što je ovde prikazano > http://en.miui.com/thread-39683-1-1.html
mislim da ne gubim ništa, možda reši problem a ostane novi miui?
Jedino ne znam dal da ostavim karticu u telefonu dok ovo radim ili da je svaki put izvadim pa vratim pa izvadim-vratim itd, da li to uopšte ima nekog značaja?

P.S. Win 7 kod mene...
& thanks za uputstvo...

Nije isto, pogledaj ekstenziju mog linkovanog ROM-a, pogledaj tvog... :D

Probaj full WIPE, ako vec nisi radio...A sd card izvadi, a sto se tice sim card, po zelji...

Inače, kad odem u recovery tu mi nudi i opciju Install update.zip to System ali mislim da neće da prihvati da ide sa novijeg na stariji rom, nisam siguran!
Sad radim wipe all...

Probaj ono sto sam ti napisao...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ništa od toga, u tutorijalu piše da treba 64-bitni OS a kod mene je win 7 32 bit :( ***...

Nadji x64, sta drugo da ti kazem,moze i x86 ali je rizicno.
Ima i druga metoda,zaboravih da ti napisem.
Da ne ubacujes fon u download mode, vec da probas da flesujes iz Mi flash preko fastboot moda(imas otkljucan bootloader, pa mozes)...
Pokrenes Mi flash, telefon ugasis i drzis power i volume - dok se ne pojavi fastboot na ekranu, onda ga zakacis na komp i isto u polje browse u Mi flash izaberes raspakovan onaj rom i ides na Flash dugme, to je mozda i laksa metoda. Mozda prvo nju da probas...

Poslednja izmena:
Ali sve opet na 64bit win? da ne pokušavam uopšte dalje...

Probaću.
p.s. u postu #1387 ono za rom ti nije link, piše "rom skineš ovde..." ali nema linka?

Poslednja izmena:
Ja se trudim da ti pomognem, a ti neku sumnju iskazujes...

ne, ne, nije sumnja, zahvalan sam ja na pomoći ali ja nemam nikakvog iskustva u ovome pa moram stavku po stavku,
ti napišeš "zakači fon na komp" ja tu stajem sa tutorijalom i kači fon na komp, onda piše prekopiraj to i to... i tako idem stavku po stavku, onda dalje piše
"Da ti ne bih posao celo uputstvo linkovacu ti jedno koje sam vec pisao...vecina stvari vazi i za tebe, sem ROM-a koji skidas ovde..."
ok, link sa uputstvom je bio ispod to sam otvorio a ostatak sam shvatio ovako: sve u uputstvu važi i za mene osim roma koji ne skidam po uputstvu sa linka već "ovde" i tu sam stao!

Nije nikakva sumnja već kao kad vodiš slepog, step by step, ti imaš godine i godine iskustva u ovome, meni je ovo prvi android telefon, stavio sam karticu kad sam ga dobio, namučio se da stavim google services i od tad ga nisam dirao, nikakve egzibicije sa romovima, loaderima, fleševima isl. a moraš priznati, ni ono "ako zezneš ovo brikovaćeš uređaj" (i to piše na svim forumima) nije baš ohrabrujuće za nekog ko ide prvi put kroz tu proceduru, kao slep kroz minsko polje, da li bi se osećao lagodno? ***, ne bi da brikujem telefon koji me koštao 32K din, ovako može barem kao mini tablet da se koristi ali bi ipak voleo da ga sredim a lokalni servisi su poznati po svemu samo ne stručnosti tako da ih je bolje izbegavati...

Evo primer, meni je već otišlo jedno 6-7 sati u pokušaj oživljavanja telefona i šta sam uradio! ništa, eliminisao par načina na koje nemože da se reši problem, sad je već skoro pola 2 posle ponoći i moram da ostavim za "sutra" a koliko bi tebi trebalo da rešiš ovo, jedno 20-30 minuta!!!

Poslednja izmena:
Zavisi od problema, par desetina minuta.Imas dva ''moda'' za spasavanje , probas jedan, ako nece, drugi mora... :D
Bitno je da ti resis problem, sada koliko vremena ces utrositi to je relativno :D

Evo mali update za sve koji prate temu, Kidence i ja smo upravo završili sesiju od 4+ sti online pokušavanja da rešimo problem mreže, flešovali telefon jedno 4-5 puta i ništa uradili nismo :( tako da savet svima koji su telefon nabavili iz kine, nikako update na novi 7.5.1.0, NIKAKO ...
Sutra šaljem telefon Kidence-tu ako bude mogao nešto da iskopa ali prognoze nisu dobre :(

Xiaomi = **vno na kub...

Poslednja izmena:
Uspio sam nekako da hardbrickujem Mi4W, ne mogu da uđem u recovery niti u fastboot, led indikator uopšte ne svijetli, PC ga ne prepoznaje na USB, ADB ga takođe ne detektuje... Jedini znak života pokazao je jutros nakon što sam ga cijelu noć ostavio na punjaču, zagrijao se kao i inače kad se puni, i to je sve.

Prethodno sam instalirao Mi PC Suite, neophodne dravjere i nabacio TWRP preko ADB-a, 5.12.17 multi ROM sa xiaomi.eu, te spojio particije preko CWM Recoveryja, nakon čega sam vratio TWRP, da bih konačno instalirao 6.7.21 MIUI 8 weekly ROM sa xiaomi.eu i završio posao. Ali ne lezi vraže, nakon instalacije 5.12.17 i bootovanja u recovery ponovo se vratio fabrički MI Recovery (2.0.1), i nakon bezuspješnih pokušaja vraćanja TWRP-a preko ADB-a (isprobao više različitih twrp.img), genijalac je iz bijesa i očaja pokrenuo TWRP.zip instalaciju preko Updatera, i tu sam ga dokrajčio. :crash:

Potom mi je prikazao instalaciju nekakvih drajvera (QUALCOMM nešto, ne sjećam se tačno), i poslije uopšte nije reagovao ni na šta, kao što napisah na početku posta, čak ni u Mi Flash... Ima li mu spasa ili je definitivno mrtav? Guglao sam već po MIUI forumima tražeći rješenje, ali ne znam odakle uopšte da počnem, jer ga PC ne vidi ni u kom obliku.

A gde si uzeo telefon, čini mi se da ovi što su došli iz kine među prvima polako počinju da crkavaju, ja sam moj uzeo u novembru od prodavca Goldway (aliexpres, ne preporučujem kupovinu od njega, nikakvu podržku za prodate proizvode ne pruža.) !

Pozdrav svima ..
Vlasnik sam Mi4 LTE, kupljenog u tehnomaniji (avgust 2015). Ovako ukratko, imam samo reci hvale za telefon. Dusu sam mu izvadio od kako sam ga kupio. Mislim da sam probao skoro sve sto se za njega moze naci .. od zvanicnih romova .. pa do romova sa xda, xiaomi.eu i sl. Nekad je radio ko sat, a nekad je bio pun bagova .. zavisi sta sam koristio, ali sve sto sam flesno na njega bilo je namerno i znao sam sta radim. Naravno, bekap se podrazumeva (zlu netrebalo, a ponekad stedi vreme). Telefon je najvise vremena proveo kao W10M (dec - maj) ... ispratio sam ceo razvoj W10 (uzgred nije toliko los taj windows), a sto se tice androida trenutno sam izbor sveo na dva roma 1. sMIUI romu 6.7.21 (inace mi je sMIUI - baza za sve) i sve radi glatko uz neka moja sitna podesavanja (Oko 5h Sot, za oko 2 dana rada). 2. DU sa skoro istim perfomansama.

Evo mali update za sve koji prate temu, Kidence i ja smo upravo završili sesiju od 4+ sti online pokušavanja da rešimo problem mreže, flešovali telefon jedno 4-5 puta i ništa uradili nismo :( tako da savet svima koji su telefon nabavili iz kine, nikako update na novi 7.5.1.0, NIKAKO ...
Sutra šaljem telefon Kidence-tu ako bude mogao nešto da iskopa ali prognoze nisu dobre :(
Xiaomi = **vno na kub...

Evo konacan ishod za @Sirius9 MI4W...
Telefon sredjen, ubacen zadnji 7.5.1 Global rom i radi kao sat :D
Nadam se da ce konacno biti srecan i zadovoljan i da ce mu Xiaomi vratiti ''poljuljano'' poverenje :D

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    481.9 KB · Pregleda: 87
Ja sam se konačno "skrasio" na mokee romu, i ne mislim skoro da se igram sa romovima ( isprobao sam skoro sve što ima za opvih dva i po meseca koliko imam fon).

Jedina stvar koja mi nedostaje je slot za sd karticu ili barem još 16gb interne memorije.

Kakav je mokee? Kamera i baterija u odnosu na miui?
Ja sam na MIUI 7.5 stable sa xiaomi.eu, nemam zamjerki.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Bateriju ne mogu tačno da ti kažem pošto punimtelefon svako veče bez obzira na to koliko je ostalo %, ali otpilike 4,5-5h sot bi trebalo da izvučem, mada mi je mobilni signal blagi užas

Screenshot_20160729-173143.pngScreenshot_20160729-173116.png

Kamera je verovatno lošija nego na MIUI ali meni završava posao.

Kako ubaciti srpski latinica na ovaj zadnji MIUI?

Nazad
Vrh Dno