Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Original je svakako,ja ga koristim nekih mesec dana prezadovoljan sam stigao mi je sa nekim MIUI6 KitKat4.4 ubacio sam sa xiaomi.eu MIUI7, MM6.0.1 znaci radi ko zmaj...E sada je stvar u tome kada se podize na MM mora da se spoje patricije jer dolazi sa odvojenim jedna za android a druga za Win kako bi sada bilo sa vracanjem na Win nemam pojma ali ovaj sto je kod mene sigurno nece raditi na Win nikada, bar dok je kod mene....
I da, adresirao sam ga kod drugara u CG i on mi ga doneo kada je dolazio i kostao me je celih 118€

Poslednja izmena:
Da, sad izadje oko 114e po danasnjem kursu. A kazi mi, znaci on moze da ima bukvalno dual boot koliko sam razumeo, jedna particija za Android, druga za Win10? Da li je instaliran Win10 fabricki ili to moras ti da odradis? Video sam u temi da mora da se spoje particije za noviji Android, valjda je veci sta li od 4.4 KitKat.

Da on ima dual boot, nema instaliran Win moras sam i koliko sam citao da to i ne radi kako treba...
Da moraju se spojiti particije jer je android 6 veci.

Ne mogu EDIT, zaboravio da pitam, rece da si uzeo, da li je model sa 2GB ili 3GB? To mi nije jasno posto znam da MI4 fabricki ima 3GB, ovo sa 2GB, da li je to nesto Kinez menjao pa je jeftiniji ili je bilo modela sa 2GB?
Edit:
Vidim da je razlika mala:
https://www.youtube.com/watch?v=WYLEMbW_LaQ

Edit br2: Sta mislite o Xiaomi Mi 4c modelu, ima jaci 808 Snapdragon, sa 2GB RAM-a kosta isto kao klasican MI4?

Poslednja izmena:
Ljudi najcesce kupuju mi4 zbog izrade. Izgleda mnogo skuplje i bolje nego sto kosta. Generalno, premium izrada za male pare, i to se odmah oseti u ruci.

Ali, ako mislis da nosis telefon u silikonu, to je vrlo znacajan razlog da se okrenes ka 4c. Moderniji hardver, mogucnost biranja boje, znacajno laksi (Mi4 ima 150g, i to se oseti i u dzepu naspram ~130g).

Poslednja izmena:
To spajanje, el komplikovano nesto?
Nije samo se mora flesovati nekim redosledom ili preko flashtools..

Ne mogu EDIT, zaboravio da pitam, rece da si uzeo, da li je model sa 2GB ili 3GB? To mi nije jasno posto znam da MI4 fabricki ima 3GB, ovo sa 2GB, da li je to nesto Kinez menjao pa je jeftiniji ili je bilo modela sa 2GB?
Edit:
Vidim da je razlika mala:
https://www.youtube.com/watch?v=WYLEMbW_LaQ

Edit br2: Sta mislite o Xiaomi Mi 4c modelu, ima jaci 808 Snapdragon, sa 2GB RAM-a kosta isto kao klasican MI4?
Uzeo sam model sa 2GB rama MI4 LTE..
MI4 je fabricki i sa 2 i 3GB rama..Ima i neki wcdma sa 3gb rama sto moze da radi samo na 2G mrezi kod nas..

Ja sam porucio i taj MI4c bas preko kolege @Iliona u TopOne prodavnici trebalo bi do kraja nedelje da mi stigne, koji mi bude lepsi ostaje..Mada je MI4 sto se tice kvaliteta izrade stvarno top..videcemo...

Ljudi najcesce kupuju mi4 zbog izrade. Izgleda mnogo skuplje i bolje nego sto kosta. Generalno, premium izrada za male pare, i to se odmah oseti u ruci.

Ali, ako mislis da nosis telefon u silikonu, to je vrlo znacajan razlog da se okrenes ka 4c. Moderniji hardver, mogucnost biranja boje, znacajno laksi (Mi4 ima 150g, i to se oseti i u dzepu naspram ~130g).

Pa bas to, bice u silikonu/futroli zbog klinca koji ga cesto "otima" pa za svaki slucaj mora zastita. I kamera je dosta bolja na MI4c modelu, jaci procesor, nema FM radio sto mi je nebitno (MI4 ima valjda), baterija duze traje na MI4 modelu, i 4c nema 4K snimanje sto mi je isto nebitno, bitno mi je da 1080P radi ok.
@cannes
Hvala za info, mislim da cu uzeti 4c za mene da vidim kakav je, kosta isto pa ako je ok da uzmem posle jedan i za suprugu.

Za MI4c ima mnogo manje custom romova i MIUI je zasnovan na 5.1 androidu, mada mozda MIUI8 kasnije i dobije MM...

Pa gde znam, nisam ja nesto lud za tim romovima nesto da menjam i to, voleo bih samo cist njihov bez Kineskih aplikacija i naravno sa Google servisima.

Koliko vidim za Mi4c ne postoji global rom, trebalo bi da je dobar rom sa xiaomi.eu, ali je izgleda zaključan bootloader i ne znam kakva je procedura tom slučaju.

Ako je otkljucan, samo se flesne twrp i ubaci xiaomi.eu rom.Ako je zakljucan podnese se zahtev za unlock, kada se dobije, flesuje se dev rom, sa njim se otkljuca bootloader, nakon toga ubaci twrp i flesuje xiaomi.eu...

Sent from Redmi Note 3 Ultra

Evo ovde kažu da je zakjlučan, ali da na xiaomi.eu romu nije zaključan, tako da to dosta olakšava.

Ako je zakljucan bootloader, da li onda moze da se flesuje nesto ili ne moze nista dok ne otkljucaju bootloader? Koliko traje to otkljucavanje i da li se zahtev podnosi na Xiaomi forumu, cini mi se da sam video temu tamo?

Imaju razne metode flesovanja kineza, ali najbezbolnija je preko twrp i najsigurnija... Cesto ta "dirty" flashovanja znaju da brick-uju fon i onda nastaje muka na telefonu koji ima locked bootloader.Koliko sam ja video Mi4c ima vecinom otkljucan bootloader... U slucaju da je zakljucan, ovde podeneses zahtev za unlock i posle par dana dobijes sms sa potvrdom ili proveris preko mi unlock tool programa da li si dobio dozvolu(cesto zna da ne stigne sms)... Jedino sto mora dev rom da se ubaci da se otkljuca(imaju price da moze i sa drugim rom-ovima, ali po mom iskustvu samo dev 100% otkljucava).

http://en.miui.com/unlock/

Poslednja izmena:
E super, hvala puno za info. Upravo porucio beli MI4c 2GB/16GB, sad preko telefona mi izasao 116$ iliti 108.45e po danasnjem kursu. Za ove pare nema bolje.

Kada ti stigne telefon, prilikom ukljucivanja drzis volume + i power, ako udje u Mi recovery, otkljucan je... Ako nije, imas malo vise gimnastike...ali se i to sredi ;D

Vazi, probacu. Racunam na 15-20 dana do Austrije pa onda dok drugar posalje to ovamo, valjda nece vise od mesec dana. Sad video da je sivi jos jeftiniji na 113$, mada mi danas bio skuplji. Fabricki softver je 5.1? Da li je pun kineskih bloatware obicno i da li ima bar Google play na njemu?

Ne moze da se zivi sa kineskim softverom, ja probao i izdrzao samo jedan dan.Plus sto je teska akrobacija ubaciti google servise da svi rade kako treba :D Koliko sam ja upucen, ni jedan kineski rom u orginalnom obliku nema google servise.Ima nekih nesuglasica na relaciji Google-China, tako da dolaze klot.

Poslednja izmena:
Dobar si, i jedan dan je previse :D Znaci cim dobijem proveravam dal otkljucan Bootloader, pa ako nije podnesem zahtev na njihov sajt pa posle fleshovanje. Gde se skida taj Developer mod?

Thanks. Radio malo kopanje, vidim da sad sledece ide novi MIUI 8, ali Global Beta ROM (valjda je ovo sto nama treba) nema podrzan 4c:
http://en.miui.com/thread-301820-1-1.html
dok China Developer ROM ima:
http://en.miui.com/thread-302424-1-1.html
Znas li koja je razlika, da li ovo China Developer znaci da je na kineskom, ili bez Google Services ili podrzava pak neke njihove mreze a nase ne? Malo je zbunjujuce, bar meni.
Takodje na linku koji si dao postoji i Stable ROM, zasto ne staviti njega odmah i koja je razlika izmedju Stable i Developer ROM-a?

Stavi ROM po zelji,ali kineski official stable i official dev rom imaju kineze i nemaju google servise. Samo Global rom kod kineza ima google servise.

Ako hoces da se igras sa ubacivanjem google servisa slobodno... :D

Da bi otkljucao bootloader(u slucaju da je locked) moras da ubacis dev rom jel se sa njim otkljucava 100%...

Posle kada ubacis TWRP, veruj mi...jedva ces docekati da ubacis Xiaomi.eu rom koji nema kineze,ima sve google servise i imas root...(opciono).

Razlika izmedju dev i stable je ovde opisana .... http://en.miui.com/thread-24860-1-1.html

U slobodnom prevodu, dev je experimentalan rom(zato ima cesce update), a stable sama rec govori za sebe ....I da, china dev rom je root-ovan, samo treba iz Security app aktivirati root.

Xiaomi.eu romovi su zasnovani kineskim dev romovima, ubaceni su google servisi I izbacene kineske app i po meni su najlogicnije resenje za vecinu korisnika Xiaomi telefona.

^ o tome i ja pricam, ali svako ima pravo na izbor :D ne vole ljudi custom rom-ove , mada ovo i na neki nacin nije custom rom , nego sredjen china rom za Evropske korisnike. :)

E pa to meni treba, taj Global ROM koji si mi dao na linku. Znaci ide prvo Developer ROM pa onda kad se otkljuca Bootloader onda dalje sta hocu.

Ovaj moj se baš trudi da mi pokvari mišljenje o Xiaomiju :(
S obzirom da mi je svaki put kad bi uključio wifi ponudio da instaliram update na V7.5.1.0 MXDMIDE danas sam prihvatio i kad se konačno podigao više ne vidi mrežu operatera (mts)!!!
Kaže emergency calls only, pored onog indikatora mreže je ixić, probao na settings pa mobile networks da isključim choose automatically, nakon pretraživanja mreža prikaže mi 6 ponuđenih, izaberem mt:s 3G nakon čega vrti Registerin on mt:s 3G i nakon minut dobjiem poruku da nemože da se konetkuje na tu mređu, probaj kasnije!!! WTF a ja još razmišljao o MI5....

Edit: pronašao sam da je neki lik ovaj problem rešio apdejtovanjem APN-a u mobile network configuration podešavanjima, sad da izguglam kako se to radi...
http://en.miui.com/thread-304017-1-1.html

Poslednja izmena:
Vrh Dno