Da odgvorim, iako vec dugo nemam telefon.
1. Koliko ja znam nijedan nije zakljucan, i treba da moze da se prebacuje iz kineske u internacionalnu verziju ROMa i obrnuto. Instalaciom TWRP recovery, ili CWM recovery mogu se instalirati custom ROMovi. Posto telefon ima dve sistemske particije od po 650mb valja, uz pomoc cwmrecoverya moze da se repartionise i napravi jedna od 1.2gb particija sto je potrebno uraditi za sad mozda vecinu custom romova.
2. Mozes staviti taj rom, za miui romove nije potrebno ono reparcionisanje memorije, vec se samo reflashuje rom uz pomoc mi recoverya. Sasvim su stabilni romovi, sa ovog sajta:
http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ bitno je da je za model CANCRO (mi3/mi4).
3.moze uz pomoc cwmrecovery ili twrp, ali onda ako ubacis ROM u internu memoriju on ce biti izbrisan, pa neces imati sta instalirati ( pod uslovom da hoces bas sve da izbrises) .
4. sad mi se cini da je za mi4 verzija androida 6.0 , bar tako vidim na onom sajtu sto sam postavio u odgovoru na zadnje pitanje. Android je verzija 6, a miui valjda verzija 7, s tim da je taj android malo modifikovan po meni miui ima cak i neke naprednije funkcije od cistog androida.
5. Po meni zvuk je sasvim uredu, ja nisam imao nikakvih problema, sve se culo izvrsno za moje potrebe. Crni model je jako tesko pronaci.