Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ne, ako ostane neka aplikacija aktivna (kod mene najčešće Move Smart) nastavlja da radi, danima. Tv palim i gasim ali njega ne. Desilo se par puta da se zalupi pa sam mu gasio napajanje. Srećom, ne dešava se često.

Da li mogu box da aktiviram ( unesem podatke, povežem se na wifi…) i tako aktiviran prebacim na drugi tv u kući ( u prevodu da šetam uređaj sa jednog tv-a na drugi)
Planiram da ga povežem direktno na lan, međutim ruter je udaljem nekih 10ak metara od tv-a, kako to da rešim?

a što ne bi mogao?

što se LAN-a tiče, uzmeš USB adapter za LAN i mrežni kabl odgovarajuće dužine

na nekim mestima ne može da se vidi koja je opcija odabrana, jel se može popraviti to nekako. zeznuto je kad ih ima više

Vidi se, samo moras da pritisnes dugme dole par puta dok ne predje senka na jednu od opcija. Iritantno ali bolje to nego nesto gore

ne vidi se
imam sto godina boks nego sam se sad setio da pitam

Svaka cast.

Imam isti problem i kazem ti sta je resenje, javlja se kad se azurira npr. SmartTube Next.

sad ispade da sam pitao onako bezveze
uglavnom kod programa koji imaju tamnu temu to se ne dešava a dešava kod programa sa svetlom kao i kod ovih xiaomijevih prozorčića ili kako se već zovu pa sam mislio možda može negde da se promeni boja nekako mada nisam našao takvu opciju

Pozdrav forumasi.
Imam Xiaomi TV Box S (2nd Gen) i takodje Gembrird USB 3.0 Gigabit LAN adapter.
Da li moze da se na nekin nacin instaliraju drajveri pa da TV box radi preko LAN kabla?

Prvo sto sam primetio iako na samom pakovanju i na sajtu pise, da ima flash disk sa drajverima, njega zapravo nema.
Drajveri postoje na sajtu, ali cudno mi je da pise da ima flash disk a nema, mozda je nesto ostecen ili pre ce biti greska u specifikacijama i na pakovanju i na sajtu.
Na Win10 racunaru, povezem i radi odmah. Automatski se drajver instalirao.

Da se vrtim na temu, da li i kako bih mogao da stavim u funckiju za Xiaomi TV Box S (2nd Gen)?

Hvala

Nema ubacivanja drajvera , moras da saznas koji chipset ima tvoj box , u stvari taj adaper vrv. ima Realtek ili Asix-ov chipset moras uzeti sa istim chip-om kao sto ima box i onda ce sve raditi
Na brzinu prelistah temu i mislim da su ljudi pisali da mi box koristi Realtek

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Moja greska, sve radi, zezala me je mreza preko struje izgleda. Dakle samo povezem i radi.
Ali opet mi cudno sto nema flash u sebi a pise da ima, nebitno sad.

Poslednja izmena od urednika:
Povezao sam box sa tv preko HDMI 2, sve radi kako treba.
Na HDMI 1 mi je povezan box za MSat tv.
Kako da menjam source , izvor, da gledam tv preko MSat boxa?

Да пробаш даљинским од ТВ-а? :unsure:

Ne reaguje.
Na daljinskom od MSat imam opciju source, tu se pojave svi izvori, ali ne mogu sa HDMI 2 za Mi box nikako da promenim na HDMI 1 za MSat.
Probao sam da dodam daljinski od MSat na Mi box, da uparim, ali samo vrti, ne uspeva.

Jesi probao obe varijante za kretanje kroz taj source meni,
1. preko navigacionog dela,
2. da više puta stisneš source dugme za promenu?

Ne daljinski od msat-a, nego daljinski od tv-a... Na njemu prebacujes.

Mozes posle da naučiš daljinski od msata tu komandu sa tv daljinskom, al bojim se da ce ti to biti visa nauka.

Jesi probao obe varijante za kretanje kroz taj source meni,
1. preko navigacionog dela,
2. da više puta stisneš source dugme za promenu?
Probao oba, ne reaguje.
Kad ponovo stisnem source onda gubim meni koji se javi kad jednom stisnem dugme.
Ne daljinski od msat-a, nego daljinski od tv-a... Na njemu prebacujes.

Mozes posle da naučiš daljinski od msata tu komandu sa tv daljinskom, al bojim se da ce ti to biti visa nauka.
Daljinski od tv a ne daje znake života.

Koji TV je u pitanju? Imaš i na njemu verovatno dugme za ulazak u meni za promenu source. Uglavnom sa donje strane panela.

Do sad se nisam sretao sa televizorima koji nemaju jedno (kao dzojstik) dugme ili više njih na samom TVu.

Imam sličan Philips (3008 ako se dobro sećam), džojstik je sa zadnje strane

Rešeno, monter iz mts rešio problem.
Izupario nešto i to je to.
Samo što sad moram da koristim tri daljinska.
Hvala svima.
Zdravi bili!

Pozdrav,

imam Box S (2nd Gen) i problem da mi se često pri gledanju YouTube-a ili videa na bilo kom plejeru ili IPTV, plejer sam od sebe vraća na početni meni iz čista mira, neki put posle recimo pola sata a neki put 5 puta za minut, dakle nema pravila. Jako je frustrirajuće i jel zna neko o čemu se ovde radi?

Kupio nedavno Xiaomi Box 2 gen.
Imam problem da kada god ga upalim, javi mi da nema konekcije pa moram da ga restartujem da bi radio normalno. Inače, povezan je putem wi-fi, oko 100 Mbps.

To svakako nije uobičajeno ponašanje i nešto je do tvog konkretnog slučaja - možda do tvoje WiFi mreže? Najnoviji firmware?

Imam problem da kada god ga upalim, javi mi da nema konekcije pa moram da ga restartujem da bi radio normalno. Inače, povezan je putem wi-fi, oko 100 Mbps.
To se ponekad i meni desi na stiku, pise nema wifi sacekam nekoliko sekundi i poveze se a nekad pise nema wifi konekcije a u stvari ima. Laze stik 😁

Probaj da u podesavanjima Wireless-a (modem) promenis na neki drugi Channel. Instaliraj na telefonu WiFi Analyzer pa proveri koji su kanali manje zauzeti u tvom okruzenju.
Takodje ako se box nalazi blizu modema (ista prostorija) stavi samo na 5GHz stabilnije je. Tako je bilo bar kod mene kad sam koristio Mi box S. A ako zelis da izbegnes bilo kakve peripetije sa wifi-jem moja preporuka je da kupis neki gigabitni usb to lan adapter.

Nazad
Vrh Dno