Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Hvala svima na odgovorima, ali riješio sam na najjednostavniji način. Odčekirao sam da mi se box gasi automatski, tako da je stalno upaljen i konekcija se faktički nikad ne prekida.

Da li postoji mogućnost da se na Xiaomi TV Box S (2nd Gen) promeni region kako bi se dobile još neke aplikacije koje nisu dostupne u Srbiji?

Kako rade EON i MOVE ’N’ GO aplikacije na Mi S druge generacije ? Imam na osnovu ugovora slobodne slotove za pomenute aplikacije a tv u prizemlju mi nije android pa da iskoristim to.
Edit: mislim na android tv verziju pomenutih aplikacija.

Kako rade EON i MOVE ’N’ GO aplikacije na Mi S druge generacije ? Imam na osnovu ugovora slobodne slotove za pomenute aplikacije a tv u prizemlju mi nije android pa da iskoristim to.
Edit: mislim na android tv verziju pomenutih aplikacija.
Обе апликације раде глатко.

EON radi odlično a za MOVE ne znam.😆
I kod mene rade bez problema, jedino mi se ponekad, ne uvek, dešava da se na Eon-u slika i zvuk desinhronizuju, ali kad premotam malo unazad to se sredi. Ne znam da li je do boxa ili do aplikacije ili do brzine bežičnog interneta, nisam stigao da proverim.

@ppzero ,kod mene je optika,nisam imao do sada problema.😉
Imam 600/60 ali mi je box povezan preko wifi 2.4GHz i evo sad sam baš pustio TV i par puta sam zbog desinhronizacije vraćao snimak i sad duže vreme radi bez problema. Verovatno je do neta, moraću da nabavim adapter da probam kako radi preko kabla.

Imam 600/60 ali mi je box povezan preko wifi 2.4GHz i evo sad sam baš pustio TV i par puta sam zbog desinhronizacije vraćao snimak i sad duže vreme radi bez problema. Verovatno je do neta, moraću da nabavim adapter da probam kako radi preko kabla.
Мени ради преко кабла, око 230 мегабита у просеку. На 2.4 ће лоше радити. Или кабал или 5 гигахерца мрежа.

Hvala svima na odgovorima. Ja sam planirao bezicno da povezem, mada imam mogucnost da improvizujem ako bude stekao wifi, pa da spustim i kabal od rutera do uredjaja, samo po specifikacijama nigde ne vidim ulaz za lan kabal na mi boxu, kako bih ga uopste povezao kablom ?

Znam, između ostalih imam i taj na poslu na nekoliko laptopova. Hvala na preporuci, svakako.

Da li se nekom desavalo da na xiaomi box 2nd posle nekog vremena krene da kasni slika u odnosu na zvuk prilikom gledanja tv-a (iptv i mts iris)?

Da li se nekom desavalo da na xiaomi box 2nd posle nekog vremena krene da kasni slika u odnosu na zvuk prilikom gledanja tv-a (iptv i mts iris)?
Pre par postova sam baš to i ja pitao. Meni se to dešava na Eon-u. Mislim da je do brzine neta, koristim wifi 5GHz ali sam primetio da brzina nije kako bi trebalo, tj ide do 100MBita, tačnije išla je jer sam u međuvremenu zvao SBB i nešto su podešavali i sad je oko 200MBita, odtad nisam primetio da se dešava da se zvuk i slika desinhronizuju. Ukratko proveri brzinu neta.

Pre par postova sam baš to i ja pitao. Meni se to dešava na Eon-u. Mislim da je do brzine neta, koristim wifi 5GHz ali sam primetio da brzina nije kako bi trebalo, tj ide do 100MBita, tačnije išla je jer sam u međuvremenu zvao SBB i nešto su podešavali i sad je oko 200MBita, odtad nisam primetio da se dešava da se zvuk i slika desinhronizuju. Ukratko proveri brzinu neta.
Meni je brzina neta 50, a bila je i 20 pa je sve radilo kako treba ali zadnjih desetak dana mozda i malo više primetio sam da se ovo dešava

Kako to da je Mi Box zaglavio na Androidu 9, dok Stick 4k ide na Androidu 11, sem ako ne gledam u neke pogrešne podatke?
Da li je bolje uzeti onda Box ili Stick? Treba mi za Jutjub prvenstveno, ostalo možda.

Kako to da je Mi Box zaglavio na Androidu 9, dok Stick 4k ide na Androidu 11, sem ako ne gledam u neke pogrešne podatke?
Da li je bolje uzeti onda Box ili Stick? Treba mi za Jutjub prvenstveno, ostalo možda.
Imas Mi box S koji je na Androidu 9 i Mi box S (2nd Gen) koji je na Androidu 11. Uzmi box ali gledaj da je druge generacije.

Bila su neka ažuriranja, prilično davno. Povučena su posle nekog vremena i nisu više puštana. Moraš da pregledaš temu dosta unazad.
Ja sam ažurirao tada, ostao je na Android TV 12, dok čitam da su i vraćali na onu prethodnu verziju, ne mogu da se setim koja je bila pre nje.
MiBox S, ne ovaj najnoviji, prethodna verzija. Piše MiBox 4 u podacima o uređaju.

Ѕ1 ради одлично на А12, док Ѕ2 ради скоро одлично на А11 али не подржава AFR и сл.

zasto uređaj menja ip adresu s vremena na vremena
jel se može fiskirati jedna nekako

Moze li daljinac od eon stb uredjaja da se poveze na Mi box S (2nd Gen) i kako ?

Na me boxu udjes u podesavana. Izaberes opciju dodatni uredjaji i dodaj blutut. On krece u pretragu. Na eon daljincu udjes u mod za uparivanje( vol+ i ch+ istovremeno) Zatreperi plava lampica imi box ga pronadje. Ako je daljinac uparen sa nekim uredjajem moras ga prethodno raspariti.

Pozdrav svima,

pomerio sam Mi Box S 1 Gen malo dalje od rutera i sad to pocinje da stuca da koci move n go i slicno. Jel neko kupovao USB Wifi 2.4 & 5.8 koji radi na Mi Box S 1gen (lan nije opcija posto je kabl prekinut ispod parketa ne pitajte kako i zasto) i ako jeste koji, jer generalno svi ostali uredjaji u toj sobi imaju super protok maltene full brzina koju isporucuje internet provajder.

Unapred hvala na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno