Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Zna li ko kako namestiti MX Player da proradi na Xiaomi Boxu 2gen?
Trazi vec mesecima unazad ono Full access permissions da bi radilo , to je valjda nakon nadogradnje na noviju verziju Androida nastao problem, ja mu dam Full Access to Files u Permissions od App ali i dalje nece, ne radi... i dalje pokazuje tu poruku da trazi permissions...Mozda treba i ono za Camera,Mic, sve da mu dodelim access da bi proradilo ? Svakako verujem da mi je VLC Player jednostavniji izbor trenutno, ali voleo bih nesto samo da vidim i testiram u MX-u , makar da ga osposobim nekako na 10 minuta ... haha :D !

@ Da odg. sam sebi mozda nekom bude od pomoci - kljucno je bilo podesiti u dozvolama za MX Player - Allow access to all files always, tad je proradilo ! Prvobitno sam stavio Allow only while using app , ali mu to nije bilo dovoljno ...

Da, im smisla da je zbog toga. Samo ja sam se pitao jel postoji način da se zaobiđe to?
Мани се ћорава посла одмах да ти кажем.

Ја сам то био покушао, купио пре извесног времена Шаоми С бокс другу генерацију само због Гугл ТВ-а и покајао се опасно. Мислим уређај је добар, све похвале за бокс као уређај, али ја сам купио уређај за за једну намену само и то не може тако како је замишљено.
Гугл ТВ не може да ти ради у Србији онако како је он предвиђен и то је то. Веруј ми да је прилично непрактично да нон стоп шалташ преко ВПН-а адресе да би добио ту персонализацију што и јесте највећа предност Гугл ТВ рецимо на Андроид ТВ.

Ти рецимо можеш да ставиш САД преко ВПН-а и Гугл ТВ ти се мења када он детектује ИП адресу из САД-а, исто тако и за неке остале државе где Гугл ТВ испорочује оно за шта се и рекламира највише. Типа Италија, Немачка, Холандија, Данска, Бразил, Индија, Мексико итд. Мада опет на САД ти је убедљиво најбоље одрађен.
Шта је проблем? Проблем је што ти филмове и серије нећеш моћи да отвориш преко твог налога на Максу, Нетфликсу итд, и пријави ти грешку. Јер ти лупам кренеш да гледаш неки филм на Максу, одеш на САД ИП адресу и тај филм код њих није на Максу него на Тубију нпр. и то не може нормално.
А таквих ситуација са тим променама ИП адреса имаћеш стално. Јер кад промениш ИП адресу мењају се и препоруке са сервисима где шта можеш гледати.

Ја сам мислио да ће то радити рецимо са ВПН-ом али сам се прешао па сада користим поново Коди на боксу, који ради одлично, али сам наручио други уређај, јачи од овог Шаоми бокса баш из разлога јер прелазим на Коди 100% поново.

Нисам упознат са тиме. Видећу о чему се ради. Мора да ми промакло када је Антара причао о томе.

@ Da odg. sam sebi mozda nekom bude od pomoci - kljucno je bilo podesiti u dozvolama za MX Player - Allow access to all files always, tad je proradilo ! Prvobitno sam stavio Allow only while using app , ali mu to nije bilo dovoljno ...
Bolje probaj NOVA opeN sOurce Video plAyer ili ako ti ne trebaju dodatne opcije za titlove/mrežu najbolje ovaj: Just Video Player
MX Player je odavno đubre, pogotovo od kada su ga prodali ...

Da, NOVA je odlična - besplatna, open source, bez reklama i gluposti...

Meni je glavni benifit da moze da pali -gasi box :). Mozes da isprogramiras tastere da rade sta hoces uz pomoc neke aplikacije. Mapirao sam Prime taster da otvara Hbo,tastere za teletex da budu ch+- ,Mi taster da otvara Eon,Input da otvara Tivimate....
Juce sam upario i originalni daljinac tako da sad stapic ima uparena tri daljinca :)
Koja aplikacija za remap ima opciju da se dodaju ch+- komande? Prve i jedine dve koje mi na Mi boxu nudi na plej storu ne nude promenu kanala kao akciju.

Ako se dobro secam button mapper mi je pomogao.

ne mogu da promenim bolju titlova u programima za puštanje (mx player, vlc) uvek je bela iako stavim neku drugu

a radi li u aplikacijama ako podesiš u podešavanjima sistema?

u sistemu je podešeno žuto, mada to nije imalo uticaj na aplikacije. od juče se nešto poremetilo, do tada je bilo ok sve

ne radi mi samo na jednoj seriji ni na jednoj epizodi
pustio sam nesto drugo i normalno je sve

a ubi se od isprobavanja, reinstaliranja instaliranja itd

@dj90 Za tu jednu seriju baci ti pogled u kom su formatu ti titlovi koje koristiš. Pošto nema menjanja boje, veličine..ničega za "image based" titl formate tipa PGS, SUP... A i ASS titlovi iako su textualni često imaju zadat "style" prikaza.

pa ne znam koji je format jer su ugrađeni, nije poseban fajl
ali na kompu mogu da menjam šta hoću

a na boksu samo boja ne može, veličina može

Vidi na kompu u nekom krštenom player-u taj podatak?
Jel to puštaš nešto skinuto na komp ili neki online stream gledaš?

Vrlo lako moguce da je u fajlu titl koji ima zadatu boju, jedan od nacina je da nadjes titlove za tu seriju i da ih dodas u folder gde su epizode, meni se desavalo da je i boja i velicina zadata u titlu, pa je titl premali, resio sam tako sto sam export-ovao titlove iz fajlova, i onda u text editoru ocistio nepotrebno ;)

Ima li neko predstavu što neće da radi smart tube? Mi box 2nd gen

Prilozi

• 20250324_201658.jpg
    20250324_201658.jpg
    111.9 KB · Pregleda: 31
Ima li neko predstavu što neće da radi smart tube? Mi box 2nd gen
Vec sam pisao drugaru isto nece da radi, a kad pokusa update uredno nadje update, i kad pocne instalaciju prekine je i napise da nema instaliranu aplikaciju. Da li negde ima da se nabavi zadnja verzija kao .apk?

9bb3c75788406df3711498a9ba5545a5.jpg

79€
Konačno nešto interesantno :)

Nazad
Vrh Dno