Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ja sam i dalje zadovoljan mi box s (1. gen), samo što me zeza i dalje da ponekad izgubi WIFI i kaže da nije povezan, iako mu pristupam preko scrcpy-ja s kompjutera u mreži... Samo restart pomaže. Nisam uspeo da nađem rešenje.
Kod mene se desavalo da se izgubi audio (jednostavno nema zvuka dok se ne restartuje) ili da zabaguje chromecast (ne radi dok se ne restartuje box) nakon mesec-dva rada bez restarta na android 9. Nakon azuriranja na atv 12 prosle godine, nema vise tih gremlina.

Ma kod mene je ovo ucestalo, gotovo svakodnevno.Nema pravila kad se desava, nekad posle pola sata, nekad posle 3-4 sata, ali mora da se desi. EON tada samo vrti ono dole kao kad učitava kanal, a ponekad se gore pojavi da nisam povezan na wifi...

pokusaj da se nekako podigne cena na 79$

nemam pojma sto bi neko ovo kupio, osim kada nestane prethodna generacija na lageru, pa moras kupiti novi sa 50% vecom cenom
Ista je i regularna cena 2nd gen boxa, na lokalnom Mi sajtu 7990 din.

Ja nisam ni pisao o ceni u Srbiji vec globalno

Zvanicne cene su:

Mi box 2G 50 eur/USD
Mi box 3G 80 eur/USD

Pozdrav, ljudi, imam pitanje, možda neko zna o čemu se radi. Koristim Mi Box 2nd Gen i između ostalog koristim i Skyshowtime aplikaciju, instalirao je onomad bez problema. Međutim, kolega koji je nedavno kupio isti uredaj mi reče da ne može da nađe Skyshowtime na Play storeu. Ja odem na store i kada se ukuca u pretrazi, stvarno je nema. Kada na samoj aplikaciji idem na View details, otvori mi stranicu na Play storeu i tu stoje opcije Open i Uninstall, sve deluje normalno, ali u pretrazi je nema. Da li se neko susretao sa takvom situacijom? Da li je moguće da su imali licencu za Skyshowtime, pa je u međuvremenu izgubili?

Skine apk i instalira preko nekog file manager programa, to bar nije problem ako aplikacija i dalje radi bez problema

Pozdrav, ljudi, imam pitanje, možda neko zna o čemu se radi. Koristim Mi Box 2nd Gen i između ostalog koristim i Skyshowtime aplikaciju, instalirao je onomad bez problema. Međutim, kolega koji je nedavno kupio isti uredaj mi reče da ne može da nađe Skyshowtime na Play storeu. Ja odem na store i kada se ukuca u pretrazi, stvarno je nema. Kada na samoj aplikaciji idem na View details, otvori mi stranicu na Play storeu i tu stoje opcije Open i Uninstall, sve deluje normalno, ali u pretrazi je nema. Da li se neko susretao sa takvom situacijom? Da li je moguće da su imali licencu za Skyshowtime, pa je u međuvremenu izgubili?
Moze je instalirati preko telefona (Play Store). Naravno isti google nalog na telefonu i na mi boxu.
Screenshot_2025-04-04-23-52-54-226_com.android.vending.jpg
Desno od install imate strelicu (izbor) na koji uredjaj zelite instalaciju.

Promenite nalog na Plejstoru. Nadjite neki preko koga cete imati te aplikacije koje vam nedostaju. Ja imam dva naloga i na jednom imam Sky.. a na drugom nemam.

Ја инсталирао Скајшоутајм апликацију из прве са плеј стора на ген 2.

Imam vec neko vreme problem sa sinhronizacijom zvuka i slike na eon tv aplikaciji.Obicno se javi posle nekog vremena gledanja jednog kanala pa moram da prebacim na kratko na drugi kanal pa vratim ali se posle izvesnog vremena ponovo bude losa sinhronizacija ili bude sve ok,ali nisam siguran da to zavisi od kanala. Radi se o gen 2 xiaomi boxu.

Vidim pojavila se Gen 3 Boxa na Xiaomi Ceska web storeu u prodaji od danas , ne zna se jos kad ce kod nas.
*Edit - Pojavio se i na Xiaomi Slovacka

Poslednja izmena:
Nema lan port. Baš bezveze upgrade, pogotovo što je ostao na 2gb rama. I dvojka radi skroz okej, uzeo bi da ima bar 3gb rama čisto zbog fluidnijeg menija
1744204090889.png

Uzeo zet skoro laptop, neki običniji, lakše srednja polovna upotreba. Nema Lan port.
Koliko sam primetio, neobičnije je da imaju noviji uređaji lan port, nego da nemaju.
Ne ulazim u to šta je naravno bolje, ali izgleda da je takav trend odavno.

Hm, da, Mi Box S 3 ima Wifi 6, ako imaš dobar ruter i konekciju nije problem. Ako nemaš...

Xiaomi TV Box S (3rd Gen), Review: now with more powerful processor

Xiaomi-TV-Box-S-3rd-gen-review-p002.jpg

Xiaomi-TV-Box-S-3rd-gen-review-p012.jpg

Čak ni daljinski nisu mogli da promene
negde sam citao da google zahteva da buduci daljinci obavezno imaju "Live TV" dugme ali nije preciziran polozaj i velicina tog dugmeta,
nesto planiraju u buducnosti da napravi se tim, verovatno neke free TV kanale sa reklamama

Ovaj daljinski ima "xiaomi TV+" dugme, tako da to moze u buducnosti da bude to.

Да, можеш да гледаш Штрумпфове цео дан...

Pa dodali su dva dugmeta, kako nisu menjali. Kod mene nema YouTube i Apps dugmad.
Realno meni ni na starom nije potrebno više od ovoga. Ta dva namenska dugmeta nisam nikada pritisnuo.
Za TV i kucanje brojeva programa... pa generalno su svi televizori postali pametni pa ovaj uređaj nema smisla za to. A može da se upari i Iris i EON daljinski verovatno kao i na prethodnom modelu.

Pa dodali su dva dugmeta, kako nisu menjali. Kod mene nema YouTube i Apps dugmad.
Realno meni ni na starom nije potrebno više od ovoga. Ta dva namenska dugmeta nisam nikada pritisnuo.
Za TV i kucanje brojeva programa... pa generalno su svi televizori postali pametni pa ovaj uređaj nema smisla za to. A može da se upari i Iris i EON daljinski verovatno kao i na prethodnom modelu.
Daljinski od boksa ne koristim, kontrolisem ga daljincem od tv.

Kod mene na box gn2 ima
negde sam citao da google zahteva da buduci daljinci obavezno imaju "Live TV" dugme ali nije preciziran polozaj i velicina tog dugmeta,
nesto planiraju u buducnosti da napravi se tim, verovatno neke free TV kanale sa reklamama

Ovaj daljinski ima "xiaomi TV+" dugme, tako da to moze u buducnosti da bude to.
Bar da su dodali i numeričke tastere

Pa dosta je to subjektivno za daljince, i moj je druga generacija ali verovatno si uzeo novije izdanje :)
Meni je falio numerički deo jedino kad bi pustio EON pošto mi svi televizori glupi. Tada uparim za sekund IRIS daljinski i sve imaš.
Bar je taj daljinski lako rešiv komad opreme za relativno malo para ako nisi zadovoljan originalnim. Mislim da svi ti kršteniji uređaji imaju skoro iste daljinske, jabuka, gugle...
Zadovoljan sam kako radi ali bi voleo apple fluidnost i brzinu, ali onda i cena leti u nebo :) Daljinski mi odgovara ovakav kakav je.

Гугл захтева да даљинци имају тв уживо тастере. А ко треба да захтева да Гугл ТВ буде исти за све а не у Америци једно у Француској друго а у Србији, Румунији, Пољској итд сасвим нешто десето?
Шта ће нама тај тастер кад ми немамо могућност телевизије преко чини ми се Јутјуба? Ми чак немамо могућност ни ставити нешто у вочлисту преко Гугл ТВ-а. Немамо ни могућност претраге филмова и серија као на неким тржиштима. Одеш на лупу, кажеш нпр. покажи ми акционе филмове из 90тих и он ће избацити неке клипове са Јутјуба а не филмове и серије које имамо преко Нетфликс, Макса и осталих.

Pa dosta je to subjektivno za daljince, i moj je druga generacija ali verovatno si uzeo novije izdanje :)
Meni je falio numerički deo jedino kad bi pustio EON pošto mi svi televizori glupi. Tada uparim za sekund IRIS daljinski i sve imaš.
Bar je taj daljinski lako rešiv komad opreme za relativno malo para ako nisi zadovoljan originalnim. Mislim da svi ti kršteniji uređaji imaju skoro iste daljinske, jabuka, gugle...
Zadovoljan sam kako radi ali bi voleo apple fluidnost i brzinu, ali onda i cena leti u nebo :) Daljinski mi odgovara ovakav kakav je.
Ma treba mi samo numerički tasteri za tv aplikacije pošto koristim.Kupio sam sa alija za xiaomi tv i tad su tasteri radili.Samo što je daljinski brzo riknuo.Probao i drugi daljinski za tlc tv uređaje,tasteri ne rade.Blutut
Moraću ponovo sa alija,ali nisu jeftini

Еон и ирис даљински раде са ми бокс 1 и 2, имају тастере.

Vrh Dno