Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Gen 2 resava problem sporosti gen 1. Vontar sto se pominje uopste?

Ne resava, imam i 1st gen i 2nd gen kod sebe.

Vontar se pominje jer cak i ti jeftini kinezi imaju fluidniji rad u menijima, Mi Box S je jednostavno trom u obe varijante ali daleko od neupotrebljivog.

Sustina je da on ocekuje da ce 2nd gen da mu obezbedi fluidnost slicnu onoj na Shieldu a to nece da se desi jer Shield brise patos ovim jeftinim kutijicama.

Poslednja izmena:
Veoma subjektivno.

Posle TCL smart tv-a, meni je mi stick 4k super brz. Poručio sam danas i box 2nd gen, radi odlično sve što mi treba

Jos nismo imali slucaj da se neko zalio na Mi box 2g :)

Jedino trenutno bolja kupovina od njega je Onn 4k ali ga neko treba doneti iz Amerike, tako da ne cudi sto xioami ovde dominira.

Ja moj Mibox 3 ne bih menjao za 5 Vontara :). Imam i vontar 4/64 ,Mistik 4k,Dva Eon sdmc,i SN modovan box. Mozda je Vontar na oko brzi ali jednostavno ne moze da se poredi sa sertifikovanim boxevima. Moj Mibox 3 radi od 2018 bez greske. Uskoro dolazi i Mibox 2gen.

da se vratimo na temu. hvala na razumevanju

I moj digitron brze sabira od abakusa, poredite babe i zabe. Tema je mi box koji ima android tv sistem, kao sto rece kolega jos se niko nije pozalio na 2 gen. Ono za sta je namenjen obavlja bez greske.

Moj gen1 sve više i više davi. Dešava se da izgubi konekciju, jednostavno je povezan ali nema interneta. Dešavalo se i ranije, pisao sam u temi. Gore stoji poruka da nisam povezan na internet, a kroz mrežu mogu da uđem preko scrcpy. Pomaže samo restart.
Dešava se i da zamrzne sliku na EON-u, takođe pomaže samo restart ili vađenje iz struje.

Ovako kad radi dobro radi, nema laga, seckanja, prekidanja, ali odjednom samo stane kad se gore navedeno desi.

Da nije neko imao sličan problem, da li je uspeo da ga reši?

Moj gen1 sve više i više davi. Dešava se da izgubi konekciju, jednostavno je povezan ali nema interneta. Dešavalo se i ranije, pisao sam u temi. Gore stoji poruka da nisam povezan na internet, a kroz mrežu mogu da uđem preko scrcpy. Pomaže samo restart.
Dešava se i da zamrzne sliku na EON-u, takođe pomaže samo restart ili vađenje iz struje.

Ovako kad radi dobro radi, nema laga, seckanja, prekidanja, ali odjednom samo stane kad se gore navedeno desi.

Imam slican problem. Mi box S (gen1) sam prebacio u dečiju sobu. I sada je udaljen od rutera 7-8 m (dva zida). Desava se da pri prvom paljenju ponekad nema neta. Pomaze kada u opcijama wifi-ja idem na ponovnu konekciju. U toku rada se ne desava prekid kao tebi. Samo pri prvom paljenju. Nije resenje ali pokusaj i ti da se ponovo konektujes u opcijama da ne moras raditi restart/vadjenje iz struje. Ili factory reset pa vidi kako se ponasa. Koliko ga dugo imas? Pozeljno je posle nekog vremena uraditi factory reset.

Poslednja izmena:

Meni se to davno desilo na Chromecast sa Google TV. Promenio sam kanal u podesavanjima rutera i posle se nije desavalo. Probaj mozda pomogne.

Ma nije problem do interneta, problem je do Mi Boxa. Jednostavno usred rada više nema pristupa internetu, iako je povezan. Ne znam šta nisam probao, ne vredi. Nekad se desi posle pola sata, nekad posle 3 dana, nema pravila.

Једина замерка је А11 тј не-упдате на А12.

@nidzesi
Probaj da ga vratis na fabricko, malo ce da pomogne

Slicno sam i ja imao dok sam imao 1g, recimo ostavim ukljucen eon ugasim tv i sutra kada upalim TV on radi, ali kada hocu da promenim kanal ili da izadjem iz eon-a on se srusi ili resetuje boks...
Jednostavno ima prevazidjene hardverske resurse.

Isti nacin koriscenja na 2G nema problema, a ima isto 2 gb rama, jednostavno ga vreme gazi mada je i dalje sasvim upotrebljiv.
Једина замерка је А11 тј не-упдате на А12.
realno nije to nikakva mana, radilo je sve to isto i na androidu 9.

Imam sad A12 na Onn pa ja stvarno ne vidim nikakvu razliku, sve radi potpuno isto.

Ma vracao sam i na fabricka, nista ne pomaze. Pisao sam ovde nekad na temi. Nema pomoci.

Zdravo ljudi.
Da li neko ima ideju/resenje kako da instaliram tunnelbear vpn na ovaj box?
Preko play store-a nema aplikacije, kad odradim preko aptoide-a onda kao da mi izbaci mobilnu verziju sa takvim prikazom i kad zelim da se ulogujem onda mi izbaci krajicak tastature na koji ne mogu da otkucam nista jer je ne vidim 90%. Pritom nakon 20-30 sekundi me izbaci i vise ne mogu da joj pristupim dok ne odradim reinstall pa opet jovo nanovo.
Testirao(telefon) da moze Eon na njoj, uplatio mesecno i sad ne moze na box, pokusavam na X nacina vec 2h.
Pomagajte ili da odustajem 😵‍💫

Pa piše ti kod njih na sajtu da Android TV nije podržan. Da li postoji neki način ne znam.
Ako ne može vidi da li može povrat novca, pa nađi neki drugi VPN koji je podržan.
Jedino da cast-uješ preko telefona EON, to koliko znam je moglo.

@vemiessubdentem to pitanje je uopšteno za Android TV a ne za sam Mi Box

što se EON-a i VPN-a tiče, postoji tema

pošto spominješ da si uplatio mesečno, to je onda EON van mreže i onda ti ne treba VPN. instaliraj EON smart TV aplikaciju.
teme za EON aplikacije su u ovom podforumu

Poslednja izmena:
@vemiessubdentem to pitanje je uopšteno za Android TV a ne za sam Mi Box

što se EON-a i VPN-a tiče, postoji tema

pošto spominješ da si uplatio mesečno, to je onda EON van mreže i onda ti ne treba VPN. instaliraj EON smart TV aplikaciju.
teme za EON aplikacije su u ovom podforumu
Momsab kako nije vezano za mi box ako kazem da imam problem na istom? xD
I nisam uplatio Eon nego tunnelbear vpn da bih izmedju ostalog isti koristio i za njega.

@nesa69 hvala za info, uopste nisam ni pomislio da ne podrzavaju jer maltene svaki vpn je tamo prisutan kad ukucam u pretrazi.
Prezalicu jednu preplatu, srecom uplatih samo mesec dana.

@vemiessubdentem Pošto AndroidTV app nemaju jedina preostala opcija ti je da probaj varijantu sa skidanjem config fajlova za OpenVPN servere i da te config/ovpn fajlove importuješ u "OpenVPN for Android" aplikaciju koja je upotrebljiva i na AndroidTV OS.

TunnelBear klošari su maximalno zavukli informacije gde se mogu skinuti OpenVPN fajlovi i cak u FAQ / Q&A sekcijama sajta lažno tvrde kako ne podržavaju i "ne može" njihov VPN da se koristi na ruterima (ruteri u 99% slučajeva isto koriste OpenVPN protokol i iste te config fajlove kao Android aplikacije koju sam spomenuo).

Ima link ovde:

Od celog tog Linux tutorijala tebi treba samo onaj link:

To trenutno radi uz par peripetija:

1) zip koji sad skida sa tog linka NE sadrži neophodan "privatekey.key" file, ja sam srećom imao zip skinut pre nekoliko godina i tamo ima i taj fajl). Posle sam ispao link za to:
https://tunnelbear.s3.amazonaws.com/support/linux/PrivateKey.key.zip

2) mora iz opvn fajla da se ukloni / obriše / zakomentariše "keysize" jer se OpenVPN app žali na tu instrukciju

Ali pošto koliko vidim CA sertifikat i User sertifikat oba prestaju da važe 30.01.2025. tako da u koliko od 31. januara TunnelBear ne obnovi sadržaj tog zip-a više neće moći da se kači ma njive servere na onaj način.

Tako da, najpametnije ti je da ako je ikako moguće tražiš povraćaj novca od njih. Pošto jelte taj način korišćenja je sad kao zvanično nepodržan (i nepoželjan za TunnelBear) a pre 10 godina je imao limitiranu podršku samo za Linux OS korisnike

Ako nije moguće a ako si uplatio samo mesec-dva-tri onda da probaš da se snađeš ovako kako napisah i makar do kraja januara 2025. koristiš to što si platio.

Ja sam evo uspešno testirao njihov VPN server u Srbiji. (kao besplatni korisnik).
Screenshot_20241108_011706_Chrome.png
Screenshot_20241108_011654_Chrome.png
Screenshot_20241108_012743_OpenVPN for Android.png

Poslednja izmena:
Da ne zaboravim da se zahvalim @shamanNS na iscrpnoj analizi, objasnjenju i uputstvu 😍
Iskreno cu tesko uspeti da se snadjem ali mozda i pokusam…

Sutra, ok je cena ako nekom treba

Prilozi

• Screenshot_20241112-163115.png
    Screenshot_20241112-163115.png
    102.8 KB · Pregleda: 121
Nije to spektakularno jeftino, ima bar u 2 radnje nekih 150 dinara jeftinije od toga, ali kome je blizu njihova radnja može da pokupi odmah.

Nazad
Vrh Dno