Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Ali HyperOS ne dozvoljava gestures na eksernim launcherima poput Nova Launcher. Tako da, ako koristi gestures a ne ona tri tastera na ekranu, onda ništa od Nove.
Sve se nadam da će tu glupost ukloniti i ponovo omogućiti gestures ali izgleda ništa od toga.

Jel uspeo neko skoro da podnese zahtev za otkljucavanje bootloadera? Vec peti dan pokusavam, cak sam se toliko zaludeo da sam instalirao Mi Community na BlueStacks i upalio autoclicker na svake 3 sekunde od 17:30 do 18:00 (China localtime) i opet ne prolazi, bukvalno u 18:00 izbaci poruku da pokusam sutradan.
Xiaomi 14 je u pitanju, tako da ne prolaze one exploit fore sa github-a.

Jel vama radi Do not Disturb normalno? Meni I dalje dolaze notifikacije nema nikakve razlike dal je upaljeno ili ne? Hteo bi uvece da mutiram notifikacije samo pozivi da se cuju.

Jel vama radi Do not Disturb normalno? Meni I dalje dolaze notifikacije nema nikakve razlike dal je upaljeno ili ne? Hteo bi uvece da mutiram notifikacije samo pozivi da se cuju.
xiaomi 14
onako, nije da radi kako treba. Pali se od pola 10 uvece i ispreseca me u pola noci notifikacija. Nije za sve i nije svaki put. Nekada ustanem ujutru da ima notifikacija koje me nisu budile, a nekada me probudi.
Nisam uspeo da provalim pa sam se predao

xiaomi 14
onako, nije da radi kako treba. Pali se od pola 10 uvece i ispreseca me u pola noci notifikacija. Nije za sve i nije svaki put. Nekada ustanem ujutru da ima notifikacija koje me nisu budile, a nekada me probudi.
Nisam uspeo da provalim pa sam se predao
Jel koristiš noću onaj battery saver mode, tu ima opcija da ne pali ekran za notifikacije?

Pa ima smisla ako ti reši problem sa notifikacijama. Schedule podesiš kako ti odgovara.

Ali HyperOS ne dozvoljava gestures na eksernim launcherima poput Nova Launcher. Tako da, ako koristi gestures a ne ona tri tastera na ekranu, onda ništa od Nove.
Sve se nadam da će tu glupost ukloniti i ponovo omogućiti gestures ali izgleda ništa od toga.
Nije ni Miui dozvoljavao od neke verzije. To je jedina stvar koja mi fali. Jednom kad sam se navikao na gestures bilo mi je mucenje da se naviknem na dugmice (Poco X3 pro) a nisam hteo da se odreknem Nove.

Meni je Nova ipak bila priorite, koristim je na ko zna koliko telefona. Kupio sam Prime davno nekada, u pocecima. Uvek namestim setup koji mi odgovara i kao da nisam ni menjao telefon. Nemam period privikavanja, eventualno ako promene mesto fingerprint senzora.

Jel uspeo neko skoro da podnese zahtev za otkljucavanje bootloadera? Vec peti dan pokusavam, cak sam se toliko zaludeo da sam instalirao Mi Community na BlueStacks i upalio autoclicker na svake 3 sekunde od 17:30 do 18:00 (China localtime) i opet ne prolazi, bukvalno u 18:00 izbaci poruku da pokusam sutradan.
Xiaomi 14 je u pitanju, tako da ne prolaze one exploit fore sa github-a.
I meni je isto tako na Redmi Note 13.... trebao sam da otkljucam BL dok je bio na MIUI 14, *****ao sam se. Sada isto tako kao tebi, sutra dan i sutra dan, i odustao sam od otkljucavanja BL-a

Trebalo bi da ti možeš preko one php skripte sa github-a

Ne znam za to, ni kako ide, ni za tu skriptu.

Od pre nekoliko dana imam 14t i to mi je prvi susret sa hyperos. Ne mogu da verujem da ne može da se namesti da svetlo za notifikacije treperi stalno dok ne pročitaš notifikaciju. Zasvetli jednom i to je to. Koliko vidim, to je "feature" hyperos-a i jedino rešenje je da se namesti neka posebna aplikacija za notifikacije. Glupost.

Od pre nekoliko dana imam 14t i to mi je prvi susret sa hyperos. Ne mogu da verujem da ne može da se namesti da svetlo za notifikacije treperi stalno dok ne pročitaš notifikaciju. Zasvetli jednom i to je to. Koliko vidim, to je "feature" hyperos-a i jedino rešenje je da se namesti neka posebna aplikacija za notifikacije. Glupost.
Namenske aplikacije za notifikacije moraju stalno da rade u pozadini i da imaju pristup svemu. Verovatno posisaju bateriju za cas.
Ja sam na xiaomi 14 (koji nema nikakvo svetlo za notifikaciju) hteo da namestim pixel ili nesto tako kao LED, ali nista ne radi kako treba.
*** secam se kada je samsung krenuo da koristi OLED pre vise od 10 god pa je bilo price da kod OLED moze da radi samo jedna dioda i zato su imali always on screen sa svim mogucim podesavanjima.

Zato i neću da instaliram neku takvu aplikaciju, ajde baterija, nego što traže dozvolu za pristup svemu. Ne znam zašto su ukinuli mogućnost da ti svetlosni signal pokazuje da imaš poruku, ili propušten poziv, osim ako idemo u neke teorije zavere da se ljudi uslovljavaju da što više gledaju u telefon svaki čas.

Rade to namerno, u svakom slučaju. Kao što je nekada davno always on display mogao da radi non stop, a sad samo 10 sekundi. Koja svrha AoD ako moram da tapnem ekran da bih video notifikacije i ako se on AoD isključuje posle 10 sek mirovanja...

A na kom telefonu novije generacije ima opcija da mu svetli led? Ja koliko znam, uglavnom telefoni imaju taj pulse light koji zasvetli i posle stoji ikonica na aod-u

To je bila najbolja stvar na starim telefonima, "svaka čast" ing koji je to izbacio na novim tel.

A na kom telefonu novije generacije ima opcija da mu svetli led? Ja koliko znam, uglavnom telefoni imaju taj pulse light koji zasvetli i posle stoji ikonica na aod-u
Prethodni telefon mi je bio mi 10t pro, koji sam koristio skoro 4 godine, tako da ne znam. Znači stvarno novi telefoni više nemaju opciju svetlosnog signala za notifikacije koji svetli dok ne pročitaš? Nije samo do hyperos?

Tako je i na Samsungu, imas svetlosni efekat koji obavesti da je stigla poruka i to je to, nece vise obavestavati istim efektom. Isto je i na HyperOS i on ima 3-4efekta za notifikafije ali ne obavestava vise od jednom. Takodje Xiaomi 14 ima AOD koji moze da radi stalno ali je kod mene podesen na 10sec jer je potrosnja baterija je daaaleko manja. Nije mi problem da tapnem na ekran i proverim da li je nesto stiglo jer bez svetlosne notifikacije (hardverski postavljena lampica ili da softverski svetli deo ekrana) ti svakako moras da pridjes telefonu da oogledas da li nesto ima novo (ako je stalno ukljucen AOD) a onda mi nije problem da tapnem jednom na ekran.

Tako je i na Samsungu, imas svetlosni efekat koji obavesti da je stigla poruka i to je to, nece vise obavestavati istim efektom. Isto je i na HyperOS i on ima 3-4efekta za notifikafije ali ne obavestava vise od jednom.
nije baš skroz tako, kod samsunga ima normalan AOD, koji možeš namestiti kako želiš. tipa da se upali kad stigne notifikacija i non stop radi dok ne otvoriš notifikaciju. sasvim korektna zamena za led diodu.

a ovo kod xiaomija je teško smeće, lažni AOD.

Stručno je to neko smislio, bolje im za notifkaciju da pali komplet ekran nego jednu ledicu. Na svakako slabe baterije i borbu da produže rad oni stave da sija komplet ekran dok ne procitam poruku.

nije baš skroz tako, kod samsunga ima normalan AOD, koji možeš namestiti kako želiš. tipa da se upali kad stigne notifikacija i non stop radi dok ne otvoriš notifikaciju. sasvim korektna zamena za led diodu.

a ovo kod xiaomija je teško smeće, lažni AOD.
Na Xiaomiju 14 možeš da namestiš da ti radi non stop, da radi 10 sekundi pa se isključi, kad stigne notifikacija, da radi non stop osim kad je u džepu ili u mračnoj prostoriji, da radi u određeno vreme ili da ga isključiš skroz. Ne znam koji je "pravlji" aod od ovog.

@terzazak , zanimljivo, nisam znao da ima još neki telefon sa tim

Poslednja izmena:
Stručno je to neko smislio, bolje im za notifkaciju da pali komplet ekran nego jednu ledicu. Na svakako slabe baterije i borbu da produže rad oni stave da sija komplet ekran dok ne procitam poruku.
Neuporedivo je korisniji dobro rešen aod nego ledica. I oled ne funkcioniše tako kako si napisao, osim par postotaka ekrana gde ima notifikacija i sat ostatak ne troši struju.

Upravo. Zato su verovatno i nestale te led diodice, jer pored aod nemaju nekog smisla. Xiaomi je ta ograničenja aod imao na jeftinijim modelima ranije. Ne znam kako je sad, pošto na xeu radi normalno.

Samo sto je ledica bila na telefonu od 100€, a sada za "kršten" aod trebas x10 cifru.

Upravo. Zato su verovatno i nestale te led diodice, jer pored aod nemaju nekog smisla. Xiaomi je ta ograničenja aod imao na jeftinijim modelima ranije. Ne znam kako je sad, pošto na xeu radi normalno.

Na jeftinijim modelima ispod 400 evra. :cautious: Barabe, ne mogu da smisle ništa novo čime bi unapredili high end, pa onda oduzimaju features na jeftinijim modelima. Sećam se vremena kad je NFC bio na svakom telefonu.

Vrh Dno