Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Ne znam koliko je to skupo, komplikovano ili šta već, ali bih voleo da postoji mogućnost da se ovaj svetlosni efekat za notifikaciju na ekranu ponavlja, a ne da zasvetli samo jednom, kad već nema led diodu. AOD je super, ali ja neću to, samo svetlosni signal za notifikacije.

Mislim da su led lampica i 3,5 mm utičnica za slušalice u istom košu. Kako god, Android proizvođači su to ukinuli

Jedino one aplikacije za amoled ekrane koje simuliraju led lampicu...

Kad smo već kod ove teme, koju aplikaciju preporučujete za simulaciju led diode, ali koja će da svetli trajno a ne desetak sekundi? Počeo sam da instaliram notifybuddy ali mi je tražio gomilu nekih dozvola pa sam odustao. Znam da ima nekih aplikacija ali ako hoćeš da nema vremenskog ograničenja koliko ,,lampica” svetli , mora da se plati.

Ja nasao na telegramu, Xiaomi Dialer i Kontakte, najnovija verzija, i za divno cudno radi na stock romu, global.. samo Xiaomi poruke ni jedna verzija ne radi.

A što je Xiaomi dialer bolji od ovog guglovog stock? Ima i spam protection i caller id i dosta je pregledan.

Xiaomi dialer ti prebaci čitav raspored tastera na azbuku:) Pakao za korišćenje ako ti je jezik na telefonu srpski :)

da radi non stop osim kad je u džepu
ovo je Samsung imao jos pre koliko godina, od s7 serije cini mi se, i onda su se napravili pametni i izbacili tu opciju oko Note desetke cini mi se, moroni, a to bukvalno jedino ima smisla, da se ugasi kad je proksimiti senzor aktiviran.
sreca pa Xiaomi ima malo vise logike po tom pitanju.
A što je Xiaomi dialer bolji od ovog guglovog stock? Ima i spam protection i caller id i dosta je pregledan.
Ako nista, bar je lepsi od Guglovog :D jedva sam cekao da instaliram EU rom samo da ne bih gledao tu abominaciju.

EDIT: Ima nade ima nade https://prnt.sc/x-qr3eG6XAi-

sa nalogom sa kojim zakazao unlock na MIUI 14, sad sam HyperOS... moze unlock jos 25 sati da sacekam, a nisam opet dodavao nalog ni nista samo pokusao. nisam iso ono u MI Com sto treba, verovatno je zapamtio sa MIUI 14 ili sta vec... sad ide skidanje Indonesia roma...

Mislim da su led lampica i 3,5 mm utičnica za slušalice u istom košu. Kako god, Android proizvođači su to ukinuli
Neću da idem previše u off, samo da ispravim sebe. Videh danas u Yettel-u ZTE Nubia Neo 5g i on ima notifikacionu lampicu, kako stoji na punjaču, ona svetli. Eto ako nekome znači, i ja sam se iznenadio

Mali offtopic, jel zna neko zašto nema POCO telefona u Xiaomi Srbija prodavnici ? Zapravo nemaju skoro ništa od telefona, imaju ona dva 14T i par zastarelih redmi telefona... A na Xiaomi DE imaju široku ponudu telefona.

Zdravo svima, nedavno sam nabavio redmi note 13 pro 4g idalje sam na MIUI 14 os-u i na androidu 13. Koliko cu morati da cekam na HyperOs 1.0 i android 14 update posto je uveliko najavljen hyperOS 2.0 i android 15 koji sutra izlazi zajedno sa 15-om serijom xiomia?

Prilozi

• Screenshot_2024-10-28-21-54-56-246_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-10-28-21-54-56-246_com.android.settings.jpg
    51 KB · Pregleda: 43
Promeni region na neku EU zemlju, Francusku na primer, pa proveri jel ima update. Kad odradi vrati na Srbiju

Probao sam vec to i nista, ali probacu opet pa javljam
Pisao sam i xiomi global supportu i nikakav konkretan odgovor nisam dobio

Ovo san zaboravio da kazem poslednji update bio je istog dana kada sam nabavio uredjaj, to je bio security patch za avgust ove godine

Prilozi

• Screenshot_2024-10-29-07-59-05-895_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2024-10-29-07-59-05-895_com.android.updater.jpg
    23.3 KB · Pregleda: 34
Danas je premijera hyperOS 2.0 cini mi se, xiomi serija 15 prvo dobija, a mi ostali smrtnici da se nadamo sledece godine. Kontam posto imas 14t pro da ces pocetkom iduce godine dobiti verovatno. Ja na primer jos ni hyperOS 1.0 dobio nisam niti android 14, a uzeo sam redmi note 13 pro pre neki dan.

Probaj jos par eu zemalja ako ne probaj UK, Indiju ili Indoneziju

Gruja taj telefon ne dolazi sa Hyperos update i da prodje deset godina neces dobiti moj ti je savet da root tvoj telefon i da probas da skines Hyperos ako je moguce
Evo ga mog saveta ako imas stari profil iz Miu onda se samo Loginujes promenis regiju na global u samoj aplikaciji i odes na ovaj sajt https://miuirom.org/phones/redmi-note-13-pro pogledaj kako skinuti custom rom for Xiaomi 13 note pro
Ako ipak nemas napravis odes u Developer options i ides da se prijavis bottleneck posle toga moras da sacekas do 30 dana. skines na pc sve potrebne programe i jednostavno pokrenes instalaciju custom os

Xiaomi dodaje Airdrop sa HyperOS 2.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-29-19-10-49-825_com.brave.browser.png
    Screenshot_2024-10-29-19-10-49-825_com.brave.browser.png
    611.9 KB · Pregleda: 51
Danas je premijera hyperOS 2.0 cini mi se, xiomi serija 15 prvo dobija, a mi ostali smrtnici da se nadamo sledece godine. Kontam posto imas 14t pro da ces pocetkom iduce godine dobiti verovatno. Ja na primer jos ni hyperOS 1.0 dobio nisam niti android 14, a uzeo sam redmi note 13 pro pre neki dan.
Prosto neverovatno, supruga od avgussta ima taj telefon i kako je ukljucen tako je stigao update na novi OS...

Gruja taj telefon ne dolazi sa Hyperos update i da prodje deset godina neces dobiti moj ti je savet da root tvoj telefon i da probas da skines Hyperos ako je moguce
Evo ga mog saveta ako imas stari profil iz Miu onda se samo Loginujes promenis regiju na global u samoj aplikaciji i odes na ovaj sajt https://miuirom.org/phones/redmi-note-13-pro pogledaj kako skinuti custom rom for Xiaomi 13 note pro
Ako ipak nemas napravis odes u Developer options i ides da se prijavis bottleneck posle toga moras da sacekas do 30 dana. skines na pc sve potrebne programe i jednostavno pokrenes instalaciju custom os
Ne dolazi sta pricas ti? Zbog cega onda na oficijalnom xiomi sajtu stoji da ce da primi buduci hyperOS 2.0 koji je izbacen juce, kao i hyperOS 1.0?
Pojma nemam
Prosto neverovatno, supruga od avgussta ima taj telefon i kako je ukljucen tako je stigao update na novi OS...
Pojma nemam zbog cega ne dobijam update probao sam one fore sa promenom regiona ali dzaba

Isti problem sa Redmi 12 5G global. Nikako da povuče ažuriranje na A14 i i Hyper. Menjao regione i neće. A i on treba da dobije A15 i HOS 2.

Isti problem sa Redmi 12 5G global. Nikako da povuče ažuriranje na A14 i i Hyper. Menjao regione i neće. A i on treba da dobije A15 i HOS 2.
Pre koliko si kupio taj telefon? Jedino logicno za ovaj moj problem jeste da jednom mesecno pustaju hyperOS update i A14 za nove uredjaje. Ja sam ovaj moj pre skoro nedelju dana uzeo.

Vrh Dno