Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Znači ipak postoji lošije okvirno vreme dostave i od kurirskih službi :D

Kako da ugasim sat u gornjem levom ćošku , nervira me da mi stoji dva sata na rkranu

Prilozi

• Screenshot_2025-03-05-09-43-33-594_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2025-03-05-09-43-33-594_com.miui.home.jpg
    167.4 KB · Pregleda: 147
Jel još nekog zeza YouTube odkad je ažurirano sistem?
Znači pustim video neki put nema slike samo crno a čije se zvuk, a neki put ima slika a nema zvuka. Kad restartujem tel. onda kao radi normalno i posle opet isto...

Kako da ugasim sat u gornjem levom ćošku , nervira me da mi stoji dva sata na rkranu
Ovo je od pre dve godine za Miu pa probaj ne znam
Place a clock widget and then the cock on the top left corner will disappear

Ovo je od pre dve godine za Miu pa probaj ne znam
Place a clock widget and then the cock on the top left corner will disappear
Imam clock widget , vidi se na slici ali i dalje mi stoji taj sat gore levo . Inače na službenom Redmi Note 11 mi ne stoji taj sat gore levo .

Slažem se. Trenutno deluju najozbiljnije.
Da podelim svoje iskustvo. Skoro deceniju sam bio korisnik Xiaomi i Poco telefona. Generalno, vrlo sam zadovoljan sa tim iskustvom i lično sam navijao da predju na neki viši nivo i da se pošteno "pošibaju" sa Samsungom. Bukvalno sam postao njihov vatreni navijač i želeo sam da uspeju i postanu ono što sam ja želeo da postanu.

E tu dolazi do odredjenje doze razočarenja. Možda sam ja lično neka vrsta utopiste ali generalno najviše sam bio razočaran njihovom politikom "štancanja" ogromnog broja modela u jednoj kalendarskoj godini i vrlo selektivnog izbora podrške po pitanju nadogradnji.

Dešavale su se tu i npr. nadogradnje koje su umele da degradiraju kvalitet kamere, prouzrokuju nestabilnost već funkcionalnog sistema, dolazak na scenu novih telefona sa starijom verzijom androida, iako je konkurencija već na novoj verziji istoga, što je pravilo konfuziju po pitanju obećanog vremenskog roka podrške.

Neke idiotske razlike koje su pravili izmedju Redmi i Poco serije ( npr. launčeri koji su se daleko bolje pokazali na Redmi seriji ). Pored toga beskonačno štancanje ultrawide kamere od jebenih 8 mpx, prednja kamera kojoj je limit snimanje u 1080p, beskrajni problemi sa proksimity senzorima itd. Sve to napominjem kao pripadnik "najbolji odnos cijena-kvalitet" sekte srednjeg segmenta mob. telefona😁

Nije mi ništa predstavljalo problem, pošto sam stvarno bio entuzijasta, imao sam dovoljno vremena da sebi "naštimam" telefon najbolje moguće kako meni odgovara. Probao sam mali milion gugl kamera portova, raznoraznih xml konfiguracija, dok ne pronadjem sebi najbolje, probao razne custom romove, rutovanje, magisk module i još razne cake.

Već mesec dana sam u taboru Honora ( Honor 200 pro 12/512 gb verzija ) i mogu vam samo reći jedno, ljudi moji koliko je ovo "dosadan" telefon. 😁 Sve na njemu savršeno funkcioniše da bukvalno nisam morao ništa da podešavam i dodatno radim, osim esim trika za brže dobijenu nadogradnju sistema. Entuzijasta za raznorazne karafeke u meni je zvanično umro a generalno sa godinama i većim obimom poslovnih obaveza, drugim prioritetima, neka počiva u miru. :)

Istina ovaj telefon je malo budžetski viša klasa od svega što sam do sada imao ali bukvalno imam osećaj da sam dobio upravo ono što sam tražio za novac koji sam izdvojio za mobilni telefon.

Nadam se da će nekome moje iskustvo pomoći, ja još uvek navijam za Xiaomi i želim im ono što sam i pre želeo, samo mislim da su u zadnje vreme skrenuli sa tog mog zamišljenog puta njihovog razvoja. Opet sve ovo što sam napisao je naravno subjektivan osećaj na osnovu mog iskustva.

Da ne bude 100% , ali 99% se slažem s tobom. Sve što si naveo i mene nervira i ne želim više da dam pare a onda da budem haker da podesim telefon da radi kako treba. Pogotovo što su im cene skočile a napredak skoro nikakav. Da ne pominjem brljotine sa ažuriranjem.

Слична ситуација и овдје 😅
Можда је највеће разочарење заправо то да смо више очекивали. Опет неко ће погрешно схватити, ја сам задовољан са овим телефонима али уз повремену "благу горчину" у устима.
Никако да компанија преболи неке ситне дјечије болести.
Први њихов уређај је био "Mi 9t“ и био сам презадовољан али софтверска подршка је ту урадила своје....
После њега (тренутно) прелазим на "12t pro" и одушевљење по питању свега, највише батерија и пуњење (2 и по године уназад 120вати, од 0 до 100 за 20так минута) а држала је поприлично, држи и данас, око 5-6 сати упаљеног екрана са константно повезаним сатом и звучником који је ту макар 2 сата дневно 😅

Прелазак на HyperOS

Исчекивање надоградње је било пуно ентузијазма, већ неко вријеме је надоградња била у "ваздуху" и ја је не добијам, одлазим на брод и у Панами имам неограничен интернет и чекамо на сидру и наравно надоградња не стиже и не стиже и не стиже...испловљавамо за Кореју и интернет постаје ограничен на 1гб дневно и магично ето је надоградња 😂 (морао сам остатак посаде искључити са интернета и заобоћи лимите 🫣🤣) и "одрадим ја то" и већ јако брз и флуидан телефон постаје још бржи и бољи, чак није било потребе ни за ресетом на фабрричка подешавања, батерија супер...али нама не стиже "super icon", као ни нови виџети (а кинези их имају, премда ми платимо уређај скупље 😅) и то реално буде иритантно...било је ту још ситница као што је wps office и стари file manager су лоши, макар је то био мој утисак...
"Music" ради као YT али алгоритам за предложено је лош и не може се промјенити резолуција што мени са ограниченим интернетом ствара проблеме наравно 😅
Mi Video има мана али морам похвалити опцију за скидање видео садржаја са било којег сајта, фантастично, посебно за некога са мојим потребама (остајем на мору од 4 до 6 мјесеци у комаду)...
Постојала је опција кад се укључи YT да се закључа телефон и то су у једном тренутку укинули онако прећутно 😅
Све у свему HyperOS је доста добар, јако брз и мање више све је ту. Телефон је у досадашњем раду можда 2 или 3 пута знао да "забоде" али ајде то ми је океј...
Music коначно прије 2 дана доноси reskin до сада је био превише шарен, али умјесто потпуне слободе опет долази са 5 или 6 скинова и то је то....🙃

Прелазак на HyperOS 2

Још се чека а ево је већ средина Марта...мислим није ни тај чувени Самсунг ништа бољи, осим серије 25 нису ни они пустили надоградњу али код наше секте је то мало хаотично, неко је добија, неко не, неко добије на УК неко на Египат, неко и даље чека...Мислим оно нису ово неке крупне ствари али ни Xiaomi се већ годинама не стиди да каже да пуца на трон а мислим да ако хоће да буду стварно на врху или макар "престолонаследник" да морају ријешитимтакве неке ствари...

Написао сам роман а имао бих још понешто додати али нека остане мање више на овоме 🤣

Иначе озбиљно размишљам о 15 Ултра моделу 🫣

Pa ovo je tema o sistemu i ne možeš sa 2 reča sve da navedeš. Mora detaljno da se obrazloži za i protiv.

Је ли имао неко проблем са нотификацијама, данас у једном моменту су нотификације постале проширене. Као да сам већ претиснуо стрелицу да их прочитам детаљно...

Treba mi pomoć forumasi, da ne otvaram novu temu da pitam kako da mi bude primarna sd kartica na Poco X3 nfc? Prepoznaje memorijsku ali i dalje skladišti sve ne internu, i instalacija ide na internu, nece na memorijsku, pa me zanima kako d postavim da mi na memorijsku ide sve, od instalacije do čuvanja fajlova? Hvala unapred.....

Pozdrav svima! Već neko vreme razmišljam o kupovini Xiaomi (15) telefona i želeo bih da čujem savete od onih koji koriste Hyper OS.

Trenutno koristim Samsung S21 Ultra već pune 4 godine i vreme je za zamenu. Pošto sam izuzetno zadovoljan Samsungom, logičan izbor bi bio novi Ultra model, ali mi ni S24 ni S25 ne odgovaraju zbog veličine. Jednostavno su preterali sa dimenzijama, pritom je baterija ostala na istom nivou, što me je malo razočaralo.

Međutim, imam određene rezerve u pogledu stabilnosti rada Xiaomi-a. Čitao sam o izvštajima korisnika koji su iskusili probleme poput kašnjenja notifikacija i sl. I to su jedini aspekti koji me brinu. Potreban mi je vaš savet.

Ima li neka aplikacija koja pouzdano mjeri SOT, ova gsam batery sto koristim trenutno pobudalesala, pokazuje duplo više od one digitalne ravnoteže

GSam zna da zablrsavi, ubij aplikaciju i ponovo je otvori i obicno dodje sebi. Ja doduse imam pro verziju sa dodatnim pravima preko ADB komandi ali zna nekad da se zaglupi i resavam tako.

Je l' ima Hyper OS paletu boja, nešto slično kao što ima One UI, Magic OS ili Funtouch OS?

Prilozi

• Screenshot_20250503_201107_Wallpaper and style.jpg
    Screenshot_20250503_201107_Wallpaper and style.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 52
^ Hvala na odgovoru

Da li ima opcija da se namesti na lock screen-u da kad stigne običan sms izađe samo ime pošiljaoca ali ne i sadržaj poruke? Kao što recimo može na Viberu. Našao sam samo opciju da ili pokaže sve ili ništa

Nazad
Vrh Dno