Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Nisam koristio ovu opciju a delovalo mi da ostane samo ime pošiljaoca... Ništa, nisam od pomoći...

Ljudi moze li pomoc, nakon poslednje apdejta, Note 12 pro neke notifikacije izbaci sa zakašnjenjem, neke ne izbaci nikako, a zna mi se desiti da Bip 3 krene vibrirati kao da me zove neko ko je zvao prije par sati (telefon uopste ne zvoni u tom trenutku). Ima li neko ideju sta bi moglo biti, jel se desavalo nekome?

Ima li neko info kako se ponasa baterija kada se uflesuje ROM sa xiaomi.eu sajta (HOS stable npr.) ???

Ima li neko info kako se ponasa baterija kada se uflesuje ROM sa xiaomi.eu sajta (HOS stable npr.) ???
baterija drži nešto malo duže jer je rom deblotovan, osnova mu je kineski. whatsapp ti neće raditi čim otključaš bootloader. ja sam se zato i vratio na stock rom i zaključao ga ponovo

Hmmm.
Za WA da nece da radi sa otkljucanim b/l prvi put cujem :(
Imao sam takav rom na Mi13 i koliko se secam sve mi je radilo ali se ne secam dela oko baterije :(

Kako da se u galeriji pojave one AI opcije? Imam eraser i sky, a gde je ona scene enhancer, image editor i ostalo?

Hmmm.
Za WA da nece da radi sa otkljucanim b/l prvi put cujem :(
Imao sam takav rom na Mi13 i koliko se secam sve mi je radilo ali se ne secam dela oko baterije :(
Za moju 14u nema custom recovery pa ne mogu da ga rutujem normalnim putem. Wa može da radi sa magiskovim modulima, ali opet mora pečovanje biitloadera da se radi... Ako se samo otključa rom, stok ili bilo koji wap ne radi. Ako je telefon rutovan, kao što kažeš radi.
Ja sam se vratio na stok rom, ali je i on bagovit. Kako jedno srede, tako drugo zeznu.

Sto se tice Xiaomi-a, u pravu si. Jednom nesto srede pa 5x zabrljaju pa 2x dobro pa 2x lose sa ROMovima... :(
Nadajmo se da ce biti bolje :)

možda nije tema ali da pitam ,zna li neko kako podesiti da kada izbrišem sliku sa google foto da se ne izbriše sa uređaja i obrnuto?

Koliko se secam, nikako :(
Jedino da iskljucis Auto Sync pa da raucno sve radis kad i kako ti je potrebno.
Neka me neko ispravi ako gresim!

Koliko se secam, nikako :(
Jedino da iskljucis Auto Sync pa da raucno sve radis kad i kako ti je potrebno.
Neka me neko ispravi ako gresim!
probao sam i to ali svejedno je izbriše sa svega. najgore je od svega što se ne sjećam da je bilo prije, imam osjećaj da je to tek odnedavno.

Koliko znam kad obrises slike iz galerije (telefona) ostaju na google foto.
A ako hoces da iz google foto obrises, a da ti ostanu na tel....napravis novi folder i prebacis te slike koje zelis da cuvas, ne ubacujes taj folder u sinhronizaciju.
Jedino sto mora rucno da se radi.

A ako hoces da iz google foto obrises, a da ti ostanu na tel....napravis novi folder i prebacis te slike koje zelis da cuvas, ne ubacujes taj folder u sinhronizaciju.
ne ostaju, ako je izbrišem sa uređaja nestane iz gugle foto, vratim je iz kante ona se pojavi i na gugle foto, tražio po postavkama da nema šta, ali ništa , nije da mi nešto treba, ali nekako gubi smisao. zato i prebacujem da mogu ovamo da brišem. baš čudno. nes jećam se da je tako bilo ili se nešto poremetilo

Ugasis sinhronizaciju pa download svega sto ti treba sa Google galerije.Onda izbrises iz google galerije i ispraznis smeće.Pa downloadovane slike i snimnke smjestis u neki drugi folder...Tako ih imas zasebno na telefonu nezavisno od galerije.Ja tako,ako neko ima jednostavnije rjesenje neka pise:)

Tako je a ako hoces i sa googlea to moras peske t.j. rucno. Najbolje je uci preko racunara i sa deane strane udjes u galeriju i mozes sta zelis da radis. Prethodno kao sto je navedeno iskljuciti sinhro jer ce sve ponovo vratiti.

Xiaomi 12 pro i dalje bez hyper os 2..... Neko dobio?

Stavi region France, restartuj telefon i trebalo bi da dobijes update.

Zadnja verzija za Global HyperOS 2.0.6.0.VLBMIXM, Evropa HyperOS 2.0.7.0.VLBEUXM. Obe verzije izasle tokom juna

Samo da javnem da sam uspeo da pokrenem Automated Tasks na EEA ROMu (poseduje samo Kineski ili xeu rom). Napravio sam task da kada se fon napuni na 80% da ukljuci flash i da me tako obavesti o zeljenoj napunjenosti. Flash se isključuje vadjenjem usb kabla iz fona ili punjaca iz zida.
Potrudicu se da sutra okacim uputstvo za Automated Tasks kao i potrebne fajlove za to.
Pozdrav

Korak po korak uputstvo za instaliranje Automated Tasks na Xiaomi za EEA ili Global trziste (Kineski i XEU ROMovi to vec imaju u sebi):

1. Instalirajte kinesku verziju aplikacije za bezbednost:
  • na web brovseru (ili na PCu) idite na adresu "www.hyperosupdates.com“
  • na stranici ćete pronaći kartice za prebacivanje između „Kineskih“ i „Globalnih“ verzija raznih apdejtova APK-a i birate jezicak "Kina"
  • preuzmite najnoviju kinesku verziju "HyperOS Security" APK-a i instalirajte je na svoj telefon.
Aplikacija će i dalje pratiti jezičke postavke vašeg telefona. Neće se prebaciti na kineski.

2. Instalirajte aplikaciju Activity Manager:
  • Potražite „Activity Manager sdex“ na Google-u.
  • Pronađite i otvorite GitHub stranicu aplikacije.
  • Preuzmite i instalirajte APK datoteku odatle.
3. Pristupite automatizovanim zadacima pomoću Activity Manager-a:
  • Otvorite aplikaciju Activity Manager.
  • Koristite traku za pretragu unutar aplikacije da biste potražili „Security“ i izabrali je,
  • Kada je izaberete, ponovo dodirnite ikonu za pretragu i sada potražite „Automated Tasks“.
Videćete dve aktivnosti:
- com.miui.powercenter.autotask.AutoTaskManageActivity
- com.miui.autotask.activity.TaskManagerActivity

4. Izaberite drugu aktivnost (com.miui.autotask.activity.TaskManagerActivity).

5. Napravite prečicu za lak pristup:
  • Dugo pritisnite izabranu aktivnost i izaberite „Napravi prečicu“.
  • Prečica će se sada pojaviti na početnom ekranu za brzi pristup.
Napomena: Ostavite aplikaciju Activity Manager instaliranom kako biste osigurali da prečica ostane funkcionalna. (Savet: Activity Manager možete postaviti u fasciklu namenjenu uslužnim aplikacijama).

POTREBNI FAJLOVI ce biti aktivni 1 nedelju za download

Nazad
Vrh Dno