Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Да се јавим опет јер сам решио проблеме које сам имао.
Морам пре тога да кажем да сам стварно мислио да је HyperOS узнапредовао у односу на MIUI али сам се жестоко преварио, просто су невероватни са својим "решењима".
Што се проблема тиче, први и највећи је био откључавање телефона са отиском прста када се користи Nova Launcher, успео сам да решим тако што када се активира та опција у самој Нови има понуђене две варијанте, са администраторским правима што је мени деловалао као логично али је у овом случају погрешно и на начин да се телефон понаша као да је стиснуто дугме за искључивање што је у ствари и решење. Ето можда ово неком помогне.
Када сам елиминисао главни проблем двоклик за гашење је лако решен јер он у Нови функционише.
Трећи проблем је био везан за додељивање неке моје песме на телефону као мелодије за звоно , верујте то сам успео из десетог покушаја неким заобилазним путем али после тога има нормалну путању односно то сада може лако да се уради, као да је био проблем да се први пут уради а сада иде лако.

Након свега сада могу да уживам и користим свој нови телефон...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Koja beše verzija softvera ima snimanje razgovora koje se uključi preko canta/sizuku app?

Ne, nego na ekstenziju u nazivu softvera. Ono EUXM ili onaj drugi MIXM čini mi se

Nusam koristio nikad ali od starta na HyperOS na global ima opcija, kada se aktivira glasnovno obaveštenje da se ovaj poziv snima.
1000087581.jpg

To je Guglova opcija koja postoji na svim Androidima koji koriste Google dialer. Nego jedna od dve verzije EU softvera (MIXM) koja se prodaje kod nas ima Xiaomi dialer koji mora da se aktivira preko Canta/Sizuku aplikacije i onda se dobija snimanje bez onog obaveštenja na početku snimanja.

Да се јавим опет јер сам решио проблеме које сам имао.
Морам пре тога да кажем да сам стварно мислио да је HyperOS узнапредовао у односу на MIUI али сам се жестоко преварио, просто су невероватни са својим "решењима".
Што се проблема тиче, први и највећи је био откључавање телефона са отиском прста када се користи Nova Launcher, успео сам да решим тако што када се активира та опција у самој Нови има понуђене две варијанте, са администраторским правима што је мени деловалао као логично али је у овом случају погрешно и на начин да се телефон понаша као да је стиснуто дугме за искључивање што је у ствари и решење. Ето можда ово неком помогне.
Када сам елиминисао главни проблем двоклик за гашење је лако решен јер он у Нови функционише.
Трећи проблем је био везан за додељивање неке моје песме на телефону као мелодије за звоно , верујте то сам успео из десетог покушаја неким заобилазним путем али после тога има нормалну путању односно то сада може лако да се уради, као да је био проблем да се први пут уради а сада иде лако.

Након свега сада могу да уживам и користим свој нови телефон...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Pogledajte sta se pojavilo danas kad se Launcher updejtovao :)

Prilozi

• Screenshot_2025-10-23-15-20-48-190_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2025-10-23-15-20-48-190_com.miui.home.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 125
Xiaomi 14, kupljen u Telenoru, sve fabricki.
Stigao update za System Launcher i reko da vidim sta ima novo kad ono, duuugo iscekivana opcija, njeno velicanstvo Double tap to lock 😀

@Pegazbre

Занимљиво ја сам у недељу када сам почео да подешавам телефон прво ажурирао систем и имао сам ту опцију која међутим из мени непознатих разлога није радила. Није ми радило брдо ствари које су полако једна за другом прорадиле на овај или онај начин.

Xiaomi 14, kupljen u Telenoru, sve fabricki.
Stigao update za System Launcher i reko da vidim sta ima novo kad ono, duuugo iscekivana opcija, njeno velicanstvo Double tap to lock 😀
Ahahah...pa to čuli da sam ih pre 2 dana najgore opljunuo. Izgleda mi ne gine da se opet vratim na ćomija. 😃

Pojavila se opcija i kod mene posle ažuriranja lančera na RN 13 Pro 5G 😁

1000196112.jpg

Jel vam se taj apdejt sam pojavio ili ste nešto skidali? U onome system apps updater?

Meni se pojavilo posle novog Security patch-a.

Na ovom linku mozete downloadovati najnoviju verziju xiaomi launchera.
https://share.google/9NMWf3g0TUC48snP1
Ja koristim Poco, koji ima dupli tap, ali povremeno tako instaliram najnoviji launcher iz radoznalosti. Imam i xiaomi tablet, kod njegovog launchera jos nema te opcije, nadam se da ce doci sa HyperOs 3.

Ja još nemam ni novi security patch ni launcher. Stići će verovatno ovih dana

Ako misliš da samo promenim region u Germany, ništa se ne dešava. Samo sam dobio Amazon i Booking aplikacije

Meni danas stiglo ažiraranje launchera i pojavila se opcija double tap to lock. RN13 Pro+ region Srbija

Da li imate app vault fabričku aplikaciju? Play store je počeo da mi izbacuje notifikaciju da ne može da se apdejtuje i da nije kompatibilna sa telefonom. Jel ima još neko slično islustvo?

Ja je imam među aplikacijama ali je nema na svajp ulijevo.Na svajp lijevo se pokreće onaj google feed ili ništa.Ili lijeva stranica ako ti je kao default podešena druga kao glavna.Taj appvault u euromu se u stvari otvori kad otvoriš stranu na kojoj su vidžeti...Idi na google play pa je jednostavnoni zbrisi ako je neko instalirao prije tebe ako je ovakva ikonica kao na skrinsotu sto sam okacio.Ako je ova druga plava,obrisi joj podatke direktno iz podesavanja aplikacija..

Prilozi

• Screenshot_2025-10-28-14-53-30-414_com.android.vending-edit.jpg
    Screenshot_2025-10-28-14-53-30-414_com.android.vending-edit.jpg
    109.9 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_2025-10-28-14-53-15-088_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    Screenshot_2025-10-28-14-53-15-088_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    72 KB · Pregleda: 27
Telefon je nov, nije bilo nikog pre mene. Ova zelena je i isto nema ništa ni svajp levo. Stoji fabrički instalirana a Play store prijavljuje da nije kompatibilna sa telefonom i ne može da se apdejtuje. Ne treba mi taj svajp levo nego mi je privukla pažnju ta notifikacija da ne može

Ne znam ni kako imas tu verziju,meni ne dozvoljava ni da je instaliram.Vidi u pretrazivacu aplikacija ima li obje i izbrisi tu zelenu...

Prilozi

• IMG_20251028_152212.jpg
    IMG_20251028_152212.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 20
Nazad
Vrh Dno