Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Ti imas 14.0.8.0 rom koji je izgleda povucen. Zadnji prelaz MIUI - HyperOS je 14.0.5.0. Po svemu sudeci moraces da otkljucas bootloader i flesnes HyperOS iz fastboot-a. Tvoj fon je izgleda dobio neku MIUI betu koja je napravila problem i ostao si na njoj. Eventualno da probas da kopiras na fon OTA update HyperOS 1.0.1.0 UNFMIXM I da probas rucno da ga flesujes.

Dal ima neko account od xiaomi mi jer ja nemam a nikad pre nisam koristio xiaomi mobilni Da mi da samo da otkljucam account da mogu da ga root ako nekom ne treba akaunt ili bi ga podelio samnom mnogo bih mi znacilo

Dal ima neko account od xiaomi mi jer ja nemam a nikad pre nisam koristio xiaomi mobilni Da mi da samo da otkljucam account da mogu da ga root ako nekom ne treba akaunt ili bi ga podelio samnom mnogo bih mi znacilo
Ne ide to bas tako druze...moraces da otvoris svoj.

Pozdrav. Lomim se da prvi put u životu kupim Xiaomi telefon (12T - non pro) pa me zanima nešto:
1) Da li će 12T dobiti HyperOS 2? Ako neko zna zasigurno (nalazim različite info na netu)
2) Da li HyperOS/MIUI nudi opciju da napravim duplu/clone Viber aplikaciju? Znam da ima "Dual apps" opciju, ali nisam našao info da li podržava Viber
3) Ako neko ima iskustva i sa Samsung OneUI i sa MIUI/HyperOS da napiše ukratko da li MIUI/HyperOS ima neke nedostatke u odnosu na OneUI?

Hvala unapred :)

2. Dual app ti je to. Podržavanje svih duplih app (viber WA,FB,Insta,Chrome cak)
Mogu ti reci ja koristim Xiaomi 6 godina razlicite modele,nije bilo ni jednog problema sa dual app.

3. Posle cele decenije na Xiaomi prešao na Samsung pre par meseci. Danas je to sličnije nego ikada. HyperOS ima malo lepše i tečnije animacije kad se kreće kroz OS. Mislim da je Xiaomi tu šampion uz Apple. OneUI drži pozadinske aplikacije aktivne duže. HyperOS će ih malo češće ubijati. OneUI može da nauči kad spavaš pa da puni bateriju sporo noću...HyperOS to nije imao dok sam bio aktivan. HyperOS će ti u fabričkim aplikacijama verovatno gurati reklame po defaultu (music, file explorer...). Za svaku od njih se to može isključiti u podešavanjima. Odradiš jednom kad kupiš telefon i kraj.

Uglavnom, sitne neke razlike. Za 99% stvari oba rade kao podmazani ali ako se navikneš na neki detalj i koristiš ga često, to može da ti fali kod onog drugog i važi u oba smera. Glup primer - navikao sam da koristim torch na Xiaomi i da ga ugasim pritiskom na Power dugme kad mi više ne treba. Na OneUI to ne može nego moraš opet da otključaš ekran i odeš na ikonicu da ugasiš. Obično oko tri poteza umesto jednog. Meni je to nepraktično i fali mi brzi MIUI metod.

Sve u svemu one priče Samsung fanbojeva kako je OneUI neverovatan a kinezi bagovito smeće su samo to - priče. Mene je par tih poznanika koji samo za Samsung znaju ceo život pitalo nešto u stilu da li sada vidim šta je Samsung telefon pored kineza i ja im kažem da ne vidim. Tj. da je Xiaomi potpuno jednako dobar telefon i hardverski i softverski. Nešto radi malo lošije, nešto malo bolje, nešto prosto drugačije.

6 godina sam koristio OneUI a preko 12 sam okruzen Samsungom i pre par meseci sam dobio prvio Xiaomi telefon i to sa HyperOS-om (Xiaomi 14).

Kao sto kolega gore napisa, za obicnog korisnika koji ne voli puno da cacka telefon u smislu podesavanja i sl, ova dva sistema su gotovo jednaka. Nekome se vise svidja neka stvar na OneUI a nekome vise na HyperOSu ali funcionalnost je skoro ista.

Ono gde je OneUI bolji je mogucnost podesavanja raznih stvari (pogotovo ako u pricu ukljucimo Samsung Good Lock app). Prosto Sasmusng nudi vise stvari koje uopste mozes da podesavas (a na Xiaomi-ju uopste ne mozes da podesavas) ili nudi vise opcija za podesavanje neke stvari nego Xiaomi. Naravno vazi i obrnuto ali ipak je Samsung tu u prednosti.

Recimi, jedan primer koji mene nervira. U HyperOS-u uopste ne postoji opcija da promenis color paletu pa onda stavis neki wallpaper gde preovladava zelena boja i neke Google aplikacije (messaging, phone, chrome...) dobiju zelenkastu temu sto svakako korisnik nije zeleo kao nuspojavu (samo je hteo da koristi pozadinu koju zeli) a nemas nacina da utices na to osim da biras odgovarajuci wallpaper...Samsung recimo ima mogucnost da podesis takve stvari. Ima verovatno jos takvih primera, pitanje je sta je ko navikao da koristi pa kad predje na drugi brand telefona, trazi to isto na sta je navikao.

U HyperOS-u uopste ne postoji opcija da promenis color paletu pa onda stavis neki wallpaper gde preovladava zelena boja i neke Google aplikacije (messaging, phone, chrome...) dobiju zelenkastu temu sto svakako korisnik nije zeleo kao nuspojavu
to je glupavi Guglov način rada koji Xiaomi nije promenio, a Samsung je odlično odradio sa color paletom i biranjem nekoliko kombinacija boja sa pozadine.
sreća uz Shizuku (ili još bolje root) možeš da promeniš šta hoćeš.
par koraka više ali barem radi.

Hvala svima, poručio sam telefon :) Jedino što mi je kod OneUI bilo bitno to su one "Rutine", tj. automatizacija, ali sam koristio baš najprostije automatizacije (gašenje neta i zvuka noću). Video sam na netu da HyperOS ima nešto slično, ali samo EU ROM-ovi. Ja sam poručio 12T EU model, valjda će dobiti to. Ako ne, snaćiću se nekako, nije deal breaker. Što se tiče boje paleta i tako tih customizacija - nije bi bitno ni najmanje, ja uvek sve stavim da bude crno/plavo i to je to :) Bitno mi je bilo da nije baš "osakaćen" sa opcijama da ne može skoro ništa da se menja (kao iOS), a animacije i fluidnost su mi bitni - što ste eto potvrdili da je super.

Другари, једно питање у вези обавештења на Hyper OS-y... Да ли стижу инстант или касне као на MIUI? Ја сам упоредо поред Шаомија користио и Самсунг тел. и увек ми на Самсунгу инстант стигне обавештење када добијем поруку на некој од друш. мрежа, а на Шаомију не већ тек када откључам тел. стигну све.
Такође да ли после апдејта неке апликације избрише претходна подешавања за звук обавештења?
Мени нпр. Инстаграм када се апдејтује и када уђем у подешавање апликације он ресетује звукове за обавештење када неко нешто лајкује, коментарише, када ме запрати неко и сл.
Стигне обавештење тог типа, али нема звук који сам претходно поставио. Глупи MIUI 12.5 (јесте стар сада, али те проблеме сам имао од првог дана када сам купио телефон)...

Kod mene viber obaveštenja stižu na kompjuter par sekundi ranije, nekada se to produži na 10-20 sekundi ranije, ali retko. Za dve godine sa 12t pro, desilo se dva ili tri puta da obaveštenje nisam dobio dok ne otključam telefon. Ne sećam se da li je to bilo sa Miui ili HyperOs, pošto je telefon došao sa Miiui, pa posle ažuriran na HyperOs.
Instagramu sam ja ukinuo dozvolu za notifikacije, pa nemam iskustva.

Pozdrav da li je neko imao iskustvo sa hyperos na poco f4. Zanima me da li telefon bolje radi od update-a posto znam da xiaomi kada izbaci update na nekim telefonima radi super dok na drugim pravi probleme ponekad

Pozdrav,
Imate li vi na 14 ultra opciju dynamic wallpapers na hyperos 2?
Gledam na yt da ima i ta mogucnos, međutim kod mene je nema, hyperos 2.0.5.0

Pozdrav,
Imate li vi na 14 ultra opciju dynamic wallpapers na hyperos 2?
Gledam na yt da ima i ta mogucnos, međutim kod mene je nema, hyperos 2.0.5.0
nema, samo u Kini za sada a i to je u beti. nema ni na xiaomi.EU ako ti je za utehu :D mada iskreno ne znam kome to treba ali dobro, mozda imas neki super klip za background :D

Ima li još neko da mu na X14 nije došao update na hyper os 2?

HyperOS 2 - može lie da se isključi zvučna notifikacija poruke kad je ekran uključen, ali da ostane aktivna kad je ekran iskljulen?

Posle nadogradnje na HyperOS 2, dešava mi se da kad imam poziv telefon zvoni nekih 2 sekunde, a onda se utiša, dok na ekranu i dalje imam obaveštenje ko me zove i opcije da se javim/odbijem poziv. Probao sam sve moguće opcije u podešavanjima za zvuk, brisao keš i updates iz aplikacije Phone, restartovao telefon svaki put posle tih "eksperimentisanja", i ne vredi. Probao sam i da promenim zvuk notifikacije, ista priča. Da li se neko susreo sa ovim i kako je rešio problem? Telefon je Redmi Note 13 Pro 5G.

Ja sam vratio na MIUI14 i telefon je prodisao - RN 13 4G.
Nepisano pravilo da nakon veće nadogradnje treba odraditi reset, prelazak sa A14 na A15 u ovom slučaju.

Danas mi na 14T stigla 1.0.8 nadogradnja sa bezbednosnom zakrpom za android iz novembra 2024. Ažuran je Šomi, nema šta :D

Al kad napisu, update pocinje izmedju decembra 2024 i maja 2025, ma bravo, bas si mi dao info :D hahaha

Nazad
Vrh Dno