Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Kakvi su vam utisci sa HyperOS-om na novom Redmi 13 Pro 5g je poslednja verzija MIUI, da li da ga ažuriram ili ostavim na MIUI?
Ja mogu da kazem utiske za 11T pro. Kolje bateriju. Pre dva dana sam ga vratio na fabricka podesavanja, dodat samo Google nalog i nista vise, nema ni SIM kartica u njemu vec dva dana, posto mi je to trenutno sekundarni telefon. Na 9T kome je syebana baterija potrosi sa ukljucenim netom od 2 do 5% baterije za noc. HyperOS, sa svim iskljucenim, ukljucen airplane mod potrosi za noc oko 30-40%. Evo sinoc sam ga ostavio na oko 40-50%, nije pipnut od tada, evo sada bas da proverim i telefon ugasen, ispraznio se. Evo i ispod health baterije za slucaj da se neko pita.

Prilozi

• IMG_20240724_141434.jpg
    IMG_20240724_141434.jpg
    105.3 KB · Pregleda: 45
Koristim rn12pro+5g.
Za ovih godinu i po dana mogu samo da konstatujem da baterija traje i traje.
U režimu normalne upotrebe (surf, viber, pokoja fotka) može i tri dana.
Ako se teraju igrice i intenzivnije snima i montira neki video materijal na njemu, onda jedan dan.
Tačno je da sam osveženje ekrana spustio na 60Hz međutim, to nije primetna razlika u kvalitetu prikaza.
Barem meni.
U kombinaciji sa satom, čija baterija traje dve nedelje između punjenja, zaista mogu da odem bilo gde na vikend bez punjača..
I prethodni rn10pro mi još uvek radi bez greške.
Nasledio ga je jedan član moje porodice i drži dan i po bez problema.

Uzeo sam Redmi note pro 13 5g, i posle sedam dana sam ga prebacio na Indonezijski rom MIUI, potom nadogradio na hyperos 1.0.5.0.UNRIDXM i tako praznog resetovao na fabrička podešavanja, ubacio sam gomilu aplikacija, za noć se ispraznio 6% za nekih 8-9 sati, aktiviran je eSim, pored njega imam i običan sim.
Moram eventualno videti kako da zaustavim aliexpress i neke aplikacije koje ne koristim stalno ili kako izađem iz njih da se odmah zaustave.

Ja mogu da kazem utiske za 11T pro. Kolje bateriju. Pre dva dana sam ga vratio na fabricka podesavanja, dodat samo Google nalog i nista vise, nema ni SIM kartica u njemu vec dva dana, posto mi je to trenutno sekundarni telefon. Na 9T kome je syebana baterija potrosi sa ukljucenim netom od 2 do 5% baterije za noc. HyperOS, sa svim iskljucenim, ukljucen airplane mod potrosi za noc oko 30-40%. Evo sinoc sam ga ostavio na oko 40-50%, nije pipnut od tada, evo sada bas da proverim i telefon ugasen, ispraznio se. Evo i ispod health baterije za slucaj da se neko pita.

Kod mene nema promene za bateriju, nisam vraćao na fabrička nakon update-a

Obično čistim telefon od memorije posle nekih pola godine,jer 128,i tako udjem u podesavanja i čistim otpad cache i raznih app,dodjem do Galery pise zauzima ni manje ni vise 35Gb. Rekoh ne moguce,jer sam sve video snimke prebacio na komp

Udje u File Menadzer,tamo nadjem da je zauzeta nekih tipa 10gb.
Odakle toliki prostor zauzet?? Nije mi jasno.
Naravno sam izbrisao update Galerije i stavio dostupno preko 23 gb memorije.
Sve slike su bile na svom mjestu

@miowrag kanta (Albums/Deleted items) čuva fotke i snimke do 30 dana pa se onda trajno brišu, ali možeš unutra ručno sve da pobrišeš što je na čekanju.

@miowrag kanta (Albums/Deleted items) čuva fotke i snimke do 30 dana pa se onda trajno brišu, ali možeš unutra ručno sve da pobrišeš što je na čekanju.
Ma nije to druze. 😔
Pogledao sam i obrisao slike koje se cuvaju 30 dana u delete folder i to 680mb bilo zauzeto.
Ja sam mislio isto da je to.

• Like
Reagovanja: uji
35GB nema opravdanja.😁 Jedino da su ti preko telefona prešle sve slike sveta pa imaš 35GB thumbnails. 🤷😂

Ja sad proverih, kod mene 306 MB što je ok iako ni ja ne čuvam slike u telefonu, a i ne koristim njihovu aplikaciju kao galeriju nego neku sa Play Store, nepregledna mi je ova njihova.

35GB nema opravdanja.😁 Jedino da su ti preko telefona prešle sve slike sveta pa imaš 35GB thumbnails. 🤷😂
E upravo to moj druze. Kada ne znam,kada imam utorent u telefonu pa toliko se skupilo.
Uglavnom sam ja to izbrisao i da vidimo kako ce se odvijati dalje situacija

Pozdrav, ljudi!

Imam Xiaomi 13T i nešto mi ne polazi za rukom da namestim. Naime, imam instalirane Viber i Skype i kad me neko pozove na bilo koju od te dve aplikacije, ona mi zvoni notification tonom, a ne svojim originalnim zvonom. Ja bih hteo, naravno, da mi zvoni svojim originalnim zvonom. Zna li neko kako to da namestim?

Trenutna verzija HyperOS-a ; 1.0.11.0 UMFEUXM

Unapred hvala!

Posle ove nove zakrpe sam primetio da je baterija osetno bolja. Preko noci mi skine 1% samo. Xiaomi 12x

Meni noću, za otprilike, 8 sati, skine 8-10%, kako kad. Ali mi je uključen stalno Wi-Fi i Bluetooth. Ja ga noću ne držim stalno na punjaču, već ga ujutro dopunim, brzo to bude, 10-20 minuta.

Meni isto galerija pojela ne 35 nego 150 gb prostora. Povuko je sve slike sa google photos i ubacio ih u data memoriju aplikacije za galeriju. Znaci napravio je kopije jedno 20000 slika na internu memoriju u punom formatu iako na cloudu zauzimaju 10gb.
Jedva sam uspeo da nadjem resenje
Potrebno je iskljuciti pristup galeriji na gugl nalogu u aplikaciji za slike
Photo settings / app and devices / google photo access / remove access
Posle toga na google photos backup iskljuciti stavku download automatically
Na kraju u podesavanje app gallery zadnji update uninstall

Bio sam napunio onih 15gb slobodno (cuvam slike zadnje 10 godina) i reko da kupim na google one prostor 100gb za 20e godisnje. Posle toga sam primetio da se u galeriji na telefonu pojavio jos jedan album koji kad se obrise ponovo se vraca. Ali to je bilo nekih destak gb a ne 150.
Kasnije sam nasao opciju na racunaru da celokupnu sacuvanu galeriju moze optimizovati kao malo smanjen kvalitet slika i posle par sati od 15gb se smanjilo na 10gb tako da sam dobio jos 5 gb
Sad je sve ok, resenje sam nasao na reditu
Nemam sad linkove, kucao nesto tipa
Why my gallery use too much space

ako postoji ijedna google aplikacija za koju bi voleo da postane glavna aplikacija svih android interfejsa to je onda google photos. bespotrebno se forsiraju google phone, google messages i sl. za koje svaki interfejs može imati vlastite aplikacije, ali glavna galerija bi trebala biti definitivno google photos. ovako se duplaju slike i video klipovi, zauzima se prostor, ne znaš šta je backupovano, a šta nije, a s jednom aplikacijom koja ionako savršeno radi posao galerije bi sve bilo mnogo lakše.

Bilo bi dobro kad se komentarise kako hyper os deluje na vas telefon da se napiše i model telefona, jel izgleda nedeluje na svaki isto . Negde sam pročito savet, da ako je telefon dosao sa hyper os da se prave azuriranja a ako sa MIui ne, bar dok se nesredi to kako treba.
Ja na Xiaomi 11 ultra nisam azurirao , prvenstveno zbog priča da slabi bateriju a i video sam primer kad se navuče desna roletna pa sve prečice ikonice nemaju ispisano koja je koja , pa em neizgleda lepse , em vise oduzima vremena .
Dostupna verzija na telefonu za azuriranje je 1.0.5.0 UKAEUXM 5.2gb
Planiram uskoro ipak da azuriram , jel baterija svakako je pala i vise se trosi , nocu pogotovo , mada testiro sam pre neki dan na accybaterry od 100% do 0 je izdrzala 13 i nesto sati . dve sim i dosta aplikacija uvek pokrenuto, nemam obicaj da brisem keš. Baterija je sad na 71% a bila je oko nove godine oko 77%

Dali je neko menjao bateriju i kakva su iskustva, čitao sam da te zamenske uglavnom se naduju posle 6 meseci, na aliju su hiljadu dve din, mb55 a mislim da vecina to i ugradjuje . Kod ovlascenog servisera je 7.000 din sa zamenom .

Previše se opterećuješ sitnim bagovima kojih možda ima a možda i ne.
Ja mogu samo da kažem da na Poco F3 sve ok radi sa HyperOS. Stariji telefoni ionako neće dobijati novije verzije, tako da i ako ne uradiš update nije mnogo važno (osim sigurnosnih ažuriranja).
Što se tiče baterije i HyperOS, primetio sam da kukaju uglavnom oni sa starijim telefonima sa istrošenom baterijom. To su ljudi koji pri svakom update osluškuju koliki im je SoT. Istina je da veoma retko update zezne bateriju a da više ljudi tripuju.
Zamensui bateriju, ako ne nađeš originalnu, a sumnjam da ces naći na Aliju, nemoj ni da stavljaš.

Previše se opterećuješ sitnim bagovima kojih možda ima a možda i ne.
Ja mogu samo da kažem da na Poco F3 sve ok radi sa HyperOS. Stariji telefoni ionako neće dobijati novije verzije, tako da i ako ne uradiš update nije mnogo važno (osim sigurnosnih ažuriranja).
Što se tiče baterije i HyperOS, primetio sam da kukaju uglavnom oni sa starijim telefonima sa istrošenom baterijom. To su ljudi koji pri svakom update osluškuju koliki im je SoT. Istina je da veoma retko update zezne bateriju a da više ljudi tripuju.
Zamensui bateriju, ako ne nađeš originalnu, a sumnjam da ces naći na Aliju, nemoj ni da stavljaš.
Apsolutno tačno. Zamena baterije je besmislena jer su zamenske leš.

Dal samo kod nas il svuda, dal bi mozda u nemačkoj imala dobra original, da vidim drug da mi donese . Ako ima original kako bi je prepoznao da nije zamenska, ako uopste i prave original.
I ja mislim da im je politika u fazonu da traje dokle traje , pa kupujte novi telefon. E sad bilo je članova ovde koji kazu da im korektno drzi baterija kad su zamenili je .

ovu bm55 bateriju , čuo sam negde da i kod nas ugradjuju, sad ovde pise zamenska ali i ima garanciju od 2 god. Dal vredi ovu stavljati.

Od juce sam na HyperOS-u (Xiaomi 14), poslednji put se druzio sa MIUI-em pre ~5god (Mi 9). Sve mi deluje vise manje poznato, a ono sto mi najvise fali za ova 24h su automated tasks (aktiviranje hotspot-a kada se povezem na bluetooth u kolima) i "double tap to lock" opcija na home screen-u. Da li koristite ove dve stvari i kako ste ih resili?

Sto se tice zaključavanja, double tap to lock sam imao na Samsungu, ovde to fali.

Medjutim, ja sam to resio sa Lock ikonicom koju mozes da dodas na home screen i sad umesto da dvaput tapnes da zakljucas, samo jednom pritisnes tu ikonu da se ekran ugasi i telefon zakljuca. Prst mi vec mehanicki ide u pravcu ikone kad hocu da zakljucam tako da mi double tab to lock uopste vise ne fali.

Ovaj Getapps, može li da se instalira na druge telefone tj ima li neki zvanični Šaomijev link? Bio sam na zvaničnoj stranici, ne vidim da ima.

Ja na Hyper OS imam duble tap to lock. Poco M6 Pro

Mislim da te nisam baš shvatio. Kada otključan telefon 2 puta tapnem na početnom ekranu, telefon mi se zaključa. Zašto bi postojala opcija zaključavanja već zaključanog ekrana/telefona?

To je deo POCO launchera, ne HyperOS. Standardni Xiaomi launcher to nema.

Ima Nova launcher. Instaliraš pa postaviš kao podrazumevanu i u gestures izabereš double tap..

Nazad
Vrh Dno